Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κλαμα στη διαρκεια του φαγητου

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια. Το μωρο μου ειναι 7,5 μηνων και ποτε δεν ειχε προβλημα με το φαι. Ετρωγε τα παντα οτι και να του εδινα και ποσοτητα αρκετη. Απο χτες το μεσημερι που του εδωσα χορτοσουπα και του προσθεσα και φασολακι καθε κουταλια κλαμα ουτε οτν τον βαφτισαμε τετοιο. Λεω δεν θα του αρεσει το φαι και του δινω γαλα.Αφου ηπιε το γαλα ειδε το πιατο με το φαι και μου το εδειχνε και του δινω μια κουταλια απο περιεργια να δω τη θελει και ηθελε να το φαει! Σημερα το πρωι παλι τα ιδια φαγαμε τα φρουτα με κλαμα ενδιαμεσα και μολις ειδε το γαλα σταματησε και το ηπιε ολο. Σας εχει σημβει εσας κατι τετοιο δεν ξερω τινα κανω

........ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!!

Διαφημίσεις

Αμα σου πω οχι θα ειναι και ψεματα!Απλα δεν το δινω και πολυ σημασια στο γεγονος!Μαλλον κανουν ναζια γενικα!Αλλες φορες εχουν ορεξη για φαγητο και αλλες οχι!!Οποτε και δεν την πιεζω!

Στην περιπτωση σας μηπως λιγο κρυωσε, λιγο κακοκεφο το μωρακι και δεν θελει και πολλα πολλα?Αν συνεχιστει θα δεις τι θα κανεις!Αλλα μια δυο μερες δεν πειραζει νομιζω!Και εμεις δεν ημαστε παντα στα χαϊ μας! :wink:

Εγώ πάλι που δεν είχα τέτοια προβληματάκια... νομίζω πως επείδή τα μωρά δεν είναι ρομποτάκια ον- φάε οφ-νάνι.... :lol::lol::lol: μόνο με το κλάμα μπορούν μέχρι κάποια ηλικία να επικοινωνήσουν κυρίως για το ΟΧΙ!

μπορεί να μην είχε κέφι εκείνη την ώρα για φαί αλλά να ήθελε γάλα!

συμφωνω΄με την th@lia "Και εμεις δεν ημαστε παντα στα χαϊ μας!"

δες πως θα πάει... κι αν συνεχίσει για μέρες έτσι... τα ξαναλέμε! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Ευχαριστω για την ανταποκριση μαλλον δεν του αρεσει πλεων η χορτοσουπα αλλα θελει και κρεας παντα. Του ειχα φτιαξει και με κοτοπουλο την οποια στην αρχη δεν την ηθελε γιατι μαλλον ειχε νευριασει! Τον αφησα γιατι ποτε δεν τον πιεζω στο φαι παντα ηταν πολυ λαιμαργος. Μετα απο λιγο αρχισε παλι την γκρινια και του εδωσα την κοτοσουπα και την εφαγε ολη μεχρι και το μπλεντερ καθαρησε! Τι να πω δεν ξερω

Διαφημίσεις

Δεν νομιζω οτι τον ποναει ο λαιμος του γιατι τα αλλα γευματα τα τρωει κανονικα. Θα δω και σημερα το μεσημερι τι θα κανει που θα του δωσω κατευθιαν την κοτοσουπα

Πηγα παλι σημερα να τον ταισω και μετα απο τρεις κουταλιες κλαμα!!!!!!!!!!!!!! Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι το κανει μονο με το φαι το μεσημερι απο την επομενη μερα της βαφτισης του. Συγνωμη βρε κοριτσια που σας ζαλιζω αλλα παντα ετρωγε μεγαλες ποσοτητες και με ορεξη. ΑΝ δεν πειναγε αλλο πιστευω δεν θα ανοιγε το στομα του. Ξεκιναει με ορεξη και μετα σκοτωνεται να κλαιε μεχρι που πινει γαλα :(

μηπως τρελενεται για το γαλα και το συνδιαζει στο έτσι;;; πω; αν κλαψει θα του δωσεις γαλα;;; λέω τωρα εγω!

εκτος κι αν θέλει να αλλάξει κάτι στο φαί του, πχ να το τρωει όπως βλέπει εσας, δηλαδή μη αλεσμένο...

πιθανότητες λέω τωρα εγώ... για ψάξε!

Η αληθεια ειναι οτι ζηλευει παρα πολυ οταν μας βλεπει να τρωμε κατι αλλα ειναι 7,5 μηνων και χωρις κανενα δοντι και φαγητο ξεκινησε εδω και ι μηνα περιπου. Σημερα δε ειχε τετοια γκρινια που ουτε το γαλα δεν ειπιε καλα καλα και κοιμηθηκε πολυ ευκολα πραγμα σπανιο γι αυτον που ειναι τσακομενος με τον υπνο

η ζήλια είναι λογική και φυσιολογικη!

το κανένα δόντι δεν έχει σημασία! είναι στο παιδί!

για μια φορά θα σου πρότυνα να το δοκιμάσεις!

φαγητό πατημένο με το πηρούνι! πάτα μια δυό κουταλιές και βλέπεις!

για να καταλάβεις εμένα πλέον 16 μηνων με σχεδόν 15 δόντια... ακόμη δεν θέλει πολύ χοντρό το φαί του... είναι στο παιδί!!! :D

Διαφημίσεις

Καθολου μην το σκεφτεσαι..Εμενα ειναι 10μηνων εχει δυο δοντια τα κατω και μασαει κανονικα μπισκοτα,ψωμι,κασερακι που την δινω. Και μου ελεγε η κοπελα που την κραταει οτι ξερει ενα παιδακι ιδια ηλιακια με 9 δοντια και δεν βαζει στο στομα του τιποτα. Ειναι στο παιδακι. Δοκιμασε αυτο που λεει η xrysalis μην δισταζεις.

Τελικα κοριτσια δεν ηθελε το λεμονι και ηθελε να ειναι σχεδον κρυο. Αλλαξε ξαφνικα συνηθιες. Ειναι δυνατο να ολα αυτα να ειναι οτι των ενοχλουν τα ουλα του? Εκτος αυτου περναει και ενα κρυωμα. Ομως τρωει κανονικοτατα τι να πω βαριουνται και αυτα τα ιδια και τα ιδια

• 1 month later...

κοριτσια να σας πω κι εγω τον πονο μου!!!

αρχισαμε 5,5 με κρεμα βανιλια και μας αρεσε παρα πολύ!!!(τωρα ειναι 6.5 μηνων )την φρουτοκρεμα δεν την τρωει καθολου !!!μονο με το κολπο της πιπιλας τρωμε λιγη φρουτοκρεμα ,χωρις πιπιλα δεν ανοιγει με τιποτα το στοματακι του.....παρολα αυτα του αρεσει πολυ να γλειφει φετες μηλο και πορτοκαλι!!!αρχισαμε χορτοσουπα αλλα δεν τρωει καθολου και κλαιει!!μονο κρεμα βανιλια του αρεσει και γαλατακι (τον θηλαζω).τι να κανω ;γιατι κλαιει οταν τρωει στερεες τροφες ;,ακομα και οταν τρωει κρεμα βανιλια αφου φαει μερικες κουταλιες κλαιει του βαζω την πιπιλα ηρεμει τρωει μερικες κουταλιες και μετα ξανα κλαμα!!

Διαφημίσεις

μήπως, λέω τώρα εγώ... απλά δεν είναι ακόμη έτοιμα για στέρεες;;;

μια φίλη μου έτσι ταλαιπωρήθηκε και τελικά η μικρή της άρχισε μετά τον 10ο να κουτσοτρωει και τώρα όλα είναι ΟΚ!

sboura δίνεις και ξένο γάλα; ή μόνο δικό σου;

Δεν ξέρω τι είναι ακριβώς αλλά μάλλον εχουν συνηθίσει το γάλα και δυσκολεύονται σε κάθε άλλαγή... Κι εμένα ο δικός μου έκανε ένα μήνα περίπου να συνηθίσει το ριζάλευρο, στην αρχή είχαμε κλάματα και με το ζόρι έτρωγε μερικές κουταλιες. Αφού συνήθισε αυτό, δεν έτρωγε τη φρουτόκρεμα. Τώρα την τρώει με λίγο ριζάλευρο μέσα και κάπως ζεστή και δεν τρώει καθόλου το μοσχάρι. Τώρα παλεύουμε να βρούμε συνταγή που να μας αρέσει για το μοσχαράκι...

Εγώ το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα είναι υπομονή και ψάξιμο, μπορεί να του αρέσει κάπως αλλιώς...

kreousa

Ε, τότε μην ανησυχείς και μην το πιέζεις...

αν βάζει ικανοποιητικά βάρος το μωρό, μέχρι το χρόνο, κανονικά... τα στέρεα γεύματα είναι συμπληρωματικά του θηλασμού!

γι' αυτό εξάλλου, πρέπει πρώτα να θηλάζουμε και μετά να προσφέρουμε φαϊ... μέχρι να αρχίσει να συνηθίσει το μωρό και να γίνει κύρια ποσότητα το γεύμα και όχι το γάλα! :D

Να σκεφτείς πως ο δικός μου... όταν του πρωτοέδωσα κρέμα... σφράγιζε το στόμα και ξύνιζε τα μούτρα του! μετά φοβότανε να καταπιεί οτιδήποτε δεν ήταν ρευστό όπως το γάλα και άρχισα τα πειράματα στην αραίωση... ώσπου (μέσα στην πρώτη εβδομάδα όλα αυτά) άρχισε σιγά σιγά να δέχεται το κουτάλι και να μην τον προλαβαίνω... χωρίς ποτέ να μου δημιουργήσει πρόβλημα στις νέες γέυσεις... αλλά άργησε να μασήσει (μη αλεσμένα...) πολύ πολύ κι ας είχε ένα στόμα κυριολεκτικά γεμάτο δόντια!!

Το κάθε παιδί έχει τα όριά του και τις δυνατότητές του... μόνα τους μας δείχνουν για το τί είναι έτοιμα!

καλή σας συνέχεια λοιπόν χωρίς άγχος!!

μαλλον εχεις δικιο xrysalis!!!

το σαββατο επαθα πλακα.....ειχε ερθει μια φιλη μου και της ελεγα οτι ο γιος μου δεν τρωει με τιποτα την φρουτοκρεμα......αν σου πω οτι τον ταισε η φίλη μου και εφαγε ολη την φρουτοκρεμα χωρις ουτε να κλαψει ουτε να γκρινιαξει τι εχεις να πεις;;;;

μην εκπλήσεσαι! τα παιδιά που θηλάζουν πολλές φορές βλέπουν τη μαμά μόνο σαν κινητό βυζί = γάλα και δε δέχονται απο την ίδια το κουτάλι (ή το μπιμπερό)!!

δοκίμασε να τον ταϊσει ο άντρας σου πχ και αν πάλι φάει κανονικά...

άστον σιγά σιγά να συνηθίσει τα γεύματα... και μπαίνεις κι εσύ στο παιχνίδι!! :D