Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποτομη αυξηση βαρους με το ρυζαλευρο

rose28

Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας. Εχω ενα μωρακι 5 μηνων το οποιο θηλαζω. Μεχρι τωρα επαιρνε λιγο βαρος καθε μηνα (γυρω στα 400 γρ) αλλα ειναι εντος οριων. Εδω και μια εβδομαδα ξεκινησαμε την κρεμα βανιλια την οποια μπορω να πω τρωει με χαρα. αυτο που με ανησυχει ειναι οτι σε μια εβδομαδα πηρε 400γρ! Ειναι πολλα ή μου φαινεται; ειναι φυσιολογικο;

Διαφημίσεις

Η ταπεινή μου γνώμη ειναι οτι οι κρέμες αυτές ειναι οτι χειρότερο υπαρχει στην αγορά!!Ειναι Φουλ στη ζαχαρι και δεν προσφέρουν τιποτα παρα μονο παχαινουν!!!εγω δεν έδωσα ποτε τέτοιο πραγμα και τωρα που ειναι 12 μηνων δεν ξερω αν ειναι τυχαίο αλλα δεν θελει τιποτα γλυκό..ακόμα και απο φρουτα προτιμάει μανταρίνι αντί μπανάνα και ξυνομηλο αντί Μήλο κόκκινο!

Είχατε πρόβλημα βάρους και ξεκινήσατε τόσω νωρις τις κρεμες;κανονικά ξεκινάνε 6 μηνων με φρουτα και μετα λαχανικα....

Σιγουρα ειναι πολλα τα 400 γρ σε μια βδομάδα.Ο Παιδιατρος τι λεει;

Κοριτσια καλημερα! Της δινω καθε απογευμα και βαζω 140 ml νερο.Τα υπολοιπα γευματα ειναι δικο μου γαλα. Το ξερω οτι δεν ειναι οτι καλυτερο αυτες οι κρεμες αλλα το βαρος της ηταν χαμηλο. Για να καταλαβετε το παιδι γεννηθηκε 2.5κιλα και μολις εκλεισε τον 5ο μηνα ηταν 4800. Τωρα μια βδομαδα μετα ειναι σχεδον 5200. Αλεξια απ οτι καταλαβα μεχρι τον 6ο μηνα δεν εδινες τιποτα. μετα τι εδινες το απογευμα;

Γενικά συμφωνώ με την Αλεξία, αλλά δεν μπορεί μόνο από την κρέμα να πηρε ολο αυτό το βάρος.Μια φορά τη μέρα δίνεις?Πόση ποσότητα νερού βάζεις?

Συμφωνώ!

Ή πρόκειται για λάθος μέτρηση ή κάτι άλλο συμβαίνει...

Μήπως το παιδάκι ήταν πριν άρρωστο, οπότε τώρα ανέκτησε το βάρος που είχε χάσει;

Έλεγχο θυροειδούς έχετε κάνει;

Edit: Επειδή είδα τώρα την απάντησή σου, μην συγκρίνεις το μωρό σου με άλλα παιδιά. Ο κανόνας για εισαγωγή τροφών αφού κλείσουν οι έξι μήνες ΔΕΝ είναι άκαμπτος.

Συστήνεται π.χ. η εισαγωγή στερεών σε παιδιά που έχουν προβλήματα δυσανεξίας...

Επίσης, παρατηρώ ότι το παιδάκι σου δεν είχε διπλασιάσει το (χαμηλό) βάρος γέννησής του επί πέντε ολόκληρους μήνες. Όπως ίσως γνωρίζεις, αναμένεται να έχει διπλασιάσει ένα μωρό το βάρος της γέννησής του μέχρι τους πέντε μήνες... Ιδίως αν ξεκινά από ένα χαμηλό βάρος γέννησης (και όχι π.χ. όταν το βάρος γέννησης είναι 4 κιλά...). Βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς μας το ιατρικό ιστορικό του μωρού σου (π.χ. ασθένειες, αλλεργίες, άλλα θέματα;;). Πάντως, φαίνεται να υπάρχει μια χαμηλή πρόσληψη βάρους που είναι σημαντικό στοιχείο. Νομίζω αυτό αξιολόγησε ο παιδίατρος και πρότεινε την εισαγωγή στερεών νωρίτερα...

Καλύτερα να συζητήσεις το όλο θέμα μαζί του...

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλημερα! Της δινω καθε απογευμα και βαζω 140 ml νερο.Τα υπολοιπα γευματα ειναι δικο μου γαλα. Το ξερω οτι δεν ειναι οτι καλυτερο αυτες οι κρεμες αλλα το βαρος της ηταν χαμηλο. Για να καταλαβετε το παιδι γεννηθηκε 2.5κιλα και μολις εκλεισε τον 5ο μηνα ηταν 4800. Τωρα μια βδομαδα μετα ειναι σχεδον 5200. Αλεξια απ οτι καταλαβα μεχρι τον 6ο μηνα δεν εδινες τιποτα. μετα τι εδινες το απογευμα;

Υπάρχουν παρα πολλα πράγματα που μπορείς να δώσεις πέρα απο τις κρεμες του εμπορίου!!μπορεις να δίνεις φρουτα η λαχανικα! Υπάρχουν πολυ ωραια και θαυματουργά δημητριακά που μπορεις να βρασεις σε λιγο νεράκι και να δώσεις οπως βρωμη,κεχρί,κινοα,φαγοπυρο,σμυγδαλι,ειναι χωρις γλουτενη και κατάλληλα για αυτές τις ηλικίες.Οι παιδιατροι δεν τα ψάχνουν τα πράγματα οπως εμεις οι μαμάδες στο θέμα της διατροφής!:wink: Μπορεις να λιωνεις και μια μπανάνα η αχλάδι για να γίνει πιο νόστιμο..Ελπίζω να βοήθησα

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Η μικρη δεν εχει καποιο αλλο θεμα ουτε ενδειξη για αλλεργια. Τον προηγουμενο μηνα καναμε και εξεταση για ουρολοιμωξη αλλα ευτυχως ηταν ενταξει. Γενικως ειναι μες την καλη χαρα και κοιμαται κ ολη νυχτα εδω κ 2 μηνες. Τωρα τι να πω. Θα δω και αυτη τη βδομαδα πως θα παει και θα παρω την παιδιατρο.