Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τουρισμό στο εξωτερικό με 6χρονο

Recommended Posts

Έψαξα λιγάκι και δε βρήκα κάποιο θέμα σχετικό. Πρόκειται να πάμε (καλά να είμαστε) Κωνσταντινούπολη οδικώς με την μεγάλη μας κόρη, 6,5 ετών, το Πάσχα, για 5 μέρες.

Η απορία μου για τους γονείς που το έχουν κάνει αυτό είναι πως ανταποκρίνεται ένα παιδί τέτοια ηλικίας σε τουριστικούς ρυθμούς, δηλ. αξιοθέατα, βόλτες κλπ. Και κυρίως πως το απασχολείτε τις ώρες που αρχίζει να βαριέται; Σκέφτομαι ίσως κάποιο παιχνίδι στο κινητό ή να πάρω κάποια καινούργια βιβλία για να ψιλοδιαβάζει μόνη της. Έχετε κάποια ιδέα; Ή κάποια άλλη συμβουλή να μας δώσετε.

Να πω οτι η μικρή είναι του περπατήματος, της αρέσουν τα καινούργια πράγματα, δεν έχει θέματα με το φαγητό και είναι σε φάση που θέλει να μαθαίνει, οπότε είμαι κάπως αισιόδοξη, αλλά και πάλι δεν ξέρω...

pemOp2.pngjawJp2.png

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, δυστυχώς, δεν απαντάω πλήρως στο θέμα, μιας που εγώ θα μιλήσω για προσωπική εμπειρία μου, όταν ήμουν ακόμα παιδί. Ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός και κάναμε μπόλικο "τουρισμό" αναγκαστικά. Τις ώρες που πέρναγα στο αμάξι, κυρίως κοιμόμουν, οπότε για την απασχόληση στο αυτοκίνητο δεν μπορώ να βοηθήσω (εγώ ζαλιζόμουν κιόλας όταν ήμουν μικρή, οπότε δεν υπήρχε η δυνατότητα να απασχοληθώ με κάτι άλλο). Όταν φτάναμε σε καινούριο μέρος πάντως, μπορεί να έλιωνα από την κούραση της διαδρομής, αλλά ήθελα να δω τα πάντα. Και αυτό, κουβαλώντας και τη στεναχώρια ότι άφησα τους φίλους μου πίσω. Ήθελα να φάνε οι γονείς μου ό,τι περίεργο υπήρχε για να το δω (δεν πολυδοκίμαζα φαγητά τότε), να δω οτιδήποτε διαφορετικό είχε το κάθε μέρος από το προηγούμενο και μάλιστα στην ηλικία της κόρης σου είχα αρχίσει να φτιάχνω το ταξιδιωτικό μου λεύκωμα, το οποίο έχω ακόμα και είμαι φοβερά περήφανη γι αυτό. Σκέψου ότι τότε δεν υπήρχαν ούτε κινητά, ούτε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Έβγαζα με ευλάβεια διάφορες φωτογραφίες και ζούσα για τη στιγμή που θα τυπώνονταν για να τις κολλήσω στο λεύκωμα, που είχε και ολόκληρες ιστορίες. Όταν ξεκίνησα αυτό λοιπόν, άρχισε και το πιο έντονο ενδιαφέρον μου για όλα τα αξιοθέατα. "Πήγαμε εκεί, άρα πρέπει οπωσδήποτε να πάω σε αυτό, αυτό και αυτό, γιατί έχω να κάνω "review" και να τραβήξω φωτογραφίες για το λεύκωμά μου". Πρότεινέ το στη μικρή, μπορεί να της αρέσει και σε 10-20 χρόνια να το εκτιμήσει αφάνταστα. Το να έχει παιχνίδι στο κινητό, ενώ είναι σε μία ηλικία που μπορεί να κατανοήσει και να επιδείξει ενδιαφέρον για οτιδήποτε δει, μου φαίνεται χάσιμο χρόνου. Ίσως κάποια βιβλία/παραμύθια που θα έχουν σχέση με τη χώρα ή με κάτι της χώρας; Κάποιο παζλ με αντίστοιχο θέμα; Έτσι που περιγράφεις το χαρακτήρα της, θεωρώ ότι θα ενθουσιαστεί, οπότε ίσως κουβαλήσεις πράγματα χωρίς λόγο. Πέντε μέρες είναι... Γιατί να βαρεθεί;

Αν το λεύκωμα της αρέσει πάντως, μην ξεχάσεις να της πεις να βάλει και κάποιο απόκομα από τοπική εφημερίδα :mrgreen:

Καταπληκτική ιδέα το λεύκωμα Χριστίνα. Νομίζω θα της το προτείνω,θα της το εξηγήσω και σιγά σιγά θα το προετοιμάσουμε. Πάντως χαίρομαι που πιστεύεις οτι δε θα βαρεθεί. Κι εμένα αυτό με το κινητό δε με ενθουσιάζει και πολύ, αλλά το είχα στο νου μου για δύσκολες στιγμές...

pemOp2.pngjawJp2.png

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!