Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλήματα με την τάξη της κόρης μου

Recommended Posts

Η κόρη μου πηγαίνει Γ΄δημοτικού. Τα προβλήματα ξεκινούν από την Α΄Δημοτικού. Όποιος δάσκαλος και αν έχει μπει στην τάξη για μάθημα το μόνο που μας λέει είναι ότι είναι πολύ ζωηρά τα παιδιά και ότι το μάθημα δεν γίνεται έτσι όπως πρέπει με αποτέλεσμα να μένουν πολύ πίσω στην ύλη. Η φασαρία ξεκινάει από ένα ή δύο παιδιά και επεκτείνεται σε όλη την τάξη. Έχουν ενημερωθεί οι γονείς αυτών των παιδιών αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Έχουμε μιλήσει με την διευθύντρια του σχολείου και λέει ότι το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό. Εμείς σαν γονείς μπορούμε να κάνουμε κάτι (π.χ. απομάκρυνση από το σχολείο των <<ταραξιών>> της τάξης) ή θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε σχολείο τα δικά μας παιδιά;

Διαφημίσεις

Προσωπική μου γνώμη? Οι δάσκαλοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι εποχές που έμπαιναν στην τάξη και είτε δεν έκαναν τίποτα είτε δίδασκαν απλά για να περάσει η σχολική ώρα έχουν τελειώσει! Ίσως άμα οι δάσκαλοι έδειχναν ένα ίχνος ενδιαφέρον και να επέμεναν στο οποιοδήποτε "πρόβλημα" μέχρι να το λύσουν αυτοί ή κάποιοι ειδικοί πιστεύω ότι δεν θα υπήρχαν τόσα πολλά προβλήματα. Όπως εξήγησα τελευταία φορά σε μια "φιλική συζήτηση" με τον διευθυντή του σχολείου του γιου μου:στην δουλειά μου άμα κάποιος δεν κάνει καλά την δουλειά του τιμωρείται, απαιτώ να συμβεί και εδώ το ίδιο. Θέλει προσπάθεια από όλους τους γονείς να μην το βάζουμε κάτω ή να αμελούμε τα "μηνύματα" των παιδιών μας για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.

Θα συμφωνήσω και εγώ με την προλαλείσασα. Δεν υπάρχει "δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι". Εϊναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Δική τους ευθύνη είναι να βγαίνει το πρόγραμμα και η ύλη, δεν είναι ευθύνη των γονιών. Σίγουρα δεν μπορούν να υποχρεώσουν κανένα παιδί να μελετάει στο σπίτι, αλλά οφείλουν να υποχρεώνουν τους μαθητές να πειθαρχούν στο σχολείο, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ας σκεφτούν και ας αποφασίσουν.

Εχουν προασπαθήσει να βγάζουν σταθερά σε τιμωρία τα παιδιά που είναι άτακτα (κάθε μέρα); Αντιπαιδαγωγικό; Πιθανότατα. Αποτελεσματικό; Ίσως (για την υπόλοιπη τάξη, δηλαδή). Το έχουν δοκιμάσει;

Την περιπτωση να αλλάξει ο δάσκαλος και να βάλουν κάποιον πιο ζόρικο την σκέφτονται;

Νομίζω ότι ο διευθυντής θα πρέπει να το αντιμετωπίσει. Μάλλον θα πρέπει να πάτε όλοι οι γονείς μαζί.

Η κόρη μου πηγαίνει Γ΄δημοτικού. Τα προβλήματα ξεκινούν από την Α΄Δημοτικού. Όποιος δάσκαλος και αν έχει μπει στην τάξη για μάθημα το μόνο που μας λέει είναι ότι είναι πολύ ζωηρά τα παιδιά και ότι το μάθημα δεν γίνεται έτσι όπως πρέπει με αποτέλεσμα να μένουν πολύ πίσω στην ύλη. Η φασαρία ξεκινάει από ένα ή δύο παιδιά και επεκτείνεται σε όλη την τάξη. Έχουν ενημερωθεί οι γονείς αυτών των παιδιών αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Έχουμε μιλήσει με την διευθύντρια του σχολείου και λέει ότι το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό. Εμείς σαν γονείς μπορούμε να κάνουμε κάτι (π.χ. απομάκρυνση από το σχολείο των <<ταραξιών>> της τάξης) ή θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε σχολείο τα δικά μας παιδιά;

Πρώτη, δευτέρα και τρίτη τάξη, από 5 δάσκαλους (βασική, αγγλικά, εικαστικά, μουσική, θέατρο) είναι 15 δάσκαλοι. Δε μπόρεσαν 15 δάσκαλοι να πειθαρχήσουν 2-3 παιδιά? Αυτό σας λένε? Η λύση είναι να πάτε πολλοί γονείς μαζεμένοι να παραπονεθείτε ....

Η αλήθεια είναι πως όταν οι γονείς των άτακτων δεν συνεργάζονται, οι εκπαιδευτικοί δε μπορούν να τους εξαναγκάσουν, αυτό εννοούν πιθανώς...κάντε ένα συμβούλιο γονέων και μιλήστε τους. Να "απομακρύνετε" τους ταραξίες οι υπόλοιποι είναι πολύ δύσκολο. Μπορείτε όμως να απευθυνθείτε στο σχολικό σύμβουλο ή και στην πρωτοβάθμια ακόμα, για να παρακινηθούν οι ιθύνοντες να κάνουν τη δουλειά τους.

Διαφημίσεις