Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΞΕΝΥΧΤΑΝΕ ΜΟΝΑ Η ΔΥΟ-ΔΥΟ ΩΩΩ!!!

Recommended Posts

Γελάτε ε? Κι όμως είμαστε για κλάματα! Τη διαφήμιση του σαμπουάν " έχω δοκιμάσει τα πάντα δε γίνεται τίποτα" τη θυμάστε? Ε αυτό......!!!!ΑΝ δεν πάει 12, 12.30 τα παιδιά μου δεν κοιμούνται με τίποτα! ΠΟΤΕ!!! Εξίμιση και τεσσεράμιση ετών. Μιλάω με γονείς, μου λένε "το πολύ 8.30 στα κρεβάτια τους!" και λέω what??? τι κάνω λάθος?????

Προσπάθησα, να σας εξηγήσω

Κόψαμε το μεσημεριανό ύπνο επί μήνες (γιατί κοιμόνταν πολύ το μεσημέρι) είπα δε μπορεί, σαν τα κοτόπουλα θα πέσουν το βράδυ- ΤΙΠΟΤΑ!

Παίξανε, τρέξανε, κουραστήκανε πιο πολύ το απόγευμα - ΤΙΠΟΤΑ

Γάλα χωρίς κακάο που πρότειναν μαμάδες για το βράδυ - ΤΙΠΟΤΑ

Κλείνουμε φώτα, πάμε κι εμείς στο κρεβάτι μας να μη κάνουμε θόρυβο και ξεσηκώνονται, και ακούμε επί ένα δύωρο, το πρόγραμμά τους! Αφιερώνουν λέμε. Λένε τα πάντα, ξαπλωμένοι, στα κρεβάτια τους!

Τα έβαλα απ τις 10, δωδεκάμιση κοιμήθηκαν. Τα έβαλα 10.30, 11, 11.30, το ίδιο, ούτε ένα δεκάλεπτο δεν κερδίσαμε! Τα χώρισα, γιατί θα μου το πείτε και αυτό, ο ένας στο δωμάτιο ο άλλος στην κρεβατοκάμαρα, δεν κοιμάται κανένας ΠΟΤΕ πριν τις δωδεκάμιση βάλε!Ξαπλωμένοι είναι, σκεπασμένοι είναι, και μιλάνε, είτε μαζί, είτε ο καθένας τα δικά του, εκείνη την ώρα θα πούνε τα νέα τους, θα κάνουν μικρές παραστάσεις με διαλόγους, μπλα μπλα μπλα, τους λέμε μη μιλάτε , σταματάνε ένα λεπτό και μετά ψιθυρίζουν!!!

Το πρωί, πριν το ξυπνητήρι σηκώνονται, μες την καλή χαρά, ούτε γκρίνιαξαν ποτέ, ούτε κλάψανε για το ξύπνημα, πάνε σχολείο χαρωποί και κεφάτοι και το λένε και οι δασκάλες τους! Και όλη η γειτονιά κάθε μέρα ασχολείται με τα παιδάκια που πάνε τραγουδώντας σχολείο. Μα τι μπαταρίες παίρνουν? Εμείς τα έχουμε παίξει. Λέγαμε ότι με το πρωινό ξύπνημα σε συνδυασμό με τα μαθήματα φέτος θα υπάρχει κάποια κούραση.......

Πρέπει να το πάρω απόφαση ή υπάρχει και κάτι άλλο να κάνω?

Με το καλό, με παρακάλια, με μάλωμα, με τιμωρία, με θα χάσετε βόλτα, με δωροδοκία, κοιμηθείτε θα κάνουμε αυτό......τίποτα ρε παιδιά ΤΙΠΟΤΑ......ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ?????

Διαφημίσεις

Αν τους βαλεις στις 8 για υπνο? Θα εχουν 2 ωρες να μιλησουν και θα κοιμηθουν κατα τις 10...

Εμενα επειδη (οπως εχω γραψει αλλου) δεν εχουν συνηθισει να κοιμουνται μαζι αν τυχει και ειναι στο ιδιο δωματιο ξενυκτανε. Ευτυχως αυτο συμβαινει στις διακοπες κυριως..

Παντως βλεπω οτι πλεον εχουν διαφορετικες αναγκες στον υπνο. πχ ενω ο μεγαλος κουραζεται περισσοτερο δεν κοιμαται μεσημερι ενω ο μικρος μπορει να κοιμηθει καμια ωριτσα (και ενδεχομενως να δυσκολευτει το βραδυ).

Εμεις τους βαζουμε 8μιση με 9 για υπνο (αργα για Βελγιο) και συνηθως στο μισαωρο εχουν αποκοιμηθει. Μονο με το φωτακι της νυχτας (και χωριστα ε)

Ειναι τοσο ωραια η σχεση τους οπως την περιγραφεις που δεν θα ηθελα να αλλαξω κατι! Εχεις δυο παιδακια που χαιρονται την παρεα μεταξυ τους κ αντεχουν κ το καθημερινο τους τρεξιμο! Αστο οπως ειναι, θα αλλαξουν ρυθμο μονα τους!

Aν τους βάλω 8, απλά θα μιλάνε μέχρι τις 12........τους έβαλα 9 και αυτό έκαναν! Η αλήθεια είναι πως χαίρομαι που είναι τόσο δεμένα, σε σημείο προχτές να μας καλέσουν στο σπίτι ενός συμμαθητή κολλητού του μεγάλου και επειδή η πρόσκληση ήταν μόνο για εκείνον, κατεβαίνοντας προς το αυτοκίνητο μου λέει: "μήπως στεναχωρηθεί ο αδερφούλης μου μαμά, αν είναι να νιώθει άσχημα να μην πάμε!" Πόση περηφάνια ένιωσα! Αλλά και αυτό με τον ύπνο πρέπει να διορθωθεί, δε γίνεται να ζούνε με 7 ώρες ύπνο. Μέχρι πρότεινος δεν έσκαγα γιατί κοιμόνταν και το μεσημέρι σχεδόν 3ωρο, οπότε το βράδυ λογικό να μη νυστάζουν, τώρα όμως έχει τόσο καιρό που κόψαμε τον μεσημεριανό ύπνο και προκοπή δε βλέπω......

Aφού απλά μιλάνε και δεν περιφέρονται γιατί σε ενοχλεί? Από τη στιγμή που είναι στα κρεβάτια τους, χαλαρώνουν με αυτό το τρόπο. Και το πρωί όπως λες δεν σέρνονται, μπράβο τους! Εγώ να μη σου πω ότι θα έστηνα και αυτί γιατί με τρελαίνουν οι συζητήσεις των παιδιών!!!

Διαφημίσεις

Yπεροχη σχεση, να εισαι πολυ περηφανη, σιγουρα συνετελεσες σε αυτο!!!

Ακομη θυμαμαι με νοσταλγια οταν καναμε το ιδιο με τις αδερφες μου ψιθυριζοντας και γελωντας καθε βραδι! Και οι γονεις μας να κρυφογελουν και να μας λενε κοιμηθειτε!

Πολυ πολυ ομορφες αναμνησεις εχω απο εκεινη την εποχη!

Μην τους το στερησεις, χτιζουν με πολυ γερα θεμελια τη σχεση τους που θα τους ακολουθει σε ολη τη ζωη! Και απολαμβανουν την παιδικη τους ηλικια!

Δοκιμασε μονο να βαλεις χρονικο οριο με συνεπειες. Πχ να ξαπλωνουν στις εννια, και αν δεν εχουν αποκοιμηθει μεχρι τις εντεκα θα στερηθουν μια αγαπημενη τους δραστηριοτητα ή εξοδο το σαββατοκυριακο! Στην αρχη ισως να τους επετρεπες ενα μονο παραστρατημα τη βδομαδα, αλλα μονο ενα αυστηρα!

Συγχαρητηρια για τα παιδακια σου! Αυτη η σχεση ειναι νομιζω το ονειρο καθε μαμας, απολαυσε την κι εσυ (ειμαι σιγουρη οτι το κανεις ηδη)

Aφού απλά μιλάνε και δεν περιφέρονται γιατί σε ενοχλεί? Από τη στιγμή που είναι στα κρεβάτια τους, χαλαρώνουν με αυτό το τρόπο. Και το πρωί όπως λες δεν σέρνονται, μπράβο τους! Εγώ να μη σου πω ότι θα έστηνα και αυτί γιατί με τρελαίνουν οι συζητήσεις των παιδιών!!!

Στήνω, πως δε στήνω........χιχιχι.....τρελαινόμαστε με τον άντρα μου να ακούμε τις συζητήσεις τους! Λένε και ποιες αγαπάνε, και πως είναι!!!!!Όνειρο είναι! Αλλά δεν πρέπει σαν όλα τα παιδάκια να κοιμούνται κάποιες ώρες συγκεκριμένες σαν σύνολο?

Yπεροχη σχεση, να εισαι πολυ περηφανη, σιγουρα συνετελεσες σε αυτο!!!

Ακομη θυμαμαι με νοσταλγια οταν καναμε το ιδιο με τις αδερφες μου ψιθυριζοντας και γελωντας καθε βραδι! Και οι γονεις μας να κρυφογελουν και να μας λενε κοιμηθειτε!

Πολυ πολυ ομορφες αναμνησεις εχω απο εκεινη την εποχη!

Μην τους το στερησεις, χτιζουν με πολυ γερα θεμελια τη σχεση τους που θα τους ακολουθει σε ολη τη ζωη! Και απολαμβανουν την παιδικη τους ηλικια!

Δοκιμασε μονο να βαλεις χρονικο οριο με συνεπειες. Πχ να ξαπλωνουν στις εννια, και αν δεν εχουν αποκοιμηθει μεχρι τις εντεκα θα στερηθουν μια αγαπημενη τους δραστηριοτητα ή εξοδο το σαββατοκυριακο! Στην αρχη ισως να τους επετρεπες ενα μονο παραστρατημα τη βδομαδα, αλλα μονο ενα αυστηρα!

Συγχαρητηρια για τα παιδακια σου! Αυτη η σχεση ειναι νομιζω το ονειρο καθε μαμας, απολαυσε την κι εσυ (ειμαι σιγουρη οτι το κανεις ηδη)

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.....ναι συνετέλεσα κι εγώ και μάλιστα το είχα και άγχος, γιατί εγώ είμαι μοναχοπαίδι και ο σύζυγος με τον αδερφό του δεν έχουν τη σχέση που έχουν δυο αδέρφια.....μέχρι και το πόσο κοντά τα γέννησα το ένα με το άλλο είχε για μένα τη λογική του "μεγαλώνουν μαζί". Δε θέλω να τους το στερήσω, είναι οι πιο όμορφες στιγμές, είναι αχώριστοι και αυτό με γεμίζει χαρά....απλά δε μπορούν να πιάνουν τις 12.30 μία παρά κάθε βράδυ......δεν ξεκουράζονται σωστά.......και ύστερα, αν απ αυτή την ηλικία κάθονται τόσο αργά, μετά τι θα γίνει? Στέκι ξενύχτηδων θα το κάνουμε? Το παρήγορο είναι οτι δε ζητάνε τηλεόραση ή ταινίες.....είναι στο χώρο που πρέπει να είναι....από κει και πέρα θα κάνω αυτό που προτείνεις, και το 11 για εμάς θαύμα θα είναι!

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.....ναι συνετέλεσα κι εγώ και μάλιστα το είχα και άγχος, γιατί εγώ είμαι μοναχοπαίδι και ο σύζυγος με τον αδερφό του δεν έχουν τη σχέση που έχουν δυο αδέρφια.....μέχρι και το πόσο κοντά τα γέννησα το ένα με το άλλο είχε για μένα τη λογική του "μεγαλώνουν μαζί". Δε θέλω να τους το στερήσω, είναι οι πιο όμορφες στιγμές, είναι αχώριστοι και αυτό με γεμίζει χαρά....απλά δε μπορούν να πιάνουν τις 12.30 μία παρά κάθε βράδυ......δεν ξεκουράζονται σωστά.......και ύστερα, αν απ αυτή την ηλικία κάθονται τόσο αργά, μετά τι θα γίνει? Στέκι ξενύχτηδων θα το κάνουμε? Το παρήγορο είναι οτι δε ζητάνε τηλεόραση ή ταινίες.....είναι στο χώρο που πρέπει να είναι....από κει και πέρα θα κάνω αυτό που προτείνεις, και το 11 για εμάς θαύμα θα είναι!

Και τα δικά μου τα αγόρια το ίδιο κάνουν...μακάρι να είναι έτσι αγαπημένα σε όλη τους τη ζωή. Θέλουν το χώρο & τον χρόνο τους, τζάμπα χάνεις τα λόγια σου....:) :)

Και τα δικά μου τα αγόρια το ίδιο κάνουν...μακάρι να είναι έτσι αγαπημένα σε όλη τους τη ζωή. Θέλουν το χώρο & τον χρόνο τους, τζάμπα χάνεις τα λόγια σου....:) :)

Μα όλοι οι γονείς λένε, και οι ειδικοί επίσης, ότι πρέπει να κοιμούνται πάνω από 8 ώρες το βράδυ και δεν αντικαθίσταται ο βραδινός ύπνος......εμένα καταντήσαμε να κοιμούνται 7 !!!! Χαίρομαι που είναι δεμένα, αλλά μην έχουμε άλλα μετά......

Διαφημίσεις

Μην σε νοιάζει πότε ..... κοιμούνται. Αν βάλεις τον κανόνα, 'από τις 9.00, αφού έχουν πιει ένα ζεστό γάλα, στα κρεβατάκια τους με ένα βιβλιαράκι και μουσικούλα και κυρίως να μην ξεσαλώνουν αλλά να κάνουν ησυχία, τότε σιγά σιγά θα χαλαρώνουν και θα κοιμούνται. Το αν θα είναι 10.00 ή 11.00 δεν έχει τόση σημασία, νομίζω ότι σημασία έχει η χαλάρωση... Τώρα αν η ιδιοσυγκρασία τους έρχεται σε τέτοια αντίθεση με τον ύπνο, τι να πω. Πρέπει να το σεβαστείς.

Και μόνο που το διάβασα, συγκινήθηκα...Τέλειο!!! Να τα χαίρεσαι!!!

ΥΓ: ναι, ΟΚ, η αυξητική ορμόνη κάνει το peak της κατά της 10 το βράδυ, αλλά...σε μια τόσο τρυφερή σχέση, ας μείνουν πίσω 1 πόντο στο ύψος:eek: !!!

Και μόνο που το διάβασα, συγκινήθηκα...Τέλειο!!! Να τα χαίρεσαι!!!

ΥΓ: ναι, ΟΚ, η αυξητική ορμόνη κάνει το peak της κατά της 10 το βράδυ, αλλά...σε μια τόσο τρυφερή σχέση, ας μείνουν πίσω 1 πόντο στο ύψος:eek: !!!

Εμένα το μεταμεσονύκτιο με απασχολεί.....αν το κάνω έστω και εντεκάμιση θα είμαι πανευτυχής....

Η αγάπη καλύπτει χιλιάδες ώρες ύπνου...η αγάπη τα φτιάχνει όλα....μην ανησυχείς καθόλου απόλαυσέ το...μπράβο τους...μπράβο και σε σένα...ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ...:P

Διαφημίσεις

Η αγάπη καλύπτει χιλιάδες ώρες ύπνου...η αγάπη τα φτιάχνει όλα....μην ανησυχείς καθόλου απόλαυσέ το...μπράβο τους...μπράβο και σε σένα...ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ...:P

Ορίστε.....είναι ήδη στο δωμάτιο εδώ και μιάμιση ώρα, και λένε, λένε, λένε........ευτυχώς δεν έχουμε σχολείο αύριο.......αχ να είστε καλά για το κουράγιο κορίτσια, είχα πειστεί ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία και την ανάπτυξή τους να κοιμούνται τόσο λίγο.....όλοι μου λέγανε οτι πρέπει να συμπληρωθεί σχεδόν δεκάωρο.....