Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υδαρείς κενώσεις … κοινώς διάρροιες!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι μια καινούρια μαμά μιας μικρής γλυκιάς 1,5 μηνών. Εγώ το πάλεψα με αποκλειστικό θηλασμό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα γιατί η μικρή μου δεν έπαιρνε βάρος... Η μικρή γεννήθηκε 3490 και βγήκαμε 3290...μετά από 10 μέρες στην πρώτη επίσκεψη του παιδιάτρου είδαμε ότι αντί να πάρει είχε χάσει 50 γραμμάρια. Το παιδί φαινόταν ότι πείναγε ,όταν έδινα μόνο στήθος ,από την συχνότητα των γευμάτων του και ενώ λοιπόν αρχικά έτρωγε κάθε 2 ώρες για 30 λεπτά, μετά οι 2 ώρες έγιναν 1 και μισή και μετά κάθε 1 ώρα κοκ. Φυσικά μετά από παρότρυνση δύο γιατρών που συμβουλευτήκαμε έδωσα ξένο γάλα (το frisolac) αφού προηγουμένως δοκίμασα να βγάλω με θήλαστρο όπου έβγαλα μόνο 30 ml με πολύ κόπο το οποίο δε ήταν αρκετό . Έδινα να τρώει πρώτα από το στήθος και έπινε και ξένο γάλα γύρω στα 60 ml(αυτά 14 ήμερων) . Παρόλα αυτά με το ξένο γάλα ξεκίνησαν οι υδαρείς κενώσεις … κοινώς διάρροιες . Ο γιατρός μου είπε να τις δώσω το frisolac ac γιατί προφανώς έχει αλλεργία στο αγελαδινό και να βγάλω από την διατροφή μου κάθε τι γαλακτοκομικό αλλά οι διάρροιες συνεχίσουν εδώ και 3 εβδομάδες όπου κάνει μια φορά την ημέρα αλλά μετά από πολύ κόπο και πόνο το μικρούλι μου.

Σήμερα το μπουμπούκι μου είναι 34 ημερών και 4 κιλά που σημαίνει ότι παίρνει κανονικά βάρος ,έχει όρεξη, κοιμάται κανονικά και γενικά η εικόνα της είναι φυσιολογική αλλά μ ε προβληματίζει ότι εξακολουθεί να έχει διάρροια ….:confused:

Έχει κάποια από εσάς αντίστοιχη εμπειρία? τι κάνατε ? τι σας είπαν οι παιδίατροι σας?

Διαφημίσεις

Καλημερα.Οπως κι εσυ ετσι κι εγω επηρεασμενη απο τους μυθους περι θηλασμου, δεν καταφερα να θηλασω το πρωτο μου παιδι.Δεν χορταινει, αφου δεν βγαινει με το θηλαστρο πολυ γαλα τοτε δεν εχω γαλα κτλ.Εδωσα στο παιδι ξενο και αρχισε τις διαρροιες γυρω στις 20 ημερες.Το παιδεψαμε πολυ με τα γαλατα κια τελικα το μονο που την βοηθησε ηταν το αλμιρον mct.Η δικια μου επαιρνε βαρος αλλα σιγα σιγα.Αυτο που εχω να σου προτεινω ειναι να μιλησεις με συμβολυο θηκασμου και να προσπαθησεις επαναγαλακτισμο ωστε να κοψεις το ξενο.Μονο ετσι θα βοηθησεις πραγματικα το παιδι.Μεχρι ομως να κατα φερεις να την ταιζεις μονο με δικο σου καλο θα ηταν να βρεις το ξενο που πραγματικα δεν την πειραζει.

θηλαζεις ακομα κ τωρα η πινει μονο φορμουλα? το οτι με το θηλαστρο δεν εβγαλες μεγαλη ποσοστητα δεν σημαινει κ τπτ..γυναικες που θηλαζουν για 2 χρονια τα μωρα τους δεν βγαζουν σταγονα γαλα με θηλαστρο,δεν ταιριαζει σε ολες! εαν ενα μωρο εχει αλλεργια στο αγελ.γαλα κ τα παραγωγα του ενα απο τα συμπτωματα ειναι κ η μη προσληψη βαρους,οπως κ οι διαρροιες,βλενες στις κενωσεις η κ αιμα! εαν θηλαζεις κοψε οχι μονο το γαλα αλλα κ τα κρυφα γαλακτοκομικα τα οποια ειναι σε ολες τις επεξεργασμενες τροφες. επισης η σωστη αποχη θελει περιπου 15 μερες για να καθαρισει ο οργανισμος κ να σταματησουν οι λαθος κενωσεις

Xc60p3.png ghL0p3.png

Το δικό σου γαλατάκι προστατεύει το εντεράκι του μωρού σου!Προσπάθησε επαναγαλακτισμό αν μπορείς.Εγώ θηλάζω ακόμα το δικό μου, και τα κακάκια του ήταν υγρά όπως λες μέχρι που μπήκαμε στις στερρεές.Έχει αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού και δεν τρώω γαλακτοκομικά εδώ και 4 μήνες.Η παιδογαστρεντερολόγος και η παιδοαλλεργιολόγος και φυσικά η παιδίατρος μου είπαν "ευτυχώς που θηλάζει".

15-7-2013

Η ζωή μας άλλαξε για πάντα!!!

aQamp2.png