Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Clomiphene και άγνωστης αιτίας υπογονιμότητα

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Παρακολουθώ καιρό το forum και θα ήθελα τη γνώμη σας για την περίπτωση μου. Είμαι 37 και ο σύζυγος μου 41, προσπαθούμε 2+ χρόνια για ένα μωράκι αλλά τίποτα... Τους τελευταίους 3 μήνες κάναμε σπερματοδιάγραμμα, ορμονολογικές εξετάσεις δικές μου, σαλπιγγογραφία και όλα δείχνουν καλά.

Ο γιατρός μου συνέστησε να ξεκινήσω clomiphene για 5 μέρες και μετά παρακολούθηση με υπέρηχο. Όταν φτάσει το επιθυμητό μέγεθος θα κάνουμε μια ένεση και σε 36 ώρες θα έρθουμε σε επαφή.

Μου είπε να κάνουμε την παραπάνω μέθοδο και μετά να δούμε για σπερματέγχυση.

Σήμερα αγόρασα το clomiphene και είναι να το ξεκινήσω (2η μέρα του κύκλου), διάβασα τις παρενέργειες και ψιλοφρίκαρα!! Επίσης γράφει ότι χρησιμοποιείται σε γυναίκες με ασταθή ή ανύπαρκτο ωορρηκτικό κύκλο, εγώ έχω σχετικά σταθερό κύκλο 26-29 ημερών...

Μήπως πρέπει να το ψάξουμε και άλλο? Με έχει φάει το άγχος γιατί στενεύουν τα περιθώρια ηλικιακά για μένα...

Αν κάποια κοπέλα έχει κάτι να με συμβουλέψει από προσωπική εμπειρία θα ήταν ευπρόσδεκτο γιατί έχω πελαγώσει...

Φιλικά

Μαρία

4SiBp2.png

Διαφημίσεις

καλησπέρα. Αρχικά πρέπει να χαλαρώσεις το ότι δε έχετε πρόβλημα είναι πολύ θετικό. το πως θα ξεκινήσεις την όλη διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αφορά εσένα και τον άντρα σου με τη βοήθεια και την στήριξη φυσικά του γιατρού σου. αφού όλα είναι οκ μου φαίνεται λογικό να ξεκινήσετε με προγραμματισμένες επαφές, σου έδωσε την κλομιφαίνη για να παράγεις ποιοτικά καλύτερο ωάριο και φυσικά ίσως να σου προκαλέσουν την παραγωγή περισσότερων ωαρίων για να αυξήσετε τις πιθανότητες για εγκυμοσύνη. Μην αγχώνεσαι δεν σε πήραν και τα χρόνια προσπάθησε και αναλόγως τα αποτελέσματα κρίνεις και συνεχίζεις... σου εύχομαι καλή επιτυχία

Γειά σου Rosegarden κι από μένα!!

Λοιπόν είμαστε σχεδον ίδιες περιπτώσεις σε όλα ,το μόνο που αλλάζει είναι ότι είμαι 1 χρόνο μικρότερη.Ο γιατρός μου δωσε και μένα την ίδια αγωγή την οποία θα πάρω πρώτη φορά στον επόμενο κύκλο μου παρότι έχω διαπιστωμένη ωορρηξία και σταθερότατο κύκλο.Την ίδια ανησυχία έχω και γω βέβαια για τα χάπια,φοβάμαι δλδ μήπως αντί να φέρουν αποτέλεσμα δημιουργήσουν προβλήματα,αλλά λέω να το δοκιμάσω κι αυτό και να είμαι θετική.

Είναι προφανώς συνήθης τακτική!

Καλή μας επιτυχία! ;)

Κοριτσια καλησπερα και απο μενα!Εγω ειμαι μικροτερη,ειμαι 25 αλλα ξεκινησα και εγω τον πρωτο μηνα ληψης του clomiphene!Σαλπιγγογραφια δικη μου και εξετασεις ολα καλα αλλα εχουμε θεματακι με την κινητικοτητα του σπερματος,απο αριθμο ειμαστε παρα πολυ καλα (89.000.000) αλλα η κινητικοτητα χαλια στο 36%....Ο γυναικολογος μου εδωσε τα clomiphene τα πηρα απο την 5η μεχρι την 9η μερα...Σημερα ειμαι στην 12η μερα....Μας ειπε επαφες την 11η μερα,13η και 15η μερα...Με εχει φαει η αγωνια...Ειχε καμια σας παρενεργεια απο τα χαπια?Εγω απο χτες το βραδυ νιωθω μικρα τσιμπηματα στην δεξια μου ωοθηκη και εναν μικρο πονο στον κολπο...

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλησπερα και απο μενα!Εγω ειμαι μικροτερη,ειμαι 25 αλλα ξεκινησα και εγω τον πρωτο μηνα ληψης του clomiphene!Σαλπιγγογραφια δικη μου και εξετασεις ολα καλα αλλα εχουμε θεματακι με την κινητικοτητα του σπερματος,απο αριθμο ειμαστε παρα πολυ καλα (89.000.000) αλλα η κινητικοτητα χαλια στο 36%....Ο γυναικολογος μου εδωσε τα clomiphene τα πηρα απο την 5η μεχρι την 9η μερα...Σημερα ειμαι στην 12η μερα....Μας ειπε επαφες την 11η μερα,13η και 15η μερα...Με εχει φαει η αγωνια...Ειχε καμια σας παρενεργεια απο τα χαπια?Εγω απο χτες το βραδυ νιωθω μικρα τσιμπηματα στην δεξια μου ωοθηκη και εναν μικρο πονο στον κολπο...

evaki89, εγώ τα τελείωσα χθές και αύριο πάω για υπέρηχο. Όσο αφορά τις παρενέργειες, δε ξέρω εαν είναι απ'τα χάπια αλλά από χθές το βράδυ εώς σήμερα έχω πονάκια χαμηλά στην κοιλιά...Μπορεί βέβαια να είναι και άσχετο με αυτά..Άντε να δούμε τι θα γίνει :D

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

4SiBp2.png

evaki89, εγώ τα τελείωσα χθές και αύριο πάω για υπέρηχο. Όσο αφορά τις παρενέργειες, δε ξέρω εαν είναι απ'τα χάπια αλλά από χθές το βράδυ εώς σήμερα έχω πονάκια χαμηλά στην κοιλιά...Μπορεί βέβαια να είναι και άσχετο με αυτά..Άντε να δούμε τι θα γίνει :D

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Καλημερα Rosegarden!Εμενα δεν μου ειπε τιποτα για υπερηχο μονο κανω κανονικα την ληψη των χαπιων και επαφες αυτες τις συγκεκριμενες μερες και την θεραπεια την κανω για 3 μηνες.Αν δεν καταφερουμε κατι μετα ειπε οτι παμε για σπερματενχυση.Αντε καλη μας επιτυχια! :) Αυτο το αγχος θα με φαει εμενα!Το αλλο που θελω να ρωτησω αν εχει καποια κοπελα υπ'οψιν της,με τα clomiphene υπαρχει περιπτωση διδυμης ή πολυδιδυμης κυησης αν δεν υπαρχει καποιο ιστορικο διδυμων στις οικογενειες μας?

Kορίτσια καλή μας τύχη!!!!!Να χουμε ευχάριστα άμεσα!!Και γω σήμερα 1η μέρα που ξεκίνησα serpafar 3 ημερησίως παρακαλώ!Πολλά δεν είναι ρε κορίτσια?Χωρίς πρόβλημα ωοορηξίας,ετσι για ενίσχυση???Μια ανησυχία την έχω για παρενέργειες η αλήθεια είναι...

Kορίτσια καλή μας τύχη!!!!!Να χουμε ευχάριστα άμεσα!!Και γω σήμερα 1η μέρα που ξεκίνησα serpafar 3 ημερησίως παρακαλώ!Πολλά δεν είναι ρε κορίτσια?Χωρίς πρόβλημα ωοορηξίας,ετσι για ενίσχυση???Μια ανησυχία την έχω για παρενέργειες η αλήθεια είναι...

Καλή μας τύχη εύχομαι και εγώ! Δε ξέρω βρε κοριτσάκι, εμένα μου έδωσε 2 την ημέρα, αυτοί ξέρουν καλύτερα φαντάζομαι. Και εμένα για ενίσχυση μου τα έδωσε.

Εγώ έκανα 2 υπέρηχους ανα 2 μέρες και αύριο πάω για τον 3ο γιατί δεν είχε φτάσει το επιθυμητό μέγεθος όπως μου είπε.

Καλημερα Rosegarden!Εμενα δεν μου ειπε τιποτα για υπερηχο μονο κανω κανονικα την ληψη των χαπιων και επαφες αυτες τις συγκεκριμενες μερες και την θεραπεια την κανω για 3 μηνες.Αν δεν καταφερουμε κατι μετα ειπε οτι παμε για σπερματενχυση.Αντε καλη μας επιτυχια! :) Αυτο το αγχος θα με φαει εμενα!Το αλλο που θελω να ρωτησω αν εχει καποια κοπελα υπ'οψιν της,με τα clomiphene υπαρχει περιπτωση διδυμης ή πολυδιδυμης κυησης αν δεν υπαρχει καποιο ιστορικο διδυμων στις οικογενειες μας?

Evaki τον υπέρηχο μου είπε ότι τον κάνουμε για να παρακολουθήσει το ωάριο/ωάρια και όταν φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος θα κάνουμε μια ένεση.

Όσο αφορά τη δίδυμη κύηση, ναι υπάρχει πιθανότητα από όσο ξέρω για δίδυμη κύηση!

4SiBp2.png

Καλη μας τυχη κοριτσια!!!! :D Και εμενα για ενισχυση μου τα εδωσε 2 την ημερα παιρνω.Οσο για υπερηχο οχι δεν μου ειπε κατι...Δεν ξερω απο αυτα που εψαξα ειδα οτι σε καποιες περιπτωσεις δημιουργησαν κυστες..Εγω βεβαια δεν ειμαι και στην ιδια πολη με τον γιατρο μου οποτε δεν υπαρχει και τροπος να με παρακολουθει τοσο στενα..Εγω ειμαι Βολο και εκεινος Θεσ/νικη...Μακαρι να πανε ολα καλα και να εχουμε συντομα τα μωρακια μας αγκαλια!!!!

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Κορίτσια καλησπέρα! Είμαι καινουρια στο forum αν κ σας παρακολουθώ πολύ καιρό! Είμαι 32 χρόνων κ εδώ κ 2 χρόνια προσπαθούμε με τον άντρα μου για μπεμπε χωρίς επιτυχία! Έχουμε κάνει κ οι δυο όλες τις εξετάσεις κ είναι τελειες! Μετά από μια αποτυχημένη σπερματεγχυση ¨πιεσα¨ το γιατρό μου για τα σερπαφαρ! Τώρα είμαι στην 17 μέρα του κύκλου κ περιμένω! Να σημειώσω ότι έχουμε κ οι δυο από ένα παιδάκι αλλά θελουμε κ ένα δικό μας, που δεν έρχεται!!!! Αχ τι θα κάνω; Κοντεύω να σκάσω! Με τα σερπαφαρ λέτε να σταθώ πιο τυχερή;;;

Niaki καλή επιτυχία και σένα!!!Τί να σου πω,αυξάνουν λίγο τις πιθανότητες αλλά περισσότερο νομίζω βοηθούν όταν υπάρχει πρόβλημα ωορρηξίας.Εγώ τζίφος μετά τον πρώτο κύκλο sepafar pregnyl.Τώρα θα πάρω δεύτερη φορά αλλά επειδή μεσολαβεί Πασχα θα πορευτούμε μόνοι μας.

Κοριτσάκι μην απελπίζεσαι κ ολα καλα θα πανε! Εγω ακόμα περιμένω κ έχω αγχωθει κιόλας παρα πολυ γιατι ο αντρουλης μου φεύγει για οχτώ μήνες κ αν δεν μας κάτσει τωρα, βραστα! Τεσπα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!!!

Κορίτσια SOS! 24 μερα του κύκλου κ την 22 διαγνώστηκε ΣΥΩ με πολλούς πόνους στην κοιλιά κ μια κύστη 5.5 εκ. Σημερα ειμαι καλύτερα αλλά διάβασα στο ΝΕΤ οτι όσες έχουν πάθει ΣΥΩ έχουν περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης! Ξέρει καμία κάτι τέτοιο αν ισχύει; Το γιατρό μου δεν τολμώ να τον ρωτήσω γιατι ήδη μου έβαλε τις φωνές γιατι αγχώνομαι πολυ! Please SOS! :confused: :confused: :confused:

Τζενακι τι ακριβως διαπιστωθηκε; οτι πας για συνδρομο υπερδιεγερσης ωοθηκων;;; μετα απο λήψη ΚΛΟΜΙΦΑΙΝΗΣ;

Η υπερδιεγερση χειροτερευει αν προκυψει κυηση σε αυτο τον κυκλο....

Θελει προσοχη και παρακολουθηση...Κια φυσικα να επικοινωνησεις με τον γιατρο σου για οδηγιες.

Διαφημίσεις

Νεραιδακι επιδιώχθηκε κυηση με ελεύθερες επαφές, ευτυχώς μέχρι την 21 μερα του κύκλου δεν είχα κανένα σύμπτωμα! Την 22 είχα πολλούς έντονους πόνους στην κοιλιά κ μίλησα με το γιατρό μου που μου συνέστησε άμεσα υπέρηχο! Στο νοσοκομείο μου βρήκαν μια κύστη 5.5 εκ. αλλά εκει ο γιατρός δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος! ( ο δικός μου γιατρός ειναι Αθήνα) έτσι μου συνέστησαν ξεκούραση κ διατροφή κ ευτυχώς ειμαι πολυ καλύτερα! Δεν ξέρω όμως κατα πόσο υπαρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης;;;; Εσυ τι θα κανεις;;; Θα ξεκινήσεις καινούριο κύκλο;;;

Tzenaki εμενα δεν με πιανει η κλομιφαινη και κανω ενεσεις....Εχω κανει 3 κυκλους με ενεσεις....ο 3ος ηταν ο επικινδυνος για την υπερδιεγερση και τωρα ειμαι σε κυκλο διχως φαρμακα για να ηρεμησει το σωμα μου και εγω ψυχολογικα....Και ευχομαι και ελπιζω να παρει μπρος ο οργανισμος μου και να κανει ωορρηξια διχως φαρμακα....

Καλη τυχη και προσεχε!!!

Ζυγισου καθημερινα και αν δεις αποτομη αυξηση βαρους, ειναι ενδειξη υπερδιεγερσης.

Εκανες αιματολογικες; γενικη αιματος; τρανσαμινασες; Αν ειναι ανεβασμενα...τοτε παλι ειναι ενδειξη υπερδιεγερσης.

Και διιαιτα με πολλα πολλά ασπραδια καθημερινα και κοτοπουλο...

Παρε τηλεφ τον δικο σου γιατρο και πες του να σε καθοδηγησει!

Εμένα μαλλον με παραπιανει η κλομιφαινη! Πήγα κ σε άλλο γιατρό εξωτερικό κ έκανα καινούριο υπέρηχο κ ειναι ολα καλα! Η κύστη υποχωρεί 4,2εκ κ η ωοθηκη επίσης! Ήταν ήπιας μορφής ΣΥΩ αλλά με φόβησαν τσάμπα στο νοσοκομείο! Μίλησα κ με το γιατρό μου κ μου είπε να μην ανησυχώ απλά σε δέκα μέρες να ξανακάνω υπέρηχο για να ειμαι σίγουρη οτι υποχωρεί! Φυσικά μου είπε να συνεχίσω τη διατροφή κ πολυ ξεκούραση! Α! Κ οτι υπαρχει μεγάλη πιθανότητα εγκυμοσύνης κ αυτο να μου προκάλεσε τους πόνους! Μετά το Πάσχα αν δεν αδιαθέτησω θα παω για χοριακη! Άντε κ να δούμε, λίγες μέρες έμειναν! Κοριτσάκι μου σου εύχομαι κ σενα αυτές οι μέρες να σου δώσουν οτι καλύτερο ποθεί η ψυχή σου! Καλη ανάσταση να έχουμε!!!

• 1 month later...

Καλημέρα κορίτσια μου! Πείτε μου σας παρακαλώ όσες παίρνατε και εσείς clomiphene μετά από πόσο καιρο κρατησατε θετικο τεστ στα χερια σας; Είναι ο 4ος κυκλος που τα παιρνω και ακομα τιποτα! :(

Εχουμε ηδη ένα αγγελουδι που σχετικα μας ηρθε ευκολα και τωρα τι;

as1cJTh0g410000MTA3MzUzZHwwMDczMDVkfHRvIG5lcmFpZGFraSBtb3UgZWluYWk.gif

Καλημέρα σε όλες, είμαι καινούρια στο forum ομως σας διαβάζω έδω και αρκετό καιρό. Είμαι 31 ετών και πρωσπαθώ για μωράκι εδώ και σχεδόν 3 χρονιά. εχώ ανεξηγητή υπογονιμότητα...... με αποτυχια σε 2 σπερματεγχυσης ,πρωσπαθεια με σεπραφαρ και pregnul.εξετάσεις πόλλες και χρήματα πολλά.δεν ξερώ τι αλλο να κάνω,είμαι πολυ στεναχωρημενη. ήθελα απλως να ευχηθώ σε όλες μας κουραγιό και δυναμή.....