Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

στερεες τροφες, αρχιζουν τοσο νωρις;

nininos9

Recommended Posts

Σημερα ακουσα απο φιλη μαμα οτι ξεκινησε φρουτο 4,5 μηνων και τωρα που ειναι 6 ο παιδιατρος ανα εβδομαδα τις εβαλε μεχρι και την κρεατοσουπα!οχι κοτοπουλο αυγο και ψαρι ακομα. Ετσι λεει κανουν τωρα. ισχυει;

Διαφημίσεις

εγω εχω μεινει στην χορτοσουπα για πρωτο γευμα και στην κρεατοσουπα μετα απο καμια βδομαδα(ή κοτοπουλο ή μοσχαρι) αυγο στον 6 μηνα εκτος και αν εχει αλλεργια το παιδακι και φρουτα παλι στον 6 μηνα.και της φιλης μου το μωρο ειναι ακριβως 6 μηνων και γιατρος της ειπε οπως εγραψα παραπανω.δηλαδη μετα τους 6 μηνες.δεν πιστευω βεβαια οτι μπορει να παθουνε και κατι αν αρχισουν πιο νωρις....αλιμονο.αλλα αυτο παει αναλογα τον γιατρο...νομιζω μονο το ρυζαλευρο μπορει να ξεκινησεις και απο τον 5 μηνα.

Η παιδίατρος μου είχε πει ότι παίζει ρόλο αν το παιδί θηλάζει ή όχι. Αν θηλάζει αποκλειστικά, περιμένουμε να κλείσει τους 6 μήνες, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε γιατί το παιδί αφομειώνει όλα τα συστατικά του μητρικού γάλακτος. Αν πίνει ξένο γάλα ξεκινάμε λίγο νωρίτερα, στους 5 ή 5,5 μήνες γιατί μπορεί να μην αφομειώνει όλα τα συστατικά του γάλακτος ή χρειάζεται και από φρέσκες τροφές , δεν θυμάμαι ακριβώς.

Πάντως 4,5 μήνες μου φαίνεται υπερβολικά νωρίς, υποτίθεται προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι στερεές είναι να δείχνει ενδιαφέρον το παιδί για το φαγητό που τρώμε εμείς, αλλά και να μπορεί να κατσει, να μείνει καθιστό δηλαδή. Νομίζω στους 4,5 μήνες το παιδί δεν μένει καθιστό ακόμα.

• 2 weeks later...

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγειας συστήνει τον6ο μήνα να ξεκινάνε οι στερεές τροφές! 4,5 μηνών ειναι πολυ ανώριμο ακόμα το σύστημα για να δεχτεί στερεά τροφή ειτε πινει μητρικο ειτε φόρμουλα!

Xc60p3.png ghL0p3.png

• 1 month later...

καλημερα εμενα ειναι τωρα 5μηνων κ μιας εβδομαδας κ ξεκινησαμε ρυζαλευρο την δευτερα...την πρωτη μερα εκλαιγε με λυγμους την δευτερη λιγοτερο κ χτες πηγα με το πιατακι σιγουρη για την τριτη αποτυχια αλλα με το που ειδε το κουταλι ανοιξε το στομα μεχρι να βαζω κρεμα στο κουταλι φωναζε με μανια δεν την προλαβαινα της εδωσα ομως μονο 5-6 κουταλιες σημερα μου ειπε η γιατρος δωστης 10 αφου της αρεσει...δευτερα θα ξεκινησουμε φρουτο ενα ενα ανα 4 μερες κ απο την μεθεπομενη δευτερα χορτοσουπα κ παει λεγοντας μετα κρεας κτλ!

Διαφημίσεις

γενικα λενε πρεπει μετα τον εκτο μηνα αλλα πλεον οι παιδιατροι προσαρμοζουν το "διαιτολογιο" στις αναγκες του παιδιου. Εμενα ο μικρος μου θηλαζε αποκλειστικα αλλα περιπου πριν κλεισει τους 5 μηνες ειχε αρχισει τη νυχτα να δειχνει οτι δε χορταινε και απο εκει που τη νυχτα εκανε 2 θηλασμους, ειχε αρχισει να κανει πανω απο 4 και το στηθος μου δεν γεμιζε τοσο οσο πριν.. οποτε μας ειχε πει η παιδιατρος οτι οι επιλογες ειναι δυο, ή να του δινω ξενο γαλα τη νυχτα ή να του ξεκινησω λιγο ρυζαλευρο τα απογευματα γιατι πιθανον το παιδι ειχε αναγκη πλεον απο κατι παραπανω, αλλα γενικα μου ειπε πως ειναι καλυτερα να ξεκινησω το ρυζαλευρο παρα το ξενο γαλα γιατι αν ηθελα να συνεχισω τον αποκλειστικο θηλασμο καλο ηταν να μην πιει ακομα ξενο γαλα μη τυχον και του αρεσει περισσοτερο..

Οι άντρες της ζωής μου...

χετς που φαγαμε ρυζαλευρο μετα το μαγουλο της ειχε κατι κοκκινιλες σαν γδαρσες για καμια ωρα φοβηθηκα οτι μπορει να ειναι αλλεργια αλλα ηταν η τεταρτη μερα που ετρωγε τις προηγουμενες φορες δεν ειχε τιποτα κ σκεφτομαι μηπως ειναι απο το κουταλι γιατι το επιανε με μανια να το πιπιλισει κ μια κεντραρε το στομα κ μια το μαγουλο...εαν ειχε αλεργια δεν θα εμφανιζονταν την πρωτη μερα?κ αν ειναι οντως πως εκδηλωνεται?ετσι σε ηπια μορφη η θα ειχε πιο πολλη εξαρση κ γυρω γυρω απο το στομα?γενικα ειναι ευαισθητη στο δερμα με το παραμικρο κοκκινιζει δεν ξερω λεω να της δωσω κ σημερα κ αν ξανακανει το ιδιο να της παρω υποαλλεργικη μετα!