Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ Η' ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Recommended Posts

Καλημέρα,

Μετά από δύο αποτυχημένες εξωσωματικές θα προχωρήσω να κάνω το Σάββατο διαγνωστική υστεροσκόπηση.

Η ερώτησή μου είναι σε ποιές περιπτώσεις κάνουμε και λαπαροσκόπηση;;

Εγώ δεν έχω κάποιο σύμπτωμα ψάχνοντας αιτίες υπογονιμότητας θα κάνω και την υστεροσκόπηση. Αλλά πότε συντρέχει λόγος και για λαπαροσκόπηση; δεν θέλω να μπω στη διαδικασία αυτή άδικα...

ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Εγώ έκανα επεμβατική υστεροσκόπηση πριν ένα μήνα περίπου, αλλά όχι λαπαροσκοπικά. Επεμβατικές λέγονται αυτές που σε περίπτωση που βρεθει κάτι, επεμβαίνει και το αφαιρεί.

Από ό,τι μου εξήγησε ο γιατρός, πρώτα κάνεις μια υστεροσαλπιγγογραφία, για να δει εαν υπάρχει κάποια ανωμαλία στη μήτρα (κάποιο διάφραγμα ή κάτι τέτοιο) και γενικά την εικόνα της. Μετά, ανάλογα με το πρόβλημα και την έκτασή του αποφασίζει το είδος της υστεροσκόπησης. Δηλαδή, αν είναι κάτι που λύνεται χωρίς τομή (πολύποδες πχ, όπως ήταν στη δική μου περίπτωση και λύση λίγων συμφύσεων) το κάνει κανονικά. Αλλιώς αν είναι κάτι πιο περίπλοκο (υδροσάλπιγγες πχ) κάνουνε λαπαροσκοπικά την επέβαση.

Ελπίζω να βοήθησα!

tt1c5897.aspx

γεια σας!! με την υστεροσκοπηση βλεπουμε το εσωτερικο της μητρας..ενω με τη λαπαροσκοπηση το εσωτερικο της κοιλιας!!

ειναι δυο διαφορετικα πραγματα!! υστεροσκοπηση κανουμε μετα τη σαλπιγγογραφια για να δουμε το εσωτερικο της μητρας..ξεκιναει σα διαγνωστικη αλλα αν δει κατι ο γιατρος πχ ινομυωμα ή πολυποδα (που δεν φανηκαν σε υπερηχο)..τα αφαιρει οποτε τοτε λεγετε επεμβατικη!! επιπλεον ειτε δει κατι ειτε δε δει..συνηθως οι γιατροι (κι εφοσον εχεις κανει μεθη)..σου φρεσκαρουν λιγο το ενδομητριο (το ψαλιδιζουν)..και σε πολλες περιπτωσεις αυτο βοηθαει σε εμφυτευση εμβρυου στη συνεχεια!!

Λαπαρασκοπηση κανουμε όταν εχουμε κλινικη εικονα..πχ εχουμε δει με υπερηχο κυστες που πρεπει να αφαιρεθουν ή πολυποδες και ινομυωματα που λογο μεγεθους (το οποιο εχουμε ήδη δει στον υπερηχο) επιβαλεται να αφαιρεθουν λαπαροσκοπικα!! Οπως επίσης και σε περιπτωσεις ενδομητριωσης!!

Οποτε ο γιατρος σου θα κρινει τι θα κανεις αναλογα με τα δεδομενα σου!!

Κι ενω η υστεροσκοπηση ειναι συχνη (σχεδον όλες εχουμε κανει)..και φυσικά πολυ ευκολη διαδικασια..ή άλλη ειναι αρκετα πιο σπανια!!

Καλησπέρα κορίτσια!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Η δική μου υστεροσαλπιγγογραφία ήταν καθαρή. Επίσης ούτε υπερηχογραφικά έχουμε δει κάτι. Ο μόνος λόγος που το προτείνει ο γιατρός την υστεροσκόπηση είναι για έλεγχο υπογονιμότητας, επειδή έχω δύο αποτυχημένες προσπαθειες μήπως συντρέχει κάποιος άλλος λόγος.

Άρα θεωρητικά για λαπαροσκόπηση πρέπει να έχει βρεθεί κάτι για να προβούμε σε τέτοιου είδους εξέταση έτσι ; Εννοώ δεν προτείνεται μόνο και μόνο για διαγνωστικούς λόγους ;

Επειδή έχω διαβάσει σε διάφορα φόρουμ ότι πολλοί γιατροί προληπτικά και διαγνωστικά και μόνο για λόγους ανεξηγητης υπογονιμότητας τις προτείνουν και τις 2...

forty, αν η λαπαροσκόπηση έχει να κανει με την κοιλιά, τότε δεν γίνεται η εξέταση για να βρεθούν αιτίες υπογονιμότητας ε;

Καλησπέρα κορίτσια!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Η δική μου υστεροσαλπιγγογραφία ήταν καθαρή. Επίσης ούτε υπερηχογραφικά έχουμε δει κάτι. Ο μόνος λόγος που το προτείνει ο γιατρός την υστεροσκόπηση είναι για έλεγχο υπογονιμότητας, επειδή έχω δύο αποτυχημένες προσπαθειες μήπως συντρέχει κάποιος άλλος λόγος.

Άρα θεωρητικά για λαπαροσκόπηση πρέπει να έχει βρεθεί κάτι για να προβούμε σε τέτοιου είδους εξέταση έτσι ; Εννοώ δεν προτείνεται μόνο και μόνο για διαγνωστικούς λόγους ;

Επειδή έχω διαβάσει σε διάφορα φόρουμ ότι πολλοί γιατροί προληπτικά και διαγνωστικά και μόνο για λόγους ανεξηγητης υπογονιμότητας τις προτείνουν και τις 2...

forty, αν η λαπαροσκόπηση έχει να κανει με την κοιλιά, τότε δεν γίνεται η εξέταση για να βρεθούν αιτίες υπογονιμότητας ε;

Καλησπέρα κι από μένα!Είμαστε και συνομήλικες απ ότι βλέπω!Εγώ έχω ιστορικό προσπαθειών σύλληψης 2 ετών!Η σαλπιγγογραφία που ΄εχω κάνει έδειξε μια παραλλαγή στο σχήμα της μήτρας.2 γιατροί που την είδαν είπαν ότι δεν αποτελεί πρόβλημα.

Πήγα και σε εξωσωματικό,στο Μαντούδη ο οποίος κατευφθείαν μου είπε ότι έχω διάφραγμα,δίκερη μήτρα η οποία θέλει υστεροσκόπηση και μου πρότεινε να κάνω και λαπαροσκόπηση χωρίς καμμία ένδειξη.Απ ότι έμαθα αυτή είναι η γραμμή των εξωσωματικών.Εγώ προσωπικά έφυγα τρέχοντας να σου πω την αλήθεια και τώρα θα πάρω κι άλλη γνώμη από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου για το αν χρειάζεται υστεροσκόπηση.Για λαπαροσκόπηση που είναι κανονικό χειρουργείο εφόσον δεν υπάρχουν ενδείξεις δεν το συζητώ καν!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα συνομίλικη! :)

Και εγώ σκέφτομαι ότι να μπεις για λαπαροσκόπηση χωρίς κάποιο δείγμα ότι υπάρχει πρόβλημα , απλά και μόνο διαγνωστικά είναι λίγο υπερβολικό...

εννοειται πως δε κανεις λαπαροσκοπηση ετσι απλα!!

βεβαια...αν ταλαιπωρεισαι με εξωσωματικες και αποτυχιες...πιθανον να στη προτεινει ο γιατρος για να δει τυχον ενδομητριωση (που ειναι αιτια υπογονιμοτητας)..και μονο με λαπαροσκοπηση μπορει να φανει σιγουρα!!

εγω δεν εκανα...γιιτι καταλαθος για αλλο θεμα εκανα χειρουργειο οποτε ειχαμε εικονα της κοιλιας.

Υστεροσκοπηση εκανα...και θα εκανα ξανα αν χρειαζοταν!!

αρκει να σας πω οτι γνωστη μου εκανε δευτερη υστεροσκοπηση μετα απο 3 αποτυχημενες εξωσωματικες...και βρηκε ενα διαφραγμα ο γιατρος το αφιρεσε και εμεινε μονη της εγκυος..λιγο μετα!!

κι επισης να συμπληρωσω οτι ναι ειναι μεσα στις εξετασεις για αιτιες υπογονιμοτητας...αλλα οπως ειπαμε λιγο υπερβολικη...οταν εχεις δοκιμασει ολα τα αλλα κι οταν πια πεις ναι .. ας κανω και αυτο!!!

ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια και ολες να βρουμε το δρομο για το μωρακι μας που μας περιμενει!!!

Nα ρωτήσω κάτι ο γιατρός που πήγες από που είδε ότι έχεις διαφραγμα και δίκερη μήτρα; (btw τι είναι δίκερη μήτρα;)

Eτσι ερμήνευσε το σχήμα της μήτρας μου που αναγραφόταν στη σαλπιγγογραφία ο Μαντούδης στο Γέννημα.2 άλλοι ομως γιατροί που την είδαν στη συνέχεια το απέρριψαν.Δίκερη μήτρα είναι όταν η μήτρα λόγω διαφράγματος χωρίζεται σε δύο θαλάμους και προκαλεί δυσκολία στη σύλληψη και αποβολές.Εσύ όμως δεν έχεις ευρήματα στη σαλπιγγογραφία.Και γω θα λεγα να προχωρήσεις στην υστεροσκόπηση εφόσον έχεις 2 αποτυχημένες εξωσωματικές,είναι μικροεπέμβαση που μόνο κακό δεν κάνει.Αλήθεια πόσα χρήματα σου ζήτησαν?

Τώρα για λαπαροσκόπηση χωρίς ευρήματα εγώ δε θα εκανα.Καλή επιτυχία και γρήγορα μ ενα μωράκι σου εύχομαι!

Αλήθεια γιατι προχωρησες σε εξωσωματικές?

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Δεν έχω συζητήσει ακόμα χρήματα για την υστεροσκόπηση.

Σαν πρώτη φάση δε θα με βάλει χειρουργείο , θα είναι καθαρά διαγνωστική, στο κέντρο που πηγαίνω θα την κάνω. Υποθέτω ότι αν βρεθεί κάτι θα προχωρήσουμε στα ενδότερα για νάρκωση κλπ..προσωπικά υποθέτω για τη διαγνωστική μπορεί να μη μου πάρει και τίποτα...θα δούμε.

Σε εξωσωματική προχώρησα γιατί προσπαθούσα σχεδόν ενάμιση χρόνο χωρίς αποτέλεσμα. Η σαλπιγγογραφία βγήκε καλή και το σπέρμοδιάγραμμα ακόμα καλύτερο. Τώρα έχω κάνει περεταίρω εξετάσεις για να δω αν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος προτού προχωρήσω σε επόμενη προσπάθεια..!

εσύ τι πρόβλημα έχεις ;

Και σε σένα εύχομαι ότι καλύτερο και σύντομα να τελειώσει ο αγώνας όλων μας...:cry: !