Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τάμα για βάφτιση... Τώρα τι γίνεται που δεν μπορούμε;;;;Θέλω την γνώμη σας!!!!

karmar

Recommended Posts

δηλαδή επικαλούμαστε την άνωθεν βοήθεια όταν φοβόμαστε και μόλις περάσει η μπόρα ξεχνάμε ό,τι τάξαμε ή βρίσκουμε μια δικαιολογία γιατί δε μας βολεύει? (γενικά μιλάω, όχι για την κοπέλα)

δεν βλέπω κάποιον σοβαρό λόγο να μην εκπληρωθεί το τάμα.

κι εφόσον είναι χριστιανή και πιστεύει στο Θεό, πρέπει να βρει τρόπο να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε. νομίζω όλοι θα καταλάβουν και κανείς δεν θα παρεξηγήσει αν μάθουν ότι ήταν τάμα.

Διαφημίσεις

Karmar αν δεν σου 'αρέσουν' οι ιερείς εκεί που είσαι πήγαινε αλλού

Εγω ξερω έναν πολυ καλο αν θες

Απλα προετοιμάσουν γιατι μπορεί να σου πει κάτι που μπορεί να μην σου αρέσει :-)

δηλαδή επικαλούμαστε την άνωθεν βοήθεια όταν φοβόμαστε και μόλις περάσει η μπόρα ξεχνάμε ό,τι τάξαμε ή βρίσκουμε μια δικαιολογία γιατί δε μας βολεύει? (γενικά μιλάω, όχι για την κοπέλα)

δεν βλέπω κάποιον σοβαρό λόγο να μην εκπληρωθεί το τάμα.

κι εφόσον είναι χριστιανή και πιστεύει στο Θεό, πρέπει να βρει τρόπο να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε. νομίζω όλοι θα καταλάβουν και κανείς δεν θα παρεξηγήσει αν μάθουν ότι ήταν τάμα.

Έτσι είναι. Συμφώνω και σας το λέω εγώ που δεν πιστεύω σε άνωθεν βοήθεια...

Παρόλ΄αυτά, αν έκανα μια υπόσχεση είτε σε Θεό, είτε σε άνθρωπο, είτε στον ίδιο μου τον εαυτό, ευελπιστώντας σε βοήθεια σε μια δύσκολη στιγμή, μετά θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να τηρήσω αυτή την υπόσχεση.

καλησπέρα κορίτσια!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!! Το ίδιο βράδυ που έγραψα το πρώτο μου μήνυμα ένιωσα πολύ χάλια και ένα μεγάλο βάρος!

Το επόμενο πρωί ξύπνησα και την είχα πάρει την απόφασή μου.... η βάπτιση θ γίνει εκεί! Αποφάσισα οτι τραπέζι δεν θα γίνει γιατι δεν υπάρχει δυνατότητα... θα ξεκαθαριστεί στους συγγενείς και απο κει και πέρα οποιος θέλει έρχετε.. οποιος δεν μπορεί, σεβαστό και όποιος παρεξηγηθεί δικό του λάθος απο τη στιγμή που θα ξέρουν οτι έχω κάνει τάμα... Ευτυχώς σε όλα αυτά είναι σύμφωνος και ο άντρας μου, αφού του εξήγησα οτι δεν μπορεί οταν είχα ανάγκη τους Αγίους και έχασα την γη κατω απο τα πόδια μου να ζήτησα την βοηθεια τους και τώρα που όλα είναι καλά να το πάρω πίσω... Οι γονείς μου είχαν τις αμφιβολίες τους αλλά δεν πειράζει.. στα πεθερικά μου δεν το είπα ακόμη αλλά δεν νομίζω να μου αλλάξει κανεις την γνώμη! Οι νονοι του παιδιού μου είπαν οπου θέλουμε και οτι εκείνους τους νοιάζει να γίνουν νονοί του... Το μόνο που σκέφτηκα να κάνω είναι ένα τραπεζι με γλυκά, χυμούς και νερο για την απόσταση!

Σας ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο και μου απαντήσατε... Νιώθω οτι μου έφυγε ενα βάρος και βλεπω πιο αισιόδοξα τα πράγματα!

Να ειστε καλά!!

Διαφημίσεις

Μπράβο, καλά θα κάνεις. Θα πεις σε όλους την αλήθεια όπως είναι και θα δεις που όλοι θα είναι μαζί σου!!!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Kι εγώ αυτά που αποφάσισες θα σου έλεγα. Να κάνεις εκεί τη βάπτιση ενημερώνοντας ότι μετά δεν ακολουθεί τραπέζι και ότι ο λόγος που γίνεται εκεί είναι το τάμα σου.

Επίσης μπορείς να έχεις για όσους έρθουν ένα τραπεζάκι με γλυκά και χυμούς και να κάνεις και κάτι αλμυρό και συνάμα οικονομικό. π.χ. να έχεις 2 μπομπίτσες με ζαμπόν τυρί, ή κανένα κρουασανάκι αλμυρό. Μπορείς να τα έχεις από την προηγούμενη έτοιμα και να τα πάρετε μαζί σας έτσι ώστε να έχετε ένα ελαφρύ σνακ για όλους.

GUryp2.png

Διαφημίσεις

Πήρες τη καλύτερη απόφαση... Εντάξει η επαρχία και οι ευβοιωτες το έχουν να κάνουν τραπέζια μετα τη βάφτιση αλλα τι να κάνουμε θα ξετιναχτουμε οικονομικά η θα πεθάνουμε για να γινει τραπέζι;;;; Οποίος θελει ας έρθει στο κάτω κάτω της γραφής.... Και μένα μια ξαδερφη μου έκανε βάφτιση που κάναμε 45 λεπτά να φτάσουμε στο μέρος εκείνο και κερασε ενα γλυκό και τι έγινε;;;; Εγω για τη βάφτιση και για τη χαρα της πήγα όχι για το τραπέζι....

sJbgp3.png W9hQp3.png

Να σου ζησει, να ειναι παντα υγιες και τυχερο. Μπορεις μετα να παραγγειλεις μπομπο και να μοιρασεις σε οσους δεν καταφερουν να ερθουν. Εγω πηρα απο το χαμογελο του παιδιου αν ψαχνεις εχουν καλες. Να περασετε τελεια σημασια εχει το μυστηριο!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...