Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

«λευκό» πενθήμερο τουρισμού

Ελισα24

Recommended Posts

Τελικα 2 μερες (καθαρα Τριτη και Τεταρτη) θα κλεινουν τα σχολεια? Ή ολοκληρη την εβδομαδα?

Το διαστημα απο τις διακοπες του χειμωνα (ετσι τις λενε εδω μην παρεξηγηθουν οι μη χριστιανοι) μεχρι αυτες της ανοιξης ειναι το ιδιο και στο Βελγιο και στην Ελλαδα. Οποτε το σκεπτικο του διαλειματος θα μπορουσε να μην ειναι κακο. (κανοντας συγκριση μεταξυ ελλαδας και εξωτερικου). Αν μιλαμε για 2 μερες,,, Δηλαδη τι διαφορα εχει να τελειωσουν στις 15 Ιουνιου ή στις 17

Τωρα το σκεπτικο των διακοπων για σκι ειναι αλλο και συμφωνω οτι ειναι κοροιδια. Αλλωστε τριημερα εχει και αλλα αν καποιος θελει να παεισ το βουνο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι αυτο τι σημαινει; Οτι δεν θα αντιδουμε τελικα σε τιποτα, επειδη δεν ειχαμε αντιδρασει πιο παλια; Οχι Athina εγω ΔΕΝ εχω παππου γιαγια κανεναν θα χρυσοπληρωσω γυναικα που γκρινιαζει κιολας της φαινονται και λιγα!

Εγω λεω να αντιδρουμε σε οποιαδηποτε φορα επιχειρειται η υποβαθμιση της Παιδειας και η ενισχυση της ταλαιπωριας μας! Κι αν δεν το καναμε-τε μεχρι τωρα, κακως!!!

Και μη ξεχνατε οτι σημερα ειναι δυο μερες για τους ξενοδοχους, αυριο θα ειναι πεντε γι αλλη κατηγορια!!

Οσο για τα ολοημερα που λετε, δεν γνωριζουμε το θεμα νεες μανουλες, και κακως που δεν ειχε γινει γνωστο συμφωνω, εμεις δεν ειχαμε κενα καθολου εως τωρα.

Ως εργαζόμενη τώρα και εγώ, το βλέπω τελείως διαφορετικά. Η ζωή μας είναι δουλειά-σπίτι με λίγες ανάσες και μάλιστα και από τα ΣΚ ξοδεύουμε για να καλύπτουμε υποχρεώσεις, ψώνια, δουλειές σπιτιού... Οπότε τι έμεινε; Ένα καλοκαίρι που για τον εργαζόμενο είναι 2-3 εβδομάδες σε μια καλή περίπτωση και για τα παιδιά είναι μπαλάκι σε διάφορες δραστηριότητες των δήμων και σε γιαγιάδες για το μεγαλύτερο διάστημα; Ναι, εμένα μου φαίνονται μεγάλα τα διαστήματα ανάμεσα στις περιόδους διακοπών και τα ήδη προγραμματισμένα τριήμερα και αργίες, παρηγοριά στον άρρωστο...

Η παραδοχή σου είναι δηλαδή ότι δεν θα ζητήσεις ποτέ αυτή την άδεια τις συγκεκριμένες μέρες γιατί δεν έχεις κάπου να πας; Ούτε σε έναν συγγενή στο χωριό; Ούτε να υποδεχτείτε συγγενείς από το χωριό; Γιατί δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι να κάνετε στην Αθήνα; Ή γιατί η φύση της δουλειάς σου δεν επιτρέπει άδειες τέτοια εποχή; Αν είναι όμως να καθιερωθεί, θα αλλάξει και αυτή η λογική, σε αρκετούς χώρους εργασίας τουλάχιστον.

Εκπαιδευτικά, μάλιστα...

Είδα τα παιδιά πώς ήταν πριν τα Χριστούγεννα ακριβώς και μετά. Ακριβώς πριν (για την εικονα στα διαλείμματα μιλάω), δεν ήξεραν τι τους έφταιγε, ήταν σκυθρωπά. Ακριβώς μετά, ήταν χαρούμενα, είχαν ατελείωτα χαμόγελα, γιατί είχαν ξαναθυμηθεί ότι η ζωή τους (μιλάμε για παιδιά έτσι; ) δεν είναι ατελείωτες υποχρεώσεις.

Αυτό το επειδή εγώ είμαι άνεργος στην Αθήνα, ποσώς με ενδιαφέρει για τις θέσεις εργασίας στο Καρπενήσι, μου κάνει κάπως...

Όσο για τα "συμφέροντα", είμαστε σε άλλο μήκος κύματος εντελώς.

Η ανάπτυξη και η απασχόληση δεν θα έρθει με το να χώνουμε τα χρήματα στο στρώμα, όσοι έχουν, γιατί έχουν... Υπάρχουν πολλές αποδείξεις για αυτό. Ή με το να τα κρύβουν ή να τα ξοδεύουν στο εξωτερικό. Ας τα ξοδεύουν όσοι τα έχουν, ας μην είναι η Βερενίκη ή η Athinoula, έμμεσα σε όλους θα κάνει καλό αυτό.

Επισης, συμπληρωνω την αθηνα γιατι με καλυπτει, οταν ολα μας φταινε σημαινει οτι εχουμε ξεχασει τι πραγματικα μας χρειαζεται....δεν λεω οτι μας χρειαζεται το συγεκριμενο τριημερο αλλα , ναι, λεω οτι εχουμε φτασει σε σημειο να μας φταινε ολα.

Α και κατι που θυμηθηκα...ο ιουνης ρε παιδια δεν ειναι τοσο ζεστος μηνας....ειναι αναλογος του σεπτεμβριου και του οκτωβριου....

Ο καθένας αντιδρά για τα θέματα που τον αφορούν. Εμένα, για παράδειγμα, δε με αφορούν τα ολοήμερα και δεν γνωρίζω τα προβλήματα της λειτουργίας τους. Η αντίδρασή μου σε αυτό το μέτρο, όπως σωστά παρατήρησαν και τα άλλα κορίτσια, είναι ακριβώς λόγω του σκοπού που θέλει να εξυπηρετήσει. Και φυσικά διαφωνώ κάθετα στο να επιμηκυνθεί η σχολική χρονιά τον Ιούνιο και να χάνουν τα παιδιά τις εκδρομές τους, λόγω αυτής της καινοτομίας, γιατί, όπως ειπώθηκε ήδη, απλά θα είναι άλλη μια αφορμή να τα φορτώσουν με παραπάνω διάβασμα κι επαναλήψεις. Είναι εντελώς ουτοπικό στην Ελλάδα του 2014 να μιλάμε για παρεμπόδιση διακοπών λόγω του σχολείου. Η κοροϊδία είναι που ενοχλεί. Μας θεωρούν τόσο βόδια, μάλλον, που δε μπαίνουν στον κόπο ούτε να το πλασάρουν λίγο διαφορετικά, ένα διάλειμμα για το καλό των παιδιών κλπ. Μας πετάνε στα μούτρα τα συμφέροντα των ξενοδόχων, να τα καταπιούμε αμάσητα.

Κι άμα κόπτονται για την επαφή των παιδιών με τα βουνά, ένας λόγος παραπάνω να μην καταργούνται οι σχολικές εκδρομές, για να έχουν αυτή την ευκαιρία ΟΛΑ τα παιδιά κι όχι μόνο όσα έχουν γονείς που μπορούν να τα πάνε διακοπές. Δόξα τω Θεώ, μια χαρά προσβάσιμα βουνά υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, σε αποστάσεις που επιτρέπουν άνετα και αυθημερόν και με διανυκτέρευση εκδρομές.

Αυτό είναι το θέμα μας, Αθηνά. Απλά δε γουστάρουμε άλλο δούλεμα.

Συμφωνώ απόλυτα με την Εκάβη και τη Βερενίκη.

Συμφωνώ κι εγώ, με κάλυψαν απόλυτα τα γραφόμενά σου!!!

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες, Αθηνά. Κατά τη γνώμη σου, πρέπει να ξύνουμε μονίμως τα νύχια μας για διαμαρτυρία, είτε μας αφορά ένα ζήτημα, είτε όχι; :confused: Εσύ το κάνεις αυτό; Λίγο δύσκολο να το πιστέψω, γιατί τότε δε θα κάνουμε άλλη δουλειά όλη μέρα. Από θέματα που προσφέρονται για διαμαρτυρία, άλλο τίποτα αυτός ο τόπος, όπως γνωρίζουμε. Επίσης, όσοι έχουν και θέλουν να ξοδέψουν λεφτά σε διακοπές, το κάνουν και τώρα ούτως ή άλλως, δεν περιμένουν το έξτρα διήμερο! Αυτός που δεν έχει για 3ήμερο όμως, δεν θα έχει φυσικά ούτε για 5ημερο. Το αυτό ισχύει για για εκείνους που προτιμούν το εξωτερικό, δε θα τους αλλάξει επιλογή προορισμού η συγκεκριμένη απόφαση.

Ειδικά φέτος, που πέσανε τόσα απανωτά τριήμερα, το τρίμηνο πέρασε πολύ άνετα, κατά τη γνώμη μου. Κουρασμένα τα είδα τα παιδιά πέρυσι τον Απρίλιο, γιατί είχε πέσει πολύ αργά το Πάσχα.

Λαϊδα, θυμάμαι αρκετούς ξεγυρισμένους καύσωνες τον Ιούνιο. Αν είναι να επιμηκυνθεί η σχολική χρονιά, μου φαίνεται πιο λογικό να ξεκινάνε 2 μέρες νωρίτερα το Σεπτέμβριο.

Αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα, το ξαναλέω. Είναι ότι δεν μπορεί ένας κλάδος άσχετος με την παιδεία, να επιβάλλει με το έτσι θέλω ένα τέτοιο μέτρο στα σχολεία, για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Είναι εντελώς απαράδεκτο, για την ακρίβεια. Με την ίδια λογική θα ζητήσουν κι άλλοι κλάδοι αύριο μεθαύριο να κάνουν το ίδιο. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη... και ποιος από τους σαλτιμπάγκους των υπουργείων θα βρεθεί να τους πει το όχι; Με ποια επιχειρήματα;

Διαφημίσεις

···ότι δεν μπορεί ένας κλάδος άσχετος με την παιδεία, να επιβάλλει με το έτσι θέλω ένα τέτοιο μέτρο στα σχολεία, για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Είναι εντελώς απαράδεκτο, για την ακρίβεια. Με την ίδια λογική θα ζητήσουν κι άλλοι κλάδοι αύριο μεθαύριο να κάνουν το ίδιο. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη... και ποιος από τους σαλτιμπάγκους των υπουργείων θα βρεθεί να τους πει το όχι; Με ποια επιχειρήματα;

:!::!::!:

Αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα, το ξαναλέω. Είναι ότι δεν μπορεί ένας κλάδος άσχετος με την παιδεία, να επιβάλλει με το έτσι θέλω ένα τέτοιο μέτρο στα σχολεία, για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Είναι εντελώς απαράδεκτο, για την ακρίβεια. Με την ίδια λογική θα ζητήσουν κι άλλοι κλάδοι αύριο μεθαύριο να κάνουν το ίδιο. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη... και ποιος από τους σαλτιμπάγκους των υπουργείων θα βρεθεί να τους πει το όχι; Με ποια επιχειρήματα;

Στις χώρες όπου λειτουργεί, με αυτό το κριτήριο λειτουργεί όμως. Οπότε δεν είναι αυθαίρετο που μπορεί ο οποιοσδήποτε να βγάλει από το μυαλό του στο μέλλον κάτι και να υπακούσουν τα υπουργεία.

Νομίζω η συζήτηση υποβαθμίζεται με αυτές τις εικασίες και τις υπερβολές.

Δεν ξέρω πότε το σέρβιραν ακριβώς και πώς το σέρβιραν πχ στη Γαλλία και δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τους γονείς! Πάντως δεν έχουν αλλεργία στο να λειτουργεί η οικονομία πιο κερδοσκοπικά να το πω. Εδώ το κέρδος προκαλεί απανωτές κρίσεις. Είτε πρόκειται για μικρομεσαίους, που για αυτούς πρόκειται, είτε για τον οποιονδήποτε.

Επίσης η ευρωπαϊκή κουλτούρα, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες, είναι πιο πολύ υπέρ στο ότι δεν ζούμε μόνο για να επιβιώνουμε, αλλά για να απολαμβάνουμε και τη ζωή. Μάλιστα στη Γαλλία, κάνουν κυλιόμενες διακοπές, ανά περιοχές, έτσι ώστε εκ περιτροπής να γεμίζουν τα χιονοδρομικά τους. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήξερα ότι έτσι δούλευε τουλάχιστον. Το θέμα είναι ότι είδαν ότι έχει Χ εργάσιμες ημέρες στο χρόνο και τις κατένειμαν διαφορετικά.

Ούτε μια χώρα βρήκα που να την παραδέχονται ως προς το εκπαιδευτικό σύστημα, που να έχει το δικό μας μοντέλο. Όλες οι άλλες έχουν τουλάχιστον άλλο ένα διάλειμμα, είτε πριν τα Χριστούγεννα, είτε και πριν και μετά τα Χριστούγεννα. Η Ιταλία φαίνεται ότι φέτος καθιερώνει τις διακοπές του καρναβαλιού!

http://www.schoolholidayseurope.eu/italy.html

Το ότι υπήρξαν και χειρότερες χρονιές σε εμάς όσον αφορά την έλλειψη τυχαίων τριημέρων παλιότερα, δεν λέει κάτι. Και πάλι, είδα με τα μάτια μου τα παιδιά άλλους ανθρώπους πριν και μετά τα Χριστούγεννα. Οπότε υπάρχουν και χειρότερα; Για καλό το λες αυτό; Και πάλι, ως μαθήτρια θυμάμαι ατελείωτους χειμώνες, προς τον Ιούνιο μαθητές και διδάσκοντες να έχουν ξωκείλει ολίγον με άλλοθι τη ζέστη και προς τα τέλη του καλοκαιριού να ψιλοβαριόμαστε μετά από καθημερινα θαλάσσια μπάνια, κάποιες φορές. Τα παιδιά μου, σε αυτή τη γενιά, σίγουρα έχουν λαλήσει από τις γιαγιάδες και το λιοπύρι στα τσιμεντένια προαύλια, όπου περνάνε τις μέρες τους στα προγράμματα των δήμων το καλοκαίρι. Βέβαια στην εποχή μου δεν υπήρχαν κλιμαστικά σε κανέναν εργασιακό χώρο, για τις αρχές του καλοκαιριού, τώρα νομίζω ότι υπάρχουν... Με κάποια επιφύλαξη αυτό.

Μην πιαστούμε από αυτό. Έτσι και αλλιώς το μέτρο αυτό δεν αλλάζει την έναρξη και λήξη των μαθημάτων.

Στις χώρες όπου λειτουργεί, με αυτό το κριτήριο λειτουργεί όμως. Οπότε δεν είναι αυθαίρετο που μπορεί ο οποιοσδήποτε να βγάλει από το μυαλό του στο μέλλον κάτι και να υπακούσουν τα υπουργεία.

Νομίζω η συζήτηση υποβαθμίζεται με αυτές τις εικασίες και τις υπερβολές.

Δεν ξέρω πότε το σέρβιραν ακριβώς και πώς το σέρβιραν πχ στη Γαλλία και δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τους γονείς! Πάντως δεν έχουν αλλεργία στο να λειτουργεί η οικονομία πιο κερδοσκοπικά να το πω. Εδώ το κέρδος προκαλεί απανωτές κρίσεις. Είτε πρόκειται για μικρομεσαίους, που για αυτούς πρόκειται, είτε για τον οποιονδήποτε.

Επίσης η ευρωπαϊκή κουλτούρα, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες, είναι πιο πολύ υπέρ στο ότι δεν ζούμε μόνο για να επιβιώνουμε, αλλά για να απολαμβάνουμε και τη ζωή. Μάλιστα στη Γαλλία, κάνουν κυλιόμενες διακοπές, ανά περιοχές, έτσι ώστε εκ περιτροπής να γεμίζουν τα χιονοδρομικά τους. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήξερα ότι έτσι δούλευε τουλάχιστον. Το θέμα είναι ότι είδαν ότι έχει Χ εργάσιμες ημέρες στο χρόνο και τις κατένειμαν διαφορετικά.

Ούτε μια χώρα βρήκα που να την παραδέχονται ως προς το εκπαιδευτικό σύστημα, που να έχει το δικό μας μοντέλο. Όλες οι άλλες έχουν τουλάχιστον άλλο ένα διάλειμμα, είτε πριν τα Χριστούγεννα, είτε και πριν και μετά τα Χριστούγεννα. Η Ιταλία φαίνεται ότι φέτος καθιερώνει τις διακοπές του καρναβαλιού!

http://www.schoolholidayseurope.eu/italy.html

Το ότι υπήρξαν και χειρότερες χρονιές σε εμάς όσον αφορά την έλλειψη τυχαίων τριημέρων παλιότερα, δεν λέει κάτι. Και πάλι, είδα με τα μάτια μου τα παιδιά άλλους ανθρώπους πριν και μετά τα Χριστούγεννα. Οπότε υπάρχουν και χειρότερα; Για καλό το λες αυτό; Και πάλι, ως μαθήτρια θυμάμαι ατελείωτους χειμώνες, προς τον Ιούνιο μαθητές και διδάσκοντες να έχουν ξωκείλει ολίγον με άλλοθι τη ζέστη και προς τα τέλη του καλοκαιριού να ψιλοβαριόμαστε μετά από καθημερινα θαλάσσια μπάνια, κάποιες φορές. Τα παιδιά μου, σε αυτή τη γενιά, σίγουρα έχουν λαλήσει από τις γιαγιάδες και το λιοπύρι στα τσιμεντένια προαύλια, όπου περνάνε τις μέρες τους στα προγράμματα των δήμων το καλοκαίρι. Βέβαια στην εποχή μου δεν υπήρχαν κλιμαστικά σε κανέναν εργασιακό χώρο, για τις αρχές του καλοκαιριού, τώρα νομίζω ότι υπάρχουν... Με κάποια επιφύλαξη αυτό.

Μην πιαστούμε από αυτό. Έτσι και αλλιώς το μέτρο αυτό δεν αλλάζει την έναρξη και λήξη των μαθημάτων.

Aθηνά, σε διαβεβαιώ πως δεν έχω καμια αλλεργία στην τόνωση του τουρισμού, ούτε στην ενδυνάμωση της οικονομίας. Αλίμονο. Μακάρι να γυρνούσαμε εκεί που ήμασταν χρόνια πριν όλοι μας. Ούτε με ενοχλούν προσωπικά αυτές οι 2 μέρες παραπάνω διακοπών, μια ευκαιρία είναι να κανουμε παραπάνω διανυκτερεύσεις στο χωριό. Είμαι αυτοαπασχολούμενη και μπορώ να ρυθμίζω το χρόνο μου και τις δουλειές μου κατά το δοκούν - στα πλαίσια της λογικής, βέβαια.

Τα δικά μου τα παιδιά και όλα τα παιδιά της πόλης που ζω, δεν έχουν ανάγκη να περνάνε τις μέρες τους σε κανένα τσιμεντένιο προαύλιο. Η θάλασσα είναι 15΄ με το αυτοκίνητο. Σε 45΄, με χαλαρή οδήγηση, είμαστε στο χιονοδρομικό του νομού. Οι περισσότεροι έχουν παππουδογιαγιάδες για βοήθεια. Αρκετοί έχουν και σπίτι σε γειτονικό χωριό. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, προσπάθησε να το καταλάβεις.

Απλά, για να δεχτώ μια αλλαγή στην παιδεία, πρέπει να πειστώ πως είναι για το καλό της πλειοψηφίας των μαθητών. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει, στην προκειμένη περίπτωση. Γιατί, μπορεί τα δικά μου τα παιδιά να πάνε στο χωριό ή τα παιδιά των τάδε στην Αράχωβα, αλλά δε θα γίνει το ίδιο με όλα τα υπόλοιπα. Τα παιδιά της νησιωτικής Ελλάδας, ας πούμε. Θα πάνε στα χιονοδρομικά; Τα παιδιά που οι γονείς τους αδυνατούν οικονομικά να τα πάνε σε ξενοδοχεία; Τα παιδιά που έχουν μικρότερα αδελφάκια στο δημοτικό, που θα έχουν σχολείο κανονικά; Τα παιδιά των οποίων οι γονείς θα εργάζονται εκείνες τις μέρες κανονικότατα; Αυτή είναι η πλειοψηφία των μαθητών στην Ελλάδα. Οπότε, το να γίνεται μια αλλαγή που εξυπηρετεί τους λίγους, εις βάρος των πολλών, είναι ανεπίτρεπτο από κάθε άποψη. Οι αλλαγές στην παιδεία πρέπει να γίνονται μόνο και αποκλειστικά με γνώμονα το συμφέρον της πλειοψηφίας των μαθητών. Αν στο εξωτερικό έχουν άλλη άποψη και την εφαρμόζουν κιόλας, αδιαφορώ γιατί έχω δική μου κρίση και άποψη επί του θέματος και δεν με πείθει το γεγονός ότι επειδή έτσι κάνουν οι Γάλλοι ή οι Ιταλοί ή ο οιοσδήποτε, θα πει πως είναι και το σωστό και θα τρέξω να το υιοθετήσω, χωρίς να εξετάσω τις υπόλοιπες παραμέτρους που ισχύουν στη δική μου χώρα.

Όσο για την "ευρωπαϊκή" σε σύγκριση με την ελληνική νοοτροπία περί απόλαυσης της ζωής, με συγχωρείς πολύ, αλλά βρίσκω αυτό το επιχείρημα αστείο. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος λαός εφάμιλλος του ελληνικού ως προς τη νοοτροπία της καλοπέρασης. Οι Γερμανοί δλδ καλοπερνάνε; Οι Δανοί και οι Σουηδοί, που, ειδικά οι τελευταίοι, έχουν και το βέλτιστο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά το ποσοστό των αυτοκτονιών βρίσκεται στα ύψη; Το "η φτώχεια θέλει καλοπέραση" είναι αποκλειστικά ελληνική πατέντα. :lol: Κι αν δεν "απολαμβάνουμε τη ζωή" και στα θέρετρα, δεν είναι γιατί μας λείπει η διάθεση ή ο χρόνος, αλλά τα χρήματα - κι αυτό είναι φαινόμενο της τελευταίας πενταετίας, περίπου. Ας την κάνανε την αλλαγή νωρίτερα, να τους λέγαμε κι ευχαριστώ. Ή ας επαναφέρουν το εκκαθαριστικό μας στο προ δεκαετίας επίπεδο, να τρέξουμε και να κλείνουμε ξενοδοχείο για την Καθαρά Δευτέρα τουλάχιστον ένα μήνα πριν, γιατί τελευταία στιγμή δεν έβρισκες ούτε καλύβα. Τώρα όμως, που κάθε μέρα υπάρχουν όλο και περισσότεροι γονείς να γράφονται στα συσσίτια των ενοριών, όλο και περισσότεροι μαθητές να στηρίζονται στο Σύλλογο Γονέων του σχολείου για το γάλα και το δεκατιανό της ημέρας (τα συναντώ προσωπικά αυτά τα φαινόμενα), που κάποιοι από αυτούς λιποθυμούν από την πείνα ή καίγονται ζωντανοί ή πνίγονται από τις αναθυμιάσεις, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν, που σχολεία κλείνουν επειδή δεν έχουν πετρέλαιο, τώρα, αυτή τη στιγμή, να μιλάμε για σχολικές διακοπές προκειμένου να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός και να μην καγχάσει ο κόσμος; Να μην αντιδράσει, να μην ουρλιάξει, να μην εξοργιστεί;

Δε λέω να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να ελεεινολογούμε τους εαυτούς μας και να μιζεριάζουμε. Κάθε άλλο. Όσο δυσκολεύουν οι συνθήκες, τόσο οφείλουμε να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία για να προσφέρουμε διασκέδαση, χαρά και αισιοδοξία στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας. Αλλά ούτε και να αιθεροβατούμε, λες και ζούμε σε άλλον κόσμο.

Αυτή είναι η θέση μου επί του θέματος και θέλω να πιστεύω πως έχει τη λογική της και δεν υποβαθμίζει τη συζήτηση.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ για το ζήτημα:

Ειδικότερα, για την πρόταση των ολιγοήμερων χειμερινών διακοπών, όπως αιτήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων και συζήτησαν το μεσημέρι, οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη, ο κ. Κοτσιφάκης επισήμανε ότι «το θέμα της ''λευκής εβδομάδας'' δεν απασχολεί τόσο την Εκπαίδευση όσο τους ξενοδόχους, οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν και σκέφθηκαν αυτό τον τρόπο». «Το να γίνεται μια εκπαιδευτική αλλαγή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι πρωτοφανές. Είναι άλλο πράγμα το πώς θα οργανώνονται οι εκδρομές, πώς θα συνδέονται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πώς θα συμβάλει η Πολιτεία να συμμετέχουν όλα τα παιδιά σε αυτές και άλλο να κλείνουν τα σχολεία για να πηγαίνουν τα παιδιά με τις οικογένειές τους, όπως έχει διατυπωθεί στο σχετικό αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων, προκειμένου όπως διατείνονται να πηγαίνουν όλοι φθηνές οικογενειακές διακοπές, πχ για σκι», σημείωσε ο κ. Κοτσιφάκης και προσέθεσε: «Δεν ξέρω ποιες οικογένειες, νομίζουν, ότι θα πηγαίνουν για σκι ή αν γνωρίζουν ότι οι ελληνικές οικογένειες δεινοπαθούν από τα μέτρα λιτότητας, ότι πολλές οικογένειες έχουν έναν και δύο άνεργους στο σπίτι και ότι πολλά παιδιά έρχονται στο σχολείο και δεν έχουν τα στοιχειώδη για να φάνε κανονικά, ότι οι οικογένειες πληρώνουν τα χαράτσια και δεν έχουν τη δυνατότητα να ζεστάνουν τα παιδιά τους». Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ σημείωσε, επίσης, πως για να ισχύσουν οι εκπαιδευτικοί θεσμοί, χρειάζεται μια ευρύτερη συζήτηση. «Άλλο πράγμα παράδειγμα οι εκδρομές, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιούνται μέσα στο πρόγραμμα -και πρέπει να διασφαλίζεται η ενίσχυση της συμμετοχής των παιδιών και των οικογενειών που έχουν πρόβλημα- και άλλο πράγμα αυτό που προτάθηκε. Δηλαδή, να κλείσουν τα σχολεία και οι οικογένειες από μόνες τους να πάρουν τα παιδιά τους να πάνε… Ποιοι γονείς; Αυτοί που εργάζονται ή οι γονείς που είναι άνεργοι; Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να πάνε; Ποιος άνεργος έχει τη δυνατότητα για διακοπές, αλλά και ως εργαζόμενος πάλι δεν μπορείς να πας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τελικά, το να μιλάνε για ''λευκή εβδομάδα'' και για σκι προσβάλλει τη στοιχειώδη νοημοσύνη. Η κυβέρνηση, αντί να συζητάει γιʼ αυτό το θέμα, ας ασχοληθεί για να λύσει κάποιο από τα προβλήματα των σχολείων που έχει προκαλέσει η πολιτική της, όπως οι λευκές εβδομάδες στα ΕΠΑΛ» τόνισε ο κ. Κοτσιφάκης και εξήγησε: «Πρόκειται για λευκή εβδομάδα διαρκείας μηνών για τα μαθήματα στα ΕΠΑΛ, όπου οι καθηγητές απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι μαθητές δεν κάνουν μάθημα. Μάλιστα, εάν δεν υπήρχαν κάποιες δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες προσωρινά επέστρεψαν, αλλά ξαναφεύγουν στη συνέχεια, θα ήταν τελείως χωρίς μάθημα. Υπάρχουν σχολεία και παιδιά που δεν έχουν ξεκινήσει, πανελλαδικώς, αυτή την εβδομάδα μαθήματα. Σε αυτές τις ''λευκές εβδομάδες'' ας κοιτάξει η κυβέρνηση να δώσει λύση».

http://www.dikaiologitika.gr

Ως εργαζόμενη τώρα και εγώ, το βλέπω τελείως διαφορετικά. Η ζωή μας είναι δουλειά-σπίτι με λίγες ανάσες και μάλιστα και από τα ΣΚ ξοδεύουμε για να καλύπτουμε υποχρεώσεις, ψώνια, δουλειές σπιτιού... Οπότε τι έμεινε; Ένα καλοκαίρι που για τον εργαζόμενο είναι 2-3 εβδομάδες σε μια καλή περίπτωση και για τα παιδιά είναι μπαλάκι σε διάφορες δραστηριότητες των δήμων και σε γιαγιάδες για το μεγαλύτερο διάστημα; Ναι, εμένα μου φαίνονται μεγάλα τα διαστήματα ανάμεσα στις περιόδους διακοπών και τα ήδη προγραμματισμένα τριήμερα και αργίες, παρηγοριά στον άρρωστο...

Η παραδοχή σου είναι δηλαδή ότι δεν θα ζητήσεις ποτέ αυτή την άδεια τις συγκεκριμένες μέρες γιατί δεν έχεις κάπου να πας; Ούτε σε έναν συγγενή στο χωριό; Ούτε να υποδεχτείτε συγγενείς από το χωριό; Γιατί δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι να κάνετε στην Αθήνα; Ή γιατί η φύση της δουλειάς σου δεν επιτρέπει άδειες τέτοια εποχή; Αν είναι όμως να καθιερωθεί, θα αλλάξει και αυτή η λογική, σε αρκετούς χώρους εργασίας τουλάχιστον.

Εκπαιδευτικά, μάλιστα...

Είδα τα παιδιά πώς ήταν πριν τα Χριστούγεννα ακριβώς και μετά. Ακριβώς πριν (για την εικονα στα διαλείμματα μιλάω), δεν ήξεραν τι τους έφταιγε, ήταν σκυθρωπά. Ακριβώς μετά, ήταν χαρούμενα, είχαν ατελείωτα χαμόγελα, γιατί είχαν ξαναθυμηθεί ότι η ζωή τους (μιλάμε για παιδιά έτσι; ) δεν είναι ατελείωτες υποχρεώσεις.

Αυτό το επειδή εγώ είμαι άνεργος στην Αθήνα, ποσώς με ενδιαφέρει για τις θέσεις εργασίας στο Καρπενήσι, μου κάνει κάπως...

Όσο για τα "συμφέροντα", είμαστε σε άλλο μήκος κύματος εντελώς.

Η ανάπτυξη και η απασχόληση δεν θα έρθει με το να χώνουμε τα χρήματα στο στρώμα, όσοι έχουν, γιατί έχουν... Υπάρχουν πολλές αποδείξεις για αυτό. Ή με το να τα κρύβουν ή να τα ξοδεύουν στο εξωτερικό. Ας τα ξοδεύουν όσοι τα έχουν, ας μην είναι η Βερενίκη ή η Athinoula, έμμεσα σε όλους θα κάνει καλό αυτό.

Η παραδοχη μου ειναι, οτι οσες μανουλες εργαζομαστε, μετα βιας μας δινουν και τις 25 μερες το χρονο που εχουμε απο το Νομο. ΔΕΝ μπορω να ξεκινησω να ξοδευω αδεια απο το Μαρτη οταν εχω μπροστα μου Πασχα, καλοκαιρι, Χριστουγεννα, Αγιων ταδε, συνελευσεις, το καταλαβαινεις; Περιμενω να μου μειωσουν τις μερες που δεν εχω που να αφησω τα παιδια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οχι να τις αυξησουν.

Προφανως δεν εργαζεσαι ή/και εχεις βοηθεια απο γιαγιαδες κτλ, μην κρινεις βασει της δικης σου περιπτωσης, στο μικροκοσμο σου.

Ειμαστε στη δινη της κρισης και εχουν μειωθει οι μισθοι μας, καθε μερα επιπλεον που δεν ειναι ανοικτα τα σχολεια, πληρωνουμε γυναικες!! Τι ΔΕΝ καταλαβαινεις;

Και ναι κοριτσι μου, εχουμε λεφτα και τα κρυβουμε οι ελληνες κατω απο το στρωμα. Τα παιδακια που λιποθυμανε στο διαλειμμα, απο υπερβολικη σιτιση το παθαινουν!

Καλο ειναι να μην γινομαστε τοσο προκλητικοι, Με τετοια θεματα ειναι ντροπη.

Διαφημίσεις

Τελευταία νεα:

Αναβάλλονται για την ώρα οι ανακοινώσεις για την εφαρμογή της πολυσυζητημένης ανάπαυλας στα σχολεία τις ημέρες που έπονται της Καθαράς Δευτέρας, με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη να δηλώνει ότι πριν ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις «απαιτείται η συνέργεια πολλών υπουργείων και φορέων και πρωτίστως η ενημέρωση και η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας

http://www.thepressproject.gr/article/54729/Anaboli-eksaggelias-tis-Leukis-Ebdomadas

... και πρωτίστως η ενημέρωση και η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας

Είδατε βρε παιδιά πόσο ενδιαφέρονται για τη γνώμη του πόπολου...

:D

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...