Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

«λευκό» πενθήμερο τουρισμού

Ελισα24

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στα σχολεια του εξωτερικου οι διακοπες καλοκαιριου ξεκινουν από τον ιουλη, κατι που δεν μπορει να γινει εδώ γιατι βραζει ο τοπος....Και ξεκινουν αρχες σεπτεμβρη.

Κατά τα αλλα οι διακοπες Χριστουγεννων και Πασχα είναι το ιδιο.

http://www.holidaylettings.co.uk/resources/owner-advice/successful-marketing/uk-school-holidays-dates-for-2013-2014/a-1-31-2055/

Για το λογο αυτό, εχουν θεσπισει καποιες εβδομάδες ενδιάμεσα που δεν εχουν σχολειο τα παιδια, Οκτωβρη, Φλεβαρη και Μαη.

Ακομη και ετσι η διαρκεια του διδακτικου ετους είναι μεγαλυτερη από του δικου μας και ειδικα αν λαβουμε υποψιν την ωρα που σχολανε τα παιδακια (8.30 -09.00 με 15.30-16.00 περιπου).

Εμενα δεν με ενοχλεί το ότι δημιουργηγθηκε αυτή η εβδομαδα....Με ενοχλεί όμως το ότι χανουν και άλλο διδακτικο χρονο. Θα μπορουσαν ας πουμε να τελειωνουν τελη ιουνη και να αρχιζαν αρχες σεπτεμβρη. Να ειχαν δυο μηνες διακοπες μονο και ας ειχαν και δυο εβδομάδες off μαη και Οκτωβρη.

Να μου πεις 'γιατι δεν σου αρεσει ετσι'?? Η αληθεια είναι ότι από τον καιρο που επιασα δουλεια δεν μου αρεσει! :P Με πηρε καιρο να συνηθισω ότι το καλοκαιρι δεν μπορει να διαρκει τρεις μηνες! χαχαχαχα.

Εμένα με ενοχλεί το γιατί καθιερώνεται αυτή η εβδομάδα. Στην δυτική/κεντρική Ευρώπη είναι μέσα στην κουλτούρα τους, στις συνήθειές τους (πώς έχουμε εμείς το Δεκαπενταύγουστο; αυτό).

Επίσης, το να είναι ένα βήμα στα πλαίσια ευρύτερου σχεδιασμού σχετικά με το σχολικό πρόγραμμα, σεβαστό κι αυτό.

Αλλά για να χαρούν οι γονείς και τα παιδιά τα χιόνια; Seriously? Στα νησια δηλαδή τι θα κάνουν;

Νιώθω ότι λίγο μας εμπαίζουν (να'ταν μόνο αυτό βέβαια...).

Διάβασα και αυτό που έχει πλάκα:

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=30903

Στα σχολεια του εξωτερικου οι διακοπες καλοκαιριου ξεκινουν από τον ιουλη, κατι που δεν μπορει να γινει εδώ γιατι βραζει ο τοπος....Και ξεκινουν αρχες σεπτεμβρη.

Ακομη και ετσι η διαρκεια του διδακτικου ετους είναι μεγαλυτερη από του δικου μας και ειδικα αν λαβουμε υποψιν την ωρα που σχολανε τα παιδακια (8.30 -09.00 με 15.30-16.00 περιπου).

Εμενα δεν με ενοχλεί το ότι δημιουργηγθηκε αυτή η εβδομαδα....Με ενοχλεί όμως το ότι χανουν και άλλο διδακτικο χρονο.

Πρέπει να ληθφούν υπόψη και οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα δηλ. το κλίμα, οι υποδομές στα σχολεία, ο διδακτικός χρόνος κτλ και όχι απλώς να λέμε ότι αυτό εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη (όπως λένε οι ξενοδόχοι). Ούτε εμένα θα με ενοχλούσε αυτή η εβδομάδα αν ζούσα στη Γερμανία. Στην Ελλάδα όμως και υπό αυτές τις συνθήκες με ενοχλεί πολύ.

το γεγονός ότι μια ιδωτική /καθαρά κερδοσκοπική ένωση παρεμβαίνει και ουσιαστικά νομοθετεί στο Υπουργείο Παιδείας μόνο εμένα ενοχλεί;

αν σε λίγο καιρό η ένωση ελλήνων βιομηχάνων απαιτήσει και πετύχει οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου να εργάζονται αμισθί ένα μήνα το καλοκαίρι για να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγικότητας της χώρας και να αποκτήσουν εργασιακή κουλτούρα (έτσι θα μας το φορέσουν) ας μην μας φανεί παράξενο....στην Ελλάδα του 2014 όλα είναι πιθανά...

Διαφημίσεις

το γεγονός ότι μια ιδωτική /καθαρά κερδοσκοπική ένωση παρεμβαίνει και ουσιαστικά νομοθετεί στο Υπουργείο Παιδείας μόνο εμένα ενοχλεί;

αν σε λίγο καιρό η ένωση ελλήνων βιομηχάνων απαιτήσει και πετύχει οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου να εργάζονται αμισθί ένα μήνα το καλοκαίρι για να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγικότητας της χώρας και να αποκτήσουν εργασική κουλτούρα (έτσι θα μας το φορέσουν) ας μην μας φανεί παράξενο....στην Ελλάδα του 2014 όλα είναι πιθανά...

Όχι και εμένα με ενοχλεί... Αλλά μάλλον το έχω συνηθίσει (δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο) και πλέον δεν μου κάνει εντύπωση. Είναι εντελώς αναμενόμενο...

Και για να δέιτε πόσο γελοίο είναι το υπουργείο παιδείας....

Χθες συζητούσε την πρόταση των ξενοδόχων για επιπλέον οικογενειακές διακοπές των παιδιών και σήμερα ζήτησε από τα σχολεία να στείλουν τον αριθμό των παιδιών που υποσιτίζονται.....

Και όχι! Οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ θέλουμε την επιπλέον εβδομάδα έτσι όπως πάει να θεσπιστεί! Είναι απλά σκέτη κοροϊδία (για να μην πω κάτι χειρότερο)!

Οι εκπαιδευτικοί θέλουμε σχολεία οργανωμένα, με δασκάλους από την πρώτη μέρα που ανοίγουν, με θέρμανση, με παιδιά που έχουν το μυαλό τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και όχι στο κουλούρι που δεν έχουν να φάνε στο διάλειμμα κλπ κλπ κλπ.... Αν καταφέρουμε όλα αυτά, μετά ας συζητήσουμε και για λευκές εβδομάδες (και για ό,τι χρώμα θέλετε, δεν θα κολλήσουμε εκεί)

Και όπως έλεγε η γιαγιά μου: "Τι του λείπει του ψωριάρη, σκούφια με μαργαριτάρι". Αυτο ακριβώς μου θυμίζουν τα περί χειμερινών διακοπών. Εάν αυτό γινόταν στα πλαίσια μίας γενικότερης (σοβαρής) αναθεώρησης του σχολικού προγράμματος, να το συζητάγαμε. Τώρα είναι απλώς γελοίο.

Διαφημίσεις

Τελικά θα αφορά μόνο Γυμνάσια και Λύκεια... Όχι ότι αυτό κάνει το μέτρο λιγότερο γελοίο...

Α, ωραία. Θυμηθείτε όταν ξεκινήσουμε για τα βουνά να αφήσουμε αρκετό φαί για το μικρό που θα μείνει πίσω να πάει σχολείο.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Θα αφαιρεθουν λεει απο τους περιπατους των παιδιων... Μαλιστα. Εκει δηλαδη που θα πηγαιναν καπου, θα εβλεπαν και κατι, ενα μουσειο, ενα θεατρο, ενα κατι... ξαφνικα θα μεινουν στο σπιτι με ισως παραπανω υλη... κ ολα αυτα για τους ιδιοκτητες ξενοδοχειων.... λογικοτατο!!!

Τελικά θα αφορά μόνο Γυμνάσια και Λύκεια... Όχι ότι αυτό κάνει το μέτρο λιγότερο γελοίο...

Θα γίνω κακια.......

Φέτος οι πανελλαδικές θα είναι 12 μέρες αργότερα σε σχέση με πέρυσι. Αυτυο σημαίνει με την κοινη λογική, οτι ολα θα πάνε 12 μέρες πίσω, αρα και οι καθηγητές θα δουλέψουν 12 μέρες πιο πολύ. Έρχεται, λοιπον, ο υπουργουλης και λέει, κύριες και κύριοι καθηγητές, είχατε τη λευκή εβδομαδα, αρα καθοσασταν, αρα δεν θα πληρωθείτε για τις έξτρα μέρες δουλείας/υπερωριών..........

Να δείτε που θα βγω αληθινή αν υπαρξερι τελικά η λεύκη εβδομαδα.......

... ξαφνικα θα μεινουν στο σπιτι με ισως παραπανω υλη...

Ακριβώς αυτό, καθώς στο εκπαιδευτικό μας σύστημα οι μέρες ανάπαυσης επιφέρουν τιμωρία παραπάνω ύλης / ασκήσεων / επαναλήψεων / παπαγαλίσματος ... ("αφού θα κάάάάάθεστε κάντε κι αυτό / εκείνο / το άλλο").

Διαφημίσεις

Κατάλαβαν φαίνεται πως οι μωρομάνες δεν ξεκουνιόμαστε εύκολα κι απευθύνθηκαν σε άλλο target group. :rolleyes:

Νομίζω σε πολλά θέματα τελευταία γενικά στο διαδίκτυο, που μπαίνουν σε επίσημη ή άτυπη διαβούλευση, παίζει η αντίδραση για την αντίδραση. Γιατί του κόσμου κάτι του φταίει και βρίσκει να ξεσπάσει.

Τελικά είπαν ότι θα γίνει μόνο για εφήβους; Γιατί όπως όλοι ξέρουμε, δεν βρίσκουν την ώρα οι έφηβοι να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, παρέα με τους γονείς τους στην ορεινή Ναυπακτία ας πούμε! :shock::shock: :shock::shock: :-D Λογικά μόνο Αράχωβα θα άντεχαν και αυτό με φίλους.

Οπότε το μέτρο λογικά αρχικά είχε υπόψη τους γονείς με πιο μικρά παιδιά. Αρκετοί όμως διαδικτυακά αντέδρασαν! Γιατί θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να πληρώσουν λέει γυναίκα. Δεν ξέρουμε αν είναι πράγματι γονείς ή όχι όλοι αυτοί που αντέδρασαν στο διαδίκτυο! Αντέδρασαν λοιπόν σε μια προγραμματισμένη αργία, δύο ημερών, που στο κάτω κάτω μπορεί να την περνούσαν στην Αθήνα και με όσα έκτακτα εορταστικά όλο και κάπου θα προγραμματίζονταν εδώ, δωρεάν, όπως κάνουν οι δήμοι και διάφοροι φορείς τόσα χρόνια στις σχολικές διακοπές!

Και μάλιστα θα ήταν μια αργία μέσα στο χρόνο, που δεν θα είχε κάποιος να σκεφτεί ούτε να πάρει δώρα, ούτε να τραπεζώσει, ούτε να τραπεζωθεί, ούτε να μποτιλιαριστεί στο κέντρο πηγαίνοντας προς τα μαγαζιά, όπως γίνεται τα Χριστούγεννα, ούτε να έχει άγχος για το πώς θα καλυφθούν οι άπειρες μέρες αδειών ολονών στο γραφείο, γενικά δεν είναι συνυφασμένη με υποχρεώσεις που κάποιες φορές κάθε άλλο παρά χαλαρώνουν και ξεκουράζουν.

Για να φανεί το μέγεθος των διπλών μέτρων και σταθμών, δεν βρέθηκαν πολλοί γονείς ούτε στο δικό μου σχολείο προσωπικά, ούτε στο διαδίκτυο, να το ψάξουν λίγο, δεν μιλάμε να αγανακτήσουν όπως τώρα, όταν απρογραμμάτιστα εντελώς δεν λειτούργησαν τα ολοήμερα, για εβδομάδες! Πάει να πει ότι τότε υπήρχαν γιαγιάδες ή γονείς στο σπίτι ή ο οποιοσδήποτε, αλλά για τις δύο ημέρες δεν θα υπάρξουν...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=132630&highlight=%EF%EB%EF%DE%EC%E5%F1%EF

Δούλευα για χρόνια σε μεγάλο Βρετανικό σχολείο στην Αθήνα και είχαμε mid-term break μία εβδομάδα στο τέλος του Οκτώβρη και δύο μέρες (η μία εκ των οποίων η Καθαρά Δευτέρα :rolleyes: ) αρχές Μάρτη. Όμως ξεκινούσαμε τη σχολική χρονιά νωρίτερα (γύρω στις 5-6 Σεπτεμβρίου) και κλείναμε μία εβδομάδα αργότερα τον Ιούνιο.

Ναι, αυτό γίνεται στο εξωτερικό- και στα ξένα σχολεία. Οπότε θα μπορούσε να συζητηθεί κι εδώ, με σοβαρά επιχειρήματα, εκπαιδευτική φύσης και φυσικά στο πλαίσιο μίας γενικότερης μεταρρύθμισης στην ύλη, στα ωράρια κλπ, και ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Εγώ πχ θεωρώ πολύ καλό να ανοίγουν τα σχολεία στην αρχή Σεπτεμβρίου, και να κάνουμε ένα διάλειμμα τον Μάρτιο. Έχουμε γυρίσει, όσοι έχουμε πάει, από τις διακοπές, και λιώνουμε στην Αθήνα περιμένοντας. Για το τέλος Ιουνίου όμως έχω σοβαρές αντιρρήσεις, γιατί το κλίμα εδώ δεν είναι ούτε όπως στη Γερμανία, ούτε όπως στην Γαλλία. Τέλος Ιουνίου έχει πάρα πολύ ζέστη για να δουλεύουν τα παιδιά σε σχολεία που δεν έχουν βέβαια κλιματισμό τα περισσότερα. Τέλος πάντων, μετά από την τόση αντίδραση νομίζω ότι θα πνιγεί το μέτρο.

Θα ζήσω άραγε τη στιγμή που θα πάρουμε μία απόφαση για την παιδεία, με σκοπό να προσφέρουμε καλύτερη παιδεία, και όχι για να ενισχύσουμε την όποια οικονομία -θυμάστε την αντίδραση των τοπικών φορέων από την κατάργηση κάποιων άχρηστων ΤΕΙ στην επαρχία-, με μέτρα που θα ταιριάζουν στις ΔΙΚΕΣ μας μόνο ανάγκες και σε ένα μακρόπνοο σχέδιο?

AthinaP, το ότι όλο αυτό γίνεται με γνώμονα την ενίσχυση των χειμερινών προορισμών δεν σου λέει κάτι; (που μεταξύ μας ούτε αυτό πρόκειται να συμβεί).

Φυσικά και θα αντιδράσω, όχι τόσο για το που θα αφήσω τα παιδιά εκείνες τις μέρες αλλά για το σκοπό που γίνεται όλο αυτό. Και φυσικά θα αντιδράσω για το γεγονός ότι τα σχολεία έκαναν τουλάχιστον 1 μήνα να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης δασκάλων και αντί να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, ασχολούμαστε με την ενίσχυση των ξενοδόχων σε χιονοδρομικά κέντρα... έλεος δηλαδή. Δεν είναι το θέμα η προγραμματισμένη αργία.

AthinaP, το ότι όλο αυτό γίνεται με γνώμονα την ενίσχυση των χειμερινών προορισμών δεν σου λέει κάτι; (που μεταξύ μας ούτε αυτό πρόκειται να συμβεί).

Φυσικά και θα αντιδράσω, όχι τόσο για το που θα αφήσω τα παιδιά εκείνες τις μέρες αλλά για το σκοπό που γίνεται όλο αυτό. Και φυσικά θα αντιδράσω για το γεγονός ότι τα σχολεία έκαναν τουλάχιστον 1 μήνα να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης δασκάλων και αντί να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, ασχολούμαστε με την ενίσχυση των ξενοδόχων σε χιονοδρομικά κέντρα... έλεος δηλαδή. Δεν είναι το θέμα η προγραμματισμένη αργία.

αυτό ακριβως εκαβη....οταν οι 'αντιδρασεις' μας είναι ιδιες ειτε για τη λευκη εβδομαδα ειτε για το μηνα χωρις δασκαλους, κατι δεν παει καλα.....;)

Δεν είναι κακο το διάλλειμα όπως πολύ ωραια ειπε και η Βερενικη...κακα είναι τα χαλια που εχουμε γενικως!

αυτό ακριβως εκαβη....οταν οι 'αντιδρασεις' μας είναι ιδιες ειτε για τη λευκη εβδομαδα ειτε για το μηνα χωρις δασκαλους, κατι δεν παει καλα.....;)

Δεν είναι κακο το διάλλειμα όπως πολύ ωραια ειπε και η Βερενικη...κακα είναι τα χαλια που εχουμε γενικως!

α, βέβαια! Δεν εννοούσα να έχουμε την ίδια αντίδραση. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει διαβάθμιση!

Αν λύσουμε τα υπόλοιπα προβλήματα της παιδείας ή έστω προσπαθούμε να τα λύσουμε, δεν έχω αντίρρηση και για τέτοιου είδους μέτρα. Όταν όμως μέσα σε ένα γενικό μπάχαλο, έρχεται ένα μέτρο στην παιδεία -όχι όμως με γνώμονα την παιδεία αλλά το καλό των ξενοδόχων στα χιονοδρομικά, αυτό με εξοργίζει. Νομίζω γι΄αυτό τον λόγο αντιδρούν και οι υπόλοιποι. Όχι για τις 2 μέρες αργία, αλλά για το σκοπό που γίνεται αυτό μέσα σε ένα πλαίσιο διάλυσης... Είναι τελείως γελοίο και προκλητικό.

Και ίσως το κατάλαβαν και προσπαθούν να το στολίσουν τώρα. Μιλούν για εκδρομές των σχολείων στα βουνά για να έρθουν οι μαθητές κοντά στη φύση... Άλλο η αργία άνευ λόγου και ουσίας (για ενίσχυση του τουρισμού και μόνο) και άλλο η εκδρομή στα βουνά... Μάλλον κάνουν στροφή τώρα...

Κι αυτο τι σημαινει; Οτι δεν θα αντιδουμε τελικα σε τιποτα, επειδη δεν ειχαμε αντιδρασει πιο παλια; Οχι Athina εγω ΔΕΝ εχω παππου γιαγια κανεναν θα χρυσοπληρωσω γυναικα που γκρινιαζει κιολας της φαινονται και λιγα!

Εγω λεω να αντιδρουμε σε οποιαδηποτε φορα επιχειρειται η υποβαθμιση της Παιδειας και η ενισχυση της ταλαιπωριας μας! Κι αν δεν το καναμε-τε μεχρι τωρα, κακως!!!

Και μη ξεχνατε οτι σημερα ειναι δυο μερες για τους ξενοδοχους, αυριο θα ειναι πεντε γι αλλη κατηγορια!!

Οσο για τα ολοημερα που λετε, δεν γνωριζουμε το θεμα νεες μανουλες, και κακως που δεν ειχε γινει γνωστο συμφωνω, εμεις δεν ειχαμε κενα καθολου εως τωρα.

Ο καθένας αντιδρά για τα θέματα που τον αφορούν. Εμένα, για παράδειγμα, δε με αφορούν τα ολοήμερα και δεν γνωρίζω τα προβλήματα της λειτουργίας τους. Η αντίδρασή μου σε αυτό το μέτρο, όπως σωστά παρατήρησαν και τα άλλα κορίτσια, είναι ακριβώς λόγω του σκοπού που θέλει να εξυπηρετήσει. Και φυσικά διαφωνώ κάθετα στο να επιμηκυνθεί η σχολική χρονιά τον Ιούνιο και να χάνουν τα παιδιά τις εκδρομές τους, λόγω αυτής της καινοτομίας, γιατί, όπως ειπώθηκε ήδη, απλά θα είναι άλλη μια αφορμή να τα φορτώσουν με παραπάνω διάβασμα κι επαναλήψεις. Είναι εντελώς ουτοπικό στην Ελλάδα του 2014 να μιλάμε για παρεμπόδιση διακοπών λόγω του σχολείου. Η κοροϊδία είναι που ενοχλεί. Μας θεωρούν τόσο βόδια, μάλλον, που δε μπαίνουν στον κόπο ούτε να το πλασάρουν λίγο διαφορετικά, ένα διάλειμμα για το καλό των παιδιών κλπ. Μας πετάνε στα μούτρα τα συμφέροντα των ξενοδόχων, να τα καταπιούμε αμάσητα.

Κι άμα κόπτονται για την επαφή των παιδιών με τα βουνά, ένας λόγος παραπάνω να μην καταργούνται οι σχολικές εκδρομές, για να έχουν αυτή την ευκαιρία ΟΛΑ τα παιδιά κι όχι μόνο όσα έχουν γονείς που μπορούν να τα πάνε διακοπές. Δόξα τω Θεώ, μια χαρά προσβάσιμα βουνά υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, σε αποστάσεις που επιτρέπουν άνετα και αυθημερόν και με διανυκτέρευση εκδρομές.

Αυτό είναι το θέμα μας, Αθηνά. Απλά δε γουστάρουμε άλλο δούλεμα.

Συμφωνώ απόλυτα με την Εκάβη και τη Βερενίκη.

Επίσης να συμπληρώσω ότι ούτε το επιχείρημα ότι δεν έχουμε κάπου να αφήσουμε τα παιδιά μας είναι .... εκπαιδευτικό επιχείρημα. Δέχομαι ότι το σχολείο εξυπηρετεί επικουρικά και σκοπούς φύλαξης, και φυσικά και θέλω να ξέρω πόσες ώρες θα είναι το παιδί μου σχολείο, ώστε να κανονίσω τη ζωή μου. Το απαιτεί ο στοιχειώδης σεβασμός και προς τους γονείς και προς τα παιδιά. Αν πρέπει όμως να υπάρξουν διακοπές για τα παιδιά και υπέρ της εκπαίδευσής τους, θα το φάω κι αυτό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...