Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πως αντιμετοπιζετε τις καουρες?

Recommended Posts

αχ αχ αχ ειμαι 31 εβδομαδων και εχω να κοιμηθω σαν ανθρωπος απο τον πεμπτο μηνα που ξεκηνισανε οι παλιοκαουρες ! σηκωνομαι τις νυχτες και κανω δοκιμες γιατι δεν θελω ολη την ωρα να παιρνω χαπια !! στην αρχη με ανακουφιζε το μηλαρακι !! στη συνεχεια εγιναν εντονοτερες και το μηλο δεν εκανε απλα τπτ ! στη συνεχεια δοκιμασα χαμομηλια ,γιαουρτακια, μπανανες και παλι τιποτα... εχω καμια 10 αρια μερες σηκωνομαι το βραδυ και κανω εμετο απο την καουρα (σορρυ κιολας ) και φυσικα και δεν μπορω να κοιμηθω αν δεν παρω χαπακι ... :( καμια αλλη ιδεα λοιπον?

Διαφημίσεις

Εγώ στην εγκυμοσύνη την έβγαλα με τα αντιόξινα (Simeco).

Επειδή αργότερα δυστυχώς εμφάνισα ΓΟΠ (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση), που είναι ουσιαστικά τα ίδια χάλια, αυτά που έχω δει (και έχω διαβάσει) ότι βοηθούν είναι:

μπανάνες

αμύγδαλα αποφλοιωμένα ανάλατα

μουστάρδα

μαγειρική σόδα (1κ. σε ένα ποτήρι νερό), αλλά έχει πολύ αλάτι, δεν ξέρω αν κάνει.

περιορισμένα υγρά το βράδυ

να τρως νωρίς, τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο, και μην ξαπλώνεις φαγωμένη

το γιαούρτι απέφυγέ το, είναι όξινο

όχι καφέ, σάλτσες, καυτερά, ντομάτα, εσπεριδοειδή, χυμούς, ειδικά το βράδυ

Κουράγιο & υπομονή.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εντυπωσιακό είναι το ότι μόλις γεννήσεις θα εξαφανιστεί ακαριαία.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Εγώ στην εγκυμοσύνη την έβγαλα με τα αντιόξινα (Simeco).

Επειδή αργότερα δυστυχώς εμφάνισα ΓΟΠ (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση), που είναι ουσιαστικά τα ίδια χάλια, αυτά που έχω δει (και έχω διαβάσει) ότι βοηθούν είναι:

μπανάνες

αμύγδαλα αποφλοιωμένα ανάλατα

μουστάρδα

μαγειρική σόδα (1κ. σε ένα ποτήρι νερό), αλλά έχει πολύ αλάτι, δεν ξέρω αν κάνει.

περιορισμένα υγρά το βράδυ

να τρως νωρίς, τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο, και μην ξαπλώνεις φαγωμένη

το γιαούρτι απέφυγέ το, είναι όξινο

όχι καφέ, σάλτσες, καυτερά, ντομάτα, εσπεριδοειδή, χυμούς, ειδικά το βράδυ

Κουράγιο & υπομονή.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εντυπωσιακό είναι το ότι μόλις γεννήσεις θα εξαφανιστεί ακαριαία.

αχ βρε αννα εσυ μπορεις να καταλαβεις ποσο ταλαιπωριεμαι αφου να φανταστεις μολις διαβασα την τελευταια σου προταση συγκηνηθηκα :lol::lol: και εγω με σιμεκο τη βγαζω επαιρνες καθε μερα? και τι εννοεις οταν λες γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση τι συμπτωματα εχει αυτο? θα δοκιμασω και τα υπολοιπα που ειπες μηπως και γινει τπτ :(

Σιμέκο από ένα σημείο και μετά έπαιρνα κάθε βράδυ, δεν γινόταν αλλιώς, τουλάχιστον εγώ δεν την πάλευα...Σε πιάνουν?

Η παλινδρόμηση είναι πρόβλημα του οισοφάγου, δεν είναι η περίπτωσή σου. Εγώ είχα τη γκαντεμιά να με βρει 2 χρόνια μετά τη γέννα. Έχει τα ίδια συμπτώματα, (ουσιαστικά τα υγρά του στομάχου γυρνάνε πίσω, αυτό φέρνει την καούρα, εμένα λόγω ανατομίας, εσένα από την πίεση του μωρού.

Πρόσεχε τι τρως καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και μη βαραίνεις πολύ το στομάχι σου.

Αν είναι ανυπόφορο, απευθύνσου και σε ένα γαστρεντερολόγο, ίσως μπορέσει να σε βοηθήσει.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Σιμέκο από ένα σημείο και μετά έπαιρνα κάθε βράδυ, δεν γινόταν αλλιώς, τουλάχιστον εγώ δεν την πάλευα...Σε πιάνουν?

Η παλινδρόμηση είναι πρόβλημα του οισοφάγου, δεν είναι η περίπτωσή σου. Εγώ είχα τη γκαντεμιά να με βρει 2 χρόνια μετά τη γέννα. Έχει τα ίδια συμπτώματα, (ουσιαστικά τα υγρά του στομάχου γυρνάνε πίσω, αυτό φέρνει την καούρα, εμένα λόγω ανατομίας, εσένα από την πίεση του μωρού.

Πρόσεχε τι τρως καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και μη βαραίνεις πολύ το στομάχι σου.

Αν είναι ανυπόφορο, απευθύνσου και σε ένα γαστρεντερολόγο, ίσως μπορέσει να σε βοηθήσει.

κι εγω καθε βραδυ πλεον παιρνω !! με πιανουν ναι ευτυχως !! καμια φορα βεβαια με ξαναπιανει μετα απο λιγη ωρα :mad: αλλα μπορω να πω οτι με ηρεμουν !!

Διαφημίσεις

Εγώ παρατήρησα το εξής αλλά δε ξέρω εάν θα δουλέψει σε σένα: Απο το 5ο μήνα έως και τώρα έχω καούρες. Το αποκορύφωμα ήταν στον 6ο μήνα που ένιωθα οτι καίγεται το μέσα μου! Τώρα έχουν υποχωρήσει αρκετά δόξα τω θεώ! Παρατήρησα λοιπόν οτι με το που έπαιρνα το ασβέστιό μου (μασώμενο δισκίο Calcioral), εξαφανίζονταν. Επειδή βέβαια επανεμφανίζονταν το βράδυ και όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσα να ξαναπάρω ασβέστιο, έπινα λίγο γάλα ή αραιές γουλίτσες νερό. Ίσως αν μασήσεις και κάποια τσίχλα, να σε βοηθήσει. Σε έκτακτες περιπτώσεις κατέφευγα στη λύση του Simeco αλλά κι εγώ προσπαθώ να αποφεύγω τα φάρμακα όσο είναι δυνατόν...

εγω καουρες εχω μονο οταν ξαπλωνω και περισοτερο οταν ξαπλωνω μεσα σε λιγοτερο απο μια ωρα μετα το τελευταιο γευμα. ενα κολπο ειναι να περιμενεις τουλαχιστον 2 ωρες πριν ξαπλωσεις, να μην πινεις ουτε νερο- εμενα ακομα και το νερο μου προκαλουσε καουρα για καποιες βδομαδες- και τελικα το γαλα. πινω λιγο γαλα πριν κοιμηθω και ολα καλα. μονο γαλα.

αλλα οπως ειπα ειχα μονο στη ξαπλα. ξεκινησαν περιπου στην 22η-23η βδομαδα τωρα στην 26η εχουν αρχισει να υποχωρουν. :)

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

ναι το ξερω , τρωω νωρις γι αυτο το λογο σπανια να φαω αργα ομως δυστηχως μολις πεσω στο κρεβατι.... ασε !! δοκιμασα τη μαστιχα υποβρυχιο κοριτσια εχθες , σηκωθηκα κατα τις 2 το βραδυ με καουρα εφαγα μια κουταλια , μου περασε !!!! ξανασηκωθηκα στις 5 επισης με καουρα αλλα σε πολυ χειροτερο βαθμο ! δεν μου περασε αλλα με χαζοανακουφησε ωστε να μπορω να κοιμηθω χωρις χαπι !

ουτε με γαλα μου περναει, ουτε με το ασβεστιο... κοριτσια , πολυ χαλια, δεν το ευχομαι σε καμια ... το εχω σε πολυ μεγαλο βαθμο αλλα την τελευταια εβδομαδα εχω παρατηρησει μια ελαφρια υποχωρηση ( μπορει να ναι και ιδεα μου ) αχ ας περασει να θυμηθω πως ειναι λιγο ο συννεχομενος υπνος μεχρι να ερθει η μπεμπα φυσικα... βεβαια παλι θα σηκωνομαι λογο συχνοουριας απλα εκει τουλαχιστον κοιμαμαι κατευθιαν :P χιχιχι

μπραβο που βρηκες κατι που σε ανακουφιζει. :D

ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος.

αλλο ενα που παρατηρησα ειναι οτι το σκορδο, οι κοκκινες σαλτσες, τα καυτερα κλπ δεν με βοηθανε. οποτε κομμενα κι αυτα.

και τελικα δεν υποχωρουν οι καουρες για μενα... :(

πρεπει να προσεχω τι τρωω και να μη ντρπομαι να πω οτι κατι με πειραζει και δεν μπορω να το φαω η να το πιω.

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

τζιφος τελικα η μαστιχα ασε , χθες το βραδυ που με ξαναεπιασε εφαγα και με επιασε χειροτερα !! ιδεα μου ητανε ... πφφφφ ατιμο πραγμα , τι να κανουμε , υπομονη !!!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...