Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξεκινάμε! Θα ήθελα τα φώτα σας για την ποσότητα....

MAmom?

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και όλους :D

Ο παιδίατρος μας έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουμε φρουτόκρεμα (αχλάδι-μήλο-μπανάνα) και ρυζάλευρο. Μας είπε ότι σιγά σιγά σε δύο γεύματα το γάλα να το αντικαταστήσω με αυτά. Αλλά ποιά είναι η ποσότητα του τελικού στόχου; Τα γεύματά μας τώρα που είναι γάλα είναι 240ml (Κάνουμε 4 γεύματα την ημέρα). Η φρουτόκρεμα πόσα ml πρέπει να είναι; Και το ρυζάλευρο;

D2Ixp3.png

Διαφημίσεις

να προσθέσω ότι είμαστε φαγανούληδες και ότι επειδή κάνουμε μόνο 4 γεύματα (αντί για 5 που είπε ο παιδίατρος) καλό είναι να είναι μεγαλούτσικη η ποσότητα :D

D2Ixp3.png

Ο παιδίατρος μας έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουμε φρουτόκρεμα (αχλάδι-μήλο-μπανάνα) και ρυζάλευρο. Μας είπε ότι σιγά σιγά σε δύο γεύματα το γάλα να το αντικαταστήσω με αυτά. Αλλά ποιά είναι η ποσότητα του τελικού στόχου; Τα γεύματά μας τώρα που είναι γάλα είναι 240ml (Κάνουμε 4 γεύματα την ημέρα). Η φρουτόκρεμα πόσα ml πρέπει να είναι; Και το ρυζάλευρο;

Εμενα μου ειχε πει ο παιδιατρος (μηλο-αχλαδι-μπανανα) ολα μαζι αρκει να ετρωγε τουλαχιστον τη μιση, αλλα ουτε και να χρειαζονταν να βαλω επιπλεον φρουτα. Στο ρυζαλευρο ξεκινησαμε απο 100 ml νερο και τις αντιστοιχες μεζουρες και σταδιακα πηγαμε στα 150 και λιγο αργοτερα στα 200. Ευτυχως τρωγαμε και εξακολουθουμε να τρωμε ολη την φρουτοκρεμα και στο ρυζαλευρο δεν μου δημιουργησε ιδαιτερο προβλημα σε καμια ποσοτητα απο αυτες που ανεφερα.

Καλη επιτυχια...!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Καλησπερα κοπελα μου!

Καλή αρχή με τις τροφές!

Εμείς ειχαμε ξεκινησει,καταρχήν,ενα ενα τα φρούτα!Πρωτα 1\2 μήλο,μετα 1\2 μήλο και 1\2 μπανάνα και παει λέγοντας!Την ποσοτητα ,οτι κι αν σου πούμε θα στην καθορίσει το μικρο σου!Εγώ της δίνω 1\2 μήλο, 1\2 μπανανα,1/2 αχλάδι,1\2 μανταρίνι αλλά όσο το δυνατόν τα φρούτα να ειναι μεγαλα!Τα ml να ειναι 300 με 400!Αλλά ειναι 8 μηνών!Εσείς λογικά θέλετε περιπου 150 με 200 ml!Θα δεις και μονη τι αναγκες έχει!

Όσο για το ρυζαλευρο,εμείς λόγω αλλεργίας πηγαμε κατευθείαν σε κρέμα,πιστεύω να ισχυει το ίδιο!Βάζω 150 ml νερό και 5 κ.σ. σκόνη!Κοιτά τις οδηγίες στο κουτί!

Όλα να πάνε καλαααα!!!!!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Αντε με το καλό!!! μην μπλέξεις με ml γιατί θα αγχωθείς... κατ' αρχάς θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα εξής:

α) προσπάθησε τα γεύματα σταδιακά να γίνουν 5 γιατί σε λίγο καιρό θα είσαι στην φάση 1) γάλα 2) φρουτόκρεμα 3) φαγητό 4) γιαουρτάκι 5) γάλα (σε γενικές γραμμές σου τα γράφω)

β) οδηγίες παρασκευής πάνω στο κουτί δεν τα θυμάμαι καλά

γ) την πρώτη ημέρα ένα - δύο κουταλάκια για να αρχίσει να μαθαίνει το κουτάλι και μετά συμπλήρωμα με γάλα, αυτό θα τραβήξει αρκετές ημέρες μέχρι να αντικατασταθεί πλήρως το γεύμα

δ) εμένα επειδή ήταν φαγανός και λαίμαργος θυμάμαι ότι οι πρώτες ημέρες ήταν ζόρικες γιατί θέλει προσπάθεια για να φάει, δεν είναι η ευκολία του μπουκαλιού και τσαντίζονται.... εγώ λοιπόν ενώ κανονικά αγκαλιά έπινε το γάλα του όταν ξεκίνησε τις στερεές τον έβαλα στο καρεκλάκι το ειδικό για να καταλάβει ότι πρέπει να περιμένει κάτι διαφορετικό τώρα....

καλή αρχή!!!

Διαφημίσεις

Όπως ειπε και η elenip, την πρώτη μέρα 1-2 κουταλάκια, τη δεύτερη 3-4, την τρίτη 7-8 κ.ο.κ και συμπληρώνεις με γάλα, μέχρι να αντικαταστήσεις το γεύμα.

Για τη φρουτόκρεμα ο παιδίατρος μου είχε πει ότι το πλήρες γεύμα το μετράμε γύρω στα 200ml (λογικά έχει μεζούρα το μούλτι που θα τα αλέσεις). Το ίδιο ισχύει και για τις χορτόσουπες, κρεατόσουπες κλπ.

Καλή αρχή!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Έχω δίδυμα και γι΄αυτό κάνω μόνο 4 γεύματα, αλλά μεγάλα! Αν έκανα 5... θα τάιζα όοοολη μέρα :D Αν πάρουν όμως το κολαί και τρώνε γρήγορα, ίσως τα αυξήσω.

Προσπαθώ να καταλάβω τη σωστή ποσότητα σε ml γιατί ο ένας μου είναι πολύ φαγανούλης και χοντρούλης -είναι στο 130% της καμπύλης του βάρους...και είμαι σίγουρη ότι αν είναι κάτι νόστιμο θα φάει περισσότερο απ΄όσο πρέπει! Αφού στο γάλα του δίνω 240ml, τα κατεβάζει μέσα σε 2 λεπτά και μόλις του βγάλω το άδειο μπιμπερό από το στόμα αρχίζει να κλαίει γιατί θέλει κι άλλο! Και όλα αυτά ενώ παθαίνει βαρυστομαχιά γιατί τρώει πολύ γρήγορα από τη λαιμαργία του και μετά βγάζει και γουλιές :D

Μαρία πως βρήκατε ότι είχε αλλεργία στο ρυζάλευρο; Έδωσα στον άλλον (όχι τον φαγανούλη) 3-4 κουταλίτσες ρυζάλευρο και μου το έκανε εμετό. Είχα προσπαθήσει ξανά πριν από μια εβδομάδα και πάλι μου το είχε κάνει εμετό. Πήρα τηλ τον παιδίατρο και είπε να του ξαναδώσουμε ξανά ρυζάλευρο σε μια εβδομάδα και αν ξανακάνει εμετό να τον πάρουμε γιατί μπορεί να έχει αλλεργία.

D2Ixp3.png

Μαρία πως βρήκατε ότι είχε αλλεργία στο ρυζάλευρο; Έδωσα στον άλλον (όχι τον φαγανούλη) 3-4 κουταλίτσες ρυζάλευρο και μου το έκανε εμετό. Είχα προσπαθήσει ξανά πριν από μια εβδομάδα και πάλι μου το είχε κάνει εμετό. Πήρα τηλ τον παιδίατρο και είπε να του ξαναδώσουμε ξανά ρυζάλευρο σε μια εβδομάδα και αν ξανακάνει εμετό να τον πάρουμε γιατί μπορεί να έχει αλλεργία.

Καλημερα κουκλα μου!

Πραγματικα τα κοριτσια παρακατω,δε θα μπορουσαν να γραψουν πιο σωστα τον τροπο με τον οποιο ξεκινουν οι στερεες τροφες!

Εμεις καταλαβαμε απο νωρις πως η μικρη ειχε αλλεργια στο γαλα(απο το θηλασμο και επειτα οταν ξεκινησε να πινει ξενο,συνεπως και πινει υποαλλεργικο γαλα).

Το ρυζαλευρο δε συνισταται σε παιδακια που εχουν αλλεργια/δυσανεξια στη λακτοζη!

Εσενα τι γαλα πινει?

Το ρυζαλευρο δεν αρεσει σε πολλα παιδακια,αυτο να το θυμασαι!Δε ξερω τι προπαρασκευ χρειαζεται και αν ο τροπος ειναι ιδιος με αυτο της κρεμας!Εμεις για παραδειγμα,στην αρχη φτιαχναμε την κρεμα της με το γαλα που επινε,αντι για νερο!Για να ειναι οικεια η γευση!

Πολλοι,βαζουν μεσα στο ρυζαλευρο και βανιλια,για ειναι ειναι πιο νοστιμο.

Ρωτησε την παιδιατρο σου ενα μπορεις να κανεις κατι αναλογο ή γενικως,εαν μπορεις να προσθεσεις κατι μεσα που ν'αλλαξει την γευση(οπως εμεις για παραδειγμα με το γαλα)!

Ευχομαι να εχω γινει κατανοητη!Οτι χρειαστεις,ειμαστε εδω!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

• 2 months later...

κοριτσια καλησπερα...ηθελα να ρωτησω κατι πριν κατι μερες ξεκινησαμε τα φρουτα...μου ειπε η παιδιατροσ θα προσθετο ενα φρουτο καθε 3 μερες με την σειρα μηλο αχλαδι μπανανα πορτοκαλι θα τρωμε ,καθε πρωι στης 10 με 10 κ μιση το προβλημα εναι πως αμα της βαζω την φρουτοκρεμα στο στομα θελει να κανει εμετο,κι τα φρουτα δεν ειναι ξυνα αλλα αρκετα γλυκα,τι να κανω για της αρεσουν??:confused::confused::confused:

κοριτσια καλησπερα...ηθελα να ρωτησω κατι πριν κατι μερες ξεκινησαμε τα φρουτα...μου ειπε η παιδιατροσ θα προσθετο ενα φρουτο καθε 3 μερες με την σειρα μηλο αχλαδι μπανανα πορτοκαλι θα τρωμε ,καθε πρωι στης 10 με 10 κ μιση το προβλημα εναι πως αμα της βαζω την φρουτοκρεμα στο στομα θελει να κανει εμετο,κι τα φρουτα δεν ειναι ξυνα αλλα αρκετα γλυκα,τι να κανω για της αρεσουν??:confused::confused::confused:

γεια σου.φανταζομαι το προβλημα ειναι μονο στην φρουτοκρεμα.το φαι το τρωει κανονικα?ρωταω μηπως ενοχλει το κουταλι κτλ γιατι ειναι και πρωτογνωρο για το μωρακι.αν δεν συμβαινει κατι τετοιο δοκιμασε καταρχας να δινεις πολυ μικρες κουταλιτσες για να εξοικιωθει.αν παλι συνεχιζει να συμβαινει ειναι πολυ πιθανον να μην του αρεσουν τα φρουτα.μπορεις να αυξησεις λιγο την μπανανα αν και εφοσον δεν προκαλει στο μωρο δυσκοιλιοτητα.μια φιλη ας πουμε μολις χτες μου ειπε οτι βαζει στο μωρο ολοκληρη μπανανα (εγω εβαζα μιση και παλι πολυ μου φαινοτανε).την μπανανα την αυξανουμε γιατι αρεσει στα μωρα και γλυκιζει ακομα πιο πολυ στη φρουτοκρεμα.δεν θα ηθελα να σου πω να βαζεις μπισκοτακι μιραντα μεσα απο τωρα πριν να δοκιμασεις με τη μπανανα.αν παλι δεν θελει ουτε ετσι την φρουτοκρεμα ρωτα την γιατρο τι μπορεις να κανεις.δοκιμασε επισης να μην του βαλεις ας πουμε αχλαδι και βαλτου περισσοτερο μηλο.πειραματισου γενικοτερα με την δοσολογια των φρουτων.δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ολα απο μισα...

Διαφημίσεις

γεια σου.φανταζομαι το προβλημα ειναι μονο στην φρουτοκρεμα.το φαι το τρωει κανονικα?ρωταω μηπως ενοχλει το κουταλι κτλ γιατι ειναι και πρωτογνωρο για το μωρακι.αν δεν συμβαινει κατι τετοιο δοκιμασε καταρχας να δινεις πολυ μικρες κουταλιτσες για να εξοικιωθει.αν παλι συνεχιζει να συμβαινει ειναι πολυ πιθανον να μην του αρεσουν τα φρουτα.μπορεις να αυξησεις λιγο την μπανανα αν και εφοσον δεν προκαλει στο μωρο δυσκοιλιοτητα.μια φιλη ας πουμε μολις χτες μου ειπε οτι βαζει στο μωρο ολοκληρη μπανανα (εγω εβαζα μιση και παλι πολυ μου φαινοτανε).την μπανανα την αυξανουμε γιατι αρεσει στα μωρα και γλυκιζει ακομα πιο πολυ στη φρουτοκρεμα.δεν θα ηθελα να σου πω να βαζεις μπισκοτακι μιραντα μεσα απο τωρα πριν να δοκιμασεις με τη μπανανα.αν παλι δεν θελει ουτε ετσι την φρουτοκρεμα ρωτα την γιατρο τι μπορεις να κανεις.δοκιμασε επισης να μην του βαλεις ας πουμε αχλαδι και βαλτου περισσοτερο μηλο.πειραματισου γενικοτερα με την δοσολογια των φρουτων.δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ολα απο μισα...

καλησπερα

οταν τρωμε την κρεμουλα δεν εχει κανενα προβλημα ισαι ισα που της αρεσει παρα πολυ,απο οταν αρχισαμε τα φρουτα τι εχω βαλει ολο το μηλο ολο το αχλαδι το μισο μηλο το μισο αχλαδι..αλλα τα ιδια ...να ρωτησω κατι ακομα??τα φρουτα τα ζεσταινο η οχι??

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου

Με έλεγχο στο τι φρούτα βάζεις (μην μπλέκεις πολλά για να αποκλείσεις αμέσως τυχόν αλλεργιογόνα) θα δεις το παιδί πως τραβά. η κόρη μου ξεκ΄νησε με 1-2 κουταλίτσες, σιγά, σιγά ανέβαινε.

Ο γιος μου... Θα έτρωγε και εμένα, από το πρώτο στερεό μόλις σταμάτησα έγινε κακός χαμός. Αλλά εμείς αρχίσαμε με λαχανικά - καρότο-γλυκοπατάτα κόκκινη. πολύ σαξές. Τη 2η ημέρα έφαγε 100μλ και τον έκοψα από φόβο...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

καλησπερα

οταν τρωμε την κρεμουλα δεν εχει κανενα προβλημα ισαι ισα που της αρεσει παρα πολυ,απο οταν αρχισαμε τα φρουτα τι εχω βαλει ολο το μηλο ολο το αχλαδι το μισο μηλο το μισο αχλαδι..αλλα τα ιδια ...να ρωτησω κατι ακομα??τα φρουτα τα ζεσταινο η οχι??

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου

οχι τα φρουτα δεν τα ζεσταινουμε γιατι ουτως ή αλλως τα εχουμε εκτος ψυγειου εκτος αν εχεις παρει ποσοτητα οποτε τα μισα τα βαζεις ψυγειο.εγω τουλαχιστον ετσι εκανα.οσο αφορα το αλλο θεμα λοιπον μαλλον του ξινιζουν τα φρουτα του μωρου γιατι αν τρωει την κρεμουλα του που ειναι εκ φυσεως γλυκια τοτε το φρουτο του κακοφαινετε.εγω επειδη θα επιμεινω να μην βαλεις μπισκοτακι μεσα θα εκανα το εξης.την ωρα που ειναι να του φτιαξεις την φρουτοκρεμα θα φτιαξεις την κρεμα που τρωει κανονικα σε αλλο πιατο αλλα σε πολυ μικροτερη ποσοτητα.δηλαδη αν του κανεις 180μλ κρεμα κανε 90μλ και ανακατεψε την μαζι με την φρουτοκρεμα μετα.επισης ειμαι πολυ κατα στις φρουτοκρεμες σκονη ενω το ρυζαλευρο ή η φαριν λακτε δεν με ενοχλουσανε.προτιμω λοιπον την αναμιξη....αν παλι ειναι τζιφος η υποθεση θα του εβαζα μπισκοτακι μεσα αφου θα ειχα προσπαθησει ολα αυτα που σου ανεφερα.αν υπαρχει κανα αλλο μαγικο κολπο που κανει καμια αλλη μαμα ας σου το πει.και εννοειτε ρωτα και τον παιδιατρο μηπως σου προτεινει και τιποτα αλλο;)

Εμείς είδαμε διαφορά όταν μπήκε η μπανάνα στο ρεπερτόριο. Επίσης επειδή ήταν καλοκαίρι, σιγά σιγά βάλαμε όλα τα καλοκαιρινά φρούτα σχεδόν (εκτός από σταφύλι αν θυμάμαι καλά). Έχει μεγαλύτερη ποικιλία το καλοκαίρι.

jTosp2.png

Εμείς είδαμε διαφορά όταν μπήκε η μπανάνα στο ρεπερτόριο. Επίσης επειδή ήταν καλοκαίρι, σιγά σιγά βάλαμε όλα τα καλοκαιρινά φρούτα σχεδόν (εκτός από σταφύλι αν θυμάμαι καλά). Έχει μεγαλύτερη ποικιλία το καλοκαίρι.

μα και εγω το πρωτο πραγμα που ειπα ηταν να αυξηθει η μπανανα γιατι ειναι και το πιο λογικο!:P αλλα μαλλον ουτε η μπανανα το συγκινει το μωρακι!!

Διαφημίσεις

Μήπως της αρέσουν πίτα ξύνα;Εμενα ο δικός μου τρελαίνεται για ξυνομηλο!!! Εγω του τα ετριβα απλα στον τρίφτη και αργότερα κατάλαβα οτι τα θελει και ξεχωριστά οχι όλες τις γεύσεις μαζι! Δοκίμασε να της δόσεις ενα ωραίο αχλάδι γινόμενο περασμένο στον τρίφτη.και να δόκιμαζεις πάντα ολα τα φρουτα και αν καποιο δεν ειναι καλο καλυτερα να μην το βάλεις! Καλή επιτυχία!!

Με έλεγχο στο τι φρούτα βάζεις (μην μπλέκεις πολλά για να αποκλείσεις αμέσως τυχόν αλλεργιογόνα) θα δεις το παιδί πως τραβά. η κόρη μου ξεκ΄νησε με 1-2 κουταλίτσες, σιγά, σιγά ανέβαινε.

Ο γιος μου... Θα έτρωγε και εμένα, από το πρώτο στερεό μόλις σταμάτησα έγινε κακός χαμός. Αλλά εμείς αρχίσαμε με λαχανικά - καρότο-γλυκοπατάτα κόκκινη. πολύ σαξές. Τη 2η ημέρα έφαγε 100μλ και τον έκοψα από φόβο...

εμεις ξεκιναμε τον αλλον μηνα της σουπες...:P:p

ναι μας ειπε η παιδιατρος πως καθε 3 μερες θα της προσθετο ενα φρουτακι για τον λογο που ανεφερες

οχι τα φρουτα δεν τα ζεσταινουμε γιατι ουτως ή αλλως τα εχουμε εκτος ψυγειου εκτος αν εχεις παρει ποσοτητα οποτε τα μισα τα βαζεις ψυγειο.εγω τουλαχιστον ετσι εκανα.οσο αφορα το αλλο θεμα λοιπον μαλλον του ξινιζουν τα φρουτα του μωρου γιατι αν τρωει την κρεμουλα του που ειναι εκ φυσεως γλυκια τοτε το φρουτο του κακοφαινετε.εγω επειδη θα επιμεινω να μην βαλεις μπισκοτακι μεσα θα εκανα το εξης.την ωρα που ειναι να του φτιαξεις την φρουτοκρεμα θα φτιαξεις την κρεμα που τρωει κανονικα σε αλλο πιατο αλλα σε πολυ μικροτερη ποσοτητα.δηλαδη αν του κανεις 180μλ κρεμα κανε 90μλ και ανακατεψε την μαζι με την φρουτοκρεμα μετα.επισης ειμαι πολυ κατα στις φρουτοκρεμες σκονη ενω το ρυζαλευρο ή η φαριν λακτε δεν με ενοχλουσανε.προτιμω λοιπον την αναμιξη....αν παλι ειναι τζιφος η υποθεση θα του εβαζα μπισκοτακι μεσα αφου θα ειχα προσπαθησει ολα αυτα που σου ανεφερα.αν υπαρχει κανα αλλο μαγικο κολπο που κανει καμια αλλη μαμα ας σου το πει.και εννοειτε ρωτα και τον παιδιατρο μηπως σου προτεινει και τιποτα αλλο;)

τα φρουτακια ειναι γλυκα!!!ειναι 5 μηνων μπαινει απο τωρα το μπισκοτακι??

κρεμουλά μου εχει πει η παιδιατρος να μην της δινω πανω απο 120 μλ καθε απογευμα γυρω στης 5,της δινω φαριν λακτε τωρα και στη ν αρχη της εδιν αυτη με την βανιλια..:)

μα και εγω το πρωτο πραγμα που ειπα ηταν να αυξηθει η μπανανα γιατι ειναι και το πιο λογικο!:P αλλα μαλλον ουτε η μπανανα το συγκινει το μωρακι!!

lelaki μου μπανανα δεν εχω δωσει ακομα γιατι η γιατρος μου εχει πει καθε τρεις μερες να της προσθετο ενα φρουτο εχουμε βαλει προς το παρον μηλο αχλαδι και μεθαυριο μπαμπανα...;)

Να κανεις υπομονη! Εμεις εχουμε 1 μηνα που ξεκινησαμε τη φρουτοκρεμα και την αηδιαζει ακομα! Της ερχεται αναγουλα και γκρινιαζει μολις της βαζω το κουταλι. Κανουμε τρελλα καραγκιοζιλικια για να φαει 100 γρ.

Τη χορτοσουπα και κρεατοχορτοσουπα και το ρυζαλευρο που ειναι πιο ουδετερα τα κανει ΝΑ! Πιστευω οτι ισως της αρεσουν πιο πολυ τα ξινα.Ισως και στο δικο σου μωρακι... Περιμενω να βαλουμε κι αλλα φρουτακια για να πειραματιστω γιατι με τα 3 πρωτα δεν μπορεσα να κανω πολλα-δεν εχει προτιμιση σε κατι ιδιαιτερως. Προσοχη στην μπανανα ομως! Εμας μας εκανε τρομερη δυσκοιλιοτητα!

veMDp3.png

lelaki μου μπανανα δεν εχω δωσει ακομα γιατι η γιατρος μου εχει πει καθε τρεις μερες να της προσθετο ενα φρουτο εχουμε βαλει προς το παρον μηλο αχλαδι και μεθαυριο μπαμπανα...;)

αντε δοκιμασε και την μπανανα μπας και αλλαξει!! και ειναι μικρουλα ακομα για μπισκοτακι!ασε μην μαθαινει απο τωρα!μην την πιεσεις και γενικα πειραματισου!περιμενουμε νεα σου ε?

Ενδεχεται να της προκαλει αναγουλα η υφη που εχουν τα φρουτα σε μορφη κρεμας, οποτε αυτο που θα σου συνιστουσα ειναι να επιμενεις (χωρις πιεση) και ισως σταδιακα να αρχισει να δεχεται την κρεμα.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Ενδεχεται να της προκαλει αναγουλα η υφη που εχουν τα φρουτα σε μορφη κρεμας, οποτε αυτο που θα σου συνιστουσα ειναι να επιμενεις (χωρις πιεση) και ισως σταδιακα να αρχισει να δεχεται την κρεμα.

Η αλήθεια ειναι οτι κι εμενα μου προκαλεί αναγουλα μονο που την βλέπω γι'αυτο δεν χρησιμοποίησα ποτε το μίξερ και ειναι 11 μηνων και χωρις υπερβολή με 8 δοντακια μασάει μπριζόλα πλέον! Βέβαια οι περισσότερες μαμάδες φοβούνται τον πνιγμό και καταφεύγουν στο μίξερ αλλα εγω και πάλι προτείνω έστω τον τρίφτη και στα λαχανικα πάτησε τα με το πυρουνι! Πιστευω οτι ειναι η πιο φυσική τους μορφή ετσι και καταλαβενουν και τις γεύσεις όπως ειναι!!! Μπορει η ποσοτητα ειναι μικρότερη που θα φάνε αλλα θα πάρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά ετσι ενω με το να τα αλεθεις σιγουρα χάνονται! Εξάλλου οι μάνες μας ετσι μας μεγάλωσαν που δεν υπήρχε το μίξερ τότε...

:D:Dκαλησπερα κοριτσακιαααα

παιδια η μπανανα εκανε δουλιτσα..στης 10 κουταλιες που θα φαει θα αναγουλιασει στην 1 η 2 κουταλιτσες..απο οτι καταλαβα δεν της αρεσε η υφη παι εχει το μηλο με το αχλαδι ενω με την μπανανα η υφη γινετε πιο λεια...ποσο πρεπει να τρωει ομως??εγω απο φρουτα βαζω μισο μηλο μισο αχλδι μια μπανανα μηπως η μπανανα εινιαι πολυ??:confused::confused:

• 1 month later...

καλησπερα εμεις εχουμε μια εβδομαδα που ξεκινησαμε ρυζαλευρο κ απο το σαββατο τρωμε ολοκληρο το μπωλ..χτες ξεκινησαμε μηλο της εφτιαξα μισο μηλο κ της εδωσα σχεδον το μισο του μισου γιατι παρολο που ξινιζε τα μουτρα της ανοιγε το στομα δεν συπληρωσα με γαλα γιατι δεν πειναγε σημερα που την εχει η πεθερα μου της εδωσε το μισο μηλο κ αφησε λεει ενα κουταλακι μηπως της δεν κανει για δευτερη μερα κ επρεπε να εισαγω στδιακα οπως κ το ρυζαλευρο?εχω σγχωθει τωρα μηπως εκανα χαζομαρα δηλ μηπως επρεπε χτες να της δωσω 3κουταλακια κ σημερα 6 κ παει λεγοντας...για πειτε μου την γνωμη σας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...