Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τρυπουλα στη καρδια και διαταση νεφρου...

Recommended Posts

πηγαμε για β επιπεδου προχτες. ολα καλα λεει ο γιατρος- υπαρχουν και χειροτερα- μας ειπαν οτι και τα αιματος της PAPAA (της αυχενικης τα αιματα- δεν θυμαμαι πως γραφεται) δεν ειναι τα καλυτερα και μας ειπε για μια καινουργια εξεταση που γινεται απο το καλοκαιρι στην Ελλαδα και κοστιζει γυρω στα 600 ευρω. μεχρι 99% ειναι το ποσοστο σιγουριας που σου δινουν για τις πιθανοτητες συνδρομων αλλα δεν το συστηνουν απλα μας ενημερωσαν. εγω δεν την κανω. ποιος εχει λεφτα να κανει τετοιες εξετασεις σημερα; εξαλουν μας εβγαλαν ποσοστο 1: 4500 για το συνδρομο ντάουν οποτε γιατι να το κανω; μετα μας ειπαν οτι εχει μια τρυπουλα στην καρδια του που μπορει να φτιαξει απο μονη της - θα το δουμε- και μια διατασουλα στο ενα νεφρο που αν δεν φτιαξει απο μονο του στη χειροτερη περιπτωση να χρειαστει χειρουργειο. μας εφυγε η γη κατω απ τα ποδια. μετα αρχησε -τι της ειπα να ερθει;- η μανα μου να φωναζει μεσα στο μαιευτηριο οτι ολα για τα λεφτα τα κανουν και να μην επιστευομαστε τους γιατρους και μας εκανε ανω κατω με τις φωνες και τα νευρα της. μπορει να εχει δικιο αλλα οταν ο αλλος ειναι σε αυτη τη κατασταση που ειμασταν εμεις και προσπαθει να συνελθει κλεισε το στομα για λιγο... ξερω γω;

θα δουμε το μωρακι μας σε 4 βδομαδες παλι... ως τοτε προσευχη και θετικη σκεψη. δεν μπορουμε να κανουμε κατι.

εχει καμια παρομοια εμπειρια; εφτιαξε απο μονο του; ολα καλα τωρα;

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Διαφημίσεις

Κοπελα μου σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα... Προσωπικη εμπειρια δεν εχω αλλα απο γνωστες μου που αντιμετωπισανε παρομοια περιστατικα τελικα γεννησανε ενα υγειεστατο παιδακι... Εγω θα σε συμβουλευα να παρεις και μια δευτερη γνωμη...

Και επισης μη κατηγορεις τον γιατρο σου.. Συμφωνω οτι παιζονται συμφεροντα αλλα αυτοι οφειλουν να σε ενημερωσουν για την αμνιοπαρακεντηση και για την καινουργια του αιματος... Ετσι ειχανε ενημερωσει κι εμενα να φανταστεις που ειχα 1 στις 10.000.. Φσικα και δεν την εκανα και ουτε εσυ υπαρχι λογος να την κανεις γτ ειχες πολυ καλο αποτελεσμα.

Ολα καλα θα ειναι με το μωρο σου... Εδω μεσα θα βρεις παρα πολλες ιστοριες με αυξημενες αυχενικες και ασχημες β επιπεδου που τελικα ολα πηγανε καλα .. Και αν θες την συμβουλη μου οσα περισσοτερα ξερουν οι απ εξω ακομα και οι γονεις τοσο περισσοτερο ανχος θα εχεις..

για την τρυπουλα στην καρδια δεν εχω εμπειρια...οσο για την διαταση ,,μας ειχαν βρει στο ΝΤΟΠΛΕΡ και απλα θα το παρακολουθουσαμε οταν γενναγαμε...και οντως καναμε 20 ημερων υπερυχο και δεν ειχε φυγει ,,μετα ξανακαναμε 1,5 μηνων το μωρο αλλα ξανα δεν ειχε φυγει....καναμε κυστεοσκοπιση γιανα δουμε αν κανει παλλινδρομιση....καθαρη η κυστεοσκοπιση ..τελικα ξανακαμε υπερυχο 6 μηνων κ ολα ηταν τελεια...ολα φτιαξανε απο μονα τους...το ουροποιητικο συστημα αργει να ολοκληρωθει,,ειδικα στα αγορακια....!!τελικο συμπερασμα οτι η διαταση υπηρχε λογο ανωρημου ουροποιητικου κ συνηθως φτιαχνει στους 6 μηνες ζωης.....ευχομαι να σε ησυχασα λιγο...και καλη τελειομηνη εγκυμοσυνη....

γεια σου!

ο γιατρός μου είχε πει ότι η τρυπούλα στην καρδιά κλέινει συνήθως στον 7ο μήνα κύησης (εγώ κατάλαβα ότι είναι φυσιολογικό). Επίσης μπορεί και αργότερα, μάλιστα γνωρίζω παιδάκι στα 4 έτη που ακόμη δεν έκλεισε και απλώς το παρακολουθούν, χωρίς προβλήματα. Όσο για το θέμα της διάτασης, το ακούω σχεδόν σε όλα τα αγοράκια που κάνουν β' επιπέδου. Συμφωνώ σε όσα είπε η κοπέλα παραπάνω. Ίσως στην επόμενη επίσκεψη να μη φανεί τίποτα. Ίσως φύγει και αργότερα. Μη στενοχωριέσαι όλα καλά είναι.

Καλα , ενα δικιο το εχει η μαμα σου μονο και μονο που με πιθανοτητες 1/4500 σας ειπαν οτι τα αποτελεσματα δεν ειναι και τα καλυτερα....τεσπα.

Και η διαταση νεφρου και ητρυπουλα στην καρδια ειναι θεματακια για τα οποια εχουν γραφτει πολλες περιπτωσεις στο φορουμ. Και οντως μετα τη γεννα τα παιδια ηταν μια χαρα.

Καλης μου φιλης το αγορακι χειρουργηθηκε δυο μηνων γιατι ειχε προβληματακι στο νεφρο....αλλα δεν ηταν μια απλη διαταση, ηταν και αλλα ανατομικα προβληματα. Χειρουργηθηκε λοιπον ευκολα και ανωδυνα και το παιδι εκτοτε ειναι περδικι.

Καλη συνεχεια να χεις, ηρεμησε και ολα ευχομαι να πανε καλα....Σιγουρες για την υγεια των παιδιων μας δεν μπορουμε να ειμαστε ποτε, αλιμονο αν παντα ζουσαμε στην αγωνια. Απο τη στιγμηπου βλεπουμε το θετικο τεστ αρχιζει και η ανασφαλεια αυτου του ειδους....

Αν ομως οντως υπαρχει προβλημα , ο γιατρος στο λεει ξεκαθαρα και σε παραπεμπει οπου πρεπει. Οποτε ειλικρινα στην περιπτωση σας νομιζω οτι ολα ειναι μια χαρα....

Διαφημίσεις

Το cfDNA

"

Ο δρ Νικολαΐδης, επικεφαλής των ερευνητών του Κing's College του Λονδίνου, εφευρέτης επίσης της αυχενικής διαφάνειας, διαπιστώνει τώρα ότι η ανάλυση του εμβρυϊκού DNA (cfDNA) δίνει πιο ακριβή αποτελέσματα.

Πολύ ακριβέστερο το νέο τεστ

Στις κλινικές δοκιμές που έκανε, διαπίστωσε ότι το τεστ δείχνει ότι είτε υπάρχει πιθανότητα άνω του 99% το παιδί να έχει σύνδρομο Down, είτε λιγότερες από μία στις 10.000.

Επίσης το cfDNA είναι πιο ευαίσθητο και λιγότερο πιθανό να δώσει ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

«Το τεστ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχεδόν διαγνωστικό. Μας λέει με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα αν το παιδί έχει σύνδρομο Down ή σχεδόν σίγουρα ότι δεν έχει. Από τη πλευρά λοιπόν των γονέων, είναι πιο ξεκάθαρο τι απόφαση πρέπει να πάρουν», σημειώνει ο δρ Νικολαΐδης. "

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=516916

ευχαριστω για τις απαντησεις. :) την β επιπεδου μας την εκανε ο Νικολαϊδης- ειναι αριστος γιατρος αλλα λιγο αποτομος. τα λεει πολυ χυμα ολα αλλα δεν τον εχω παρεξηγησει.. ουτε τον γιατρο μου κατηγορω. η μανα μου δεν λεει να σωπασει για αυτο το θεμα... τελος παντων...

δεν ξερω αν ανιχνευει αλλα συνδρομα και ανωμαλιες το καινουργιο τεστ. φανταζομαι πως ναι...

ξεκινησε στην Αμερικη το καλοκαιρι και σε δυο μηνες ηρθε και στην Ελλαδα.

αυτα. ευχαριστω για τα πολλα σχολια και τις ευχες.

ελπιζουμε κι εμεις να μην ειναι τιποτα.

υγ- εχουμε και εγω και ο αντρας μου φυσιμα στη καρδια και μπορει να ειναι απο αυτο. :/

φιλακια και αν δεν ξαναμπω, καλες γιορτες!

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...