Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΛΑΙΕΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ!!!

xrisanthemo1980

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ (1,5 ΧΡΟΝΩΝ) Κ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΛΔ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΠΙΤΙ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑ Η ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ,ΑΚΟΜΑ Κ ΣΤΑ JUMPO...ΚΛΑΙΕΙ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΜΕΤΟΣ...ΤΡΕΛΕΝΕΤΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ,ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ,Κ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΞΩ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΛΑΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ Κ ΦΕΥΓΟΥΜΕ.ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ "ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Κ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟΣΟ;".ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Κ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ,ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΕΜΕΤΟΣ Κ ΦΥΓΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΩ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΑΛΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ.Κ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 1,5 ΧΡΟΝΩΝ!!!ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ,ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Κ ΣΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΚΛΑΕΙ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΑ Κ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΩ.ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ Κ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ Κ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ,ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ Κ ΠΑΛΙ ΕΚΛΑΙΓΕ Κ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΞΩ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΞΩ ΗΡΕΜΙΣΕ.ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ,ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ.ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΗΓΑΜΕ Κ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΔΝΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ.Κ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΣΑΣ ΛΕΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΟΛΤΕΣ.ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ Κ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ...Κ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΩ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΕΚΕΙ.ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ;ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ;ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ;;;;;;;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ!!!

Διαφημίσεις

Μην συζητάς, αυτο το ποστ θα μπορούσα να το είχα γράψει εγω!!

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα με τον μπέμπη που άρχισε γύρω στα 1,5 και το φτιάξαμε στο τέλος με εργοθεραπεια

Θα σου πω τα βασικά που μου είπανε και που έκανα και που λύθηκε:

Αστον να περπατάει μόνος του έξω οσο μπορείς, μην τον έχεις συνέχεια στο καρότσι, αστον να διερευνει τα πάντα γύρω του

Ο πιθανός λόγος που φέρεται έτσι είναι οτι φοβάται, δεν νοιώθει ασφαλής

Γενικά προσπάθησε να μην είσαι συνέχεια πίσω του, αστον μόνο του ... Εγω πάντα ήμουν πίσω του φόβομουνα να τον αφήσω μην πάθει ατύχημα και τέτοια και αυτο είναι λάθος ...

Όταν κλαίει -και όπου είναι δυνατόν για παράδειγμα σε φιλικό σπίτι - μην σε κάνει να φύγεις οσο και να κλαίει. Κάτσε εκεί δίπλα του, και μην του μιλάς καθόλου, μην πας να τον καθησύχασεis, θέλει την προσοχή σου μην του την δώσεις

Αυτά κάναμε πάνω κάτω και το πρόβλημα μας λύθηκε σε λίγες βδομαδες. Τώρα είναι τρελαμένος με το έξω παει παντού! Έτσι και ο μικρός σου θα μάθει σιγα σιγα οτι ο κόσμος είναι παιχνίδι και όχι ρισκο

Good luck

Μην συζητάς, αυτο το ποστ θα μπορούσα να το είχα γράψει εγω!!

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα με τον μπέμπη που άρχισε γύρω στα 1,5 και το φτιάξαμε στο τέλος με εργοθεραπεια

Θα σου πω τα βασικά που μου είπανε και που έκανα και που λύθηκε:

Αστον να περπατάει μόνος του έξω οσο μπορείς, μην τον έχεις συνέχεια στο καρότσι, αστον να διερευνει τα πάντα γύρω του

Ο πιθανός λόγος που φέρεται έτσι είναι οτι φοβάται, δεν νοιώθει ασφαλής

Γενικά προσπάθησε να μην είσαι συνέχεια πίσω του, αστον μόνο του ... Εγω πάντα ήμουν πίσω του φόβομουνα να τον αφήσω μην πάθει ατύχημα και τέτοια και αυτο είναι λάθος ...

Όταν κλαίει -και όπου είναι δυνατόν για παράδειγμα σε φιλικό σπίτι - μην σε κάνει να φύγεις οσο και να κλαίει. Κάτσε εκεί δίπλα του, και μην του μιλάς καθόλου, μην πας να τον καθησύχασεis, θέλει την προσοχή σου μην του την δώσεις

Αυτά κάναμε πάνω κάτω και το πρόβλημα μας λύθηκε σε λίγες βδομαδες. Τώρα είναι τρελαμένος με το έξω παει παντού! Έτσι και ο μικρός σου θα μάθει σιγα σιγα οτι ο κόσμος είναι παιχνίδι και όχι ρισκο

Good luck

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ...ΠΩ ΠΩ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΠΟΥΘΕΝΑ...ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ,ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ,ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΑΔΙΚΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ...ΔΛΔ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΩ Κ ΑΣ ΚΛΑΙΕΙ Ε;ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΜΕΤΟΣ Κ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΠΤ.ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΦΙΛΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΛΑΕΙ 10 ΛΕΠΤΑ Κ ΕΚΑΝΕ ΕΜΕΤΟ!!!Κ ΕΦΥΓΑ ΦΥΣΙΚΑ...ΞΕΡΩ...ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΤ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Κ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΛΑΜΑ.ΕΣΕΝΑ ΕΚΛΑΙΓΕ ΤΟΣΟ Κ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΣ;ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ;ΡΩΤΗΣΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ Κ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ;

Ναι σε ειδικό πήγα και μου τα είπε αυτά

Ο δικός μου έκλαιγε και κράταγε την αναπνοή μέχρι να γίνει μπλε!!

Σιγα σιγα πήγαινε τον παντού, όχι ολα απότομα. Αλλά αυτο που θέλω να σου αστον γενικά να εξερεύνηση οσο μπορεί, μην είσαι πίσω του

Του αρέσει να περπατάει; Πήγαινε σε ενα πάρκο και αστον να περπατάει και να εξερευνηθεί το περιβάλλον. Σιγα σιγα θα μάθει οτι δεν υπάρχει κίνδυνος... Δεν ξερω αν με καταλαβαίνεις...

Όταν κλαει απομονώσε τον απο το περιβάλλον που ειναι, πήγαινε λίγο πιο δίπλα και κράτησε τον αλλά μην του μιλάς. Μιλά στην φίλη σου για κάτι άσχετο και θα δεις οτι οσο δεν του δίνεις σημασία θα σταματήσει να κλαίει. Θα κλέψει για κάνει μισά ωρο θα κάνει εμετό και μετα θα σταματήσει

Πίστεψε με εμάς μας βοήθησε! Έκανα sessions με μια εξαιρετική εργοθεραπευτρια που μας έσωσε!!

Διαφημίσεις

Ναι σε ειδικό πήγα και μου τα είπε αυτά

Ο δικός μου έκλαιγε και κράταγε την αναπνοή μέχρι να γίνει μπλε!!

Σιγα σιγα πήγαινε τον παντού, όχι ολα απότομα. Αλλά αυτο που θέλω να σου αστον γενικά να εξερεύνηση οσο μπορεί, μην είσαι πίσω του

Του αρέσει να περπατάει; Πήγαινε σε ενα πάρκο και αστον να περπατάει και να εξερευνηθεί το περιβάλλον. Σιγα σιγα θα μάθει οτι δεν υπάρχει κίνδυνος... Δεν ξερω αν με καταλαβαίνεις...

Όταν κλαει απομονώσε τον απο το περιβάλλον που ειναι, πήγαινε λίγο πιο δίπλα και κράτησε τον αλλά μην του μιλάς. Μιλά στην φίλη σου για κάτι άσχετο και θα δεις οτι οσο δεν του δίνεις σημασία θα σταματήσει να κλαίει. Θα κλέψει για κάνει μισά ωρο θα κάνει εμετό και μετα θα σταματήσει

Πίστεψε με εμάς μας βοήθησε! Έκανα sessions με μια εξαιρετική εργοθεραπευτρια που μας έσωσε!!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΙΣΩΣ Κ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.ΓΤ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ...ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΛΩΣΩ,ΝΑ ΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ;ΝΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΩ Κ ΑΣ ΚΛΑΙΕΙ;ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙ;ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΓΤ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΠΙΤΙ.Κ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΤΙ Κ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΑΩ ΘΑ ΜΕΛΑΝΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ. :( ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Κ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Η ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΖΑΛΙΖΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΙΣΩΣ Κ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.ΓΤ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ...ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΛΩΣΩ,ΝΑ ΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ;ΝΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΩ Κ ΑΣ ΚΛΑΙΕΙ;ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙ;ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΓΤ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΠΙΤΙ.Κ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΤΙ Κ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΑΩ ΘΑ ΜΕΛΑΝΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ. :( ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Κ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Η ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΖΑΛΙΖΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!

Ναι σε καταλαβαίνω, κανε αυτά που σου είπα και σίγουρα σύντομα θα το ξεπεράσει- πλήρωνα την ειδικό για μήνες 120 ευρώ τα 45 λεπτά!! Ξέρει τι λέει :-P :-P

Ειναι κλασικά συμπτώματα αυτά, τα παίρνανε πολλά μερα και δεν πρέπει με τίποτα να τον μαλλωσεις. Αλλά πρέπει να κανείς προσπάθεια όπως σου περιέγραψα και να τον αφήνεις να εξερευνει τα πάντα μόνος του χωρίς να προσπαθείς να τον προστατεύεις συνέχεια!

Και όταν κλαίει όπως περιέγραψα πριν

• 4 weeks later...

Αγαπητή φίλη,

Το παιδάκι σου είναι αρκετά μεγάλο. Καταλαβαίνει πλέον όταν του εξηγείς κάτι. Νομίζω ότι πρέπει να του μιλάς. Εγώ για παράδειγμα πάντα της εξηγώ θα κάνουμε αυτό, εκείνο, το άλλο. Αν αλλάξει κάτι στη ρουτίνα μας (π.χ. είναι κλειστός ο βρεφικός και θα κάτσει με τη γιαγιά) της εξηγώ γιατί δε θα γίνουν τα πράγματα όπως τα έχουμε συνηθίσει, το λόγο δηλαδή, και τι θα γίνει. Αυτό εμένα με έχει βοηθήσει πολύ.

Προσπάθησε να του εξηγήσεις από την προηγούμενη, ότι π.χ. αύριο όταν ξυπνήσουμε θα πάρουμε το πρωινό μας, θα βάλουμε τα ρουχαλάκια μας, θα μπούμε στο αυτοκίνητο και θα πάμε στο φίλο σου τον τάδε να παίξουμε. Πες το αρκετές φορές με ενθουσιασμό και μετά ρώτησέ τον - πάλι με ενθουσιασμό - τι θα κάνουμε αύριο αγάπη μου. Θα σου απαντήσει (ακόμη και με τα δικά του μπεμπεδίστικα, όπως η δικιά μου) "εγώ, παπά (ρούχα και παπούτσια) βουμ βουμ (αυτοκίνητο) νινί (παιδάκι)".

Ίσως νιώθει ανασφαλής όταν δεν ξέρει τι θα γίνει, να θέλει να έχει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα, ώστε να νιώθει ασφάλεια. Και επίσης, βοηθάει η παιδική χαρά. Στην αρχή θα κάνει μόνο κούνια - γιατί το περιβάλλον είναι ελεγχόμενο και η μαμά κοντά, μετά θα θέλει να εξερευνήσει κρατώντας σε από το χέρι, στη συνέχεια θα τρέχεις από πίσω του....

Ελπίζω να το λύσετε το θέμα σύντομα!

• 6 months later...

Έχω ένα θέμα παρόμοιο με αυτο της θεματοθετριας, πιο ήπιο αλλα παρόμοιο. Ο γιος μου είναι 21 μηνών και εγω είμαι στον 4ο μήνα εγκυμοσύνης, τα Χριστούγεννα περιμένω το δεύτερο μωρό μου!

Εδώ και 2 μήνες περίπου ο μικρός έχει αρχίσει να έχει "άσχημες" αντιδράσεις οταν βρίσκεται με συνομίληκα παιδάκια! Να επισημάνω ότι το παιδι βγαίνει πολυ συχνά εκτός σπιτιού...εννοώ ότι παει παιδική χαρα τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, συνήθως πρωι απόγευμα, πάμε παιδότοπο, τον χειμώνα και ήδη απο ηλικία 9 μηνών πηγαίναμε κάθε εβδομαδα ένα απόγευμα σε play group με συνομίληκα παιδάκια, επισκεπτόμαστε συχνά φίλους με παιδάκια ίδιας ηλικίας ( ευτυχώς έχουμε αρκετούς). Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε το παραμικρό ζήτημα, το αντίθετο μάλιστα καθώς γενικά πρόκειται για ένα πολυ χαρούμενο και ήρεμο παιδάκι! Ωστόσο εδώ και 2 μήνες έχει αρχίσει να έχει μια έντονη συστολη απέναντι σε συνομίληκα παιδάκια, δεν ξέρω αν είναι φόβος ή ζηλια, πάντως δεν τα πολυπλησιαζει, συχνά κλαίει και κολλάει πάνω μου οταν κάποιο τον πλησιαζει ή ακομα κι αν δεν τον πλησιάσει. Γενικά δεν είναι διεκδικητικός με τα πράγματα του, δηλαδή αν κάποιο παιδάκι του πάρει ένα παιχνίδι δεν θα παει να το πάρει αλλα θα κλάψει και θα κολλήσει πάνω μου κ.λπ.

Προσπαθώ να εντοπίσω την αιτία. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο καιρό οι παιδικές χαρές έχουν αδειάσει απο παιδάκια, μάλλον λόγω καλοκαιριού και το play group μας έχει σταματήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε και περνάει πολλές ώρες αποκλειστικά με ενήλικες, δηλαδή τους γονείς, την νταντά ή τους παππουδογιαγιαδες, όπου βέβαια είναι υποδειγματικος!

Σκέφτομαι μήπως έχει επηρεαστεί με την εγκυμοσύνη, έστω ενστικτωδώς και υποσυνείδητα! Του έχουμε πει ότι θα έρθει μπεμπε που είναι στην κοιλιά της μαμάς κλπ και δεν έχει δείξει αντίδραση, αντιθέτως χαϊδεύει και φιλάει την κοιλιά μου και αλλα τέτοια, αλλα βεβαίως έχει προσκολληθει πάνω μου και δεν ξέρω αν όλα αυτά συνδέονται!

Έχουμε ήδη αποφασίσει από Σεπτέμβριο να πηγαίνει 2 πρωινά την εβδομαδα παιδικό αντί για τα πρωινά που τον κρατάνε ο παππούς και η γιαγιά και βεβαίως θα ξαναρχισουμε το απογευματινό play group. Με δεδομένη την πρόσφατη συμπεριφορά του σκεφτήκαμε μήπως παει κανονικό παιδικό κάθε μέρα αλλα σκέφτομαι αν είναι καλό λόγω του νέου μωρού από Δεκέμβριο.

Γνώμες;

Διαφημίσεις

Αυτό για τον παιδικό καλύτερα να το συζητήσεις με την παιδίατρο. Εμένα π.χ. μου είπε, ότι εφόσον το παιδί πάει ήδη 1,5 χρόνο σε περίπτωση νέου μέλους δεν θα υπάρχει θέμα, ούτε με ιώσεις, ούτε ψυχολογικό, κλπ.

Τώρα για την αντίδραση, μπορεί να οφείλεται στην εγκυμοσύνη, αν και το αμφισβητώ, καθώς στην ηλικία αυτή λειτουργούν τα παιδιά κύρια με δράση - αντίδραση, όταν δηλαδή βιώνουν κάτι όχι όταν υποτιθέμενα θα βιώσουν κάτι (ελπίζω να με καταλαβαίνεις).

Παίζουν λοιπόν τα εξής σενάρια: μήπως δεν μιλάει ακόμα και νιώθει ότι δεν μπορεί να εκφραστεί; Σε άλλα παιδιά αυτό εκδηλώνεται με επιθετικότητα σε άλλα με εσωστρέφεια... Αν είναι αυτό μπορεί να το δουλέψετε, όχι να πιέσεις το παιδί να μιλήσει, αλλά να βρείτε "κώδικες" επικοινωνίας.

Ή μήπως δέχτηκε βία από κάποιο παιδάκι, δάγκωμα, χτύπημα, σπρώξιμο; Κι αυτό μπορεί να τον τρόμαξε, οπότε και πάλι θα πρέπει να δουλέψετε το πως αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις, ώστε να νιώσει το παιδί προστατευμένο, ασφαλές, δυνατό να υπερασπιστεί τον εαυτό του...

Αυτό για τον παιδικό καλύτερα να το συζητήσεις με την παιδίατρο. Εμένα π.χ. μου είπε, ότι εφόσον το παιδί πάει ήδη 1,5 χρόνο σε περίπτωση νέου μέλους δεν θα υπάρχει θέμα, ούτε με ιώσεις, ούτε ψυχολογικό, κλπ.

Τώρα για την αντίδραση, μπορεί να οφείλεται στην εγκυμοσύνη, αν και το αμφισβητώ, καθώς στην ηλικία αυτή λειτουργούν τα παιδιά κύρια με δράση - αντίδραση, όταν δηλαδή βιώνουν κάτι όχι όταν υποτιθέμενα θα βιώσουν κάτι (ελπίζω να με καταλαβαίνεις).

Παίζουν λοιπόν τα εξής σενάρια: μήπως δεν μιλάει ακόμα και νιώθει ότι δεν μπορεί να εκφραστεί; Σε άλλα παιδιά αυτό εκδηλώνεται με επιθετικότητα σε άλλα με εσωστρέφεια... Αν είναι αυτό μπορεί να το δουλέψετε, όχι να πιέσεις το παιδί να μιλήσει, αλλά να βρείτε "κώδικες" επικοινωνίας.

Ή μήπως δέχτηκε βία από κάποιο παιδάκι, δάγκωμα, χτύπημα, σπρώξιμο; Κι αυτό μπορεί να τον τρόμαξε, οπότε και πάλι θα πρέπει να δουλέψετε το πως αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις, ώστε να νιώσει το παιδί προστατευμένο, ασφαλές, δυνατό να υπερασπιστεί τον εαυτό του...

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση!

Με τον παιδίατρό μου το συζήτησα σήμερα, η άποψή του είναι ότι αν θέλω μπορώ να τον πάω κανονικά παιδικό, δεν μου έθεσε ιδιαίτερο προβληματισμό για ιώσεις κ.λπ. Ωστόσο προσανατολίζομαι στο να κινηθώ στην μέση λύση προς τον παρόν (2 πρωινά την εβδομάδα), κρατώντας και το απογευματινό play group, κυρίως γιατί θέλω να κατοχυρώσω την νταντά μας για το δεύτερο μωρό μας γιατί είναι καταπληκτική και δεν με παίρνει να την σταματήσω έστω και για ένα εξάμηνο καθώς συνεχώς την ζητάνε από άλλα σπίτια. Επιπλέον, ό,τι κι αν μου λέει ο παιδίατρος, δεν είμαι και πολύ άνετη στην ιδέα να φέρει ιώσεις ο μικρός στο σπίτι είτε πριν γεννηθεί το μωρό, όταν δηλαδή εγώ θα είμαι στο γ' τρίμηνο, είτε αφού γεννηθεί, καθώς στην καλύτερη περίπτωση, ακόμα κι αν το μωρό δεν πάθει τίποτα, μια αρρώστια του μεγάλου θα συνεπάγεται πρόσθετη δυσκολία σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο.

Ο μικρός μιλάει ήδη λίγο, δηλαδή δεν κάνει προτάσεις αλλά λέει πολλές λέξεις και έχουμε ικανοποιητική λεκτική επικοινωνία. Επίσης, κάποιο περιστατικό βίας από παιδάκι δεν έχει συμβεί, αυτό που ισχύει είναι ότι τα βασικά παιδάκια με τα οποία συναναστρεφόμαστε συνήθως (2 κοριτσάκια) είναι όντως πιο ξεπεταγμένα και θαρραλέα και αυτό πιθανώς να τον μπλοκάρει λίγο.

Τείνω βέβαια να καταλήξω ότι το πράγμα οφείλεται στο ότι τον τελευταίο καιρό δεν έχει συχνή συναναστροφή με παιδάκια για τους λόγους που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ. Τα πεθερικά μου που τον κρατάνε 2 μέρες την εβδομάδα δεν τον βγάζουν έξω (είναι και οι μόνες μέρες που δεν πάει παιδική χαρά), αντιθέτως τις υπόλοιπες 3 μέρες η νταντά τον πάει βόλτα κάθε πρωί αλλά μου έχει πει ότι και στις 2 παιδικές χαρές που πάνε είναι τον τελευταίο μήνα συνεχώς μόνοι τους, ενώ τον προηγούμενο καιρό υπήρχαν κάθε μέρα κάποια στάνταρ παιδάκια που είχαν δημιουργήσει και ένα παρεάκι μεταξύ τους και συναντιούνταν κάθε μέρα. Επίσης, κάθε απόγευμα πάει παιδική χαρά με μένα ή τον μπαμπά του, αλλά παραδόξως δεν βλέπουμε μικρά παιδάκια τον τελευταίο καιρό, μόνο μεγαλύτερα (π.χ. δημοτικού), τα οποία μπορεί και να τον έχουν τρομάξει ομολογώ.

Επίσης εννοείται ότι οι παππούδες - γιαγιάδες τον καλομαθαίνουν φουλ, του δίνουν τα πάντα στο χέρι, πέφτει και τρέχουν να τον σηκώσουν, του κάνουν όλα τα χατίρια κ.λπ. οπότε νομίζω ότί παίζει και αυτό τον ρόλο του στο ότι δεν είναι και πολύ διεκδικητικός ή κομπλάρει όταν δεν έχει την αποκλειστικότητα αλλά υπάρχουν και άλλα παιδάκια παρόντα. Το παραπάνω κρίνω ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει με άλλον τρόπο παρά με το να πάει σταθμό, καθώς δεν το βρίσκω σωστό ούτε ρεαλιστικό να αναμένω από τους παππούδες - γιαγιάδες να δουλέψουν πάνω στην διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίησή του, κρίνω ότι δεν είναι ο ρόλος τους αυτός και είναι ένας συμβιβασμός που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μέχρι να έρθει η ώρα να πάει σταθμό.

Πιστεύω ότι από Σεπτέμβριο που θα αρχίσει να πηγαίνει αυτές τις 2 μέρες και θα ξαναρχίσει το play group θα βελτιωθεί το πράγμα, ενώ από τον άλλο Σεπτέμβριο τείνουμε να αποφασίσουμε στάνταρ παιδικό για τον μικρό, αλλά και βρεφικό για την αδερφή του.