Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι σημαίνει καλά ψημένα αυγά στην εγκυμοσύνη?

Recommended Posts

Αναρωτιέμαι αν τα αυγά σε μία κλασσική κολοκυθόπιτα φούρνου χωρίς φύλλο θεωρούνται καλά ψημένα και ασφαλή για την εγκυμοσύνη. Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας.

Διαφημίσεις

Παρακαλώ πείτε μου κάποια αν ξερει πόσο καλα πρέπει να ψηνονται τα αυγά? θέλω να φτιάξω κολοκυθόπιτα σήμερα και οι συμβουλές φίλων είναι αντικρουόμενες

Παρακαλώ πείτε μου κάποια αν ξερει πόσο καλα πρέπει να ψηνονται τα αυγά? θέλω να φτιάξω κολοκυθόπιτα σήμερα και οι συμβουλές φίλων είναι αντικρουόμενες

θεωρώ πως εφόσον η κολοκυθόπιτα μπει στον φούρνο για κάποια ώρα είναι ασφαλές να την φας...το αυγό μαγειρεύεται,δεν θα μείνει άψητο! ξέρω πως δεν κάνει να είναι μελάτο το αυγό(είτε βραστό είτε μάτι που λέμε). αν ήταν έτσι δεν θα τρώγαμε ούτε κέηκ ούτε τσουρέκια κτλ..

z4WZp2.png

καλησπερα κοριτσακι..οτι δεν ειναι μελατο, ειναι ψημμενο..

εγω δεν εχω περασει τοξοπλασμα.. αλλα τσακιζω και τις πιτες..που εχουν στην γεμιση αυγο.. και επισης τρελενομαι για μελατα αυγα βραστα με ψωμι... τρωω και δεν εχω παθει τιποτα.. απλα δεν τρωω συνεχεια αυγα μελατα.. !!!

εαν τα κοτοπουλα ειναι δικα σας(ελευθερας βοσκης)που ξερεις τι τρωνε..και ειναι και φρεσκα δεν νομιζω να εχεις θεμα..!!

αν συνεχιζεις να το αμφισβητεις ομως, παρε τηλεφωνο την γιατρο σου και ρωτα την/τον.. εμενα παντως δεν μου το απαγορευσε και τωρα δυανυω την 22η εβδομαδα...!!

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

Ευχαριστω κοριτσια, θα μεινει μια ώρα στο φούρνο, οποτε πιστευω θα ψηθει. εχω κουραστει με τα οχι της εγκυμοσυνης και εχω και τις ναυτιες απο πάνω. ελπιζω να κοπουν συντομα, ειμαι στη 12η, και ανυπομονω να τρωω με όρεξη σαν 'ανθρωπος.

Διαφημίσεις

Το μελάτο και πάλι είναι πολύ πιο ασφαλές από το ωμό. Και ναι, υπάρχει ακόμα κόσμος που τα τρώει ωμά. Προσωπικά, έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση που μας ταΐζουν ό,τι να 'ναι, τα τρώω καλά ψημένα και εκτός εγκυμοσύνης (δεν έχω πια γιαγιούλα στο χωριό να μου στέλνει αυγουλάκια με κόκκινο κόκκινο κρόκο:( ). Από την άλλη μ'αρέσει πολύ να τρώω ωμό ψάρι και ακόμα και αυτό το θεωρώ λίγο επικίνδυνο, αλλά είναι τόσο πιο νόστιμο από τα ψητά.

Πάντως, αν αποφασίσετε να το ακολουθήσετε αυτό το "καλά ψημένο αυγό" στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (πράγμα που θα συμβούλευα), προσέξτε κρέμες σε γλυκά που δεν μπαίνουν στο φούρνο (όπως το cheesecake) που περιλαμβάνουν ωμούς κρόκους αυγών.

εφοσον το αυγο μπαινει στον φουρνο ψηνεται... αλλα κοριτσια προς θεου ΟΧΙ ΜΕΛΑΤΑ ΑΥΓΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ... καντε λιγους μηνες υπομονη για τα μωρα σας!! σπανιο να παθεται κατι , αλλα εαν τυχει σε σας ( γτ στον καθενα μπορει να συμβει ) μετα ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα και πολλες φορες μη αναστρεψημα !!

Νομίζω ότι το όριο ασφαλείας είναι το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά (ή στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά).

Οπότε με την κολοκυθόπιτα, και με κάθε είδους πίτα γενικά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Κίνδυνος υπάρχει με τα σουφλέ σοκολάτας ή τα κέικ ρευστής σοκολάτας, που συνήθως ψήνονται για 15-20 λεπτά.

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Αυγολέμονο επιτρέπεται? η είναι επικύνδυνο??

για το αυγολέμονο δεν είμαι σίγουρη...εγώ το τρώω μόνο αν το έχω κάνει η ίδια με αυγουλάκια του χωριού...αλλά μόλις προσθέσω το αυγολέμονο αφήνω την σούπα να πάρει κι άλλη βράση...νομίζω πως έτσι έχει ψηθεί πια το αυγό...ας μας πουν κι οι πιο έμπειρες!

z4WZp2.png