Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Από τον πόνο στην χαρά και απ'τη χαρά στον πόνο...

Recommended Posts

Το καλοκαίρι που μας πέρασα έγραψα το πρώτο μου μήνυμα στο forum περιγράφοντας την καινούρια κατάσταση της ζωής μου, μπήκε η υπογονιμότητα σε πρώτο πλάνο... Ανεβασμένη FSH(11,11), χαμηλή ΑΜΗ(0,27), χαμηλή προγεστερόνη(6,25), πιθανές δυσκολίες στην ωορρηξία, στένωση τραχήλου και συμφύσεις...Ευτυχώς κανένα πρόβλημα στον άντρα μου.

Όλο το καλοκαίρι το περάσαμε με εξετάσεις, προσπαθώντας να διορθώσουμε τα προβλήματα όσο αυτό ήταν εφικτό, και τέλος Αυγούστου κάναμε μια σπερματέγχυση μετά από ενέσεις ορμονών. Την επόμενη μέρα πήγαμε διακοπές και δε σκέφτηκα σε καμιά περίπτωση πως θα είχαμε πετύχει. Κι όμως ήμουν έγκυος!!!!!

Ακολούθησαν οι πρώτες εξετάσεις, χοριακή ωραιότατη, σάκος και έμβρυο όλα καλά, στις 6w6d ακούσαμε την καρδούλα, τέλεια! Το ίδιο και στην επόμενη επίσκεχη, ανάπτυξη φυσιολογική και καρδιά καμπάνα! Στον προγεννητικό έλεγχο ανακαλύπτουμε ανεβασμένο σάκχαρο, ξεκινάω δίαιτα, χάνω κιλά αλλά το μωράκι ακάθεκτο στην πορεία της ανάπτυξής του. Το σάκχαρο ελεγχόμενο με συνεχείς μετρήσεις και επόμενος σταθμός η αυχενική διαφάνεια..

Στις 12w κανονισμένο το ραντεβού ώσπου 3 μέρες πριν είδα αίμα...Δεν ένιωσα πανικό γιατί από νωρίς είχα χρωματισμένες εκκρίσεις και καλυπτόμουν με utrogestan. Την ημέρα της αυχενικής το μωράκι δε ζούσε....:( Τα υπόλοιπα διαδικαστικά έγιναν τόσο γρήγορα που δεν κατάλαβα πολλά πολλά, απόηξεση την επόμενη ημέρα, αγωγή και αναμονή..

Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα του καρυότυπου..Χάσαμε ένα φυσιολογικό αγοράκι..Έχω πικραθεί πολύ γιατί περίμενα ότι θα βρισκόταν μια αιτία αυτής της παλλινδρόμισης...Ρίχνω το φταίξιμο σε μένα και τον οργανισμό μου που δεν το προστάτεψε όσο έπρεπε...

Διαφημίσεις

Να μη ριχνεις κανενα φταιξιμο σε σενα.

Εζησες κατι πολυ δυσκολο γιατι εφτασες σε μεγαλη εβδομαδα, που, εστω και δειλα, αφηνεις τον εαυτο σου να κανει σχεδια και να ονειρευτει.

Δεν θα σου πω τα κλασσικα ("ηταν να γινει κι εγινε, η φυση ξερει καλυτερα, αφησε τον εαυτο σου να θρηνησει, αφου εμεινες εγκυος μια φορα θα ξαναμεινεις κλπ κλπ", οχι οτι δεν ειναι σωστα κι αυτα, αλλα ειναι παρηγορια στον αρρωστο), θα σου πω μονο να οραματιστεις τη στιγμη που θα ζησεις το θαυμα και να εχεις μονο αυτο στο μυαλο σου.

Ειναι απ'το ζεστο στο κρυο, οπως το λες, αλλα οταν ερθει για να μεινει αυτο το ζεστο, θα σου κραταει την πιο ωραια ζεστασια που μπορεις να φανταστεις.

Το εζησα προσφατα, μετα από δυσκολιες και μπορει να σου ακουγομαι ψυχρη, αλλα αν εχεις εμπιστοσυνη στο χρονο που περναει και μαζεψεις οση υπομονη μπορεις,θα σου απαλυνουν ολα,αληθεια.

Ο,τι καλυτερο, το συντομοτερο;)

Κοριτσακι μου αυτο που εζησες ηταν φρικτο.το εχω περασει κ εγω..ενω ειχαμε ακουσει καρδια μολις ξανα πηγαμε το μωρο ειχε παιθανει μεσα μου..μερες κιολας.. Αν θελεις θα σου πω μια γνωμη...εγω τοτε ειχα εναν γιατρο(ιασω) που ολοι τον ειχαν καλο ο οποιος μου ελεγε πως ηταν να γινει..πως βγηκε η ιστολογικη κ εδειξε πως δεν ειχε κανενα προβλημα παιδι κ τετοια διαφορα κ εγω του ελεγα πως θελω να το ψαξουμε δηλαδη να κανω καποιες εξετασεις ποιο εξιδικευμενες(π.χ για πηξη αιματος)κ αυτος μου ελεγε δεν υπαρχει λογος κ στην ελλαδα μετα την τριτη αποβολη κανουν επιπλεων εξετασεις(ελεος του λεω δηλαδη θα πρεπει να περιμενω να χασω 3παιδια για να το ψαξω..) κ πως αυτες οι εξετασεις κανουν 600? κ κατι τετοια(τα 500 που πηρε ομως αυτος να με καθαρισει δεν τα θεωρουσε πολλα..) μην στα πολυλογο..η γνωμη μου ειναι να το ψαξεις κ να κανεις τις επιπλεων εξετασεις..γιατι δεν ειχες απλα μια αποβολη στην 5-6εβδομαδα ειχες μια αποβολη αργοτερα... Εγω παντως αλλαξα γιατρο πηγα σε αλλων εκανα ολλες τις εξετασεις κ αυτη την στιγμη εχω ενα μωρακι 9 νηνων κ ειμαι παλυ εγκυος..ΕΝΑ να ξερεις...ΜΑΝΟΥΛΑ θα γινεις!!στο ευχομαι νεσα απο την καρδια μου!!!φιλια

αχ αυτη η παλινδρομη ειναι στη "μοδα' μαλλον....την πρωτη τη περασα το περασμενο Αυγουστο και τη δευτερη μολις χθες εκανα την αποξεση...δυο αποτυχιες και δυο μεγαλες πικρες μεσα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα!!!!!!

Διαφημίσεις

οχι γιατι μου ειπαν οτι δεν χρειαζοταν...αλλα τωρα που εγινε και 2η φορα δεν το θεωρω παλι τυχαιο γεγονος....θα ψαξω τι χρειαζεται να κανω κ το κοστος αν και μπορει να καλυπτει και η ασφαλεια...ξερει καμια μηπως?????

οχι γιατι μου ειπαν οτι δεν χρειαζοταν...αλλα τωρα που εγινε και 2η φορα δεν το θεωρω παλι τυχαιο γεγονος....θα ψαξω τι χρειαζεται να κανω κ το κοστος αν και μπορει να καλυπτει και η ασφαλεια...ξερει καμια μηπως?????

Εξαρταται από τις εξετασεις που θα κανεις.Ειναι και θεμα γιατρου, εμπειριας του και διαισθησής του.Ενας από τους γιατρους που ειχα παει, μ'εβαλε και εκανα μαγνητική για τυχον διαφραγμα στη μητρα (ειχα κανει μια σαλπιγγογραφια που δεν εδινε σαφη εικονα, αλλα δεν ειχε ασχοληθει αλλος γιατρος μεχρι τοτε με αυτο το ευρημα).Ε, βρεθηκε ενα διαφραγμα το οποίο αφαιρεσαμε και μετα από αυτο,μπορει να ηταν και τυχαιο,εμεινα εγκυος και τις δυο φορες που προσπαθησα.Μετα την πρωτη παλλινδρομη/αποβολη (ακομα δεν εμαθα τη διαφορα), μου ειπε κι εκανα εξετασεις θρομβοφιλίας, οπου παλι κατο βρεθηκε.Θελω να σου πω δεν ειναι στανταρ οι εξετασεις, οπως λεμε π.χ. εξετασεις προγεννητικού.

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες που ασχοληθήκατε με τη δύσκολή μου στιγμή.

Skountoufla μου τα λόγια σου δεν είναι καθόλου ωμά και δεν ακούγεσαι καθόλου ψυχρή γιατί κι εγώ τα πράγματα τα βλέπω κάπως έτσι ειδικά όταν βρέθηκα στη θέση να παρηγορίσω δικά μου πρόσωπα..

Γιάννα! μου περίπου τα ίδια και σε μένα, ήταν ήδη μέρες πεθαμένο και σε μένα..

Φούλα27 κοπέλα μου δεν έχω λόγια περισσότερα για τις δύο ατυχίες σου..

Και μια διευκρίνη, αν μιλάτε για εξειδικευμένες εξετάσεις και εννοείτε την θρομβοφιλία πριν 3 χρόνια είχα επεισόδιο θρόμβωσης, νοσηλεύτικα στο νοσοκομείο και μου κάναν όλες τις εξετάσεις εκει. Από τότε είμαι σε τακτική αγωγή εφόρου ζωής με salospir και με την αρχή της εγκυμοσύνης ξεκίνησα innohep 0,45 μαζί και salospir, έκανα και τις εξετάσεις με την αιματολόγο μου και φάνηκε πως με υπερκάλυπταν τα αντιπηκτικά μου...

Το μεγάλο μου θέμα είναι πως αισίως έφτασα τα 35,5 χρόνια, κι εκεί που το καλοκαίρι συζητούσαμε για εξωσωματική ήρθε γρήγορα η εγκυμοσύνη και έτσι γρήγορα σταμάτησε...

Περάσαν 16 μέρες από την απόξεση και στην αρχή δεν το χωρούσε το μυαλό μου πως πρέπει να ξαναπροσπαθήσω. Τώρα απλά έχω αγωνία να μου έρθει περίοδος να δούμε πώς θα προχωρήσουμε

Τα επιβαρυντικά της εγκυμοσύνης μου με το δικό μου το μυαλό ίσως είναι το σάκχαρο κι ένα δερματικό αυτοάνοσο που έχω..Έχω ήδη επισκεφθεί ενδοκρινολόγο και διαιτολόγο, μπήκα σε αγωγή και διατροφή και περιμένω αύριο να συζητήσουμε με τον γυναικολόγο μου..

Το πολύ δύσκολο για μένα και τον άντρα μου ήταν που μας είπαν για το φύλο του εμβρύου..Μέχρι τότε ήταν απλά ένα έμβρυο που δεν προχώρησε, από χθές όμως έιναι ένα φυσιολογικό αγοράκι χωρίς χρωμοσωματικές ανωμαλίες που δεν προχώρησε εξαιτίας προφανώς κάποιου δικού μου προβλήματος κι αυτό με βαραίνει πολύ...

Καλημερα Κοριτσακι μου... διαβασα τι εγινε.. και θυμηθηκα εμενα...!!!

εγω εχασα το πρωτο μου μωρο, 2 μερες πριν την αυχενικη, σε ελεγχο που κανει η γυναικολος μου για αυτο τον λογο παντα πριν την αυχενικη...!!! η καρδουλα του σταματησε εκεινη την ημερα, την ωρα του υπερυχου...!!!

την ιδια μερα νοσοκομειο, αποξεση και ολα τα παιρεταιρο....!!!

μετα απο 5 ξαναεμεινα εγκυος.. και το δευτερο το εχασα οντας στην καθηστερηση ,χωρις να το εχω καταλαβει, απο δυνατο χτυπημα που εφαγα στην κοιλια..!!!

παρολο που στην ουσια ειχα μια αποβολη... η γιατρος μου με εστειλε σε μεγαλο δημοσιο νοσοκομειο, σε τμημα καθεξοχιν αποβολων... !!

τον μηνα που εκανα ολες τις εξετασεις, ορμονολογικες(θεμα υπογονιμοτητας με τα επινεφριδια), θρομβοφιλιας (θεμα θρομβοφιλια και αιμοραγικης τασης),αυτοανοσα...τεστ παπ... και γενικα πολλες πολλες εξετασεις.. Ξαναεμεινα εγκυος,

5 μερες πριν το τεστ, μου ειχε πει η γιατρος μου οτι θα δυσκολευτω να μεινω εγκυος, και εγω ημουν ηδη...!!! τωρα δυανυω την 20η βδομαδα...!!

κανω την αγψγη μου με ενεσεις που καθε 15 μερες την αυξανω, τωρα κανω ενεσακια 0,60.. τα οποια ειναι 12.000 δοση...!!!

Παρε δυναμη και συνεχισε... αφου ξερεις τι εχεις υπαρχει και τροπος να το καταπολεμισεις...!!! επισης ο θεος ξερει γιατι πεθανε το μωρο... ενα υγιες μωρο για να πεθανει κατι αλλο υπαρχει...ψαξτε το καλητερα.. εμενα τοτε μου ειπαν οτι οσες φορες και να εμενα εγκυος θα το εχανα.. λογο της θροβοφιλιας.. και οτι ειναι θαυμα που ζω ακομα χωρις να εχω παθει κατι, γιατι επινα 10 χρονια αντισυλληπτικα, καπνιζα.. και εχω κανει και δυο χειρουργια...!!!

με την θρομβοφιλια που εχω, θα μπορουσα να εχω παει απο θρομβους...!!!

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

Δ-Δ το χειρότερο που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή ειναι να κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτό που σου συνέβη! Έχασα ένα αγοράκι στις 38 εβδομάδες λόγω θρομβοφιλίας μου, έχασα ένα κοριτσάκι 10 εβδομάδων παρόλο που έκανα ενέσεις ηπαρίνης, για ανεξήγητους λόγους, εφόσον βγήκε καθαρή η εξέταση χρωμοσωμάτων που κάναμε.

Και τωρα πια έχω δύο υγιέστατα μωράκια. Εγώ η ίδια που "ευθύνομαι" για το χαμό των δύο πρώτων μωρών μου κατάφερα και έκανα δύο υγιέστατα μωράκια. Και μάλιστα στη τελευταία εγκυμοσύνη μου παρουσίασα από πολύ νωρίς και διαβήτη για τον οποίο έκανα ινσουλίνη!

Πάρε το χρόνο σου και ρίξου ξανά στη μάχη, για ορισμένες γυναίκες ο δρόμος της μητρότητας δεν είναι ανθοσπαρμένος!!!

Διαφημίσεις

Καλημερα Κοριτσακι μου... διαβασα τι εγινε.. και θυμηθηκα εμενα...!!!

εγω εχασα το πρωτο μου μωρο, 2 μερες πριν την αυχενικη, σε ελεγχο που κανει η γυναικολος μου για αυτο τον λογο παντα πριν την αυχενικη...!!! η καρδουλα του σταματησε εκεινη την ημερα, την ωρα του υπερυχου...!!!

την ιδια μερα νοσοκομειο, αποξεση και ολα τα παιρεταιρο....!!!

μετα απο 5 ξαναεμεινα εγκυος.. και το δευτερο το εχασα οντας στην καθηστερηση ,χωρις να το εχω καταλαβει, απο δυνατο χτυπημα που εφαγα στην κοιλια..!!!

παρολο που στην ουσια ειχα μια αποβολη... η γιατρος μου με εστειλε σε μεγαλο δημοσιο νοσοκομειο, σε τμημα καθεξοχιν αποβολων... !!

τον μηνα που εκανα ολες τις εξετασεις, ορμονολογικες(θεμα υπογονιμοτητας με τα επινεφριδια), θρομβοφιλιας (θεμα θρομβοφιλια και αιμοραγικης τασης),αυτοανοσα...τεστ παπ... και γενικα πολλες πολλες εξετασεις.. Ξαναεμεινα εγκυος,

5 μερες πριν το τεστ, μου ειχε πει η γιατρος μου οτι θα δυσκολευτω να μεινω εγκυος, και εγω ημουν ηδη...!!! τωρα δυανυω την 20η βδομαδα...!!

κανω την αγψγη μου με ενεσεις που καθε 15 μερες την αυξανω, τωρα κανω ενεσακια 0,60.. τα οποια ειναι 12.000 δοση...!!!

Παρε δυναμη και συνεχισε... αφου ξερεις τι εχεις υπαρχει και τροπος να το καταπολεμισεις...!!! επισης ο θεος ξερει γιατι πεθανε το μωρο... ενα υγιες μωρο για να πεθανει κατι αλλο υπαρχει...ψαξτε το καλητερα.. εμενα τοτε μου ειπαν οτι οσες φορες και να εμενα εγκυος θα το εχανα.. λογο της θροβοφιλιας.. και οτι ειναι θαυμα που ζω ακομα χωρις να εχω παθει κατι, γιατι επινα 10 χρονια αντισυλληπτικα, καπνιζα.. και εχω κανει και δυο χειρουργια...!!!

με την θρομβοφιλια που εχω, θα μπορουσα να εχω παει απο θρομβους...!!!

Γλυκειά μου Γεωργία με το καλό σου εύχομαι αυτή τη φορά να φτάσεις μέχρι τέλους κι όλα τα άσχημα να μείνουν πίσω σαν όνειρο...

Το θέμα με μένα είναι ότι έκανα και τις ενέσεις μου έπαιρνα και την ασπιρίνη μου από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκα με τη χοριακή και οι εξετάσεις μου ήταν πολύ καλές σύμφωνα με την αιματολόγο που με παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Την παρασκευή έχω ξανά ραντεβού μαζί της, κανονισμένο ακόμη από τις μέρες της εγκυμοσύνης(:-() για να της πω τα νέα και να μου δώσει τις συμβουλές της...

Δ-Δ το χειρότερο που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή ειναι να κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτό που σου συνέβη! Έχασα ένα αγοράκι στις 38 εβδομάδες λόγω θρομβοφιλίας μου, έχασα ένα κοριτσάκι 10 εβδομάδων παρόλο που έκανα ενέσεις ηπαρίνης, για ανεξήγητους λόγους, εφόσον βγήκε καθαρή η εξέταση χρωμοσωμάτων που κάναμε.

Και τωρα πια έχω δύο υγιέστατα μωράκια. Εγώ η ίδια που "ευθύνομαι" για το χαμό των δύο πρώτων μωρών μου κατάφερα και έκανα δύο υγιέστατα μωράκια. Και μάλιστα στη τελευταία εγκυμοσύνη μου παρουσίασα από πολύ νωρίς και διαβήτη για τον οποίο έκανα ινσουλίνη!

Πάρε το χρόνο σου και ρίξου ξανά στη μάχη, για ορισμένες γυναίκες ο δρόμος της μητρότητας δεν είναι ανθοσπαρμένος!!!

Κοπέλα μου μου δίνουν πολύ κουράγιο τα λόγια σου και η πορεία σου! Μακάρι να ζήσω κι εγώ τη χαρά όπως κι εσύ!

Μόνο που με βαραίνει πως θα πρέπει να προχωρίσουμε και πάλι σε διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθώς είναι μονόδρομος για μας λόγω των θεμάτων μου τη στιγμή που σκεφτόμασταν πως καταφέραμε να υπερπηδήσουμε αυτό το εμπόδιο....

Ήταν τόσο αναπάντεχη η εγκυμοσύνη και η εξέλιξή της, ήταν ένα μεγάλο θαύμα για μας ότι ο Θεός δε μας ξέχασε, και τώρα μας ξαναδοκιμάζει σκληρά...Αγχώνομαι πολύ για το αν θα ξαναέχουμε την εύνοιά του όπως τόσο απλόχερα μας έδωσε την πρώτη φορά...

Ξέρω πως υπερβολικά πολλές γυναίκες έχουν ζήσει τραγικότερες καταστάσεις, οι δικές σου για παράδειγμα, ξέρω πως είμαι μόνο στην αρχή γιατί με την πρώτη σπερματέγχυση φτάσαμε έστω κι εδώ αλλά το μυαλό ώρες ώρες τρελαίνεται.....

Δ-Δ καλημέρα κι' εμείς με εξωσωματική, και με επιτυχία από τη πρώτη εξωσωματική, όπως λες αναπάντεχη χαρά, γιατί είχαμε ακούσει πόσο επώδυνη ψυχολογικά είναι η όλη διαδικασία. Και εμείς οι "τυχεροί" από τη πρώτη φορά στεφθήκαμε με επιτυχία που κατέληξε σε τραγωδία! Προχωρήσαμε σε επόμενη εμβρυομεταφορά με κατεψυγμένα που κατέληξε σε παλλίνδρομη την 10η εβδομάδα.

Όλες μου οι εγκυμοσύνες ήταν αποτέλεσμα εξωσωματικών! Πάλι όμως το ίδιο θα έκανα ξανά και ξανά και ξανά!!!! Εννοείται αν ήταν στο χέρι μου θα κράταγα στη ζωή και το πρώτο μου μωρό, αλλά δεν είναι στο χέρι μας κάποια πράγματα...........