Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

το μωρο χανει ακομα βαρος

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπερα!ειμαι πολυ απογοητευμενη με το θηλασμο και ελπιζω να μου δωσατε τα φωτα σας οσες τα καταφερνετε!εχω ενα μπεμπη 16 ημερων γεννηθηκε 3520 στο νοσοκομειο το πλακωσανε με ξενο γαλα επειδη το δικο μου δεν ειχε κατεβει ακομα με αποτελεσμα μεχρι την 6η μερα να πινει και ξενο και δικο μου απο κει και επειτα και μετα απο επισκεψη στην παιδιατρο που τον ζυγισε 3390 την 7η ημερα δοκιμασα μια εβδομαδα αποκλειστικα αλλα εχθες στις 15 μερες δηλαδη η παιδιατρος τον βρηκε 3180 και μου ειπε αμεσως συμπληρωμα και οτι το μωρο κινδυνευει,τι να κανω ενεδωσα και εγω αλλα ξερω οτι αμα ξεκινησει ετσι γρηγορα θα χειροτερεψει ο θηλασμος,τι να κανω?

Διαφημίσεις

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

κοριτσακι μου δεν εχω να σου δωσω καποια συμβουλη συγκεκριμενη.απο την μια πιστευω πως ο θυλασμος ειναι οτι καλυτερο μπορεις να προσφερεις στο μωρακι σου αλλα αν το μωρακι σου δεν παιρνει βαρος ισως ισως λεω θα ηταν καλο να ακουσεις τιε συμβουλες της παιδιατρου.αν δεν καταφερεις να το θυλασεις μην απογοητευεσαι κ μην στεναχωριεσαι.ειναι πολλες μανουλες που τους συμβαινει αυτο.!προσπαθησε να εχεις το μωρακι σου στο στηθος να πινει οσο θελει κ στο τελος δωσε κ ξενο για να δεις αν χορτασε...σου ευχομαι ολα να πανε καλα..κ μην στεναχωριεσαι!!!!:P

Καταρχήν να σου ζήσει!...και ψυχραιμία!

Νομίζω ότι η απώλεια βάρους είναι μεγάλη και καλώς ο παιδίατρος συστήνει συμπλήρωμα. Νομίζω πρέπει μέχρι 20 ημερών το αργότερο να έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης, κάτι που σε εσάς δεν παίζει να συμβεί στις επόμενες 5 μέρες...Ωστόσο αν διαβάσεις παλαιότερα θέματα του φόρουμ θα δεις ότι όλα διορθώνονται με υπομονή και σωστές οδηγίες.

Καλό θα ήταν να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τα γεύματα του μωρού, τις πάνες του και τη συμπεριφορά του στο στήθος.

Επειδή κάνατε κακή αρχή στο μαιευτήριο (αθάνατα ελληνικά μαιευτήρια! έτσι σου είπαν, μέχρι να κατέβει το δικό σου; πώς να κατέβει αν δεν μπαίνει το μωρό στο στήθος;) και έχετε θεματάκι με το βάρος, νομίζω ότι θα βοηθούσε πολύ να καλέσεις ένα σύμβουλο θηλασμού να σας δει από κοντά. Αυτός θα κρίνει αν έχει μειωθεί η παραγωγή σου λόγω λίγων γευμάτων του μωρού, ή λόγω μη αποτελεσματικών θηλαστικών κινήσεων, ή λόγω σύγχυσης θηλών, ή συμβαίνει κάτι άλλο...και θα μπορέσει να σε κατευθύνει για τον τρόπο με τον οποίο θα αυξήσεις σταδιακά την παραγωγή σου και το θηλασμό, ώστε να αρχίσεις να μειώνεις το συμπλήρωμα.

Zoe, νομίζω ότι έχει δίκιο ο παιδίατρος. Προτεραιότητα έχει η σωστή σίτιση του βρέφους, και ο θηλασμός έρχεται δεύτερος.

Ο δικός μου γεννήθηκε 3.500 και ανέκτησε το βάρος γέννησης στις 16 μέρες. Αυτός θήλαζε καλά, εγώ δεν είχα αρκετό γάλα. Αναγκαστικά του έδωσα συμπλήρωμα, και σταδιακά το κόψαμε. Σήμερα είναι 5 μηνών και 6,700 και θηλάζουμε ακόμη. Στην πορεία δοκίμασα και συμπληρώματα, όπως μαγιά μπύρας (δε μου έκανε τίποτε) και τριγωνέλλα (θεαματική βελτίωση της παραγωγής).

Μην απογοητεύεσαι, δεν είναι απαραίτητα το τέλος του θηλασμού το συμπλήρωμα. Αλλά να του δίνεις το ξένο με θηλή Medela Calma, που είναι ειδικά μελετημένη. Ακόμη καλύτερα, αν μπορείς να βρεις το Medela SNS που προσαρμόζεται στις θηλές σου! Και να βάζεις το μωρό *συνέχεια* στο στήθος, για να σου αυξήσει την παραγωγή. Ακόμη και αφού το ταΐσεις με ξένο, να το βάζεις στο στήθος! Είσαι σίγουρη ότι το μωρό θηλάζει σωστά; Να σας δει ένας σύμβουλος θηλασμού να σας πει αν πιάνει και ρουφάει σωστά!

ΥΓ. Εγώ δε θα σου πω για θήλαστρο, γιατί η εμπειρία μου με το Medela Symphony ήταν απαίσια. Από τις πιο αγχωτικές εμπειρίες της ζωής μου.

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις!το συμπληρωμα το εχω αρχισει ηδη λογω του χαμηλου βαρους ,αυτο που με ανησυχει ειναι οτι απο προχθες το βραδυ που ηθελε 30 με 40 χθες εφτασε να πιει ακομα και 70μλ σταδιακα αυξανει το συμπληρωμα και λιγοστευει το στηθος.

οταν τον βαζω στο στηθος αποκοιμιεται στα 5 λεπτα,ενω την προηγουμενη εβδομαδα με τον αποκλειστικο θηλασμο ηταν ολη την ωρα πανω μου και ρουφαγε.αφηστε που νιωθω και το στηθος μου πιο βαρυ συχνοτερα τωρα.

Αν ηταν επιτυχημενες οι θηλαστικες κινησεις δεν ξερω,παντως μετα ρευοταν,αλλα προφανως δεν εφτανε.

και οσον αφορα το συμβουλο θηλασμου ,στο νησι που μενω δεν υπαρχει,γι αυτο και ζητησα βοηθεια απο εδω(θα μου πειτε απο μακρια ειναι δυσκολο)

αναγκαστικα δινω το συμπληρωμα αφου το ειπε η γιατρος αλλα θα ηθελα να διατηρησω και το θηλασμο ενεργο οσο γινεται.

εχω ενα θηλαστρο της κακιας ωρας μαλλον απο αλλη κοπελα το οποιο με ποναει παρα πολυ και δεν μπορω να το χρησιμοποιησω .Εδω βλεπω οτι τα μονα αποτελεσματικα ειναι τα νοσοκομειακα αλλα ειναι γυρω στα 100 ευρω το μηνα?δεν εχω τη δυνατοτητα να το νοικιασω αν παραλληλα αγοραζω και το ξενο γαλα.το χειροκινητο ειναι λιγοτερο επωδυνο?συγνωμη για το μακροσκελεστατο μηνυμα,να ειστε ολες οι μανουλες καλα και να χαιρεστε τα μωρακια σας!

Διαφημίσεις

A. 39η εβδομαδα

β. αγορι

γ.φτ

δ.καμια αναισθησια

ε.στο νοσοκομειο εκανε 8.4 μετα τιποτα

στ.δε νοσηλευτηκε

1.22/10/2013 3520

29/10/2013 3390

5/11/2013 3180

2. στον αποκλειστικο θηλασμο ηταν ολη μερα

πανω μου με 10λεπτα διαλλειματα και υπνο

το βραδυ 3-4 ωρες συνεχομενα.τη μερα το

πολυ δυο φορες για 1 ωρα κοιμοταν.

3. παιρνει 5 γευματα συμπληρωμα και θηλαζει

τα υπολοιπα καθε 1 ωρα απο 15 λεπτα

4. 50 με 60 μλ

5. 200μλ

6.core breast pump(αλλα με ποναει πολυ)

7.δεν κανω συστηματικες αντλησεις

8. 8-9 πανες

9. 2 κενωσεις (αλλα ειναι η δευτερη μερα συμπληρωματος

μηπως ειναι νωρις για να το φραψω?)

να προσθεσω οτι εκ γενετης εχω μια φοβερη ανισομαστια

και οτι το μικρο στηθος το θηλαζει πολυ λιγοτερο 15 λεπτα το πολυ

ενω το αλλο ακομα και 45.εγω το βαζω πρωτα στο μικρο αλλα

παντα γκρινιαζει και ετσι μετα το βαζω και στο αλλο.

Κοίτα, το μωρό θα πάρει βάρος πολύ γρήγορα τώρα με το ξένο, και όταν επανέρθει στο σωστό βάρος, θα μπορέσεις σιγά-σιγά να μπεις σε φάση διακοπής συμπληρώματος.

Σημαντικό όμως είναι μέχρι τότε να μην έχει ξεχάσει το μωρό τον θηλασμό!

Γι' αυτό σου έγραψα για τη Medela Calma, ή για το Medela SNS (αυτό με τα σωληνάκια στη θηλή)! Βοηθάνε πολύ να μη συνηθίσει το μωρό την ευκολία του μπιμπερό. Οι άλλες "κοινές" θηλές έχουν μεγάλη ροή (σε σχέση με το στήθος), το μωρό χαίρεται, και μετά δε θέλει στήθος!

Και θήλαζε όσο πιο πολύ μπορείς για να κρατήσεις την παραγωγή!

Πάντως το νοσομειακό θήλαστρο είναι λιγότερο από 100 τον μήνα. Νομίζω 50 ή 60 ευρώ τον μήνα.

Το άλλο "της κακιάς της ώρας" μην το χρησιμοποιείς και σου κάνει και καμιά ζημιά!

zoe1987 το μπιμπερό είναι ένα έτοιμο γάλα που ρέει πολύ εύκολα και χωρίς προσπάθεια. Σκέψου πως αν αναποδωγυρίσεις το μπιμπερό αυτό στάζει, χωρίς καμία επιπλέον προσπάθεια από το μωρό. Για το γάλα από το στήθος, πρέπει να καταβάλει προσπάθεια το μωρό να το αντλήσει. Να κάνει τις θηλαστικές κινήσεις, αλλιώς δεν του έρχεται στο στόμα. Πρακτικά με αυτές το παράγει ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. Εσένα αν σου έλεγαν να διαλέξεις από την μία ένα έτοιμο ποτήρι γάλα και από την αλλη να αρμέξεις μία αγελάδα και να το πιεις, τι θα διάλεγες? Εννοείται το έτοιμο ποτήρι γάλα. Επίσης παίζει και η συνήθεια της διαφορετικής θηλής, αν συνηθίσουν την ξένη, ίσως η μητρική μετά να μην τους αρέσει.

Ελπίζω να τα καταφέρεις. Ίσως μία από τις σύμβουλους μητρικού θηλασμού να μπορούν να σου δώσουν συμβουλές. Εγω απλά ήθελα να σου δικαιολογήσω τα μωράκια. Είναι λογικό αν μάθουν με το ξένο γάλα μετά να βολεύονται σε αυτό!!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Zoe, νομίζω ότι έχει δίκιο ο παιδίατρος. Προτεραιότητα έχει η σωστή σίτιση του βρέφους, και ο θηλασμός έρχεται δεύτερος.

Συμφωνώ.

Διαφημίσεις

Γεια σου, να σου ζησει το μωρακι!

Καθως ξεκινησαν συμπληρωμα απο το μαιευτηριο το γαλα σου δεν κατεβηκε κανονικα και βιαστηκες να ξεκινησεις αποκλειστικο θηλασμο ενω δεν ειχες αρκετο γαλα.Γι αυτο το συμπληρωμα δεν το κοβουμε αποτομα αλλα σταδιακα, μειωνουμε 10μλ σε καθε γευμα καθε μερα ή 30 μλ ανα 3 ημερες.Ηταν λογικο που το μωρακι σου καθοταν ολη μερα στο στηθος -για να σου κατεβασει γαλα.Το ιδιο πρεπει να κανεις και τωρα, θα αφηνεις το μωρο ελευθερα στο στηθος οσο συχνα και οση ωρα θελει και μειωνε το συμπληρωμα σταδιακα.Κανε συχνη εναλλαγη μαστων σε καθε γευμα για μεγαλυτερο ερεθισμα του στηθους.Επισης ετσι μεχρι να πιει απο το πρωτο στηθος εχει προλαβει να γεμισει λιγο το αλλο. Σημαντικο ρολο στην παραγωγη σου παιζουν οι μεταμεσονυκτιοι θηλασμοι, προσπαθησε να θηλαζετε οποσδηποτε το βραδυ.Προσπαθησε να εχετε πολλη σωματικη επαφη δερμα με δερμα.Για να αποφυγεις τη συγχιση θηλων μπορεις -εκτος απο τις ειδικες θηλες που σου ειπαν τα κοριτσια- να δινεις το γαλα με συριγγα ή με ποτηρακι.Μετρα βρεγμενες πανες για να ξερεις οτι ολα πανε καλα, χρειαζεσαι 6 πανες με τσισα μεχρι να σαραντησεις.

Νομιζω στη σελιδα του Παπαβεντση μπορεις να βρεις τηλ απο συμβουλους που θα σε συμβουλεψουν τηλεφωνικα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.Η αληθεια ειναι οτι η αγνοια μου περι θηλασμου ειναι μεγαλη.Τωρα εχω και ενα αλλο προβλημα ,αυτο που φοβομουν δηλαδη.Η γιατρος ειχε πει συμπληρωμα 5 φορες την ημερα 90 μλ και οσο πιει.Σημερα δυο φορες εχι πιει και τα 90 μλ ολοκληρα και μετα στα 4 λεπτα οταν τον βαζω στο στηθος αποκοιμιεται,το εχει μειωσει πολυ.Σ'αυτη την περιπτωση τι κανω?ευχαριστω παρα πολυ και παλι.

Δεν καταλαβα τι εννοεις.Το μωρο λογικα τωρα πρεπει να το εχεις οοοοοολη μερα στο στηθος μεχρι να σου κατεβει το γαλα.Οι αντλησεις με νοσοκομειακο θηλαστρο θα βοηθουσαν πολυ σε χρονο,σε κωπο και σε αποτελεσμα, το χειροκινητο ειναι παιδεμα.Εσυ δινεις πρωτα μπιμπερο και μετα στηθος;λαθος.Με λαθη ξεκινησαμε ολες μη φοβασαι, ολα διορθωνονται αν θελεις, μπραβο σου που ενδιαφερεσαι και δεν τα παρατας.

Απο το στηθος σου δεν ξερεις ποσο πινει, μπορει να πινει αλλο τοσο.Σε λιγο μπαινετε στο αλμα αναπτυξης της 3ης εβδ, εκει να δεις φαι που θα θελει, μη φοβασαι να το εχεις απειρες ωρες στο στηθος.

Διαφημίσεις

την πρωτη μερα που συστησε η παιδιατρος συμπληρωμα εφαγε απο 30 μεχρι 60 μλ ο μικρος(πρωτα τον βαζω στο στηθος).αλλα απο χθες πινει και τα 90μλ και ας ειναι μετα απο στηθος.αυτο με φοβιζει ,μηπως δεν ειχα τελικα καθολου γαλα(με το χερι κατι σταγονες βγαζω).Αν πινει 90 μλ επι 5 φορες τη μερα ειναι σχεδον πληρης διατροφη με μπιμπερο.οσο για το συνεχεια στο στηθος εννοειτε οτι το ξυπναμε το μωρο συνεχεια?κανω νυχτερινους θηλασμους οπως με συμβουλεψατε και ετσι ολη μερα αυτος νυσταζει.να τον ξυπναω?λετε να μειωσω λιγο το συμπληρωμα?ευχαριστω

Κοίτα, το μωρό θα πάρει βάρος πολύ γρήγορα τώρα με το ξένο, και όταν επανέρθει στο σωστό βάρος, θα μπορέσεις σιγά-σιγά να μπεις σε φάση διακοπής συμπληρώματος.

Σημαντικό όμως είναι μέχρι τότε να μην έχει ξεχάσει το μωρό τον θηλασμό!

Γι' αυτό σου έγραψα για τη Medela Calma, ή για το Medela SNS (αυτό με τα σωληνάκια στη θηλή)! Βοηθάνε πολύ να μη συνηθίσει το μωρό την ευκολία του μπιμπερό. Οι άλλες "κοινές" θηλές έχουν μεγάλη ροή (σε σχέση με το στήθος), το μωρό χαίρεται, και μετά δε θέλει στήθος!

Και θήλαζε όσο πιο πολύ μπορείς για να κρατήσεις την παραγωγή!

Πάντως το νοσομειακό θήλαστρο είναι λιγότερο από 100 τον μήνα. Νομίζω 50 ή 60 ευρώ τον μήνα.

Το άλλο "της κακιάς της ώρας" μην το χρησιμοποιείς και σου κάνει και καμιά ζημιά!

συμφωνω σε ολα..

οταν με το καλό ανακτηση το βάρος κοβεις το συμπλήρωμα απλά εχε το μωρο οσο πιο πολυ πάνω στο στηθος σου για να μην σου κοπει το γάλα..

ευχομαι να πάνε ολα καλα

την πρωτη μερα που συστησε η παιδιατρος συμπληρωμα εφαγε απο 30 μεχρι 60 μλ ο μικρος(πρωτα τον βαζω στο στηθος).αλλα απο χθες πινει και τα 90μλ και ας ειναι μετα απο στηθος.αυτο με φοβιζει ,μηπως δεν ειχα τελικα καθολου γαλα(με το χερι κατι σταγονες βγαζω).Αν πινει 90 μλ επι 5 φορες τη μερα ειναι σχεδον πληρης διατροφη με μπιμπερο.οσο για το συνεχεια στο στηθος εννοειτε οτι το ξυπναμε το μωρο συνεχεια?κανω νυχτερινους θηλασμους οπως με συμβουλεψατε και ετσι ολη μερα αυτος νυσταζει.να τον ξυπναω?λετε να μειωσω λιγο το συμπληρωμα?ευχαριστω

μην κρίνεις ποσο βγάζει με το χέρι.. δεν έχει καμια σχέση με το ποσο πίνει το παιδι.

σημαντικό να το βάζεις πρωτα στο στηθος για αρκετη ώρα και μετά το συμπλήρωμα . και φυσικά οποσδηποτε νυχτερινοι θηλασμοι ...

Επειδη μιλαμε για ενα μωρο που δεν εχει ανακτησει το βαρος γεννησης ακομα και σε λιγο θα μπει σε αλμα αναπτυξης δεν θελω να παρω ευθυνη να σου απαντησω κατι συγκεκριμενο.Πηρες καποιο απο τα τηλ που σου εβαλα στο λινκ;

Μεχρι να ανακτησουν το βαρος γεννησης και 200γρ ακομα τα ξυπναμε ανα 2 ωρες την ημερα και ανα3 ωρες το βραδυ.Προσεξε: αν ειναι γενικα νωθρος μηπως συμβαινει τιποτα αλλο;ικτερος ή υποσιτισμος;

Παντως τα μωρα σε αυτες τις ηλικιες αυξανουν γρηγορα τις ποσοτητες που πινουν, σε λιγο θα ζηταει 120μλ.Απο το στηθος δεν ξερουμε ποσο πινει, μπορει αλλο τοσο μπορει και καθολου.Οσο ειχες αποκλειστικο θηλασμο οι βρεγμενες πανες σας ηταν ενταξει;(τουλαχιστον6/ημερα);Στο στηθος γενικα εναντιωνεται;γρινιαζει πριν ή μετα;τον ακους καθολου να καταπινει;ουρει μετα το θηλασμο;

Αντλησεις κανεις; παιζουν βασικο ρολο στον επαναγαλακτισμο. Μηπως βρηκες ακρη για νοσοκομειακο θηλαστρο;Με το χειροκινητο οι περισσοτερες κοπελες δεν μπορουν να βγαλουν ευκολα γαλα-μερικες καθολου- κι ας θηλαζουν κανονικα.

Μηπως βρηκες ακρη για νοσοκομειακο θηλαστρο;Με το χειροκινητο οι περισσοτερες κοπελες δεν μπορουν να βγαλουν ευκολα γαλα-μερικες καθολου- κι ας θηλαζουν κανονικα.

Αυτό το είχα πάθει κι εγώ, ενώ θήλασα το παιδί 8 μήνες αποκλειστικά, μερικές φορές που πήγα να βγάλω με το θήλαστρο (και χειροκίνητο και της weleda το αυτόματο, αλλά όχι νοσοκομειακό), δεν έβγαζα σχεδόν τίποτα! Δηλ για να καταλάβεις έβγαζα το πολύ 30-40 ml και από τα δύο στήθη. Με το χέρι δε, που ρωτάς, μόνο σταγόνες..Δεν σημαίνει αυτό, ότι ΔΕΝ εχεις γάλα!!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Κορίτσια καλησπερα!ειμαι πολυ απογοητευμενη με το θηλασμο και ελπιζω να μου δωσατε τα φωτα σας οσες τα καταφερνετε!εχω ενα μπεμπη 16 ημερων γεννηθηκε 3520 στο νοσοκομειο το πλακωσανε με ξενο γαλα επειδη το δικο μου δεν ειχε κατεβει ακομα με αποτελεσμα μεχρι την 6η μερα να πινει και ξενο και δικο μου απο κει και επειτα και μετα απο επισκεψη στην παιδιατρο που τον ζυγισε 3390 την 7η ημερα δοκιμασα μια εβδομαδα αποκλειστικα αλλα εχθες στις 15 μερες δηλαδη η παιδιατρος τον βρηκε 3180 και μου ειπε αμεσως συμπληρωμα και οτι το μωρο κινδυνευει,τι να κανω ενεδωσα και εγω αλλα ξερω οτι αμα ξεκινησει ετσι γρηγορα θα χειροτερεψει ο θηλασμος,τι να κανω?

Κανονικα θελουμε ενα μωρο να σταματήσει να χάνει βάρος την 15η μέρα το αργότερο και να φτάσει το βάρος γέννησης μέχρι την 21η. Δυστυχώς δεν ξέρουμε αν στη δική σας περίπτωση θα τα κατάφερνε να το φτάσει γιατι ξεκίνησες συμπλήρωμα.

Επίσης οι μετρήσεις που αναφέρεις ειναι όλες στην ΙΔΙΑ ζυγαριά;

Το μωρο ποσες πανες έβρεχε και ποσες λερώνε με κακα οσο θηλαζε αποκλειστικα; Πως διαγνώστηκε οτι υποσιτιζεται; Ηταν ληθαργικο, δεν ειχε ζωντάνια; Δεν έκλαιγε απο πείνα; Δεν έβρισκε γαλα; Απο τι ακριβώς κινδύνευε δλδ; Δεν ειχε ούρα πχ;

ποσες φορες θηλαζε το 24ωρο;

Ακουγες το μωρο να καταπίνει στο στηθος;;;!!!!

Τελικα σημερα:δίνεις συμπλήρωμα ξένου γαλακτος μετα απο θηλασμο ή πρώτα μπουκάλι και μετα στηθος;

Ποσες φορες θηλαζει αυτή τη στιγμη το 24ωρο;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Eίχα σχεδόν το ίδιο πρόβλημα, έκανα επαναγαλακτισμό )αφού και μένα του διναν στο διαβαλκανικό ξένο και με φόβισαν για τα καλά). Μπορείς να ανατρέξεις μέσω του προφίλ μου στα θέματα/μηνύματα σχετικά με το θηλασμό, είχα τις ίδιες ανησυχίες. Η Nina-Nana με βοήθησε και της χρωστάω πολλά (σ΄ευχαριστώ και πάλι Nina-Nana, δε σε ξεχνάω ποτέ). Θέλει πολύ κόπο, αλλά αξίζει. Πλέον θηλάζει τέλεια και έχουμε γαλατάκι να ταϊσουμε..ολόκληρη ομάδα μωρών..ποιά εγώ, που γκρίνιαζα "δεν του φτάνει το γάλα μου, δε χορταίνει, κλαίει γιατί πεινάει, θα του δώσω ξένο, δεν πάει αλλο, κάτι κάνω λάθος"..αχ!! Να ακούς και να ακολουθείς τις συμβουλές της Nina-Nana, είναι ένας άγγελος, με παρακολουθούσε σε κάθε μου βήμα, σε κάθε προβληματισμό που έγραφα, ήταν εκεί-ούτε κολητή δεν το κάνει-! Και να διαβάζεις τηνενότητα του θηλασμού, όποτε μπορείς. Τα κορίτσια θα σου δώσουν χρυδές συμβουλές και θα βρεις πολλές που ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν και θηλάζουν όχι μήνες, αλλά χρόνο και βάλε. Εμείς σε 1 μήνα χρονίζουμε. Μου φαίνεται απίστευτο!!!

Καλή σου επιτυχία.

sLvDp3.png

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ ολες για τις απαντησεις και το ενδιαφερον.

μπουρμπουρ1 ειδα την ιστοσελιδα βρηκα οτι εχει και εδω ομαδα υποστηριξης θηλασμου στην κεφαλονια αλλα δεν ειναι ειδικοι,μαλλον πρεπει να παρω τηλ αφου παω στην παιδιατρο.Νωθρος δεν ειναι ολο κλαιει κουνιεται εκτος απο σημερα που κοιμαται αρκετα αλλα οταν ξυπνησει...ικτερο δεν εχει.

οσο εκανα αποκλειστικο θηλασμο ειχε 5 πανες το 24ωρο αλλα οχι πολυ 'βαριες' οπως τωρα.

στο στηθος καθεται απλα στο μικρο(λογω ανισομαστιας δυσανασχετει γρηγορα και δεν ακουω να καταπινει παρολο που βλεπω σταγονες στη θηλη)μαλλον εχει μικροτερη παραγωγη.

με το ηλ θηλαστρο βγαζω με το ζορι 10 με 15 μλ.απο το μικρο σχεδον καθολου.πηρα τηλ για νοσοκομειακο θηλαστρο αλλα με εχουν σε λιστα αναμονης.

Nina-nana οι μετρησεις εκτος της πρωτης του νοσοκομειου ειναι της ιδιας παιδιατρου.οσο θηλαζε αποκλειστικα δηλαδη 1 εβδομαδα εκανε κακα μια φορα στο τελος της εβδομαδας,.η διαγνωση του υποσιτισμου ηταν λογω χασιματος 200γρ στη βδομαδα αποκλειστικου θηλ.ζωντανια ειχε δηλαδη κλαμα ολη μερα πανω στο στηθος,θηλαζε συνεχεια αλλα μαλλον εχω μικρη παραγωγη ειδικα απο το ενα στηθος γιατι απ τ αλλο τον ακουω να καταπινει.

τωρα πρωτα τον βαζω στο στηθος και μετα συμπληρωμα/

αυριο θα παω στην παιδιατρο και θα δουμε τι γινεται,λετε αν ειναι ολα καλα να προλαβαινω επαναγαλακτισμο?τουλαχιστον αξιζει τον κοπο?

tsarli ευχαριστω πολυ για το ενθαρρυντικο μηνυμα μπραβο σου που τα καταφερες ,να χαιρεστε ολες τα παιδια σας

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ ολες για τις απαντησεις και το ενδιαφερον.

μπουρμπουρ1 ειδα την ιστοσελιδα βρηκα οτι εχει και εδω ομαδα υποστηριξης θηλασμου στην κεφαλονια αλλα δεν ειναι ειδικοι,μαλλον πρεπει να παρω τηλ αφου παω στην παιδιατρο.Νωθρος δεν ειναι ολο κλαιει κουνιεται εκτος απο σημερα που κοιμαται αρκετα αλλα οταν ξυπνησει...ικτερο δεν εχει.

οσο εκανα αποκλειστικο θηλασμο ειχε 5 πανες το 24ωρο αλλα οχι πολυ 'βαριες' οπως τωρα.

στο στηθος καθεται απλα στο μικρο(λογω ανισομαστιας δυσανασχετει γρηγορα και δεν ακουω να καταπινει παρολο που βλεπω σταγονες στη θηλη)μαλλον εχει μικροτερη παραγωγη.

με το ηλ θηλαστρο βγαζω με το ζορι 10 με 15 μλ.απο το μικρο σχεδον καθολου.πηρα τηλ για νοσοκομειακο θηλαστρο αλλα με εχουν σε λιστα αναμονης.

Nina-nana οι μετρησεις εκτος της πρωτης του νοσοκομειου ειναι της ιδιας παιδιατρου.οσο θηλαζε αποκλειστικα δηλαδη 1 εβδομαδα εκανε κακα μια φορα στο τελος της εβδομαδας,.η διαγνωση του υποσιτισμου ηταν λογω χασιματος 200γρ στη βδομαδα αποκλειστικου θηλ.ζωντανια ειχε δηλαδη κλαμα ολη μερα πανω στο στηθος,θηλαζε συνεχεια αλλα μαλλον εχω μικρη παραγωγη ειδικα απο το ενα στηθος γιατι απ τ αλλο τον ακουω να καταπινει.

τωρα πρωτα τον βαζω στο στηθος και μετα συμπληρωμα/

αυριο θα παω στην παιδιατρο και θα δουμε τι γινεται,λετε αν ειναι ολα καλα να προλαβαινω επαναγαλακτισμο?τουλαχιστον αξιζει τον κοπο?

tsarli ευχαριστω πολυ για το ενθαρρυντικο μηνυμα μπραβο σου που τα καταφερες ,να χαιρεστε ολες τα παιδια σας

Σίγουρα δεν εχεις χάσει το θηλασμο, επαναγαλακτισμό μπορείς να κανεις, φυσικα προλαβαίνεις!

Το μωρο ποσο συμπλήρωμα παίρνει σε κάθε γευμα και ποσο συνολικά το 24ωρο;

Κατι πολυ σημαντικό: βάζε το μωρο στο στηθος συχνα: 8-12 φορες το 24ωρο!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Eίχα σχεδόν το ίδιο πρόβλημα, έκανα επαναγαλακτισμό )αφού και μένα του διναν στο διαβαλκανικό ξένο και με φόβισαν για τα καλά). Μπορείς να ανατρέξεις μέσω του προφίλ μου στα θέματα/μηνύματα σχετικά με το θηλασμό, είχα τις ίδιες ανησυχίες. Η Nina-Nana με βοήθησε και της χρωστάω πολλά (σ΄ευχαριστώ και πάλι Nina-Nana, δε σε ξεχνάω ποτέ). Θέλει πολύ κόπο, αλλά αξίζει. Πλέον θηλάζει τέλεια και έχουμε γαλατάκι να ταϊσουμε..ολόκληρη ομάδα μωρών..ποιά εγώ, που γκρίνιαζα "δεν του φτάνει το γάλα μου, δε χορταίνει, κλαίει γιατί πεινάει, θα του δώσω ξένο, δεν πάει αλλο, κάτι κάνω λάθος"..αχ!! Να ακούς και να ακολουθείς τις συμβουλές της Nina-Nana, είναι ένας άγγελος, με παρακολουθούσε σε κάθε μου βήμα, σε κάθε προβληματισμό που έγραφα, ήταν εκεί-ούτε κολητή δεν το κάνει-! Και να διαβάζεις τηνενότητα του θηλασμού, όποτε μπορείς. Τα κορίτσια θα σου δώσουν χρυδές συμβουλές και θα βρεις πολλές που ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν και θηλάζουν όχι μήνες, αλλά χρόνο και βάλε. Εμείς σε 1 μήνα χρονίζουμε. Μου φαίνεται απίστευτο!!!

Καλή σου επιτυχία.

Tsarli μου με συγκινεις και με κανεις να ντρέπομαι, δεν έκανα τίποτα ουσιαστικά, οτι τα κατάφερες το οφείλεις στην επιμονή σου και στην υπομονή σου!

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! :)

1Xckp3.png

Franz Kafka