Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΑΣ?

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες!

καινουργια στο φορουμ, καθως μολις 8 εβδομαδων εγκυος!

Θα ηθελα τη γνωμη / εμπειρια σας για κατι που με απασχολει.

Απο την 5η περιπου εβδομαδα καθημερινα υπεφερα απο ανακατωσουρες. Εδω και 3 μερες εχουν κοπει μαχαιρι. Σε γενικες γραμμες, ειμαι μια χαρα! καμια ενδειξη εγκυμοσυνης (εχουμε ακουσει καρδια του εμβρυου στις 6εβδ.περιπου).

Το αγχος και η αγωνια μου ειναι, οπως φανταζεστε, αν ειναι φυσιολογικο αυτο. Καταλαβαινω πως καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη αλλα θα θελα να μαθω εαν σε εσας τα συμπτωματα διεκοπησαν με τη μια, ή ελλατωθηκαν σταδιακα.

ευχαριστω!

Διαφημίσεις

ειναι πολυ νωρις για να εχουν κοπει τα συπτωματα..συνηθως αργοτερα φευγουν σιγα σιγα..καλο θα ηταν να παρεις ενα τηλ τον γιατρο σου.ποτε πας παλι για υπερυχο..μπορει βεβαια να κανω και λαθος και σε καποιες κοπελες να φευγουν κ νωρις κ μαχαιρι οπως εσενα..ας μας πει και καποια αλλη κοπελα την εμπειρια της..φιλια

ΔΕΝ είναι πολύ νωρίς για να φύγουν τα συμπτώματα και καλό είναι να μην αγχώνουμε έστω και άθελα μας τις ήδη αγχωμένες μέλλουσες μανούλες αν δεν γνωρίζουμε. Η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική άλλες γυναίκες έχουν έντονα συμπτώματα για πολύ καιρό άλλες λίγα μόνο στην αρχή άλλες καθόλου.

Εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα πόνους περιόδου μόνο τις ημέρες που ήταν να αδιαθετήσω και τελικά δεν ήρθε ποτέ η περίοδος, μετά τίποτα απολύτως. Τώρα που είμαι πάλι έγκυος στην 7η εβδομάδα, είχα ελαφριά αίσθηση αναγούλας για 3 μέρες την 4η εβδομάδα, αρκετούς πόνους την 5η προς 6η και μετά τίποτα πάλι, χτες που πήγα στο γιατρό μου είδαμε το μωράκι κανονικά και όλα είναι μιά χαρά. Σήμερα αισθάνομαι όπως πριν μείνω έγκυος (και ελπίζω έτσι να συνεχίσω).

S02fp3.png

LnVyp3.png

Επίσης δες και αυτό το post

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=133113

που το έγραψε μία κοπέλα που είχε τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα.

Μην ανησυχείς, παρακάλα να συνεχίσεις έτσι ωραία και τους υπόλοιπους μήνες! Σου εύχομαι μία καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις αφενος και γι τον καθησυχασμο αφετερου! Η αληθεια.ειναι πως μονο οι ανακατωσουρες σταματησαν , το διογκωμενο ατηθος και τα πονακια χαμηλα υφιστανται ακομα. Αυτο που με ειχε/εχει ανησυχησει ειναι η τοσο αποτομη διακοπη. Δε θεωρω κ γω πανακεια την ταυτιση της εγκυμοσυνης με μια τριμηνη-τουλαχιστον - ασθενεια της μελλουσας μανουλας αλλα οπως κ να χει , παντα η κακη σκεψη ερχεται πρωτη. Σε 10 μερες περιπου εχω ραντεβου κ θα ξερω...

Διαφημίσεις

ΔΕΝ είναι πολύ νωρίς για να φύγουν τα συμπτώματα και καλό είναι να μην αγχώνουμε έστω και άθελα μας τις ήδη αγχωμένες μέλλουσες μανούλες αν δεν γνωρίζουμε.

Δήμητρα να διευκρινίσω ότι με αυτή μου την πρόταση απαντούσα στην άλλη κοπέλα που έγραφέ ότι θα έπρεπε να έχεις ακόμα συμπτώματα και να φύγουν σιγά-σιγά κάτι που δεν ισχύει.

Εσύ είναι απόλυτα λογικό να ανησυχείς και καλά κάνεις που παρατηρείς ότι σου συμβαίνει. Ο γυναικολόγος μου μου λέει πάντα πώς οτιδήποτε με προβληματίζει όσο ασήμαντο και αν φαίνετα να του το λέω για καλό και για κακό.

Και πάλι σου εύχομαι καλή εγκυμοσύνη!

S02fp3.png

LnVyp3.png

καταλαβα την επισημανση σου! ευχαριστω για τις ευχες! ανταποδιδω! να χεις μια εγκυμοσυνη ονειρο! - απ οτι καταλαβα, ειμαστε κ ψιλοκοντα στην εγκυμοσυνη μας!-

κοπελα μου συγνωμη αν σε αγχωσα.οπως ειπα ετσι ξερω εγω γιατι ετσι ηταν η δικη μου εγκυμοσυνη..γιαυτο ειπα να μας πει την γνωμη της και μια αλλη κοπελα και πολυ καλα ενανε η izaki και μας ειπε!το οτι εχεις κ αλλα συπτωματα δεν το ειχα καταλαβει..

Καλησπερα Δημητρα.. Δεν θα σου απαντησω με στατιστηκα.. θα σου πω για μενα...!!!

Λοιπον.. πριν την καθηστερηση ειχα πονακια περιοδου... εκανα το τεστ 3 μερες νωριτερα και ηταν θετικο...!!! το πονακια συνεχισαν μεχρι την 7η βδομαδα...

Ναυτιες και ζαλαδες ειχα μπολικες μεχρι την 6η βδομαδα.. το στηθος ομως τουμπανο και οι κραμουλες χαμηλα...

μετα μου εφυγαν στην 8η.. και με ξαναεπισκευτηκαν περιπου στο τελος της 9η.. δηλαδη δυο βδομαδες μετα.. αλλα οι ναυτιες ηταν πολυ ποιο ηπιες.. και ηταν βραδινες.. !!!

και ολο αυτο μου κρατησε μεχρι που εκλεισα και την 13η βδομαδα...!!!

απο τοτε μεχρι τωρα.. εχω μονο τα τραβηγματα χαμηλα, που ειναι οτι μεγαλωνει η μητρα μου...!!!!

τωρα δυανυω την 18η βδομαδα μου...!!!!

ελπιζ να σε ηρεμισα λιγακι...!!!

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

Διαφημίσεις

καταλαβα την επισημανση σου! ευχαριστω για τις ευχες! ανταποδιδω! να χεις μια εγκυμοσυνη ονειρο! - απ οτι καταλαβα, ειμαστε κ ψιλοκοντα στην εγκυμοσυνη μας!-

Όντως μιά βδομαδούλα διαφορά πρέπει να έχουμε! Ευχαριστώ πολύ για την πολύ ωραία ευχή και την ανταποδίδω!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Καλησπερα Δημητρα.. Δεν θα σου απαντησω με στατιστηκα.. θα σου πω για μενα...!!!

Λοιπον.. πριν την καθηστερηση ειχα πονακια περιοδου... εκανα το τεστ 3 μερες νωριτερα και ηταν θετικο...!!! το πονακια συνεχισαν μεχρι την 7η βδομαδα...

Ναυτιες και ζαλαδες ειχα μπολικες μεχρι την 6η βδομαδα.. το στηθος ομως τουμπανο και οι κραμουλες χαμηλα...

μετα μου εφυγαν στην 8η.. και με ξαναεπισκευτηκαν περιπου στο τελος της 9η.. δηλαδη δυο βδομαδες μετα.. αλλα οι ναυτιες ηταν πολυ ποιο ηπιες.. και ηταν βραδινες.. !!!

και ολο αυτο μου κρατησε μεχρι που εκλεισα και την 13η βδομαδα...!!!

απο τοτε μεχρι τωρα.. εχω μονο τα τραβηγματα χαμηλα, που ειναι οτι μεγαλωνει η μητρα μου...!!!!

τωρα δυανυω την 18η βδομαδα μου...!!!!

ελπιζ να σε ηρεμισα λιγακι...!!!

Ευχαριστω για την απαντηση! Ναι ηρεμησα αρκετα! Ειναι η πρωτη μου εγκυμοσυνη, εμεινα πολυ ευκολα εγκυος κ κατα βαθος πιστευω πως εννοειται πως κατι θα παει στραβα! Λαθος μου. Προσπαθω να ηρεμησω κ να απολαυσω τη μαγικη αυτη περιοδο της ζωης μου!

Ευχαριστω για την απαντηση! Ναι ηρεμησα αρκετα! Ειναι η πρωτη μου εγκυμοσυνη, εμεινα πολυ ευκολα εγκυος κ κατα βαθος πιστευω πως εννοειται πως κατι θα παει στραβα! Λαθος μου. Προσπαθω να ηρεμησω κ να απολαυσω τη μαγικη αυτη περιοδο της ζωης μου!

Σε καταλαβαινω κοριτσι μου.. εγω και στα δυο εμεινα με τον αερα που λεει ο λογος..

τωρα ομως προσπαθησαμε αμεσως μετα την αποβολη και εμεινα μετα απο δυο κυκλους(κατι φυσιολογικο για μενα γιατι το δευτερο το εχασα απο χτυπημα και ημουν γεματη κυστες, επρεπε να καθαρισω πρωτα...).. οποτε στην ουσια εμεινα αμεσως παλι.. απλα το αγχος δεν με αφηνε στην ησυχια μου...!!

τεσπα.. εγω εμεινα εγκυος μαζι με την συνηφαδα μου.. εχουμε τρεις μερες διαφορα.. και ημουν ετοιμη να σκασω γιατι ελεγα αποκλειετε σε ενα σπιτι δυο μερες διαφορα και ολα να πανε καλα.. δεν γινετε... και ομως εχω μπει στον 5ο... και ελπιζω να πανε ολα ετσι τελεια μεχρι τελος... !!!

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

καλησπέρα και απο εμένα θα πρέπει να μας απαντήσουν οι εμπειρες μαλλον. Εγω είμαι στην 7η εβδομαδα εχω ακουσει καρδούλα όλα καλά. αυτό που με προβληματιζει είναι οτι ειχα πόνους χαμηλά καθημέρινα

και εδώ και 2 μέρες εξαφανίστηκαν. Δεν ξέρω η αδερφη μου μου λεει ετσι γινεται πότε θα πονάς πότε οχι. Πότε θα έχεις τάσεις για έμετο ΄ποτε οχι.το στήθος τα ίδια. εσείς τι λέτε?

καλησπέρα και απο εμένα θα πρέπει να μας απαντήσουν οι εμπειρες μαλλον. Εγω είμαι στην 7η εβδομαδα εχω ακουσει καρδούλα όλα καλά. αυτό που με προβληματιζει είναι οτι ειχα πόνους χαμηλά καθημέρινα

και εδώ και 2 μέρες εξαφανίστηκαν. Δεν ξέρω η αδερφη μου μου λεει ετσι γινεται πότε θα πονάς πότε οχι. Πότε θα έχεις τάσεις για έμετο ΄ποτε οχι.το στήθος τα ίδια. εσείς τι λέτε?

Είμαι στη 14η εβδομάδα (πρώτη εγκυμοσύνη) και ευτυχώς δεν είχα κανένα πολύ έντονο σύμπτωμα. Όμως, τείνω να συμφωνήσω με την αδερφή σου, κάποιες φορές είχα πονάκια περιόδου, κάποιες όχι. Το στήθος άλλες μέρες είναι πιο πρησμένο, άλλες λιγότερο. Το ίδιο και η κοιλιά! Και το στομάχι μου άλλες μέρες το νιώθω σαν να έχω φάει 500 κιλά φαγητό και ανακατεύομαι και ... μπλιαχ γενικώς, άλλες μέρες είμαι σχεδόν καλά. Να δω πότε θα αρχίσει να υποχωρεί αυτό με το στομάχι...

Το "χειρότερο" σύμπτωμά μου μεχρι στιγμής είναι ότι η "σκέψη" οποιουδήποτε φαγητού με αηδιάζει. Δεν θέλω να φάω ΤΙΠΟΤΑ. Ακόμα και τα αγαπημένα μου, μπορεί να πεινάω σαν λύκος και μόλις τα σκέφτομαι να μου έρχεται αηδία... Βέβαια, κάποια στιγμή αναγκάζομαι να φάω και τότε μια χαρά απολαμβάνω το φαγητό μου, χωρίς τελικά να με ενοχλεί όντως η γευση. Είναι πολύ περίεργο και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μου περάσει σύντομα. Τι λέτε κι εσείς; Το είχε/έχει πάθει αυτό καμία;

Καλό είναι να λέτε τα πάντα στο γιατρό σας πάντως. Εμένα πχ για τα πονάκια που είχα με καθησύχασε μεν (ότι κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται στο ότι μεγαλώνει η μήτρα μου), μου έγραψε φάρμακα δε, για να είμαστε σίγουροι.

KUISp2.png

Διαφημίσεις

Γειά σας κορίτσια,είμαι στην 10η εβδομάδα και μπορώ να πώ οτι τα δικά μου συμπτώματα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα....Μπορώ να φάω μέχρι το μεσημέρι τα πάντα,το απόγευμα ξεκινά ο γολγοθάς με τους εμέτους και τις αναγούλες μετο ζόρι θα πιώ ένα ποτήρι γάλα για μην γουργουρίζει η κοιλίτσα μου το βράδυ.Κιλά δεν έχω βάλει,αλλά η κοιλίτσα μου φούσκωσε....είμαι αδύνατη και έχω και διδυμάκια!!!!Πάντως μερικές φορές έχω παρατηρήσει λίγο αίμα,αλλά με καθησύχασε ο γυναικολόγος μου οτι μεγαλώνει η μήτρα και σπάνε κάποια αγγεία.....

εμενα ξεκινησαν πολυ νωρις, πριν ακουσω καν καρδια.

τωρα στην 9η ειμαι αρκετα καλυτερα, λιγο βαρυ νιωθω το στομαχι μου κ γω απο το απογευμα κ μετα. Κανενα φαγητο δε με αναγουλιαζει , ευτυχως! Αλλα εχω βαλει ηδη 3 κιλα καθως τον πρωτο καιρο με τις ανακατωσουρες ετρωγα συνεχεια ψωμι με τυρι.. πρεπει να μαζευτω τωρα!

Για τις αναγουλες κοριτσια, εμενα με ανακουφιζει το ζελε - παιρνω λαιτ κ κανω- και οι τσιχλες με αρωμα λεμονι