Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κάθε πότε πάτε στον γιατρό για υπέρηχο;

Recommended Posts

καλησπερα! ειμαι στην 16η (εχει αλλαξει η ΠΗΤ αλλα δεν εχω αλλαξει το τικερ) και ο γιατρος θελει να με δει σε μια βδομαδα. σε μια βδομαδα θα εχουν μεσολαβησει μονο 20 μερες απο την αυχενικη διαφανεια. ;;; σχεδον καθε 20 μερες μας καλει να παμε. ειναι φυσιολογικο αυτο; η εγκυμοσυνη προχωραει κανονικα, ολα καλα δοξα το Θεο, δεν υπαρχει κανενα προβλημα οποτε...

τα φωτα σας παρακαλω.

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Διαφημίσεις

κάθε γιατρός έχει το δικό του σύστημα, όταν όλα εξελίσονται φυσιολογικά συνήθως κάθε 20-30 μέρες γίνεται ένας υπέρηχος. Μην αγχώνεσαι, να εμπιστεύεσαι το γιατρό σου και όλα καλά θα πάνε!!!

κάθε γιατρός έχει το δικό του σύστημα, όταν όλα εξελίσονται φυσιολογικά συνήθως κάθε 20-30 μέρες γίνεται ένας υπέρηχος.

το παραπάνω βέβαια συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα απ'όσο γνωρίζω, στο εξωτερικό γίνονται πολύ πιο αραιά.

lucciola προσωπικά έκανα έναν υπέρηχο να ακούσω καρδιά συν τους 3 βασικους (αυχενικη, β επιπέδου, ντοπλερ) σε πολύ καλό κέντρο μάλιστα (Κούρτη-παρότι γέννησα στο δημόσιο). Τόσοι θεωρώ οτι είναι απαραίτητοι, σε μια εγκυμοσύνη που κυλά ομαλά, χωρίς σοβαρά προβλήματα και ενοχλήσεις, εννοείται. Κατά τα άλλα μια φρα το μήνα άκουγε το μωρό με ακουστικό ο γιατρός μου (χωρίς υπέρηχο εννοω). Σου εύχομαι μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!

jcEKp3.png  JKdkp3.png

σας ευχαριστώ. τελικά επειδή αγχώνεται και ο άντρας μου με τα πονάκια που έχω θα πάμε... πρέπει βέβαια να μάθω τι κόστος έχει ο τοκετός μαζί του γιατί μας έχει βγει πολύ ακριβό αυτό το πέρα δώθε απο το νησί στην Αθήνα. θέλει 70 ευρώ κάθε υπέρηχο. βάλε και τα ακτοπλοϊκα εισιτήρια... :shock:

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

εγω κοριτσια παω κααθε 30 μερες...δεν αντεχω παρα πανω....στον γιο μου πηγαινα κ καθε 25 κ ολα ηταν μια χαρα...δεν βρισκω κακο να πηγαινεις καθε μηνα,,ειδικα αν εχεις ανασφαλειες που εχω εγω...απλα εσυ εχεις κ εξοδα πηγαινοντας στο γιατρο....

Διαφημίσεις

το παραπάνω βέβαια συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα απ'όσο γνωρίζω, στο εξωτερικό γίνονται πολύ πιο αραιά.

Δίκιο έχεις στο εξωτερικό αν είναι όλα καλά σε παρακολουθεί η μαία σου.

lucciola προσωπικά έκανα έναν υπέρηχο να ακούσω καρδιά συν τους 3 βασικους (αυχενικη, β επιπέδου, ντοπλερ) σε πολύ καλό κέντρο μάλιστα (Κούρτη-παρότι γέννησα στο δημόσιο). Τόσοι θεωρώ οτι είναι απαραίτητοι, σε μια εγκυμοσύνη που κυλά ομαλά, χωρίς σοβαρά προβλήματα και ενοχλήσεις, εννοείται. Κατά τα άλλα μια φρα το μήνα άκουγε το μωρό με ακουστικό ο γιατρός μου (χωρίς υπέρηχο εννοω). Σου εύχομαι μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!

Και πολύ καλά έκανες μπράβο σου που εμπιστεύτηκες το γιατρό και το ένστικτό σου, νομίζω ότι το έχουμε παρακάνει με τις εξετάσεις!!!!

• 3 weeks later...
σας ευχαριστώ. τελικά επειδή αγχώνεται και ο άντρας μου με τα πονάκια που έχω θα πάμε... πρέπει βέβαια να μάθω τι κόστος έχει ο τοκετός μαζί του γιατί μας έχει βγει πολύ ακριβό αυτό το πέρα δώθε απο το νησί στην Αθήνα. θέλει 70 ευρώ κάθε υπέρηχο. βάλε και τα ακτοπλοϊκα εισιτήρια... :shock:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ; ΣΥΝΗΘΩΣ 50 ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΩΣ ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ 65 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ.

aWZep2.png

Εγω εκανα πολυ συχνα υπερηχους λογω του οτι το μωρο ηταν πολυ μικρο και το παρακολουθουσαμε στενα. Γνωστη μου στο εξωτερικο ειχε κανει μονο 3 υπερηχους. Γενικα εδω πεφτει εκμεταλευση και λιγο και η ανασφαλεια μας.. Μην νομιζουμε ομως πως και οι υπερηχοι δεν βλαπτουν..

Ελπιζω σε επομενη εγκυμοσυνη τα πραγματα να ειναι καλυτερα και να μην κανω τοσους υπερηχους. Εκτος της επικυνδινοτητας ειναι και πολλα εξοδα :(.

Και ο γιατρος σου ειναι οντως ακριβος!!

EIRINAKO ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ, ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΑΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ 70 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ. ΚΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΝΗΣΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ ΕΙΝΑΙ 50 ΕΥΡΩ!

aWZep2.png

Διαφημίσεις

Σιγουρα εχουμε αναγκη να τα βλεπουμε :) κι εγω ειχα πολυ αγωνια και προσμονη καθε φορα αλλα και οι γιατροι πρεπει να κανουν τα απαραιτητα οχι ολη την ωρα εξεταση.Μια φορα στις 30-40 μερες ειναι υπεραρκετο.

Γραφεις ότι οι υπερηχοι βλαπτουν....θα μας εξηγησεις με ποιο τρόπο?? Εισαι ακτινοφυσικός? Εισαι ακτινολογος? Εισαι μαιευτηρας?? Νομιζω ότι η καθε εγκυος παρακολουθειται με βαση τις ιδιαιτεροτητες της εγκυμοσυνης της και καλο θα ειναι να εμπιστευεται το γιατρο της...αν δεν τον εμπιστευεται ας αλλαξει γιατρο...το να διαδιδουμε αοριστιες μπορει να πανικοβαλει καποιες εγκυες...αν εχεις επιστημονικη γνωση ή εχεις τις οδηγιες πχ της αμερικανικης γυναικολογικής εταιριας που θετει πχ όριο για τους υπερηχους παρεθεσε τα δεδομενα σου. Αυτα τα εγραψα για τις κοπελες που εχουν προβληματα και αναγκαστικα οι γιατροι τους οφειλουν να τις παρακολουθουν υπερηχογραφικα.

Εγω εκανα πολυ συχνα υπερηχους λογω του οτι το μωρο ηταν πολυ μικρο και το παρακολουθουσαμε στενα. Γνωστη μου στο εξωτερικο ειχε κανει μονο 3 υπερηχους. Γενικα εδω πεφτει εκμεταλευση και λιγο και η ανασφαλεια μας.. Μην νομιζουμε ομως πως και οι υπερηχοι δεν βλαπτουν..

Ελπιζω σε επομενη εγκυμοσυνη τα πραγματα να ειναι καλυτερα και να μην κανω τοσους υπερηχους. Εκτος της επικυνδινοτητας ειναι και πολλα εξοδα :(.

Και ο γιατρος σου ειναι οντως ακριβος!!

Γραφεις ότι οι υπερηχοι βλαπτουν....θα μας εξηγησεις με ποιο τρόπο?? Εισαι ακτινοφυσικός? Εισαι ακτινολογος? Εισαι μαιευτηρας?? Νομιζω ότι η καθε εγκυος παρακολουθειται με βαση τις ιδιαιτεροτητες της εγκυμοσυνης της και καλο θα ειναι να εμπιστευεται το γιατρο της...αν δεν τον εμπιστευεται ας αλλαξει γιατρο...το να διαδιδουμε αοριστιες μπορει να πανικοβαλει καποιες εγκυες...αν εχεις επιστημονικη γνωση ή εχεις τις οδηγιες πχ της αμερικανικης γυναικολογικής εταιριας που θετει πχ όριο για τους υπερηχους παρεθεσε τα δεδομενα σου. Αυτα τα εγραψα για τις κοπελες που εχουν προβληματα και αναγκαστικα οι γιατροι τους οφειλουν να τις παρακολουθουν υπερηχογραφικα.

Μα κι εγω ειπα πως εκανα πολλους υπερηχους δεν νομιζω οτι καποια κοπελα θα διαβασει τι γραφω και δεν θα κανει. Μπορεις να παραθεσεις οτι θελεις επιστημονικο η οχι χωρις να εισαι επιθετικη. :shock:

Περιμενω την ειδικοτητα σου και την επιστημονικη σου τεκμηριωση οτι δεν βλαπτουν, για να ξερω κι εγω και να μην γραφω οτι θελω.

Δεν ηξερα οτι τα χιλιαδες ποστ του φορουμ ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενα και οτι θα ακολουθησει καποια κοπελα την προσωπικη μου αποψη για το προβλημα της. ελεος...

Γεια σας κοριτσια κι εγω μια φορα το μήνα πηγαινω ισως και λίγο παραπάνω λογο του 50αρικου που σκάμε! Αν ηταν δωρεαν θα πηγαινα καθε 5 μερες να δω τι κανει το αγγελουδι μου! χαχαχα Πιστευω καθε τοσο ειναι αρκετο παντως εκτος αν συντρεχουν αλλοι λόγοι για ποιο στενη παρακολουθηση! Lucciola μην αγχωνεσαι παντως χωρις λογο αν θελεις να πηγαινεις λιγοτερο συχνα συζητησε το μαζι του!

Γεια σας κορίτσια.διαβασα τις αντιπαραθέσεις σας γύρω απο τον υπερηχο και έχοντας δικό μου άνθρωπο, ο οποίος ειναι ακτινοφυσικος, με εχει διαβεβαιώσει ότι ο υπέρηχος για να κάνει ζημιά πρεπει να μείνει σε ενα σημείο του σώματος ακινήτος για πάνω απο τριάντα λεπτά και η ζημιά η οποία μπορεί να προκληθεί ειναι στους ιστούς του δέρματος.

Αυτά μου εχει αναφέρει και σας τα αναφέρω και εγω αυτούσια χωρίς να εχω προσωπική εμπειρία αλλα ξεροντας το συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν μπορω να αμφιβάλλω για τις γνώσεις του.

wMpkp2.png

tUiRp2.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ; ΣΥΝΗΘΩΣ 50 ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΩΣ ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ 65 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ.

ναι, ειναι ακριβος και γενικα μας ξεπεταγε στα γρηγορα να παει στην επομενη. γι' αυτο τον αλλαξαμε και ο τωρα γιατρος ειναι και στο νησι και μονο 40 ευρω παιρνει και μας τα εξηγει ολα αναλυτικα και ειναι πολυ σχολαστικος στους υπερηχους. γιατι περιμενα τοσο για να αλλαξω... ;;

τελικα θα γεννησω στο γαια. :)

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Ο δικός μου γιατρός μέχρι την αυχενική διαφάνεια (αν θυμάμαι καλά) με έβλεπε κάθε 15μέρες. Μία φορά το μήνα είχαμε κανονικό ραντεβού με αναλύσεις, υπέρηχο, ζύγισμα κλπ και ενδιάμεσα πήγαινα μία φορά χωρίς ραντεβού μόνο για υπέρηχο (και δεν πλήρωνα τίποτα). Μετά τον τέταρτο μήνα πήγαινα μία φορά το μήνα με ραντεβού μέχρι τον ένατο όπου πήγαινα για καρδιοτοκογράφο αρχικά μία φορά την εβδομάδα αλλά όσο πλησίαζε η ΠΗΤ μου όλο και συχνότερα (πάλι χωρίς να πληρώνω). Την τελευταία εβδομάδα πήγαινα μέρα παρά μέρα. Ο κάθε γιατρός έχει το σύστημα του βέβαια, και φαντάζομαι ότι αν η εγκυμοσύνη είναι δύσκολη ίσως χρειάζονται συχνότερες επισκέψεις.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Θα ήθελα να παραθέσω και γω τη γνώμη μου σχετικά με τους υπερήχους και την επικινδυνότητά τους, χωρίς να είμαι ακτινοφυσικός βέβαια, απλά γνωρίζοντας λίγα πραγματάκια από Φυσική.

Επειδή έχει συζητηθεί και σε άλλο ποστ, σας παραθέτω quote με αυτά που έγραψα εκεί.

....δεν πρέπει να φοβάστε γενικά τους υπερηχους, υπό την έννοια ότι δεν είναι επικίνδυνοι όπως πχ η ακτινογραφία. Το μηχάνημα υπερήχων εκπέμπει ηχητικά κύματα. Δεν έχει σχέση με την ακτινοβολία του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, όπως είναι τα μικροκύματα ή οι ακτίνες Χ και γ (ραδιενέργεια).

.....

.....Ο ήχος δεν έχει τέτοιες ιδιότητες. Δεν μπαίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων. Σκεφτείτε ότι ζώα όπως οι νυχτερίδες και οι φάλαινες επικοινωνούν με υπερήχους. Δεν βράζει ούτε ο αέρας, ούτε η θάλασσα και φυσικά ούτε τα ίδια τα ζώα παθαίνουν κάτι από την ανταλλαγή υπερήχων :D

Τώρα, σχετικά με άλλες χώρες, θεωρώ πως οι λόγοι για τους οποίους δεν κάνουν υπερήχους τόσο συχνά είναι περισσότερο οικονομικοί κλπ και κυρίως επειδή γενικώς είναι της νοοτροπίας "δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι απαραίτητο" παρά η όποια επικινδυνότητα των υπερήχων.

Edit: Ξέχασα να σχολιάσω επί του θέματος!! Χαχα! Ο γιατρός μου, περα από τις 2 πρώτες επισκέψεις που έγιναν με απόσταση 2 εβδομάδων αν θυμάμαι καλα (6η και 8η εβδομάδα), με παρακολουθεί ανά μήνα μέχρι στιγμής που βρίσκομαι στη 17η εβδομάδα.

KUISp2.png

Marialulu δεν εχει όμως μονο ηχο ο υπέρηχος εχει και εικονα.

Εγω είμαι καχυποπτη σε κατι που σκαναρει και βλεπει μεσα μας...

Δεν επιμενω όμως, καθως δεν εχω σχετικες γνωσεις και είναι απλα κατι που εγω σκέφτομαι.

Παντως κορίτσια ότι πεφτει εκμεταλευση το πιστευω. είναι μεγαλο χρυσορυχείο η εγκυμοσυνη και ότι περιλαμβανει. Ας πουμε μια φιλη που εχω στη Σκοτια δεν κανει υπερηχο όταν απλα είναι για να ακουσουν καρδια, απλα η μαια την ακουει με ακουστικο. Αν όμως ηταν να παρει το 50ευρω θα της εκανε υπερηχο η όχι?

Καλησπερα σε ολες.εγω λογο προηγουμενης παλινδρομης εχω κανει 12 συν αυχενικη συν β επιπεδου.βεβαια απο τους 12 εχω πληρωσει μονο τους 6 με 30ευρω και τους υπολοιπους καθολου γιατι απλα δεν μου πηραν λεφτα.δεν τις κανω στο γιατρο μου.παω εξω.απλα αυτοι που παω εγω ειναι ανθρωποι και δεν σε βλεπουν σαν ευρω.πολυ σημαντικο να μην εκμεταλευονται την αγωνια σου.

Marialulu δεν εχει όμως μονο ηχο ο υπέρηχος εχει και εικονα.

Εγω είμαι καχυποπτη σε κατι που σκαναρει και βλεπει μεσα μας...

Δεν επιμενω όμως, καθως δεν εχω σχετικες γνωσεις και είναι απλα κατι που εγω σκέφτομαι.

Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει εκμετάλλευση. Παρόλα αυτα, ο υπέρηχος εκπέμπει ΜΟΝΟ ήχο ο οποίος "μεταφράζεται" σε εικόνα μέσω του υπολογιστή. Λειτουργεί περίπου με την ίδια λογική που λειτουργούν τα σόναρ.

KUISp2.png

Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει εκμετάλλευση. Παρόλα αυτα, ο υπέρηχος εκπέμπει ΜΟΝΟ ήχο ο οποίος "μεταφράζεται" σε εικόνα μέσω του υπολογιστή. Λειτουργεί περίπου με την ίδια λογική που λειτουργούν τα σόναρ.

Μαλιστα :rolleyes: οσο ζουμε μαθαίνουμε :)

ακριβως! μονο ηχο. και γενικα η εικονα που βλεπουμε στην οθονη δεν ειναι ακριβης. προχτες που πηγαμε ο μικρος - για πρωτη φορα- κοιταξε προς το μερος μας. πλακα ειχε! ειπε ο γιατρος οτι δεν βλεπουν εμας, ναι, ξερω, εκανα χαζη ερωτηση αλλα δεν το πιστευα οτι εκει που πιπιλαγε το δακτυλο του γυρισε και νας κοιταξε και ηταν λες και μας χαιρετισε...

spinner-ani48.gif

Ads not by this site

Ads not by this site

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

και γω καθε μηνα παω... αλλα βρε κοριτσια μερικες φορες νιωθω οτι ειναι πολυ αργα.. αν μπορουσα θα πηγαινα καθε βδομαδα:oops:

τελικα ειναι αναλογα με την ψυχολογια των γονιων. και εμεις το ιδιο παθαινουμε.θελουμε να βλεπουμε τον μικρο να κανει τουμπες μεσα στη κοιλια. παρα το παραπονο οτι ηταν πολυ συχνα το καθε 20 μερες...

εμεις ειχαμε και το ταξιδι και το οικονομικο θεμα και το οτι ο γιατρος μας ξεπεταγε σαν ειμασταν στο σουπερμαρκετ και εχει ουρα απο μαμαδες.

και γενικα να σας πω, εμαθα περισσοτερα απο την ενδοκρινολογο και τον καινουργιο γυναικολογο απ οτι τον παλιο τον "ξεπετα". πραγματικα δεν καταλαβαινω. τοσα λεφτα επερνε. δεν μπορουσε να περιμενει 5 λεπτα να μας λυσει τις αποριες; τελος παντων.

φιλια

spinner-ani48.gif

Ads not by this site

Ads not by this site

AAH8p2.png

tt18974d.aspx