Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εμπειριες απο μαμαδες για μωρακι 9μηνων.Αναπτυξη

Recommended Posts

Γεια σας.θα ηθελα εδω να γραφουμε μαμαδες που εχουν μωρακια 9-10μηνων οτι αφορα την αναπτυξη τους.. Με εχει ανυσηχισει κατι κ εδω θα ηθελα την εμπειρια των μαμαδων.Το μωρο μου σε4 μερες κλεινει τον 9μηνα κ ακομη δεν κανει γεια γεια με το χερακι του..εσας ποτε εμαθε να το κανει?πρεπει να ανησυχω?γενικα ειναι πολυ καλος. Εδω κ ενα μηνα σηκωνεται κ περπαταει πιανομενος απο επιπλα τωρα αφηνεται κιολας κοντευει να περπατησει..μιλαει λεει μαμαμαμα νταντα ντα μπαμπαμπα κ διαφορα ακαταλαβιστικα.κ οοοολη την ωρα γελαει...χαιρεται.ακομη οταν ειναι μονο του γελαει ξεκαρδιστικα.τωρα εχω 2-3μερες του μαθαινω το γει γεια αλλα ουτε το λεει ουτε καν συκωνει το χερι του να το κανει.εσας ποτε το εκαναν?

Διαφημίσεις

Μην ανησυχεις, καθε παιδακι ειναι διαφορετικο και εκει που δεν το περιμενεις θα το κανει και θα εκπλαγεις.....;) στην ηλικια που ειστε απομνημονευει τα παντα και οταν ειναι ετοιμο θα τα κανει πραξη.

Εμενα ας πουμε εμαθε να κανει παλαμακια στον χρονο επανω αλλα εκλεινε ακουμπουσε μονο τις παλαμες της μεταξυ τους ωσπου μια μερα και αυγκεκριμενα προχθες αρχισε να χτυπαει ρυθμικα κανονικα παλαμακια (ενω εδω και αρκετουσ μηνεσ κανουμε ευχαριστω, στελνουμε φιλακια, δειχνουμε ολα τα μερη του σωματοσ κλπ) και ειμαστε 15 μηνων αλλα περπατησε 10 μηνων κατευθειαν ενω λεει μονο μαμα, μπαμπα, παππου και γαβ γαβ......:D:D:D

Και ομως δεν ανησυχω καθολου για την ωρα τουλαχιστον, αλλα μωρακια μιλουν αλλα υστερουν σε κατι αλλο η το αντιθετο και αυτο ειναι απολυτα φυσιολογικο που με την παροδο του χρονου ολοκληρωνουν και ολη τη γενικη αναπτυξη τους (ομιλια, κινηση, αντανακλαστικα κλπ).

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

γιαννα μου μην ανησυχεις..

το καθε παιδι έχει το χρόνο του

εμένα το εκανε μια φορα οταν ήταν 7 μηνων και μετά οταν ήταν παλι εντεκα..

ειναι ακομα μωράκι και σιγα σιγά αρχιζει και μαθαίνει..

ισα ισα μην σου πω οτι το παιδάκι σου ειναι και πιο εξελιγμένο σε συγκριση πχ με την δικια μου που περπάτησε 12 μηνων!! και που ειπε μαμα 14 μηνων.. μεχρι τον χρονο ελεγε τα δικά της .. εχει 2 μηνες που καταλαβαινουμε τι θέλει περιπου να πει... δεν μιλαει αλλα λεει μαμα, μπαμπα, γιαγια, αντε , ναι , γαλα κλπ..

πιστεψε με το μωράκι σου ειναι πανέξυπνο!!

Κανενα απο τα 3 μου παιδια δεν εκαναν γεια 9 μηνων , νομιζω οτι ο μεγαλος μου γιος δεν το εκανε ποτε :D , ουτε η κορη μου , ο μικρος μου τωρα το κανει οταν εκλεισε τα 12 και δειλα δειλα το ειχε κανει . Μην αγχωνεσαι με αυτα , ναι φυσικα αποτελουνε σημαδια αναπτυξης αλλα δεν σημαινει οτι αμα δεν τα κανουνε 9-10 μηνων και τα κανουμε αργοτερα οτι υπαρχει προβλημα . Η κορη μου 18 μηνων μιλουσε και μετα το εκοψε εντελως , στρεσαριστικε απο κατι και φτασαμε 2μιση ετων για να 3αναμιλησει φυσιολογικα , και ουσιαστικα καλα καλα μιλησε 3 και . Ε οκ , το εψαξα , την πηγα σε λογοθεραπευτρια αλλα τελικα επρεπε το παιδι απο μονο του να 3εμπλοκαρει . Και ο μεγαλος μου γιος αργησε να μιλησει , 2μιση ετων ελεγε απλα κατι λε3εις , μετα τα 3 μιλησε καθαρα και καλα . Ο μικρος μου ο γιος 14 μηνων , μιλαει , λεει μπαμπα , μαμα, μαμ , αγο (αυγο) , ατα .Οχι παντα αλλα οκ τα λεει , τα εχει πει . Καθε παιδι εχει δικους του ρυθμους αναπτυξης .

QRyOp2.png

Διαφημίσεις