Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η προπονητρια τσιμπησε την κορη μου γιατι δεν προσεχε

Recommended Posts

Χτες μετά την προπόνηση η 4,5 χρονών κόρη μου, μου είπε πως η προπονήτρια την τσίμπησε γιατί δεν πρόσεχε. Έχω θυμώσει πολύ μαζί της:mad: Πώς νομίζετε ότι πρέπει να το χειριστώ?

Διαφημίσεις

Καλημέρα despoinaki .νομίζω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την πιάσεις και να της πείς ξεκάθαρα ότι σε ενόχλησε αυτό που έχει γίνει.Δεν είναο τρόπος αυτός μιας "δασκάλας¨" σε ένα παιδάκι 4,5 ετών επειδή δεν πρόσεχε.Υπάρχουν πιο παιδαγωγικοί τρόποι για να κινήσεις το ενδιαφέρον ενος νηπίου

Χτες μετά την προπόνηση η 4,5 χρονών κόρη μου, μου είπε πως η προπονήτρια την τσίμπησε γιατί δεν πρόσεχε. Έχω θυμώσει πολύ μαζί της:mad: Πώς νομίζετε ότι πρέπει να το χειριστώ?

καλημέρα, καταρχήν είσαι σίγουρη ότι το παιδί λέει αλήθεια ή ότι δεν υπερβάλει? τι εννοεί την "τσίμπησε"? πού την τσίμπησε? πόνεσε? το κάνει γεικότερα? το έχει ξανακάνει και σε άλλα παιδάκια?

μπορεί η προπονήτρια να έκανε μια κίνηση, για να την κάνει να συγκεντρωθεί, που το παιδί να την εξέλαβε διαφορετικά. πόσο καιρό την ξέρετε την κοπέλα?

αν πάντως το παιδί μου έλεγε κάτ τέτοιο, εκτός από τη συζήτηση μαζί του θα πήγαινα με ήρεμο τρόπο να βρω την προπονήτρια και να της πω ότι το παιδί είναι στενοχωρημένο και τρομαγμένο για αυτό που έγινε και θα έβλεπα τις αντιδράσεις της. από τις αντιδράσεις και τις απαντήσεις θα έπραττα αναλόγως.

Καλήμερα και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η μικρή μου είπε ότι επειδή δεν άκουγε την κυρία της, αυτή της τσίμπησε τα σπυράκια και την πόνεσε. Δεν κατάλαβα τι εννοεί και έτσι της ζήτησα να μου δείξει που ακριβώς την πόνεσε και έτσι υπέδειξε το στήθος της. Την προπονήτρια την γνωρίσαμε το Σεπτέμβριο οπότε και άρχισε η κόρη μου γυμναστική και είναι γενικά πολύ αυστηρά με τα παιδιά αλλά η πρόκληση πόνου ως μετρο συμμόρφωσης ειναι κατι που εγω δεν εγκρίνω. Οταν ρωτησα το παιδι αν ειναι κατι που εχει ξανακανει η απαντηση δεν ηταν και πολυ σαφης αφου μου ειπε πως οχι δεν τσιμπαει τα παιδια αλλα αν δεν προσεχουν τοτε μπορει...

Εμένα από όλο αυτό θα με ενοχλούσε περισσότερο το πού την τσίμπησε και θα πήγαινα να βρω την προπονήτρια ΑΜΕΣΑ και να της πω ότι δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό τον τρόπο συμπεριφοράς και τον θεωρώ εντελώς αντιπαιδαγωγικό και απαράδεκτο! Άκου της τσίμπησε τα σπυράκια!!!

Τι προπόνηση κάνουν και πόση ώρα κρατάει; Μήπως το παιδί γενικά είναι μικρό για "προπόνηση"; Τα παιδάκια έχουν μικρό εύρος προσοχής και θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να προσαρμόζεται στις δυνατότητές τους και όχι τα παιδιά στις απαιτήσεις του. Εκτός πια αν η μικρή κάνει πρωταθλητισμό, εκεί φαντάζομαι ότι είναι άλλα τα δεδομένα.

Διαφημίσεις

Συμφωνω με τη little monkey! Εννοειται δεν πρεπει να τσιμπαει αλλα το τσιμπημα στο στηθακι του παιδιου ειναι πραγματικα απαραδεκτο!! Να παραπονεθεις και στην διευθυντρια και στην ιδια!

Εγώ θα την έπιανα ιδιαιτέρως και θα της έλεγα ότι η κόρη μου είπε ότι την τσιμπήσατε επειδή δεν πρόσεχε. (κενό- θα περίμενα να δω τι θα πει).

Αν μου έλεγε ότι δεν την τσίμπησε, απλά την ακούμπησε ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία, θα της έλεγα πως επειδή το παιδί έμεινε με την εντύπωση ότι την τσίμπησε και μάλιστα είπε ότι πόνεσε κιόλας (και δεν νομίζω ότι λεει ψέμματα) και είναι τρομαγμένο, να μην ξανασυμβεί τίποτα τέτοιο για να μην έχουμε ιστορίες.