Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΩΡΑΡΙΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ


Recommended Posts

Θα ήθελα να μοιραστώ την απορία μου σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των σχολείων (νηπιαγωγείο-δημοτικό) και κυρίως των ολοήμερων κατά την ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Οι γιορτές γίνονται παραμονή των εορτών και σύμφωνα με την νομοθεσία που βρήκα και διάβασα οι παραμονές δεν αναφέρονται ως αργίες ή ημιαργίες.

Για ποιο λόγο λειτουργούν μόνο δύο ώρες (8-10) και θα πρέπει οι μαθητές να αποχωρούν και συνεπώς οι γονείς να απουσιάζουν από την εργασία τους?

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει σχετική νομοθεσία ή αυτό αποτελεί απλά αυθαίρετη συνήθη πρακτική?

Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί αρκετούς εργαζόμενους γονείς.

lIvbp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


http://archive.minedu.gov.gr/docs/fek_161_13_7_1998_leitoyrgia_dhm.pdf

 

Άρθρο 4.

 

Οι εκδηλώσεις των επετείων πραγματοποιούνται την παραμονή της εορτής. Οι ημέρες εκδηλώσεων υπάγονται στην ίδια κατηγορία με τις διακοπές και τις αργίες.

Link to comment
Share on other sites

@GIOTINCA, Ξυνεις πληγές τώρα...

Πάρε βαθιά ανάσα και άρχισε να διαβάζεις το θέμα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=129032 ....

Εχει συζητηθεί και σε αυτο και σε άλλα θέματα το ΠΔ 201, τι εννοεί για τις αργίες, τι λέει το υπουργειο, τι υποστηρίζουν δάσκαλοι, εχουν καταθέσει τη γνώμη τους και μέλη με νομικές γνώσεις... Άκρη δεν βγήκε... Ειναι ένα κατεστημένο πια που δύσκολα θα καταρριφθεί.

Προσωπικά... Χαίρομαι που το θέμα συζητιέται πια συχνά και δε θεωρουνται αυτονόητες αυτες οι "αργίες".

@christina87, Το οτι οι ημέρες εκδηλωσεων εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία με τις αργίες δεν προκύπτει απο πουθενά...ρίξε μια ματιά σε αυτά που εχουν γραφτεί στο παραπάνω θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Οι εορταστικές εκδηλώσεις το βρίσκω παράλογο να πρέπει να κρατάν από τις 7-8 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα. Οι ημέρες εκδηλώσεων είναι στο "χέρι" του σχολείου/εκπαιδευτικού προσωπικού το πόσο θα κρατήσουν. Έχουν να παρουσιάσουν μία γιορτή, όχι να κάνουν μάθημα-βγάλουν ύλη, ούτε να συμπληρώσουν ωράριο.

Οι γιορτές, συνήθως κρατάν 2 ώρες περίπου. Από 'κεί και πέρα, έχω πάρει μέρος σε γιορτή που έχει κρατήσει και μέχρι τις 12.00.

Όταν αναφέρουμε χαρακτηριστικά "ημέρα εορταστικής εκδήλωσης", προφανώς, το πιο λογικό συμπέρασμα είναι μία 2ωρη γιορτή και όχι μία ολοήμερη απασχόληση των μικρών μας (δε νομίζω να κράτησε ένα ολόκληρο 8άωρο κανένα από τα πάρτυ γεννεθλίων των παιδιών μας).

 

Δεν υπάρχει νομοθεσία που να υποχρεώνει τον εκπαιδευτικό να "τραβήξει" τη γιορτή περισσότερο. Η νομοθεσία θέτει ως "ημέρες εκδηλώσεων" τις προηγούμενες των επίσημων επετείων, χωρίς να ορίζει πόσο χρόνο θα χρειαστεί κάθε σχολείο (πράγμα που θα ήταν παράλογο, γιατί δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς ο χρόνος παρουσίασης ενός θεατρικού, τραγουδιών κτλ).

 

Από τη στιγμή λοιπόν, που δεν υπάρχει νόμος που να θέτει υποχρεωτικό ωράριο, ο εκπαιδευτικός θα μπορούσε ακόμα και να μαζέψει τα παιδάκια γύρω από τη σημαία, να πουν τον Εθνικό Ύμνο και να τα στείλει σπίτι, πράγμα που θα έβρισκα απαράδεκτο, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς ισχύει.

 

Καταλαβαίνω τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί, αλλά με την ίδια λογική και το να μην έχουν σχολεία από τις 24/12 έως τις 07/01, δημιουργεί αντίστοιχα προβλήματα, μιας που είναι περίοδοι που δύσκολα ο μέσος γονιός μπορεί να πάρει άδεια για να έχει τα παιδιά στο σπίτι.

 

Δεν πρόκειται λοιπόν για μία αυθαίρετη συνήθεια... Νομοθεσία υπάρχει και την απόφαση αυτή την αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων που σαν άγραφο κανόνα έχουν την τυπική δίωρη/τρίωρη σχολική γιορτή.

Link to comment
Share on other sites

Εγω νομίζω ότι θυμαμαι στα χρονια μας, στο δημοτικό τουλάχιστον, να γινεται μάθημα τις πρώτες ωρες και μετα να ακολουθει η γιορτή με "χάσιμο" κάποιων ωρών και όχι ολόκληρης της σχολικής ημέρας!!!!

Δεν είμαι και σίγουρη, αλλά έτσι νομιζω οτι γινοταν...

 

Τωρα αν αυτο που κανουν ειναι νομιμο ή όχι...το 8-10 στα νηπιαγωγεια, δεν το ξέρω....Εγω δεν δουλεύω (δυστυχώς) και επομένως το παιδι μου θα το παρω στο σπιτι διχως προβλημα...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εξαρτάται τι θεωρούμε εορτασμό...διότι εγώ σαν εκπαιδευτικός δεν μπορώ να "γιορτάζω " όλη την ημέρα...έχουμε ετοιμάσει γιορτή, που περιλαμβάνει ποιήματα, θεατρικό, τραγούδια και παρέλαση....όλα αυτά έχουν εξαντλήσει το δίωρο. Εάν θέλουμε να καταργήσουμε τις γιορτές, επειδή οι γονείς δουλεύουν...αυτό είναι ένα άλλο θέμα, που ευχαρίστως να το συζητήσουμε και που περιλαμβάνει άλλες παραμέτρους.

Εάν επίσης πρέπει η γιορτή να συνδυάζεται με μάθημα με βάση τις ανάγκες των γονιών,το συζητάμε πάλι.,..

Link to comment
Share on other sites

@christina87, έχω κάνει στο παρελθόν - και εγω και άλλοι γονείς - ερωτήσεις και στο υπουργειο και σε πρωτοβάθμια, η απαντήσεις ειναι παντα διφορούμενες. Κανείς δεν απαντά σαφώς αν τη μέρα του εορτασμού γινεται και μάθημα με βάση το ΠΔ.

 

Πρακτικά τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατι δεν μπορεί να γινει πχ εορτασμός τις 2 τελευταίες ώρες μετά το μάθημα ή γιατι δεν μπορεί να αφιερωθεί ολόκληρη η μέρα στη γιορτη. Να γίνουν ομιλίες, εκδηλώσεις κλπ, ώστε και τα παιδια να κατανοήσουν το νόημα της γιορτής περισσότερο και ουσιαστικότερα απο οτι απαγγελλοντας ένα ποίημα που συχνά δεν καταλαβαίνουν κάν.

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατι δεν μπορεί να γινει πχ εορτασμός τις 2 τελευταίες ώρες μετά το μάθημα ή γιατι δεν μπορεί να αφιερωθεί ολόκληρη η μέρα στη γιορτη. Να γίνουν ομιλίες, εκδηλώσεις κλπ, ώστε και τα παιδια να κατανοήσουν το νόημα της γιορτής περισσότερο και ουσιαστικότερα απο οτι απαγγελλοντας ένα ποίημα που συχνά δεν καταλαβαίνουν κάν.

 

 

Συμφωνώ.

 

Θα μπορούσαν να γίνουν κανονικά τα μαθήματα και απλώς να είναι αφιερωμένα στη μέρα. πχ στα εικαστικά να ζωγραφίζουν σχετικά με το θέμα, στη θεατρική αγωγή να κάνουν ένα σχετικό σκετσάκι, η δασκάλα των κυρίως μαθημάτων να τους πει την ιστορία με απλά λόγια κτλ. Άντε και να βγάλει ένα λόγο ο διευθυντής.

Link to comment
Share on other sites

"mama" σου απάντησα εγώ και αυτή είναι και η απάντηση της πρωτοβάθμιας. Τώρα το τι σου είπαν και αν ήξερε ή όχι κάποιος υπάλληλος της πρωτοβάθμιας ή του ΥΠΕΠΘ, δεν μπορώ να το γνωρίζω, ούτε μπορώ να το κρίνω ή να το δικαιολογήσω/καταδικάσω. Κι εγώ πρόσφατα χρειάστηκα την ΕΛ.ΑΣ. και αναγκάστηκα να τους τυπώσω το νόμο για κάτι που ήθελα. Επίσης, χρειάστηκα κάτι από το Δήμο και επίσης τους τύπωσα το νόμο γιατί δεν τον γνώριζαν. Όλα αυτά είναι ένα άλλο θέμα. Προφανώς καταλαβαίνετε ότι δε θεωρείται γιορτή κάτι που θα γίνει στις 2 τελευταίες ώρες, οπότε δε θα το αναλύσω, μιας που το πρόβλημα προκύπτει σε συνεργασία με την εργασία του εκάστοτε γονέα. Όταν το παιδί θα κάνει παρέλαση στις 2 τελευταίες ώρες, θα είναι όλη μέρα με καλσόν και φούστα; Σαν την παρέλαση του walking dead θα είναι, μετά το πρώτο διάλειμμα. Ομιλίες και εκδηλώσεις γίνονται. Δεν ξέρω σε τι είδους εορτές έχουν πάρει μέρος τα παιδιά σας μέχρι στιγμής, αλλά θέλω να σας ενημερώσω ότι οι εκπαιδευτικοί δεν το βλέπουν σαν ευκαιρία για "καφεδάκι" (τουλάχιστον όχι όλοι). Και θεατρικά παιχνίδια και ποιήματα και παρελάσεις και απ'όλα γίνονται...

Δε νομίζω ότι αν προσπαθήσουμε να μιλάμε για 10 ώρες, για το ίδιο θέμα σε ένα παιδί προσχολικής/πρώιμης σχολικής ηλικίας θα κατανοήσει το νόημα της γιορτής και θα δίνει βάση σε αυτά που του λέμε, με οποιοδήποτε μέσο κι αν το κάνουμε αυτό. Τουλάχιστον, ας μη χρησιμοποιούμε δικαιολογίες αντί απλά να πούμε "δε με βολεύει", το οποίο ξαναείπα ότι το καταλαβαίνω.

 

Επίσης το ανέφερα και πριν ότι το αν θα γίνει γιορτή και μάθημα, ή αν θα γίνει γιορτή της μίας ή των δέκα ωρών το αποφασίζει ο Διευθυντής του Σχολείου και επειδή έχει καθιερωθεί τόσα χρόνια, όλοι οι Διευθυντές ακολουθούν τη λογική αυτή.

 

ekavi μου, επίσης, θα μπορούσαν να μην βάζουν 100 παιδιά σε κάθε τμήμα, αλλά υπάρχει νόμος που επιτρέπει να υπάρχουν 25 παιδιά ανά δάσκαλο, σε ένα τμήμα (με εξαίρεση τα μονοθέσια κτλ σχολεία). Επίσης, το μήνα των Εθνικών Εορτών ασχολούνται με την ύλη που προανέφερες (π.χ. στα εικαστικά). Τα υπόλοιπα που ανέφερες, δεν έχει τύχει να πάω σε γιορτή που δεν έγιναν (μάλλον θα έπεσα σε μερακλήδες διευθυντές φαίνεται...)

 

Για να μη μακρηγορώ... Επειδή το θέμα ανοίχτηκε ρωτώντας "γιατί συμβαίνει αυτό", υπάρχει νόμος που το ... επιτρέπει, γιατί κάποιος το θεώρησε λογικό και κατέθεσε ένα νομοσχέδιο (κι εγώ προσωπικά το βρίσκω λογικό). Καταλαβαίνω τη δυσκολία, αλλά αυτό συμβαίνει τόσα χρόνια, που είναι δεδομένο πια, οπότε κάθε μανούλα που στέλνει το παιδάκι της στο σχολείο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο. Και ο εορτασμός του Πολυούχου προβλέπεται και οι εκλογές προβλέπονται και όλα (μερικά "δυστυχώς", άλλα "πάλι καλά").

 

Το να μετατρέψουμε το θέμα στο "τι χαζή νομοθεσία είναι αυτή", δε νομίζω ότι θα μας βγάλει πουθενά... Βάλτε τα με αυτούς που ψήφισαν τα αστέρια που κυβερνούν/σαν τη χώρα που ζούμε και όχι με τους εκπαιδευτικούς.

Link to comment
Share on other sites

@christina87,

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω σε σχέση με το νόμο...

Το ΠΔ αναφέρει οτι γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, όχι οτι γίνονται ΜΟΝΟ εορταστικές εκδηλωσεις. Το οτι θεωρείται απο κάποιους αυτονόητο το "μόνο", ειναι μια ερμηνεία του νόμου, όχι κατ΄αναγκη η σωστή ( αυτο & κατα την άποψη που εχω δει να εκφράζεται και εδώ στο φόρουμ απο γονείς με νομικές γνώσεις).

Τώρα, σε σχέση με το αν ειναι εφικτό να γινεται γιορτη τις τελευταίες ώρες της ημέρας, προφανώς και γινεται, παραδείγματα υπάρχουν άλλωστε.

 

Όσο για το επιχείρημα οτι όλο αυτο το θέμα το συζητάμε οι γονείς επειδη απλά ετσι μας βολεύει και ψάχνουμε δικαιολογίες, το θεωρω εξίσου "σοβαρό" με το επιχείρημα του γονιου οτι ο δάσκαλος ερμηνεύει ετσι το νομό επειδη ετσι τον βολεύει, για να παει για καφέ ή να σχολάσει νωρίτερα... (Και μια και το λέμε, δείτε αυριο στα σχολεια των παιδιών σας πόσοι απο τους δασκάλους θα ειναι παρόντες στη γιορτη).

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πάντως σε κάποια ιδιωτικά ισχύει ότι κάνουμε τη γιορτή και μετά συνεχίζουμε την ημέρα μας με το κανονικό ωράριο και οι γονείς επιλέγουν αν θέλουν να αφήσουν τα παιδιά τους ή να τα πάρουν σπίτι. Στο σχολείο που δούλευα εγώ τουλάχιστον αυτό γινόταν. Βέβαια η αλήθεια είναι πώς οι περισσότεροι τα έπαιρναν και μετά μέναμε με 4-5 παιδιά και δεν περνούσαν με τίποτα οι ώρες αλλά τουλάχιστον υπήρχε αυτή η εναλλακτική για τους γονείς.

S02fp3.png

 

 

LnVyp3.png

Link to comment
Share on other sites

Και η πιο πρόσφατη απάντηση του υπουργείου

 

Σχετικά με τις εκδηλώσεις που γίνονται στα σχολεία την παραμονή των Εθνικών μας Εορτών ισχύει η η με αρ. πρωτ. 32551/Γ1/19-3-2010 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, η οποία και αναφέρει:

 

1. Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στα σχολεία που λειτουργούν ολοήμερα τμήματα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα Προεδρικά Διατάγματα 200/1998 και 201/1998.

2. Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

3. Την Παραμονή της Εθνικής Εορτής λειτουργεί μόνο η Πρωινή Ζώνη του Ολοήμερου Προγράμματος.

4. Η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων καθορίζονται από το Σύλλογο Διδασκόντων.

5. Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κάτι επι της ουσίας?Μόνο οι τελευταίες τάξεις συμμετέχουν συνήθως στη γιορτή?Η Πρώτη και η Δευτέρα?Δηλαδή αν θέλουν πηγαίνουν?Εμεις έχουμε ανακοίνωση για 1 ωρα γιορτή μαζί οι γονείς και τα παιδιά και μετά σπίτια. Γιατι οι πρώτες τάξεις να μη συμμετέχουν?Τι σοι γιορτή ειναι αυτη?Κάποιος πιο έμπειρος απο δημόσια σχολεία ας απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ.

 

Θα μπορούσαν να γίνουν κανονικά τα μαθήματα και απλώς να είναι αφιερωμένα στη μέρα. πχ στα εικαστικά να ζωγραφίζουν σχετικά με το θέμα, στη θεατρική αγωγή να κάνουν ένα σχετικό σκετσάκι, η δασκάλα των κυρίως μαθημάτων να τους πει την ιστορία με απλά λόγια κτλ. Άντε και να βγάλει ένα λόγο ο διευθυντής.

 

Εμας το κανανε αυτο στο ΤΕΓ. Δηλαδη τειρησαν το ωραριο (τελειωσαν κανα 10αλεπτο νωριτερα). Ομως απο τα τρια τμηματα μονο το νηπιαγωγιο εκανε μαθημα για τη θεια!!!! Δημητρα (αυτο καταλαβε τι να κανω εγω? και παραξηγηθηκε και ο πατερας του που ζωγραφισε την αδελφη του καφε!!!). Μαλιστα ουτε σαν παρκινγκ δεν λειτουργησε το σχολειο γιατι οι αλλες 2 δασκαλες ασχολουντοθσαν με τις ετοιμασιες και δεν προσεχε κανενας τα παιδια. Αν ομως ελεγαν να παμε την ωρα τις γιορτης δεν θα πηγιανε κανενας,

Βασικα δεν νομιζω οτι καταλαβαν τιποτα τα παιδια μου,,,

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κάτι επι της ουσίας?Μόνο οι τελευταίες τάξεις συμμετέχουν συνήθως στη γιορτή?Η Πρώτη και η Δευτέρα?Δηλαδή αν θέλουν πηγαίνουν?Εμεις έχουμε ανακοίνωση για 1 ωρα γιορτή μαζί οι γονείς και τα παιδιά και μετά σπίτια. Γιατι οι πρώτες τάξεις να μη συμμετέχουν?Τι σοι γιορτή ειναι αυτη?Κάποιος πιο έμπειρος απο δημόσια σχολεία ας απαντήσει.

 

Κάθε τάξη αναλαμβάνει να διοργανώσει μία γιορτή, για παράδειγμα η Τρίτη την 28η Οκτωβρίου, η Τετάρτη το Πολυτεχνείο, κλπ. Εννοείται πως όλοι οι μαθητές του σχολείου καλούνται να παρακολουθήσουν τη γιορτή. Όσον αφορά στις μικρές τάξεις, πρώτη και δευτέρα, συνήθως αναλαμβάνουν τη γιορτή των Χριστουγέννων. Το μοίρασμα των γιορτών ανά τάξη γίνεται για πρακτικούς λόγους και με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Επίσης, το μήνα των Εθνικών Εορτών ασχολούνται με την ύλη που προανέφερες (π.χ. στα εικαστικά). Τα υπόλοιπα που ανέφερες, δεν έχει τύχει να πάω σε γιορτή που δεν έγιναν (μάλλον θα έπεσα σε μερακλήδες διευθυντές φαίνεται...)

 

 

Στο σχολείο της κόρης μου πάντως μίλησαν για την 28η προχθές για πρώτη φορά. Μέχρι και προχθές δεν είχε γίνει καθόλου αναφορά στο θέμα (όχι ότι με ενδιαφέρει, απλώς το αναφέρω:P). Ούτε στα εικαστικά ούτε πουθενά.

 

Κάθε τάξη αναλαμβάνει να διοργανώσει μία γιορτή, για παράδειγμα η Τρίτη την 28η Οκτωβρίου, η Τετάρτη το Πολυτεχνείο, κλπ. Εννοείται πως όλοι οι μαθητές του σχολείου καλούνται να παρακολουθήσουν τη γιορτή. Όσον αφορά στις μικρές τάξεις, πρώτη και δευτέρα, συνήθως αναλαμβάνουν τη γιορτή των Χριστουγέννων. Το μοίρασμα των γιορτών ανά τάξη γίνεται για πρακτικούς λόγους και με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

 

Δεν το ήξερα αυτό. Προχτές το έμαθα (τους το είπε η δασκάλα τους). Όντως τα πρωτάκια θα αναλάβουν τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Link to comment
Share on other sites

το σωστότερο θα ταν 2 ωρες γιορτη και μετα να παραμενουν τα παιδιά στο σχολειο, μεχρι το τελος του ωραριου. οπως ολες τις ημερες... κανονικα...

πιστευω ακομη και τα ιδιωτικα να ακολουθούν αυτο το πρόγραμμα.

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Πάντως σε κάποια ιδιωτικά ισχύει ότι κάνουμε τη γιορτή και μετά συνεχίζουμε την ημέρα μας με το κανονικό ωράριο και οι γονείς επιλέγουν αν θέλουν να αφήσουν τα παιδιά τους ή να τα πάρουν σπίτι. Στο σχολείο που δούλευα εγώ τουλάχιστον αυτό γινόταν. Βέβαια η αλήθεια είναι πώς οι περισσότεροι τα έπαιρναν και μετά μέναμε με 4-5 παιδιά και δεν περνούσαν με τίποτα οι ώρες αλλά τουλάχιστον υπήρχε αυτή η εναλλακτική για τους γονείς.

 

Και σε κάποια άλλα ιδιωτικά σχολεία γίνεται μία ώρα γιορτή και μετά συνεχίζεται το μάθημα κανονικά και οι γονείς δεν επιλέγουν τίποτα. Τα παιδιά σχολάνε κανονικά......

Δεν νομίζω να είναι παράνομα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

ΑΠΟ την παραπάνω συζήτηση συμπεραίνω ότι:

 

- η νομοθεσία είναι ασαφής ως προς το ωράριο και ο τρόπος που λειτουργούν τα σχολεία στις γιορτές έχει καθιερωθεί "επειδή έτσι γίνεται τόσα χρόνια"

- κανένας φορέας δεν προτίθεται να απαντήσει επίσημα και ΞΕΚΑΘΑΡΑ "η γιορτή γίνεται μία ώρα και μετά το σχολείο κλείνει"

- όσοι έχουν την απορία όπως εγώ κουράζονται και το αποδέχονται στο τέλος

 

κατανοώ το παιδαγωγικό νόημα των γιορτών και τους δασκάλους

όμως η κοινωνία έχει αλλάξει και τα δεδομένα της καθημερινότητας είναι πλέον διαφορετικά

 

οι γονείς ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ τόσες πολλές ημέρες κλειστά σχολεία

 

δεν θεωρώ ότι είναι τόσο τραγικό πια να γίνει μία αναθεώρηση αυτής της πρακτικής

είναι εφικτό να γίνονται κάποιες από τις γιορτές τις δύο τελευταίες ώρες (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ)

σέβομαι τους δασκάλους και το έργο τους αλλά είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας πλέον αυτά τα ωράρια

στην ουσία ζητάμε περίπου δέκα ημέρες επιπλέον ανοιχτά τα σχολεία

ποιος μπορεί να μου πει ότι αυτό είναι παράλογο?

lIvbp2.png
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητη GIOTINKA, σε καταλαβαινω απολυτα. Ειπα φετος να παω την κορη μου σε δημοσιο προνηπιο.

 

Μεσα σε λιγους μηνες, εχω περασει τα πανδεινα και κινδυνευω να χασω τη δουλεια μου.... :( θυμιζω οτι εχω 25 ημερες αδεια το χρονο εγω, αλλες τοσες ο συζυγος συν μερικες αναρρωτικες αν φυσικα αρρωστησουμε...και 4 σχολικες μαζι.

 

-3 μηνες, ειναι κλειστα το καλοκαιρι

-1 μηνα, Πασχα και Χριστουγεννα

-28/10, 25/3, 17/11, τριων ιεραρχων, την ημερα του Πολιουχου μας, και ανημερα και παραμονες.

-3 συνολικα μερες, πηγαν σε σεμιναρια

-4 συνολικα μερες, χρειαζομουν αδεια γιατι η γιορτη πχ Χριστουγεννων ή του καλοκαιριου μεθαυριο, ειναι ΑΛΛΗ μερα απο εκεινη που θα κλεισουν τα σχολεια (πχ η τελικη μας γιορτη ειναι 11/06, ενω το σχολειο, κλεινει 13/06!!! οποτε πρεπει να παρω αδεια και στις 11 και στις 13)

-7 συνολικα μερες, πηραν αδεια (!!!!!)

 

και αλλα που ισως δε θυμαμαι....

 

αυριο παλι μας ειπαν, μια μερα πριν, οτι θα σχολασει "εκτακτως" στις 12....ποιος εργαζομενος εχει σημερα την αντοχη για τετοια;;

 

σημειωτεον, δεν εχουμε χρηματα για γυναικα ουτε εχω βρει εψαχνα εβδομαδες και τελικα τα παρατησα. Ειναι μακρια και το σχολειο απο το σπιτι και θα επρεπε μια αγνωστη να βαζει το παιδι μου, στο αυτοκινητο της.

 

Οταν μιλησα μια φορα μαζι τους, μου ειπαν ποσο κουρασμενες ειναι. Σεβαστο, αλλα ΕΓΩ, ξερουν ΠΟΣΟ κουρασμενη ειμαι, που εφαγα και ολες μου τις αδειες για να παρουν εκεινες, και διακοπες φετος δεν μπορω να παω; Στην τελικη απο που και ως που η δικη τους εργασια κοστολογειται περισσοτερο κουραστικη απο τη δικη μου, χαριζοντας τους απειρες αδειες ενω εγω εχω μολις 25; και το παιδι μου πρεπει να παει σε αλλο, καλοκαιρινο σχολειο ή camp; Αλλιως να μενει μεσα οσο εργαζομαι να βλεπει TV;

 

Ακουγομαι σκληρη, αλλα σημερα εχουμε κριση και πολλοι απο εμας εχουμε πληγει απο αυτην, αν οχι ολοι. Πιστευω οτι οι αρμοδιες υπηρεσιες, θα επρεπε να μεριμνησουν. Τοσοι ανεργοι εκπαιδευτικοι, ας εχουν αντικαταστατες, ας απασχολουν τα παιδια ημερες που ειναι παραμονη αργιας, ας μην μας προσθετουν και "λευκες εβδομαδες". Να ειναι επισης δικαιολογημενες οι αδειες, ολες τις μερες που ειναι κλειστα τα σχολεια σε εθνικες γιορτες και αργιες, αλλα και για σεμιναρια ή για αλλους σκοπους. Δεν ειναι 4 μερες το χρονο, ειναι 12 τουλαχιστον.

Τρεις εργαζομενοι μειναμε στον καταταλαιπωρο αυτο τοπο, και μας χτυπουν συνεχεια...

Link to comment
Share on other sites

άστα..μεγάλο θέμα θίγεις..ξέρω κόσμο που μετά το ολοήμερο παιρνει το παιδί του σχολικό κέντρου δημιουργικής απασχόλησης και παει και το παιρνει από κει..το ωράριο δεν εχει καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα, αφορά την οικογένεια με τη μαμά στο σπίτι ή τη γιαγιά stand by

Link to comment
Share on other sites

άσε το άλλο...και τον σεπτέμβριο που θα ανοίξουν νωρίς υποτίθεται αν δεν καλύψει τα κενα το υπουργείο θα είναι τύπου φέρτε το παιδί και πάρτε το στις δέκα..γι'αυτό ξέρω πολύ κόσμο που κάνει το @@@ παξιμάδι και παει ιδιωτικό δημοτικό..για το σταθερό περιβάλλον και ωράριο, τίποτα άλλο..δλδ αν είναι να τα δίνεις στη γυναίκα..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...