Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παρενεργειες απο παρατεταμενη χρηση προγεστερονης

Recommended Posts

καλησπερα σε ολες τισ μελλουσες και υποψηφιες μαμαδες,

ειμαι καινουργια στην παρεα και ηθελα να ρωτησω αν καποια εχει παρομοια εμπειρια η γνωριζει κατι.

το προβλημα εχει ως εξης διανυω την 23 εβδομαδα κυησεως ειναι το τριτο μου παιδακι και εχω κανει μια περιδεση επειδη το 2ο

γεννηθηκε στις 32 εβδομαδες. επισης εχω συσπασεις απο το 2ο μηνα.

η γιατρος λοιπον μου συνεστησε να παιρνω προγεστερονη 600mg ημερησιως σε ολη την εγκυμοσυνη απλως για να ειμαστε σιγουροι.

εγω το θεωρω υπερβολικο, πολυ υψηλη δοση και 2ον εως ποτε τι παρενεργειες μπορει να εχει (ειναι αγορι το μωρο) και ποσο αποδοτικο ειναι σε αυτη τη φαση.

επισης διαβασα οτι προκαλλει αλλεργιες στο μωρο και επισης κατι για υποσπαδια και εχω τρομοκρατηθει

Διαφημίσεις

Καλησπέρα lekok!

Στην πρώτη εγκυμοσύνη μου έπαιρνα utrogestan 200 mg x 3 καθ' όλη την διάρκεια λόγω αποκόλλησης και γέννησα ενα υγιέστατο αγοράκι

Τωρα στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου πάλι παίρνω τα ίδια χάπια την ιδια ποσότητα πάλι λόγω αποκόλλησης. Μην αγχώνεσαι και ανησυχείς. Όλα καλά θα πανε.

Άλλωστε όλοι οι μαιευτηρες-γυναικολογοι τα ίδια χαπια δίνουν. :)

Σου εύχομαι με το καλό να γεννήσεις το αγοράκι σου και να χαίρεσαι τα άλλα δυο παιδάκια σου!!

Καλημερα Mahy

σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Επειδη εδω και λιγα χρονια μενω στο βουκουρεστι ρωτησα και τη γνωμη μιας γνωστης γυναικολογου μου απο Ελλαδα και με καθησυχασε αρκετα. μου εξηγησε επισης οτι η προγεστερονη βοηθαει στο να μην εχεις συσπασεις και οτι τα γεννητικα οργανα δημιουργουνται στις πρωτες 12 εβδομαδες , οποτε λιγο δυσκολο να δημιουργηθει καποιο προβλημα μετα. Να χαιρεσαι το παιδακι σου και με το καλο να ελευθερωθουμε:D