Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το πρώτο ραντεβού με τον γιατρό

Recommended Posts

Είμαι στην διαδικασία επιλογής του γιατρού που θα με παρακολουθήσει και θα με ξεγεννήσει και θα ήθελα τα φώτα σας, μιας και είσαστε πιο έμπειρες.

Τι ακριβώς "περιλαμβάνει" ένα καλό πρώτο ραντεβού με έναν άγνωστο γιατρό κατά την γνώμη σας; Τι σας έκανε/είπε εσάς ο γιατρός σας (εφόσον ήταν η πρώτη φορά που τον επισκευτήκατε ξαναλέω) και σας έκανε καλή εντύπωση, και τι σας έκανε κακή;

Εγώ από την πρώτη εμπειρία μου δεν είμαι τρελά ευχαριστημένη. Ο γιατρός ήταν βέβαια ευγενικός και ήρεμος αλλά να πω τι με "χάλασε":

- Δεν μου πήρε ιατρικό ιστορικό. Εκτός από την ηλικία μου, και το αν έχουν καμία ασθένεια οι γονείς μου ή εγώ, δεν ρώτησε κάτι άλλο, όπως πχ αν καπνίζω ή αν υπάρχει οποιοδήποτε ιστορικό στην οικογένεια και τον άντρα μου δε, δεν τον ρώτησε τίποτα.

- Ως νέο ζευγάρι, στο πρώτο μας παιδί, είχαμε φυσικά ένα σωρό πρακτικές απορίες. Όχι πως δεν τις απάντησε, αλλά από κάποια ώρα και μετά νομίζω πως μας "έδιωχνε" από το ραντεβού.

- Δεν μας είπε τίποτα σχετικά με την αμοιβή του, παρόλο που τον ρώτησα. Η απάντησή του ήταν "μέχρι τότε θα τα δούμε αυτά". Να σημειωθεί ότι είναι γιατρός δημόσιου νοσοκομείου, οπότε ίσως ήθελε να είναι συγκρατημένος, αλλά πάλι για εμάς που είμαστε στην διαδικασία αναζήτησης γιατρού, το θέμα της αμοιβής του είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ξέρουμε για τον λάβουμε υπόψη.

Γενικά δεν ήταν απότομος, αλλά ούτε και ιδιαίτερα επεξηγηματικός. Τι να πω; περίμενα περισσότερη ίσως προσοχή, δεδομένου ότι πήγαμε και σε απογευματινό ραντεβού και πληρώσαμε αδρά. Μπορεί όμως να είμαι υπερβολική ε;

Αυτό που με αγχώνει είναι ότι τώρα πλέον με την άθλια κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος δεν έχω την δυνατότητα να επισκεφτώ όσους γιατρούς γουστάρω για να βγάλω συμπέρασμα γιατί πλέον τις επισκέψεις πρέπει να τις πληρώνουμε από την τσέπη μας, και δεν είναι ευκαταφρόνητα τα ποσά (άσε που έρχονται τώρα ένα κάρο έξοδα με το μωρό).

Βοηθήστε με λίγο με την εμπειρία σας σας παρακαλώ :confused:

Διαφημίσεις

Δίκιο εχεις σε πολλά....ότι δεν εχουμε οι περισσότεροι την δυνατότητα πολλαπλών "πρώτων" επισκέψεων και ότι το οικονομικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφασηή μας για το ποιον γιατρό ή πού θα γεννήσουμε!

Από την δική μου εμπειρεία όταν ήμουν εγκυος, ξεκίνησα σε ιδιώτη γυναικολόγο που δεν ειχα προηγουμενη εμπειρεία παρα μονο ειχα παει να της δείξω το τεστ παπ, μονο και μονο για να την ρωτησω αν χρειαζεται προγεννητικος ελεγχος....και μεχρι να της παω τα αποτελέσματα, ειχα μεινει εγκυος! Κοντα στην αυχενικη (11-13η βδομαδα) την αλλαξα γιατι κατι δεν μου αρεσε, δεν με πληροφορουσε για τιποτα αν δεν την ρωτουσα εγω πρωτη κλπ...Πήγα σε αλλο γιατρο αλλης γειτονικης πολης και παλι χωρις να τον ξερω προσωπικα...Μου φανηκε ευγενικος και πιο οικειος και συνεχισαμε εκει...Πληρωνα καθε επισκεψη και τις εξετασεις αυχενικης, β επιπεδου και ντοπλερ τις εκανα αλλου....

Τον ρωτουσα για την αμοιβη, μου ελεγε εχουμε καιρο . Εγω ξαναρωτουσα και αυτος μου απαντουσε για το κοστος της κλινικης στη Πατρα και στο περιπου τα δικα του....Γεννησα τελικα και μου πηρα 1700? το 2009 με απόδειξη 1100?!!!!!!!!!!!!

Τοτε ομως δουλευαμε και οι δυο μας και ειχαμε κανει τα κουμαντα μας, όχι οτι μου περισσευαν αλλα μπορουσα να τα εξοικονομησω...

Τωρα προσπαθουμε για δευτερο......και αν ερθει με το καλο, σιγουρα θα ψαξω για λυση δημοσιου νοσοκομειου (Πατρα ή Αγρινιο ή Γιαννενα) και γιατρου χωρις φακελακι...γιατι εχουν αλλαξει κατα πολυ τα οικονομικα μας και γιατι εχω την εμπειρεια της πρωτης γεννας....Ακόμη δεν ξερω ποιος γιατρός και ποιο νοσοκομειο...όταν ερθει και αν ερθει εκεινη η ωρα, θα το ψαξουμε! Εγω παντως σκεφτομαι οτι θα ξεκινησω σε καποιον ιδιωτη κοντα στη πολη μου ή και στη πολη μου για το α τριμηνο τουλαχιστον και μετα θα του ζητησω να με συστησει σε καποιον σε δημοσιο νοσοκομειο λογω οικονομικων δυσκολιων, όπως το εχω ακουσει να το κανουν αλλες εγκυες....

Καλή σου εγκυμοσυνη και πες μας τελικά τί εκανες!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Ηλιοβασίλεμα ευχαριστώ για την απάντηση. Εάν τελικά καταλήξεις στην Πάτρα, γράψε μου ποιον γιατρό θα διαλέξεις.

Την Δευτέρα έχω άλλο ραντεβού, στο Ρίο πάλι, με άλλον γιατρό. Θα γράψω εντυπώσεις κι από εκεί.

Ηλιοβασίλεμα ευχαριστώ για την απάντηση. Εάν τελικά καταλήξεις στην Πάτρα, γράψε μου ποιον γιατρό θα διαλέξεις.

Την Δευτέρα έχω άλλο ραντεβού, στο Ρίο πάλι, με άλλον γιατρό. Θα γράψω εντυπώσεις κι από εκεί.

Και εσυ πες μας εντυπωσεις και λοιπα! Θα ρωτησω την νυφη μου που γεννησε τον περασμενο Σεπτεμβρη στο Ριο!!!!! και θα σου στειλω πληροφοριες!!!!!

Καθώς και η κουμπάρα μου εχει γεννησει στο Ριο αλλά αυτη εχεις φιλικες σχεσεις με τον γιατρο εκεινο και μπορει να πληρωνε πολλα στις επισκεψεις (100?!!!), στο τελος ομως δεν τους πηρε φακελακι, αλλο αν αυτοι του εκαναν δωρο ακριβο αλλά οχι της ταξης του ποσου που ζηταει!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν, μετά τον Οικονομόπουλο, που ήταν το πρώτο ραντεβού μου, πήγα και στον Αντωνάκη.

Πολύ καλύτερες εντυπώσεις από εκεί. Ήταν διεξοδικός, απάντησε με υπομονή σε όλες μας τις ερωτήσεις χωρίς να υπεκφύγει καμία. Δεν πήρε όμως και αυτός ιατρικό ιστορικό, ούτε με ρώτησε τίποτα για ασθένειες στην οικογένεια. Από την άλλη, επιβεβαίωσε την φήμη του ότι είναι "απότομος", δηλαδή είναι προφανές ότι σε κάποια πράγματα δεν δέχεται δεύτερη κουβέντα, ούτε τα συζητάει καν, κάτι που εμένα με χαλάει, ειδικά μιας και πλέον με όλες τις καλές πληροφορίες που υπάρχουν εδώ, έχω αποκτήσει άποψη για κάποια πράγματα. Θα είναι σίγουρα πολύ καλός γιατρός για κάποια που θέλει να αφήσει το "τιμόνι" σε κάποιον που να ξέρει, διότι την εμπειρία μάλλον δεν του την αμφισβητεί κανένας. Για αμοιβή δεν τον ρώτησαμε καθόλου, οπότε δεν ξέρω τι αντίδραση θα είχε.