Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

2ο παιδί μετά τον χαμό του 1ου

Recommended Posts

Η ιστορία μου εν συντομία είναι η εξής:

Στις 12-4-2007 γέννησα τον μπέμπη μου. Ηταν (φαινομενικά) υγιέστατος. Στις 45 μέρες νοσηλευτήκαμε γιατί δεν έπαιρνε βάρος. Την ημέρα που έκλεινε 2 μηνών οι γιατροί μας είπαν ότι έχει μια πολύ σπάνια ασθένεια και δεν θα τα καταφέρει. Σε ηλικία 3,5 μηνών τον χάσαμε.

Οπως ήταν φυσικό κάναμε καιρό να συνέλθουμε, αν και αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ 100%. Πάντα θέλαμε παιδί τα λατρεύουμε κι οι δυο μας και μετά από αυτό που συνέβη βεβαιωθήκαμε οτι η ζωή μας δεν έχει αξία χωρίς παιδί. Ετσι όταν ορθωποδήσαμε ξεκινήσαμε τις προσπάθειες (με πολύ άγχος).Μετά από 9 μήνες προσπαθιών έμεινα έγκυος. Εκανα τροφοβλάστη και βγήκε καθαρή. Το μωρό είναι σίγουρα υγιές! Τώρα είμαι στην 24η εβδομάδα και εκτός από λίγο ζάχαρο όλα πάνε καλά.

Από την εξέταση μάθαμε το φύλο του μωρού και αυτή τη φορά είναι κοριτσάκι και αυτό είναι που με προβληματίζει. Είχαμε την κρυφή επιθυμία, εκτός από υγιές εννοείτε, να είναι και αυτό αγοράκι σαν μια 2η ευκαιρία να ζήσουμε αυτά που που δεν προλάβαμε με το πρώτο.

Εσείς έχετε ακούσει παρόμοια περίπτωση;

Θα το αγαπήσουμε το ίδιο τρελά όπως το πρώτο;

Μήπως το ότι χάθηκε νωρίς το έχουμε εξιδανικεύσει και δεν δώσουμε την ευκαιρία στην μπέμπα μας να μας κερδίσει;

Ευχαριστώ που με ακούσατε.

Love is all around!

Διαφημίσεις

Με το καλό να έρθει το μωράκι σας! Μην βασανίζετε το μυαλό σας με τέτοιες σκέψεις... Το μωράκι που έρχεται στη ζωή σας θα σας φέρει χαρούμενες στιγμές και θα γεμίσει την καρδιά σας αγάπη και ευτυχία... Δεν έχει σημασία το φύλο του. Όταν με το καλό το κρατήσετε στην αγκαλιά σας, θα σας αποζημιώσει για όλα...

kr3fp2.png

Εγω εχω ακουσει και εχω ζησει απο κοντα!Οχι προωπικη μου...Θα το ξεπερασεις.Οχι δεν θα το θυμασαι αλλα οι χαρες που σου φερνει το μωρο δεν συγκρινονται με τις λυπες που περασες ασε που θα αφοσιωθεις στο μωρακι σου.Αληθεια λεω και θα το θυμηθεις αυριο μεθαυριο. Η αληθεια ειναι οτι η μανα αργει λιγο να το ξεπερασει αλλα μετα ολα επανερχονται στα φυσιολογικα. Απο δω και περα να κοιτας τις χαρες...Αυτο που ξεχασα να πω ειναι οτι το κοριτσακι ειναι το βαφτιστικο μου και σχεδον δεν συζηταμε ποτε για τα παλια. Οποτε με το καλο το μωρακι...Απλα να σου πω οτι εκεινο το διαστημα της γεννας θα εισαι διπλα συναισθηματικα φορτισμενη για ευνοητους λογους. :)

Λυπάμαι πολυ για τη δοκιμασία που περάσατε με το χαμό του παιδιού σας.Εγώ απλά θέλω να πω ότι μια ξαδερφη του άντρα μου έχασε το παιδι της,αγοράκι,5 ετών πριν 4 μηνες.Εχθές έμαθα ότι ειναι ήδη έγκυος 2 μηνών!

Απόρησα αρχικά πως είναι δυνατόν να ξεπερασε τόσο γρήγορα το χαμό του παιδιού της και να μπήκε στη διαδικασία προσπαθειας για τρίτο ουσιαστικά παιδι..έχει άλλο ένα αγοράκι 3 ετών.Μετά είπα πως πιθανόν να ήθελε να αντικαταστήσει γρήγορα το παιδάκι που πέθανε με ένα νέο μωρο. Σίγουρα αυτή πρέπει να είναι η ψυχολογία όλων των γονιών που χάνουν ένα παιδι..να αναπληρώσουν το κενό με τη γέννηση ενός νέου μωρού...λίγο άδικο βέβαια για το παιδι που πέθανε..η τόσο γρήγορη αντικατάστασή του :?:?:

Εύχομαι με το καλό να γεννηθεί το μωρο σας..και καλο θα ήταν να το αντιμετωπίζεται απο τώρα σαν ξεχωριστό άνθρωπο και όχι σαν συνεχεια του παιδιού που χάθηκε.Δε λέω ότι δεν το κάνετε απλά επειδή ανέφερες ότι είναι κορίτσι και προτιμούσες αγόρι.Εγώ θεωρώ ότι καλύτερα που είναι κορίτσι....γιατι θα σε βοηθησει να το δεις σαν ξεχωριστο μωρο..με το καλό λοιπον και εύχομαι να σας πάνε όλα καλά αυτή τη φορά και να μεγαλώσετε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.. :)

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Με το καλο να ερθει το κοριτσακι σας.

Εγω γεννησα διδυμα αγορακια και εζησαν 1 μηνα και μετα πεθαναν και τα 2.

Φανταζεσαι πως ημουν;1 βημα πριν την τρελλα και την αυτοκτονια.

Τον πρωτο καιρο δεν ηθελα ουτε να βλεπω και ουτε να ακουω τα χαζα που λεγαν στο περιβαλλον μου του τυπου<<ειστε νεοι,θα κανετε αλλα μωρα και βαλτε μπρος για αλλο μωρο...>>.Αυτο εγινε πριν 2,5 χρονια.

Περιμενα να κλεισει 1 χρονος λογω καισαρικης και αμεσως εμεινα εγκυος σε αγορακι,τωρα εχω τον πριγκιπακο μου και ειμαι πραγματικα ευτυχισμενη.Δεν θελω αλλο παιδακι,θελω μονο αυτον ,να γεμιζει την ζωη μου και να παρει ολη αυτη την αγαπη που ειχα μεσα μου και δεν προλαβα να δωσω στα διδυμακια μου.

Το μονο που με στεναχωρει καπως μερικες φορες ειναι οτι επειδη μοιαζει στο 1 απο τα 2 μωρακια μου,συγκινουμαι και δακρυζω μπροστα του και δεν θελω να με βλεπει ετσι το γιαβρη μου.αυτα και συγνωμη αν σε κουρασα απλα σε νιωθω και πιστεψε με μολις παρεις αγκαλιτσα το κοριτσακι σου ολα θα ναι 1 ονειρο στην ζωη σου και ο πονος που νιωθεις ,θα απαλυνει με τον καιρο....

και παλι ,ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ...

Διαφημίσεις

ειλικρινά..θλίβομαι να ακούω τέτοιες καταστάσεις..

σας εύχομαι σε όλες τα καλύτερα και πάντα υγεία να έχουν τα μωράκια μας!!

είναι άσχημο να φεύγουν ζωούλες..λυπάμαι πολύ ειλικρινά..

MissKitty θα δεις ότι οι χαρές και συγκινήσεις με τον ερχομό του μωρού σου δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο..όπότε μην ανησυχείς για αυτό

pegi μου λυπάμαι πολύ για τον πόνο που βίωσες..και δεν το λέω μόνο για να το πω..να σαι καλά που βρήκες το κουράγιο να συνεχίσεις..

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Με το καλό να έρθει το κοριτσάκι σας!

Να σου δώσω μια ταπεινή συμβουλή, χωρίς αυτό βεβαια να σημαίνει οτι μπορώ να κατανοήσω 100% τον πόνο σου!

Μην είσαι άδικη με το μωρό που ετοιμάζεται να έρθει στον κόσμο!

Δεν έχει σημασία το φύλο!

Κάθε πλάσμα είναι μοναδικό ασχετα με το τι είναι!

Πάντα θα θυμάσαι το αστεράκι σου και θα το αναπωλείς! Και αυτό είναι απόλυτα υγιές!

Συγκέντρωσε όλα τα αποθέματα αγάπης για το μωρό που σε λίγο έρχετε!

Οταν την πάρεις αγκαλιά σίγουρα θα νιώσεις κάτι πολύ μαγικό!

Πιστευω ότι το κενό που αφήνει στην ψυχή σου ο χαμός ενός παιδιού δεν αναπληρώνεται με όσα παιδιά κι αν κάνεις μετά!

Η αγάπη της μάνας είναι ξεχωριστή και επαρκής για ολα τα βλασταράκια της. Δεν μοιράζεται! Απλά είναι σαν να ειναι μια πηγη που βγάζει συνέχεια νερό, τροφοδοτώντας ισάξια όσα παραποταμάκια κι αν χρειάζεται!

Λυπάμαι για τα άσχημα που περάσατε....

Θα συμφωνήσω ότι κάθε παιδί είναι ξεχωριστή οντότητα και ποτέ κανένα παιδί δεν αντικαθιστά κάποιο άλλο που χάθηκε..

Γνώμη μου είναι να υποδεχτείς το κοριτσάκι σου με αγάπη και παραδοχή και χωρίς ποτέ να το συγκρίνεις με το άλλο που χάθηκε και ποτέ, τίποτα δεν θα το αντικαταστήσει...

Βρε κοριτσια ειμαι στην δουλεια κ κλαιω...

Λυπαμαι τοσο πολυ...Χριστε μου καμια μανουλα να μην εννοιωθε ποτε τετοιο πραγμα!

Αγαπητη φιλη ευχομαι να σας γεμισει ευτυχια το κοριτσακι σας!

Πεγκουλα μου εμεις τα εχουμε ξαναπει....

Διαφημίσεις

H μητερα μου ειχε χασει το 1ο παιδι αμεσως μετα την γεννα. Δεν συγκρινεται με αυτο που περασαν τα κοριτσια παραπάνω αλλα ακομα κια τωρα μας λεει για τον αδερφο μας που χαθηκε. Δεν το ξεχασε ποτε. Κανεις μας δεν το αντικατεστησε. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μας λατρεψε. Απλα η απωλεια και ειδικα του παιδιου σου ειναι κατι που σε σημαδευει. Κανεις μα κανεις δεν αντικαθιστα το κενο. Απλα συνεχιζεις να ζεις και δοξαζεις τον θεο για τα υπολοιπα.

Δεν πιστευω με τποτα πως δεν θα σε γεμισει αυτο το παιδι. Θα το λατρεψεις , θα το αγαπησεις οπως μια μανα με πολλα παιδια αγαπαει με ξεχωριστο αλλα ολοκληρωτικο τροπο το καθε ενα για τα δικα του χαρισματα.

Ευχομαι να εισαι παντα χαμογελαστη απο εδω και περα

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Απόρησα αρχικά πως είναι δυνατόν να ξεπερασε τόσο γρήγορα το χαμό του παιδιού της και να μπήκε στη διαδικασία προσπαθειας για τρίτο ουσιαστικά παιδι..έχει άλλο ένα αγοράκι 3 ετών.Μετά είπα πως πιθανόν να ήθελε να αντικαταστήσει γρήγορα το παιδάκι που πέθανε με ένα νέο μωρο. Σίγουρα αυτή πρέπει να είναι η ψυχολογία όλων των γονιών που χάνουν ένα παιδι..να αναπληρώσουν το κενό με τη γέννηση ενός νέου μωρού...λίγο άδικο βέβαια για το παιδι που πέθανε..η τόσο γρήγορη αντικατάστασή του :?:?:

Δεν το ξεπέρασε....ποτέ δε θα το ξεπεράσει μη λέμε κι ότι θέλουμε...

η ζωή όμως συνεχίζεται....με ότι κι αν φέρνει...και τι καλύτερο από το να φέρει ένα παιδί?

Ούτε αντικατάσταση γίνεται...κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός.....

Η μάνα δεν ξεχνά και είναι ντροπή να λέμε τέτοια λόγια, από σεβασμό και δέος για αυτό που πέρασε ΚΙ ΕΧΑΣΕ η καημένη(που δεν πρέπει καμμιά μάνα να περνά)....

Σου ευχομαι με το καλο να γεννηθει η μπουμπου σου να ειναι γερη και καλοτυχη ειμαι σιγουρη οτι μια τοσο δυνατη μαμα σαν και εσενα εχει μεσα της μεγαλη δυναμη συναισθηματων που θα γεμισεις το μωρακι σου σιγουρα με μεγαλη αγαπη

η ζωη συνεχιζεται περασες δυσκολα το αγγελουδακι σου ομως θα σε βλεπει απο τον ουρανο και σιγουρα θα θελει να σε βλεπει χαρουμενη

λυπαμε καλη μου για το μωρακι σου. η κορη σου δεν θα αντικαταστησει το αλλο σου παιδακι δεν ειναι σωστο, αλλα πρεπει να συνεχισετε τη ζωη. θα σου αναφερω μια ιστορια που εγινε πριν 4 χρονια (αν θυμαμαι καλα).

ενας συμμαθητης της αδερφης μου 16 χρονων σκοτωθηκε :cry: με το αυτοκινητο που οδηγουσε αλλος 16χρονος φιλος του. οι γονεις του παιδιου και ο αδερφος του (19 χρονων) χαλια απ' οτι μου ειπαν οι γονεις μου. επεσαν να πεθανουν οι ανθρωποι :( ποσο πονο να αντεξει ενας ανθρωπος? 15 μερες μετα τραυματιστηκε βαρια και ο αλλος τους ο γιος :cry: 3 μερες αντεξε μονο :cry: καλυτερα να μην πηγαινα στην κηδεια. μου το ζητησε η μαμα μου γιατι ο αδερφος μου ηταν κολλητος του και ηταν και ο ιδιος χαλια. η μαμα των παιδιων για μηνες εκανε αποπειρες αυτοκτονιας και πηγαινε φαγητο στα παιδια της στους ταφους. με την βοηθεια ψυχολογου ενα χρονο μετα εμεινε εγκυος (ηταν 39 χρονων), δεν ξερει κανεις αν ηταν φυσιολογικη συλληψη ή εξωσωματικη αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο. 4 χρονια μετα αυτη η οικογενεια εχει ξανα 2 παιδακια ενα κοριτσι και ενα αγορι. δεν ξερω αν εκαναν καλα αλλα εβαλαν στα παιδια τους τα ονοματα των αδικοχαμενων παιδιων. αλλα αν ειωθαν ετσι τοτε καλα εκαναν. συγνωμη αν σας κουρασα ή αν σας χαλασα τη διαθεση.

:cry::cry: Πω πω παναγια μου. Τι κουραγιο να εχει αυτη η μανα.Αυτο δεν το λες μουτζα πια. Το λες καταρα. Ουτε στον εχθρο μου.

Οσον αφορα το θεμα αν πονανε ή οχι θα σου πω αυτο. Ο καθε ανθρωπος αντιμετωπιζει διαφορετικα τον πονο. Παντα ημουνα λατρης του μαυρου. Απο την κορυφη ως τα νυχια . Μολις συνεβει κατι και "έπρεπε" και καλα να τα βαλω δεν μπορεσα. Εβλεπα μαυρο επάνω μου και ούρλιαζα. Δεν σημαινει πως δεν πονουσα (αυτο μονο εγω το ήξερα) . Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να μοιραστούν τον πόνο τους. Πονάνε όμως κι ας δείχνουν πως η ζωη συνεχίζεται. Συνεχίζεται αλλα .... ποτε δεν είναι η ίδια.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις ευχές σας και τα παρηγοριτικά λόγια. Πραγματικά με βοηθάτε πολύ.

Να χαίρεστε όλες τα μπουμπούκια σας.

Love is all around!

Με το καλό να έρθει το κοριτσάκι σας!

Να σου δώσω μια ταπεινή συμβουλή, χωρίς αυτό βεβαια να σημαίνει οτι μπορώ να κατανοήσω 100% τον πόνο σου!

Μην είσαι άδικη με το μωρό που ετοιμάζεται να έρθει στον κόσμο!

Δεν έχει σημασία το φύλο!

Κάθε πλάσμα είναι μοναδικό ασχετα με το τι είναι!

Πάντα θα θυμάσαι το αστεράκι σου και θα το αναπωλείς! Και αυτό είναι απόλυτα υγιές!

Συγκέντρωσε όλα τα αποθέματα αγάπης για το μωρό που σε λίγο έρχετε!

Οταν την πάρεις αγκαλιά σίγουρα θα νιώσεις κάτι πολύ μαγικό!

Πιστευω ότι το κενό που αφήνει στην ψυχή σου ο χαμός ενός παιδιού δεν αναπληρώνεται με όσα παιδιά κι αν κάνεις μετά!

Η αγάπη της μάνας είναι ξεχωριστή και επαρκής για ολα τα βλασταράκια της. Δεν μοιράζεται! Απλά είναι σαν να ειναι μια πηγη που βγάζει συνέχεια νερό, τροφοδοτώντας ισάξια όσα παραποταμάκια κι αν χρειάζεται!

Συμφωνό απόλυτα!!!

Ποτε δε θα ξεχασεις το παιδακι σου, μη λεμε υπερβολες... Αλλα ο ερχομος του νεου μωρού θα σε κανει να αποσπασεις τη σκεψη σου σε χαρουμενα πραγματα και να δοθεις στο παιδακι σου, να νιωσεις πια τη χαρα της ζωης...

Η πεθερα μου ειχε χασει το πρωτο της παιδακι, ενα πανεμορφο κοριτσακι (απο φωτογραφιες της που ειδα) σε ηλικια 5 ετων μεσα σε ενα μηνα απο καλπαζουσα μορφη καρκινου :cry::cry: ... Ειχε αλλη μια κορουλα κανα 2 χρονια μικροτερη (την κουνιαδα μου)... Οπως καταλαβαινεις ηταν σε μαυρα χαλια η γυναικα, αλλα ο θεός γρηγορα της εστειλε εγκυμοσυνη στα 38 της και εκανε τον αντρα μου...

Την περασμενη δε, βδομαδα, πηγα στο Ιασω να δω την κουμπαρα μου που γεννησε και στο διπλανο κρεβατι ήταν μια κοπελα που ειχε κανει το 4ο παιδακι της... Ο μεγαλος της γιος, 19 ετων, σκοτωθηκε με μηχανακι, και το μωρο γεννηθηκε την ιδια μερα που ειχε γενεθλια και θα του εδινε το ονομα του :?:?

Καλη συνεχεια στη εγκυμοσυνη σου και με το καλο να χαρεις το μωρακι σου :wink:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Κατ' αρχίν, με το καλό να δεχτείς το μωράκι που έχεις στην κοιλίτσα σου!!

Οι ιστορίες αυτές - όλες όσες διάβασα - είναι πολύ επώδυνες και πιστεύω ότι δεν υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσει κανείς γονιός.

Κατά τη γνώμη μου, το ότι περιμένεις κοριτσάκι είναι καλύτερο από το να περίμενες αγοράκι. Έτσι δεν θα μπεις στη λογική ότι το μωρό αυτό έρχεται σε αντικατάσταση του άλλου σου μικρού.

Όσο για το αν θα το αγαπάς κλπ αυτό είναι σίγουρο. Αν δεν το ήθελες δεν θα το έκανες, αρχικά.

Και - δεν ξέρω αν το έχουν νιώσει και άλλες μανούλες - κι εγώ αναρωτιέμαι αν θα αγαπήσω ποτέ 2ο παιδάκι όσο τον γιο μου - αν κάνω. Αυτή τη στιγμή μου φαίνεται αδιανόητο... όπως και σε σένα...

ZS95p3.png  hcT0p3.png