Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πληροφοριες για γενναδιον σχολη, βυζαντιον σχολη, θεομητωρος σχολη, δελασαλ αγ. παυλο

Recommended Posts

γεια σας!

Ψαχνω ενα ιδιωτικο σχολειο για τη μικρουλα μου, που να ειναι σε νοτια προαστια κυριως και να διδασκει πειθαρχια (ας ειναι και αυστηρης νοοτροπιας). Εχω καταληξει σε καποιο απο τα παραπανω. Οποιαδηποτε εμπειρια πανω σε αυτα ή αν εχετε να μου προτεινετε καποιο αλλο ειναι ευπροσδεκτα!

Διαφημίσεις

Η κόρη μου πηγαίνει στη Γεννάδειο. Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένη, αλλά δεν είμαι σίγουρη για το τι ζητάς ως προς την πειθαρχία. Είναι ένα φυσιολογικό σχολείο. Οι τάξεις δεν είναι πολυάριθμες, οπότε τα παιδιά δεν είναι ανεξέλεγκτα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα αυστηρό σχολείο.

Οπως είπα και πιο πάνω, είναι φυσιολογικό.

soag... από το στόμα μου το πήρες!

Αλήθεια, γιατί θέλεις πειθαρχία τόσο έντονα;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Στην Ελληνικη παιδεια γνωστη μου εχει παει το αγορακι της, αρκετα ζωηρο και απαιτητικο μετα και απο δημοσιο και παρολο που αφησε τους φιλους του ενθουσιαστηκε απο την πρωτη ημερα.

Οι γονεις επισης πολυ ευχαριστημενοι κυριως απο την ζεστασια και τη γλυκυτητα των δασκαλων και των υπευθυνων. Διδασκουν πειθαρχια στα παιδια με ωραιο τροπο.

Μην τα παραλέμε κι όλας...

"πειθαρχία... με ωραίο τρόπο..." :lol:

Το σχολείο έχει ένα συγκεκριμένο στυλ. Αν ταιριάζει... αρέσει. Άλλοι ασφυκτιούν. Αναλόγως των απαιτήσεων και του στόχου. Γι' αυτό ρώτησα περί πειθαρχίας. Από εκεί (και 1-2 σημεία ακόμα) θα φανεί αν ταιριάζει και πόσο.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Επίσης (ένα ένα τα θυμάμαι)...

στα πειθαρχημένα περιβάλλοντα πρέπει λίγο να έχουμε το νου μας, μήπως αποθαρρυνθούν στην έκφραση των συναισθημάτων τους παιδάκια που είναι γενικώς συνεσταλμένα. Δεν πρέπει να το παραβλέπει αυτό κάποιος γονιός. Η συναισθηματική ανάπτυξη και νοημοσύνη ενός παιδιού είναι το πιο ισχυρό του εργαλείο και αυτό που θα του δώσει την ισορροπία στη ζωή του. Όσο πιο νωρίς το κατακτήσει τόσο περισσότερο θα μπορεί να αξιοποιήσει το δυναμικό του.

Σε "αυστηρά" περιβάλλοντα (ενδεχομένως αυταρχικά σε κάποιους τομείς), ίσως να καθυστερήσει αυτή η ωρίμανση. Δεν είναι όλοι οι χαρακτήρες κατάλληλοι για ορισμένα περιβάλλοντα.

Κοιταξε απο αυτα που μου μετεφεραν οι γονεις και το παιδι που ειναι αρκετα ατιθασο , καταλαβα οτι εχουν ωραιο τροπο .

Το παδι καταενθουσιασμενο και με τη δασκαλα που εχει μια εσωτερικη ηρεμια.

Και εχει μετρο συγκρισης γιατι παει τεταρτη δημοτικου, και τις προηγουμενες χρονιες ηταν σε δημοσιο και σε καλη περιοχη της Αθηνας.

Η πειθαρχια ομως γιατι να μας ενοχλει τοσο? Χρειαζεται στα παιδια και θα τους βοηθησει σε ολοκληρη τη ζωη τους.

Αλλο πειθαρχια αλλο καταπιεση. Βεβαια τα ορια ειναι δυσδιακριτα σιγουρα.

Δεν διαφωνω και σε αυτα που γραφεις οτι οι γονεις πρεπει να εχουν το νου τους, σε οποιοδηποτε περιβαλλον βρισκονται τα παιδια.

...

Η πειθαρχια ομως γιατι να μας ενοχλει τοσο?

Απαντάς ουσιαστικά μόνη σου ... λίγες γραμμές παρακάτω.

Αυτό ήταν που είχα στο νου μου όταν εξέφραζα τις ενστάσεις μου και την προσοχή που πρέπει να δώσει κάποιος στο θέμα "πειθαρχία".

Αλλο πειθαρχια αλλο καταπιεση. Βεβαια τα ορια ειναι δυσδιακριτα σιγουρα.

....

Να θυμίσω πως για την καλύτερη δυνατή επιλογή σχολείου, πρέπει να έχουμε όσο γίνεται πιο επικαιροποιημένη εικόνα του χώρου στον οποίο θέλουμε να ενταχθούμε.

Διαφημίσεις

'Πειθαρχία', 'Όρια', 'Αυστηρότητα'. Από τη μία

'Εσωτερική πειθαρχία', 'ελευθερία', 'συνέπεια', 'αυτοβελτίωση' από την άλλη.

'Εχουμε μάθει να αναζητούμε την πειθαρχία σε ένα εξωτερικό περιβάλλον και να ανησυχούμε για το εάν 'επιβάλλεται:rolleyes:' με το καλό ή το κακό. Μα μπορεί κάτι που θα 'επιβληθεί' να είναι καλό?

Αν ο στόχος είναι η αυστηρότητα σαν αυτοσκοπός, ΟΚ πάω πάσο, ο καθένας μεγαλώνει τα παιδιά το όπως νομίζει -προς το παρόν τουλάχιστον και ευτυχώς-

Αν όμως ο στόχος είναι η πειθαρχία, υποθέτω ότι μιλάμε για την εσωτερική πειθαρχία του ανθρώπου, με την οποία συγκεντρώνει όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη κάποιου -δικού του- στόχου. Ε, αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την έμπνευση και την ελευθερία και είναι δύσκολο και εκεί κρίνεται το καλό σχολείο. Ας μην μπερδεύουμε την πειθαρχία που είναι όπλο- μέθοδος -διαδικασία, με το στόχο που είναι κάτι που πρέπει να βάζει κάτι παιδί μόνο του.

Το άλλο, η πειθαρχία στους κανόνες, είναι εύκολο και επιτυγχάνεται μέσα από την βία και τον φόβο για τις συνέπειες, α, και την πλύση εγκεφάλου.

Και τα δύο είναι απαραίτητα σε μία εκπαιδευτική διαδικασία, οι περισσότεροι όμως φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά ελεύθερα. Τα όρια, τα εννοούμε ως φράχτη, που δεν επιτρέπει στο παιδί να πάει παραπέρα. Αρνητική αντιμετώπιση. Είναι σαν να κλείδώνω την πόρτα του σπιτικού μου για να μην βγει το παιδί μου έξω. Στην θετική έκφραση του ίδιου πράγματος τα όρια είναι πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα πρέπει να επιτρέψουμε στο παιδί να γίνει δημιουργικό και χαρούμενο. Δημιουργούμε ένα φιλόξενο 'χώρο' για το παιδί, ώστε να μην έχει κάποιο λόγο να βγει έξω.

Εκτός αν εννοούμε πειθαρχία το να μας υπακούει ένα παιδί και να πετύχει τους στόχους που έχουμε θέσει εμείς γι αυτό. Και αν είμαστε ειλικρινείς, θα καταλάβουμε ότι οι περισσότεροι γονείς, ΑΥΤΟ εννοούμε:lol::lol:

Από τα σχολεία που αναφέρεις, ψηφίζω Delasal και Γεννάδιο.

Εύστοχη και άψογα διατυπωμένη άποψη, με ουσιαστικό περιεχόμενο.

Τα σέβη μου! :D

Γεια σας και παλι!

καλλιο αργα παρα ποτε!

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις , κι εγω μαλλον προς το δελασαλ κλεινω.

θελω να υπαρχει πειθαρχια σε ενα σχολειο, με την εννια του σεβασμου προς ολους, προς τους συμμαθητες και προς το δασκαλο . Δηλαδη εχω ακουσει για ιδιωτικα σχολεια που επειδη οι γονεις εχουν πεντε φραγκα και πληρωνουν υπαρχει μια μεγαλη ανοχη σε θεματα συμπεριφορων και γενικα γεγονοτων (ΠΧ χρηση κινητων μεσα στη ταξη, εκτροπα μεταξυ των μαθητων οπως κοπανες τσιγαρακια γκομενιλικια κτλ, τσακωμους μεταξυ μαθητων και ανοχη αυτων , βαθμοι που δινονται μ΄επιείκεια γιατι ειπαμε αυτοι πληρωνουν εμεις βαζουμε βαθμους , οι μαθητες να μη σεβονται τους δασκαλους κτλ κτλ)

Επισης θα προτιμουσα ενα σχολειο που τα παιδια να φορουν στολες (εκνευριζομαι αφανταστα να ειναι η κορη μου σε ενα περιβαλλον που το καθενα θα ντυνεται οπως θελει και εντελως αναρμοστα για τη ηλικια του.

Αυτα. Θα το ψαξω για τη γενναδειο σχολη επισης λιγο παραπανω.

και παλι ευχαριστω ! :)

• 2 years later...

θα ηθελα να επαναφερω το θεμα που ειχα ανοιξει ... καποτε!!

Αν καποιο μελος εχει πληροφοριες για σχολεια νοτιων προαστιων οπως το θεομητωρ, γενναδειον, κουτσομαλλης.

Και επισης ενδιαφερομαι για το συγχρονη παιδεια (ειναι στον καρεα).

Εχω δει τιμες τους στο site του υπουργειου αλλα ηθελα να ρωτησω καθοτι πλεον εχω δυο παιδακια (!) κανουν καλη εκπτωση σε περιπτωση ταυτοχρονης εγγραφης δυο παιδιων?

Ευχαριστω οποιον η οποια γραψει οτιδηποτε γνωριζει εστω και μεσω γνωστων της/του!!