Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εξοργιστικοι συγγενείς συζύγου


mutty

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες!!!

Προέκυψε ενα θέμα αυτές τις μέρες,και θα ήθελα να με βοηθήσετε όσο μπορείτε.

Με τον άντρα μου είμαστε παντρεμένοι από τον 2007,και μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια αποκτησαμε τέσσερα υπέροχα παιδάκια,δύο κοριτσάκια και δύο αγοράκια.Καθώς η μητέρα μου και οι αδερφές μου ζούσαν μόνιμα στη Μυτιλήνη,μας είχαν παραχωρήσει το πατρικό μου,το οποίο όμως 6 ανθρώπους δεν μας χωρούσε.Έτσι στα τέλη του 2012 ήρθαμε εδώ στην Μυτιλήνη,δίπλα στη μαμά και στις αδελφές μου.Τα πεθερικά ζουν και ζούσαν πάντα στην Αθηνα, και τα βλέπαμε πάντα το πολύ μια φορά το μήνα,όσο ήμασταν εκεί. Εγώ πάντα είχα τον τίτλο της κακιάς νύφης,καθώς οπότε τους βλέπαμε δεχόμουν σχόλια που αφορούσαν κυρίως την ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών,στα οποία πολύ ευγενικα απαντούσα όπως άρμοζε.Αφότου ήρθαμε εδώ τους έχουμε δει συνολικά 10 φορές περίπου.Και ερχόμαστε στο θέμα μας.

Την Πέμπτη είναι τα γενέθλια του άντρα μου,και μιας και λείπει συνέχεια απ'το σπίτι λόγω δουλειάς (θα λείπει και την Πέμπτη) αποφασίσαμε να κάνουμε χτες ενα οικογενειακό τραπέζι για να τα γιορτασουμε λίγο πρόωρα.Έτσι από την Παρασκευή το βράδυ φιλοξενουμε σπίτι μας τα πεθερικά μαζί με την κόρη τους και το γιό της.Οι τρεις πρώτοι λοιπόν μου έχουν κάνει τη ζωή ανυπόφορη.

-Η πεθερά το πρώτο βράδυ δεν σταμάτησε να λέει πως μας ηρθε να στείλουμε τόσο μικρά (3.5 ετών) τα δίδυμα σχολείο και γιατί δεν τα στελνουμε δίπλα στην μαμά μου,η οποία κατά τα λεγόμενα τους δεν κάνει κάτι "χρήσιμο".

-Ο πεθερός κάπνιζε μέσα στο σπίτι και όταν ο άντρας μου του είπε πως εγώ έχω ασθμα και δεν κάνει για τα παιδια,λέει "Θα εισπνευσουν τόσο καπνό στη ζωή τους.Αυτό θα τα πειράξει?"(Κάγκελο εγώ!!!!).

-Η πεθερά και η κουνιαδα δεν έβαλαν ούτε το πιάτο τους στο νεροχύτη αφού τελειώσαμε χτες απ'το τραπέζι,παρά μόνο σχολίαζαν το παστίτσιο της μητέρας μου ΜΠΡΟΣΤΑ της.

-Σήμερα το πρωί πετάχτηκα δίπλα για μισή ωρίτσα και όταν γυρνάω δίπλα βλέπω το γιό της κουνιαδας να έχει μπει μέσα στην κούνια του μωρού και να του ΤΡΑΒΑΕΙ τα μαλλιά,ο μπέμπης να σπαραζει και η κουνιαδα δίπλα μην κάνει τίποτα!Η απάντηση όταν ρώτησα τι στο καλό γίνεται ήταν "Καλε,παίζουν!"

-Πριν λίγο ηρθε η 12,5χρονη αδερφή μου για να παίξει με τα μικρά και εγώ φυσικά την άφησα, αλλά έρχεται η πεθερά και της λέει "Καλλιόπη,τα μικρά τωρα είναι κουρασμένα,λίγο αργότερα".Φεύγει η Καλλιόπη,και μου λέει με ύφος η πεθερά:Τωρα κοιμισε η (κουνιαδα) τον μικρό,θες να τον ξυπνήσουν με τις φωνές τους?

Κορίτσια τι να κάνω?Ο άντρας μου φεύγει το βράδυ και ξανάρχεται την άλλη Δεύτερα,κι εγώ πρέπει να τους ανεχτώ μια ολόκληρη βδομάδα!Ο άντρας βρίσκει κ αυτός τον μπελά του άμα μιλήσει,και πραγματικά,νιώθω χαμένη!

Οι τέσσερις θησαυροί μου:Βασιλενια,Λιλιανα,Μαριος και Νεκτάριος!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


κοπελα μου εφριξα με αυτα που διαβασα!!!!ο αντρας σου τι λεει για ολα αυτα????δεν ξερω τι συμβουλη να σου δωσω,εγω θα τους εδιωχνα κλωτσιδων απο το σπιτι..ακου λεει τραβαγε τα μαλλια του μωρου και η αλλη δεν ελεγε τιποτα!!:mad:

Link to comment
Share on other sites

τι να σου πω, βρε κοριτσάκι υπομονή. μια βδομάδα είναι θα περάσει και μετά θα κάνεις πολύ καιρό να τους ξαναδείς.

επειδή δείχνουν άνθρωποι που χαίρονται να ταλαιπωρούν τους άλλους, θα σου έλεγα να δείχνεις αδιαφορία, γιατί τότε τους στερείς ένα κομμάτι από την χαρά που παίρνουν όταν προκαλούν προβλήματα στους άλλους.

Link to comment
Share on other sites

Ο άντρας κι αυτός έχει ψιλοφριξει,αλλά μιας και φεύγει σήμερα,δεν μπορεί να πει και τίποτα.Υπομονή κάνω,αλλά κινδυνευει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών μου μέσα στο ίδιο μου το σπίτι!Τώρα καθαρίζει στην κουζίνα φρούτα, και έχω πάρει τη Βασιλενια στο δωμάτιο μου,γιατί την έχω ικανή να την δώσει το μαχαίρι να κόψει κι εκείνη!

Οι τέσσερις θησαυροί μου:Βασιλενια,Λιλιανα,Μαριος και Νεκτάριος!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, τους όρους και τους κανόνες σε ένα σπίτι τους καθορίζει ο νοικοκύρης (στην περίπτωσή σου, εσύ και ο σύζυγός σου). Οπότε, μπορείς πολύ απλά να θέσεις τους περιορισμούς σου ακόμα και αν έμεναν μία ώρα στο σπίτι σου και όχι μία εβδομάδα.

Επιπλέον, θα σου πρότεινα όταν είσαι εξοργισμένη, να εκφράζεσαι και εξοργισμένα (σε κόσμιο πλαίσιο πάντα), ώστε να πάρουν το μήνυμα “whoʼs the boss” και να γίνει σαφής η ενόχλησή σου. Ακόμα, σε συμπεριφορές αγενείς, κατά τη γνώμη μου, δεν πειράζει να αντιδρούμε επίσης με αγένεια και ίσως και χοντροκομμένα, γιατί πολύ απλά είναι κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν αλλιώς.

Το καλύτερο, βέβαια, θα ήταν το ρόλο αυτό να τον αναλάβει ο σύζυγός σου (μιας και πρόκειται για δικούς του συγγενείς), αλλά αφού λείπει, δικαιούσαι να αναλάβεις εσύ αυτό το ρόλο.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ναι,αλλά τι γίνεται όταν ούτε ο άντρας έχει επιρροή πάνω τους.Στο παρελθόν,όταν τα σχόλια και οι πράξεις τους αφορούσαν εμένα μόνο έκανα την πάπια,τώρα όμως,που εμπλέκουν και τα παιδιά μου, τη μάνα μου και την αδελφή μου,δεν γίνεται.Το καλοκαίρι που κατεβήκαμε στην Αθήνα,άκουσα μια μέρα την πεθερά να λέει στην γειτόνισσα πως κανένα φαγητό από αυτά που έφτιαχνε (έτυχε να έχει φτιάξει κουκιά) δεν άρεσε στο Μάριο και πως εγώ τον έχω κακομάθει,που προσπαθώ να δοκιμάζουν τα παιδιά μου όλες τις γεύσεις.Μια άλλη φορά χτυπούσε το κινητό μου την ώρα που εγώ ήμουν στο μπάνιο,και το σήκωσε εκείνη χωρίς να με ρωτήσει-ήταν ο άντρας της μεγαλύτερης αδελφής μου-τον ρώτησε τι θέλει,και όταν αυτός απάντησε πως απλά πήρε να δει τι κάνουμε,αυτή απάντησε αυτό "Μια χαρά κάνουνε,καλό απόγευμα!'' και του το έκλεισε. Φυσικα η αδελφή μου την επόμενη μέρα πήρε να ζητήσει εξηγησεις, και εγώ κουφάθηκα,μιας και η πεθερά δεν μου είχε πει τίποτα.Έβαλα τον άντρα μου να της μιλήσει και για τα δύο συμβάντα,αυτή όμως συνεχώς άλλαζε θέμα ή έβρισκε δικαιολογία τύπου "Αχ,ξύπνησε το παιδί,να πάω να το ταϊσω".Έτσι έχει η κατάσταση.

Οι τέσσερις θησαυροί μου:Βασιλενια,Λιλιανα,Μαριος και Νεκτάριος!

Link to comment
Share on other sites

Mutty αδυνατώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν μας λες, γιατί επιμένω πως αδυνατώ να καταλάβω πως μπορεί η πεθερά σου να απαντήσει το δικό σου κινητό.

Αν δεν αποδέχονται τους κανόνες σας (που μάλλον στην περίπτωσή σας δεν έχουν τεθεί), τον τρόπο ζωής σας (τι τρώει το παιδί κλπ) ή συνεχίζουν να σας «μειώνουν» με τέτοιο τρόπο, καλύτερα να μην υπάρχει συναναστροφή ή έστω να γίνει πιο τυπική η σχέση σας.

 

 

Έβαλα τον άντρα μου να της μιλήσει και για τα δύο συμβάντα,αυτή όμως συνεχώς άλλαζε θέμα ή έβρισκε δικαιολογία τύπου "Αχ,ξύπνησε το παιδί,να πάω να το ταϊσω".

 

Αναφέρεσαι στο δικό σου παιδί ή της κουνιάδας; Γιατί αν ταίζει το δικό σου παιδί, μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις από εκεί για να σε υπολογίζει.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς Lucia μου έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση.Εγώ ποτέ δεν της έδωσα δικαίωμα να απαντήσει το δικό μου κινητό φυσικά,και εκείνη ίσως επειδή ήμουν στο μπάνιο και δεν το είχα κοντά μου να είπε να το απαντήσει (οποιοσδήποτε άλλος θα μου έλεγε πως κάποιος παίρνει τηλέφωνο πρώτα,ή στην χειρότερη περίπτωση θα το άφηνε να χτυπάει).Φυσικά εμείς έχουμε βάλει κάποιους κανόνες,όπως το ότι ο πεθερός θα καπνίζει στο μπαλκόνι (στου κουφού την πορτα όσο θέλεις βροντα),ότι δεν θα κάνουν τίποτα με τα παιδιά αν δεν μας ρωτήσουν πρώτα (είναι εκείνες οι στιγμές που ακούς κάτι αλλά υποθέτεις πως είναι ο αέρας) και πως δεν θα επεμβενουν στην ανατροφή των παιδιών ακόμα και αν είναι υπ'ευθύνη τους (λαλαλαλα πως είπατε παρακαλώ?).

Οι τέσσερις θησαυροί μου:Βασιλενια,Λιλιανα,Μαριος και Νεκτάριος!

Link to comment
Share on other sites

Για να μην σας τα λέω ένα ένα,θα σας πω τα top 10,καθώς και το πως άρχισε το πρόβλημα.Τα πεθερικά τα γνώρισα τρεις μήνες μετά τον άντρα μου (2004),και στην αρχή ήταν όλα μια χαρά.Υποθέτω πως η πεθερά άρχισε να στραβώνει όταν προσφέρθηκε να πληρώσει εκείνη τις μπομπονιέρες του γάμου,αλλά και να τις διαλέξει κιόλας,οπότε τα αναλάβαμε και τα δύο εμείς. Νευριασαν επίσης όταν έμαθαν πως θα μέναμε στο πατρικό μου, και το ότι εγώ δεν έφερνα χρήματα στο σπίτι,αλλά τους πρώτους μήνες ζούσαμε με λεφτά της μαμάς μου (παντρεύτηκα στα 20).

-Λίγες μέρες μετά τη γέννηση της πρώτης μου ανιψιας-την ίδια χρονια-χάσαμε τον πατέρα μου από την καρδιά του,οπότε τη βαφτιση της μικρής την κάναμε σε στενό κύκλο ,Και εκείνη έλεγε πως κακώς την κάναμε τη βαφτιση γιατί έμοιαζε με κηδεια!!!!

-Όταν γεννήθηκε η Βασιλενια δεν με βοήθησε καθόλου στο σπίτι,και έτσι αναγκάστηκα να πάρω γυναίκα .Ε,από την επόμενη μέρα κιόλας μπαστακωθηκε στο σπίτι επιβλεποντας την,και μάλιστα της έδινε και λάθος οδηγίες.

-Η Βασιλενια είχε πολύ πυκνό και σγουρό μαλλί,ολοιδιο με το δικό μου,και η πεθερά έλεγε συνέχεια να την κουρεψω.Εγώ λοιπόν το είχα κανονίσει μια χ ημερομηνία, γυρνάω όμως μια μέρα στο σπίτι και βρίσκω το καημένο το κοριτσάκι μου με ίσιο καρέ και αφελειες (ήταν 1,5 ετών και εγώ είχα πάει τα δίδυμα στον παιδίατρο),ενώ την είχα αφήσει με σγουρό μαλλι μέχρι τον ώμο.Την είχε κουρεψει η πεθερά και η κουνιαδα,και είχαν πετάξει τα μαλλιά στο σιφονι του μπαλκονιού (λες και δεν θα το καταλάβαινα)Έγινε χαμός,για να μην τα πολυλογώ,το μόνο όμως αποτέλεσμα ήταν να βγω ξανά η υστερική και υπερβολική νύφη.

-Ήθελε να βγει σωνει και καλά το όνομα της και εδώ,ενώ ο εγγονός από την κόρη έχει το όνομα της, Θεοφάνης,έτσι τον Αυγούστου αναγκαστηκαμε να κάνουμε ονοματοδοσία και στα τρία παιδια (που θα βαφτίσουμε το Μάιο).

-Όταν έμαθε πως θα μετακομιζαμε Μυτιλήνη,πήρε τηλέφωνο τη μάνα μου και της είπε "Βρε συμπεθερα, δεν νοικιαζεις καμία γκαρσονιερα να μείνεις στην Αθήνα" νομίζοντας πως εγώ πάω εκεί για να είμαι Κοντα της.

-Τα Χριστούγεννα είχαν ξαναερθει, και επειδή ο μπεμπης είχε αρρωστησει,καθόμουν συνέχεια από πάνω του,τα δίδυμα τα φρόντιζαν οι δικοί μου,είχα λοιπόν άφησει την Βασιλενια να πάει μια βόλτα με τους παππούδες της μέχρι το κτήμα να παίξει με τα σκυλιά που έχουμε εκεί.Δεν είχαν λείψει ούτε μισή ώρα,όταν χτυπάει την πόρτα η αδελφή μου και είχε μαζί της τη μικρή χωρίς το μπουφάν της και κλαμμενη.Τι είχε γίνει? Γυρνώντας από το κτήμα τα πεθερικα μπήκαν σε ένα μανάβικο, και η Βασιλενια λέει είδε κάτι στη βιτρίνα του απέναντι ψιλικατζιδικου και τους ζήτησε να το πάρουν.Εκείνοι ήταν απασχολημένοι,οπότε βγήκε από το μαγαζί,αλλά η αδερφή μου γυρνώντας απ'τη δουλειά της την βρήκε να τριγυρνά Τρεις δρόμους μακριά από εκεί που ήταν τα πεθερικά.Το τι έπαθα μόλις έμαθα τι συνέβη δεν περιγράφεται,έγινε κυριολεκτικά χαμός,μιας κ η Βασιλενια τότε ήταν μόνο 4 χρόνων!!!!Τους ξαναμιλησαμε τον Απρίλιο,στα γενέθλια του μπέμπη, και δεν τους ξανααφησα να βγουν απ'το σπίτι μαζί με κάποιο απ'τα παιδια αν δεν είναι μαζί κάποιος άξιος εμπιστοσύνης.

Είναι πραγματικά απίστευτα αυτά που συμβαίνουν,δυστυχώς όμως συμβαίνουν!Και έχω αρχίσει πραγματικά να ανησυχώ!

Οι τέσσερις θησαυροί μου:Βασιλενια,Λιλιανα,Μαριος και Νεκτάριος!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι ναι, υπάρχουν χοντράδες και χωριατιές, να το πούμε έτσι, στη συμπεριφορά, αλλά με εξαίρεση το περιστατικό με το μαλλιοτράβηγμα του μωρού, θα τις προσπερνούσα ως χοντράδες και χωριατιές. Ζώντας κοντά σχετικά με κάποιον για χρόνια, ε όλο και κάτι ψάξε ψάξε θα βρεις, όπως μπορεί να σου έχουν βρει και αυτοί. Όπως το να μην πλύνεις τα πιάτα όταν είσαι καλεσμένος, το να μην έχει συνειδητοποιήσει ένας παππούς που προφανώς εξέθεσε το παιδι του στον καπνό ότι τώρα είναι εικοστός πρώτος αιώνας και πρέπει να φερθεί διαφορετικά στη νύφη και στα εγγόνια του, σε σχέση με το πώς φέρθηκε στο παιδί του.

 

Εκείνοι μπορεί να φαρμακώθηκαν που κάνατε τέσσερα παιδιά και δεν δώσατε το όνομα της μιας γιαγιάς. Στη δική τους τη γενιά αυτό δεν γίνεται να πέσει εντελώς κάτω.

 

Το να μην τους έχεις εμπιστοσύνη να μείνουν μόνοι τους με παιδιά, ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι. Λόγω ηλικίας πες, λόγω επιπολαιότητας που μεγάλωσαν σε άλλες εποχές. Δεν είναι όλοι οι παππουδογιαγιάδες άξιοι να τα βγάλουν πέρα σε όλες τις συνθήκες.

 

Από την άλλη βλέπω ότι εκείνοι κάναν ένα σωρό έξοδα να έρθουν να σας δουν, μόνο για εισητήρια, σε μια εποχή που δεν έχει μάλλον και τίποτα να κάνουν εκεί που είστε και τρώγεστε όλοι με τα ρούχα σας. Αν ήταν καλοκαίρι θα πηγαίνατε - θα πήγαιναν για κανένα μπάνιο.

Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάζω τον εαυτό μου ως την κακομοίρη νύφη που τα περνάει όλα απ'τα διαβολικα πεθερικά της, άλλωστε και η δική μου μητέρα δεν είναι τέλεια.Άν όταν είχαμε παντρευτεί είχε κάνει ενα χ σχολιο και μετά από τρία χρόνια μια Ψ παρατήρηση δεν θα το έκανα θέμα, αλλά από τη στιγμή που γίνονται μαζεμένα και συνεχόμενα,και εμπλέκουν τα παιδια και την οικογένεια μου δεν θα τα χαρακτήριζα ως χοντραδες.Ναι, δεν λέω,έκαναν έξοδα να έρθουν να μας δουν (που αν δεν ήταν τα γενέθλια του γιόκα δεν θα ερχόντουσαν),αλλά αυτό σημαίνει πως πρέπει να τα υπόμείνω όλα? Αν στο κάτω κάτω έχουν μείνει στις "παλιές" εποχές,τουλάχιστον να μην κάνουν σαματά όταν εκφραζουμε την αντίθετή γνώμη!

Οι τέσσερις θησαυροί μου:Βασιλενια,Λιλιανα,Μαριος και Νεκτάριος!

Link to comment
Share on other sites

Και να συμπληρώσω ότι και ο δικός μου άντρας δε μεγάλωσε στα σαλόνια, σε ένα σπίτι με χωριατιές μεγάλωσε. Το θέμα είναι ότι βγήκε κάπως διαφορετικός φαντάζομαι. Το να πει μια ψευτιά σε ένα παιδί, γιατί κάποιοι στη γενιά τους την ψευτιά την έχουν στο τσεπάκι, ότι δήθεν λέει τα παιδιά είναι κουρασμένα ενώ δεν θέλει ποιος ξέρει για ποιο άγνωστο λόγο δικό της να πει δεν θέλω να ξυπνήσει το παιδί που κοιμάται, πολύ άνετα θα το έλεγε και η δική μου πεθερά. Που όμως δεν έχει κάνει τόσο χοντρά, όσο η δική σου, είναι αλήθεια! Εγώ το είπα στον άντρα μου όμως, τελεία, με αυτό τον άνθρωπο δεν μπορώ να συνεννοηθώ, όταν άλλα λέει, άλλα εννοεί και γενικά δεν ξέρει κανείς τι έχει στο κεφάλι του και δεν αισθάνομαι ότι με σέβεται αρκετά ούτε και κανέναν δηλαδή σέβεται αρκετά εντός ή εκτός οικογένειας. Από την άλλη το ότι δεν μπορώ ή δεν θέλω πια να συνεννοηθώ δεν μου δίνει το δικαίωμα να μην έχουμε κάποιες αποδεκτες και σχετικά συχνές επαφές.

 

Τελικά, από αυτή τη γυναίκα με την όποια ανατροφή βγήκε ο άντρας σου και αυτό έχει σημασία. Προσωπικά δεν δίνω πολλή σημασία στις χωριατιές της πεθεράς. Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη γιαγιά τους και ας μην είναι και λαίδη, αρκεί να τα αγαπάει αληθινά. Που τα αγαπάει νομίζω, εκτός αν πρόκειται για κλινική περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου μεγαλώσαμε στα σαλόνια,ούτε είμαι από τις υστερικές μάνες που δεν αντέχουν την παραμικρή ατέλεια.Έχοντας τέσσερα παιδιά δύο αδελφές και τρία ανιψιά ακόμα ανήλικα προσπαθώ να τους μαθαίνω να είναι ανεξάρτητα και να στέκονται για τον εαυτό τους μόνα τους. Αλλα ορισμένα πράγματα όπως είπα δεν μπορούν να είναι άνεχτα.Δεν είπα να με λατρεύει η πεθερά μου ή να αστράφτουν τα μάτια της κάθε φορά που με βλέπει.Απλά να προσπαθήσει και εκείνη να έχουμε μια έστω τυπική σχέση,για τα παιδια!

Όσον αφορά την αγάπη της γιαγιάς, θα προτιμούσα να την αγαπάνε για τη φροντίδα που τους προσφέρει, παρά για τη σοκολάτα που τους έδωσε πριν το φαγητό ή το ότι τα άφησε να βγουν έξω χωρίς μπουφάν Γενάρη μήνα,επειδή ακριβώς εγώ δεν αφήνω να γίνουν, γιατί έτσι τα παιδιά μαθαίνουν πως η μαμά δεν επιτρέπει ορισμένα πράγματα,ενώ η γιαγιά τα επιτρέπει.Ακριβώς επειδή είναι μικρά και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ακόμα το τι είναι αγάπη και ενδιαφέρον και τι απλώς όρεξη να εναντιωθουμε απέναντι στην νύφη.

Οι τέσσερις θησαυροί μου:Βασιλενια,Λιλιανα,Μαριος και Νεκτάριος!

Link to comment
Share on other sites

Mutty, πάνω από όλα θα πρέπει να βάλεις την ηρεμία της οικογένειάς σου (βεβαίως, οικογένειά σου είναι ο άντρας σου και τα παιδιά σου), ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνεις κακιά, υστερική ή ότι θα τους διώξεις και από το σπίτι αν χρειαστεί.

Η πεθερά σου καλά έκανε και ανέθρεψε το γιό της, ως όφειλε, αλλά το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ για τα δικά σου παιδιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτά θα πρέπει αργότερα να ανέχονται ακραίες σου συμπεριφορές

 

 

Από την άλλη το ότι δεν μπορώ ή δεν θέλω πια να συνεννοηθώ δεν μου δίνει το δικαίωμα να μην έχουμε κάποιες αποδεκτες και σχετικά συχνές επαφές.

 

Αthina, αποδεκτές επαφές είναι και αυτές που γίνονται εκτός σπιτιού ή στο πλαίσιο μίας ολιγόωρης επίσκεψης. Στην περίπτωση της mutty, όπως μας τα περιέγραψε δηλαδή, 10 μέρες στο νησί σπίτι τους , πεθερά, πεθερός, κουνιάδα και τρίχρονος γιός κουνιάδας, εκ των οποίων τη μια βδομάδα ο σύζυγος θα είναι απών, τότε θα πρέπει να εστιάσει στα όρια που πρέπει να τεθούν, ασχέτως χωριατοσύνης.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αυτο που θελω να σου πω διαβαζοντας ολα αυτα που εγραψες εσυ και οι αλλες κοπελες, να προσεξεις ολη αυτη η κατασταση να μην επηρεασει τη σχεση σου με τον αντρα σου.Τετοιου τυπου γυναικες πρεπει να της χειριζεσαι με διπλωματια.Μην επιτρεπεις να σε στεναχωρει και να σου σπαει τα νευρα, βρες τροπο να το κανεις εσυ οσο καιρο μεινει.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα κι έφριξα. Όχι τόσο με τις σάχλες που μπορεί να ακούγονται από το στόμα τους, ποιός τους δίνει σημασία έτσι κι αλλιώς. Αλλά ότι αφορά την ακεραιότητα των παιδιών σου θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. Συγγνώμη αλλά όταν αφήνει τον τρίχρονο γιό της (η κουνιάδα) να τραβάει τα μαλλιά του μωρού, τότε δεν μιλάμε για χωριατιά, μιλάμε για ανευθυνότητα, για να μην πω τίποτα άλλο. Να μην σχολιάσω το ότι έχασαν το κοριτσάκι σου στη βόλτα... Καλά θα τους είχα γδάρει, ας ήταν και οι γονείς μου....

 

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Lucia. Στο σπίτι σου και στην οικογένεια σου κανόνες βάζετε ο άντρας σου κι εσύ. Τελεία. Οποιανού δεν του γουστάρει υπάρχουν κι ωραιότατα ξενοδοχεία. Και δεν μιλάω τόσο για συνήθειες - που δεν βλάπτουν όμως τους άλλους (πχ τσιγάρο) - όσο για πράγματα που αφορούν την ηρεμία και την ακεραιότητα των παιδιών σας. Τι πάει να πει δεν σας ακούνε? Συγγνώμη αλλά δεν είστε πλέον παιδιά, είστε οι γονείς και είστε υπευθυνοι για τα παιδιά σας. Βάλτε τους όρια. Και το τσιγαράκι του στο μπαλκόνι ο παππούς. Τι πάει να πει είναι το μυαλό του δυο γενιές πίσω? Δεν του ζήτησε κανείς να εκσυγχρονιστεί, να μην καπνίζει μπροστά στα παιδιά γιατί τα βλάπτει του είπατε.

 

Το Πάσχα που μας πέρασε είμασταν στο εξοχικό μας. Την Κυριακή του Πάσχα ήρθαν τα πεθερικά μου κι έμειναν το βράδυ. Να σημειώσω ότι έχω μια υπέροχη πεθερά με την οποία θα μπορούσα ίσως να συμβιώσω πιο εύκολα απ'ότι με τον άντρα μου. :lol: Δεν ισχύει το ίδιο για τον πεθερό μου αλλά έχει κι αυτός ευθυγραμμιστεί πλέον... Έχουν άλλες συνήθειες, θέλουν πχ να τρώνε 12.30 το μεσημέρι, ξυπνάνε από τον μεσημεριανό ύπνο στις 16.00, θα πάνε στο μπάνιο και θα πιτσιλίσουνε νερά ολούθε (να πω την αλήθεια φοβάμαι μη γλιστρίσουν κι έχουμε άλλα) κοκ. Αλλά δεν με νοιάζει. Είναι συνήθειες στις οποίες θα υποχωρήσω όπως και στις συνήθειες ενός βρέφους. Αλλά άλλο το να ξεβολευτώ για λίγες μέρες και να σφουγγαρίζω πχ το μπάνιο και την κουζίνα 8 φορές τη μέρα κι άλλο να μου φλομόνανε το σπίτι με καπνό ή να μου βασανίζει ένα τρίχρονο το παιδί μου κι ο γονιός να μην λέει τίποτα, αυτό δεν το ανέχομαι, ούτε από τους παππούδες, ούτε από κανέναν. Στο εξοχικό μας κυρίως έχουμε φιλοξενήσει πολύ κόσμο. Όσοι φερόντουσαν λες και είχαν υπηρέτρια μέσα στο σπίτι - και δεν το δικαιολογούσε ούτε η ηλικία τους, ούτε η πνευματική τους κατάσταση - απλά δεν ξαναήρθαν.

 

Και κάτι ακόμα που λέει η γιαγιά μου.... Ο μουσαφίρης, είναι μουσαφίρης την πρώτη μέρα μόνο. Μετά, διακριτικά προσφέρεται έστω να βοηθήσει την οικοδέσποινα σε απλά πράγματα (στο στρώσιμο του τραπεζιού πχ όχι να βάλει μπουγάδα) και φροντίζει μόνος του ότι τον αφορά άμεσα πχ το στρώσιμο του κρεββατιού του, εκτός και αν φιλοξενήται σε σπίτι με καμαριέρα και μπάτλερ. Αν δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία, υπάρχουν και τα ξενοδοχεία.

Link to comment
Share on other sites

Ναι,αλλά τι γίνεται όταν ούτε ο άντρας έχει επιρροή πάνω τους.Στο παρελθόν,όταν τα σχόλια και οι πράξεις τους αφορούσαν εμένα μόνο έκανα την πάπια,τώρα όμως,που εμπλέκουν και τα παιδιά μου, τη μάνα μου και την αδελφή μου,δεν γίνεται.

 

Κακώς δεν μιλούσες.

Όταν γίνεται κάτι που το μαθαίνεις με άμεσο τρόπο (δηλαδή λένε κάτι σε εσένα ή στα παιδιά ή παρεμβαίνουν σε κάτι μπροστά σου), αντιδράς άμεσα και απόλυτα.

 

πχ- μα στέλνεις τα παιδιά 3χρονών σε παιδικό σταθμό και η μάνα σου κάθεται; Δεν τα στέλνουμε για φύλαξη, τα στέλνουμε για άλλους λόγους. και αν επιμένει, σταματάς να εξηγείς και λες απλώς: μην ασχολείστε

 

-τσιγάρο; κομμένο μέσα στο σπίτι και ας σε θεωρούν υπερβολική

 

Αν ακούς κάτι με έμμεσο τρόπο, δηλ. η πεθερά σου είπε κάτι στη γειτόνισσα και η γειτόνισσα το είπε στην κόρη της κτλ κτλ, απλώς δεν ασχολείσαι καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

αφού ούτε εσείς, ούτε αυτοί περνάτε καλά, γιατί πρέπει να συμβιώνετε τόσες μέρες.

Τέσπα, ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.

Εγώ από την άλλη, έχω την νοοτροπία, πώς όταν φιλοξενώ ανθρώπους σπίτι μου, προσπαθώ να είμαι ευγενική και αποστασιοποιημένη ότι χωριατιά ή χοντράδα να ακούσω.

Είστε στην επαρχία, έχει ακόμη καλό καιρό, αντί να τρώτε τις σάρκες σας, βγείτε όλοι μαζί μια βόλτα. καθίστε σε ένα καφενεδάκι να αγναντέψετε τη θάλασσα. και αν η πεθερά εξακολουθεί και πετάει καρφάκια, αγνοήσε την ή απάντησε με τρόπο και ευγενικά.

Αν ζούσατε κοντά θα σου έλεγα τράβα το σκοινί, αλλά βρίσκεστε 1 φορά το χρόνο, μην φθείρεστε τόσο.

Δεν ξέρω αλλά εμένα οι χωριατιές/κατινιές δεν με θυμώνουν με κάνουν και γελάω. π.χ αν κάποιος κάνει σχόλια για το φαγητό της οικοδέσποινας μπροστά της (δεν σέβεται τον κόπο της) θα τον θεωρήσω πολύ μικρόψυχο και όχι δεν θα του απαντήσω, αλλά θα βρω άλλο θέμα συζήτησης πιο ενδιαφέρον που ο άλλος δεν θα έχει πεδίο για κατινιές.

 

να σας πω τι κάνει η δική μου πεθερά, που κρατάει την μικρή τα πρωινά. συμπεριφέρεται λες και δεν είναι σε σπίτι. μετά από κάθε γεύμα της μικρής, αφηνει το πάτωμα βομβαρδισμένο με φαγητό, το οποίο το πατάνε και πάει και στα άλλα δωμάτια. καταλαβαίνω, πως θέλει να μου περάσει το μηνυμα ότι "εγώ μόνο φυλάω την μικρή, τις δουλειές στο σπίτι σου εσύ". απλώς μου φαίνεται τόσο καφρίλα και χωριατιά να βλέπεις ένα πάτωμα χάλια και να μην μαζεύεις τα χοντρά ούτε με μια χαρτοπετσέτα. τώρα πια γελάω με την συμπεριφορά της, η οποία δεν είναι συμπεριφορά νοικοκυράς 65 χρόνων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κορίτσια,

έχω μαζέψει πολλά σήμερα και θα σκάσω,αλλά πρώτα από όλα θέλω να σας πω ευχαριστώ που δειχνετε ενδιαφέρον για το θέμα μου.Και ξεκινάμε:

-Όπως μάλλον καταλάβατε,έχω τρεις αδελφές:μια μεγάλη,την Κωνσταντίνα,και δύο μικρες,την Κρυσταλλένια και την Καλλιόπη.Η Κωνσταντίνα λοιπόν έχει κομμωτήριο,στο οποίο δουλεύει τα πρωινα 9 με 1 και τα απογεύματα 5 με 9.Μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη είχε μια κοπέλα που την βοηθούσε,η οποία όμως έκανε εγχείρηση,και θα ξαναγυρίσει στη δουλειά αρχές Νοέμβρη.Μιας και η αδελφή μου είναι ήδη 4 μηνών έγκυος στο τέταρτο παιδάκι,το πολύ σε ένα μήνα θα το κλείσει το κομμωτήριο, οπότε είπε να μην προσλάβει άλλη,έτσι τα πρωινά πάω και τη βοηθάω εγώ, τα απογέυματα η Κρυσταλλένια.Άμα λείπει ο συζυγος παίρνω και τον μπέμπη μαζί,γιατί τον βολεύουμε στο παρκοκρέβατο,παίζει με το τρίτο παιδάκι της αδελφής μου,που είναι λίγο μεγαλύτερο,κτλπ.Μιας και τα πεθερικά πήραν τον άλλο εγγονο για βόλτα στη θάλασσα,η΄κουνιάδα δεν ήθελε να κάτσει μόνη της στο σπίτι,και ήρθε να "βοηθήσει" κι εκείνη.

Σε κάποια φάση λοιπόν η κουνιάδα καθόταν στον καναπέ διαβάζοντας περιοδικό,εγώ τακτοποιούσα κάτι πράγματα στο ταμείο,η αδελφή μου είχε μολις κουρέψει μια κοπέλα,και της έβγαζε την καπα από το λαιμό.Ρίχνει μια ματιά η κουνιάδα ίσα ίσα στην κοπέλα,και ξεφωνίζει "Είναι στραβά από πίσω!".Τρόμαξε η κοπέλα,λέει "Που;;;;",η Κωνσταντίνα κ εγώ παγώσαμε, αλλά τελοσπάντων η αδελφή μου της έψαξε το μαλλί,την σήκωσε,το τσέκαρε,κ λέει τελικά΄πολύ ευγενικά "Μα όχι,ολόισιο είναι",και το παραδέχτηκε ακόμα και η πελάτισσα."Μα όχι,δεν το βλέπεις,να εκεί!! επέμενε η κουνιάδα,σηκώθηκε,και μόνο όταν πλησίασε και το τσέκαρε και η ίδια διαπίστωσε πως μια χαρά ήταν το μαλλί της κοπέλας."Το έβλεπα από λάθος οπτική γωνία" δικαιολογήθηκε,και μετά έφυγε για να πάει να φάει κάτι,λέει.Η αδελφή μου και με το δίκιο της παραπόνέθηκε,έλεγε πως από την Παρασκευή μας έχουν βάλει στο στόχαστρο οικογενειακώς,και έγώ τα είχα πάρει,αλλά ήθελα να της μιλήσω προσωπικά,όχι να ανακατευτούν τα πεθερικά.Αδύνατο όμως.Γιατί αυτή τους είχε μιλήσει όμως,και με πήραν τηλέφωνο την ώρα που δούλευα:

Πεθερά:Τι διαφωνίες λέει η (κουνιάδα) πως είχατε πριν λίγο?

Εγω:Τίποτα,δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε. (για να μην με λένε υπερβολική,και κυρίως για να μην ανακατευτούν περισσότερο).

Π:Μα τότε γιατί θυμώσατε έσείς?Μπορεί να είχε δίκιο η (κουνιάδα) και να της τα έκοψε όντως στραβα η Κωνσταντίνα!

Εγώ(με πολύ θυμό):Αν η Κωνσταντίνα της τα είχε κόψει στραβά,θα το έβλεπε πρώτη και καλύτερη η Κωνσταντίνα,και όχι η (κουνιάδα) από εκεί που καθόταν (της το έκλεισα).

-Η πεθερά επέμενε να μαγειρέψει εκείνη σήμερα κοτόπουλο με πατάτες, και εγώ δέχτηκα (για να μην λέει πως δεν μας αρέσει η μαγειρική της). Γυρναω σπίτι στις 2 μαζί με τα παιδιά,τα οποία πεινούσαν,και βλέπω την πεθερά να μιλάει στο κινητό,και φαγητό μηδέν.Η δικαιολογια ήταν πως δεν είχε πατάτες.Πάω στο καλάθι που τις φυλάμε,και όντως δεν είχε (είχαμε αγοράσει την Παρασκευη για το τραπέζι,αλλά σκέφτηκα πως τελείωσαν), νευριάζω μεν που δεν με πήραν να πάω να παρω πριν γυρίσω,αλλά μιας και το μανάβικο είναι πενήντα μέτρα μακρια,βγήκα και πήρα.Και της λέω οριστε οι πατάτες και απαντάει αχ δεν μπορώ να μαγειρεψω τωρα αρχιζει η ταδε σειρά.Και δεν φτάνει αυτό,αλλά είχε κάνει και την κουζίνα άνω κάτω για να κόψει φρούτα για το μικρό."Ε,λοιπόν λέω,εγώ δεν μπορώ να μαγειρέψω τώρα.Αν δεν είχατε πει εσείς πως θα μαγειρέψετε τότε θα είχα γυρίσει λίγο νωρίτερα για να το κάνω εγώ.Τα παιδια μου πεινάνε και δεν μπορούν να περιμένουν μια ώρα να ψήσω εγώ το κοτοπουλο.Μην αναλαμβανετε δουλειές αν δεν είστε σίγουροι πως μπορείτε να τις κάνετε!""Δεν μπορείς να μαγειρέψεις κάτι πιο ευκολο βρε Κατερίνα,να φάμε σε κανένα τέταρτο?" "Δεν χρειάζεται,μπαινει στη μέση ο πεθερός,θα πάω να φέρω για όλους μας σουβλάκια.Άλλωστε το κοτόπουλο δεν αρέσει καθόλου στο Φάνη (εγγονός),πως θα φάει το παιδι?-πείραζε που δεν άρεσαν τα κουκιά στο Μάριο,δεν πειράζει όμως που επειδή δεν αρεσει σε έναν το κοτοπουλο δεν θα φάει κανεις-".Η πεθερά είναι μουτρωμένη,και μάλιστα πριν που άλλαζε την πάνα του μωρού και ήταν και κοντά της η Λιλιάννα μονολογούσε "Αντε να μεγαλώσετε,να έρχεστε εσείς στην ΑΘήνα,γιατί εδώ το περιβάλλον είναι πολύ αφιλόξενο-ενώ στην Αθήνα επικρατεί οικογενειακή θαλπωρη-.Αυτά είναι τα σημερινα.

Καλά θα τους είχα γδάρει, ας ήταν και οι γονείς μου....

Κι εμείς σε τέτοιο σημείο φτάσαμε...

Ο μουσαφίρης, είναι μουσαφίρης την πρώτη μέρα μόνο. Μετά, διακριτικά προσφέρεται έστω να βοηθήσει την οικοδέσποινα σε απλά πράγματα (στο στρώσιμο του τραπεζιού πχ όχι να βάλει μπουγάδα) και φροντίζει μόνος του ότι τον αφορά άμεσα πχ το στρώσιμο του κρεββατιού του, εκτός και αν φιλοξενήται σε σπίτι με καμαριέρα και μπάτλερ.

Δεν ζητησα υπερβολές,αλλά εγώ όταν πάω πχ σε ένα τραπέζι φροντίζω να παω το πιατο μου στο νεροχύτη,να βοηθήσω λίγο στο συμμαζεμα του τραπεζιού,και όχι να βλέπω την οικοδέσποινα να τα τραβάει όλα αυτά.Ακόμα και το κρεβάτι εγω τα αναλαμβάνω,αλλά πες είναι γέροι άνθρωποι-η γιαγιά μου βέβαια ακόμα στρώνει το δικό της και είναι 92 χρονών.

αφού ούτε εσείς, ούτε αυτοί περνάτε καλά, γιατί πρέπει να συμβιώνετε τόσες μέρες.

Λάθος:αυτοί περνάν καλά,γιατί φροντιζουν να περνάμε εμείς χαλια.

να σας πω τι κάνει η δική μου πεθερά, που κρατάει την μικρή τα πρωινά. συμπεριφέρεται λες και δεν είναι σε σπίτι. μετά από κάθε γεύμα της μικρής, αφηνει το πάτωμα βομβαρδισμένο με φαγητό, το οποίο το πατάνε και πάει και στα άλλα δωμάτια. καταλαβαίνω, πως θέλει να μου περάσει το μηνυμα ότι "εγώ μόνο φυλάω την μικρή, τις δουλειές στο σπίτι σου εσύ". απλώς μου φαίνεται τόσο καφρίλα και χωριατιά να βλέπεις ένα πάτωμα χάλια και να μην μαζεύεις τα χοντρά ούτε με μια χαρτοπετσέτα.

Μνησθητοι μου κύριε....

Οι τέσσερις θησαυροί μου:Βασιλενια,Λιλιανα,Μαριος και Νεκτάριος!

Link to comment
Share on other sites

κοριτσάκι είναι προφανές ότι δεν σε πάνε και θέλουν να σου σπάσουν τα νεύρα. Εγώ απλώς λέω μην τους δώσεις αυτή την χαρά. γιατί χαρά θα είναι για αυτές να σε δούνε θυμωμένη και βέβαια το καλύτερό τους θα είναι να σε οδηγήσουν σε κανένα τσακωμό και ξεκατίνιασμα μαζί τους.

 

για αυτό θα σου έλεγα πούλα τρέλα. δύσκολο? ναι σίγουρα, αλλά μόνο αυτό θα τους σπάσει τα νεύρα.

 

Δεν μαγείρεψε η πεθερά? cool εσύ, πάρε τα παιδάκια σου και ταϊσε τα έξω. δεν είναι τραγικό μια μέρα να μην φάνε σπιτικό φαγητό.

 

χοντράδες η κουνιάδα? αγνόησέ την.

 

εγώ θα έδειχνα ότι είμαι μέσα στην τρελή χαρά και δεν θα τους χάριζα την ικανοποίηση ότι με έφτασαν στα όριά μου.

 

σε τέτοιους ανθρώπους, το χειρότερό που μπορείς να τους κάνεις είναι να τους αγνοήσεις. θα σκάσουν....

Link to comment
Share on other sites

 

εγώ θα έδειχνα ότι είμαι μέσα στην τρελή χαρά και δεν θα τους χάριζα την ικανοποίηση ότι με έφτασαν στα όριά μου.

 

σε τέτοιους ανθρώπους, το χειρότερό που μπορείς να τους κάνεις είναι να τους αγνοήσεις. θα σκάσουν....

 

Έχει δίκιο το rosaki. Βασικά σταμάτα να τσιμπάς σε ό,τι λένε και σε ό,τι κάνουν και να δείχνεις ότι δεν τους έχεις ανάγκη. Δεν έχεις ανάγκη την πεθερά για να μαγειρέψει. Δεν έβαλε το κοτόπουλο; Δεν πειράζει. Φτιάξε κάτι γρήγορο για τα παιδάκια σου και οι υπόλοιποι ας φάνε έξω.

 

Δεν στρώνει το κρεββάτι της; Μην τρέχεις να το στρώσεις εσύ. Ας μείνει 1 βδομάδα άστρωτο. Και αν σου πει τίποτα, ε πες δυστυχώς με 4 παιδιά + άλλο τόσο κόσμο δεν προλαβαίνω, βάλτε και εσείς ένα χεράκι, αλλιώς δεν πειράζει. Δεν παρεξηγούμαστε μεταξύ μας:D

 

Μόνο μια σημείωση: σχετικά με το συμβάν στο κομμωτήριο, εστιάσατε σε λάθος σημείο με την αδελφή σου. δεν έχει σημασία αν ήταν όντως στραβό το μαλλί ή όχι. Έπρεπε να της πείτε ότι δεν κάνουμε σχόλια μπροστά στον πελάτη τελεία και παύλα. Αν ήθελε ας έπιανε την αδελφή σου διακριτικά να της υποδείξει κάτι. Μην ξανατολμήσει να ανακατευτεί.

 

Και μια φιλική συμβουλή. Μην γράφεις τόσα προσωπικά στοιχεία στο ίντερνετ (ονόματα κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην πραγματι εχεις δωσει τοσα προσωπικα στοιχεια που ευκολα μπορει να σ αναγνωρισει καποιος. Στο θεμα μας τωρα ουτε "τους πας" ουτε "σε πανε", ειναι προφανες. Τα υπερ σου, τους εχεις χαρισει 4 εγγονια και σ αγαπαει το παιδι τους. Γιατι παλευεις λοιπον; Αφου τους καλεσες κι ειχαν την καλωσυνη να ερθουν, φιλοξενησε τους σωστα, και θα τους μαγειρεψεις το καλυτερο σου φαγητο, θα τους ξαναγησεις στο νησι σου, θα τους αφησεις να βγουν με τα εγγονια τους. Λιγες μερες ειναι θα περασουν. Μεταξυ μας την βοηθεια στην αδερφη σου σαν δικαιολογια την βλεπω (και την ειδαν, γι αυτο ηρθε και η κουνιαδα μαζι),θα την βοηθουσες αν επαιρνες τα παιδια της για να δουλεψει απερισπαστη, και παλι οχι αυτες τις μερες που εχεις φιλοξενουμενους στο σπιτι. Κανε ενα βημα προς αυτους μηπως κανουν κι εκεινοι προς τα εσενα. Συνεργασου με την μητερα σου, καταπληξτε τους με τη φιλοξενια σας κι ευχηθειτε να μην θελουν να σας επισκεπτονται συχνα.

Link to comment
Share on other sites

η Melia το πήγε ένα βήμα παρακάτω και συμφωνώ.

αυτό σου έλεγα και εγώ από την αρχή. Κανονίστε να τους πάτε μια εκδρομή, να τους δειξετε τα μέρη σας, να τους φτιάξετε ένα παραδοσιακό φαγητό. να βγείτε μια βόλτα στη θάλασσα.

Αυτοί οκ λένε χοντράδες και χωριατιές, αλλά και εσείς έχετε φιλοξενούμενους και πρέπει να τροποιήσετε λίγ οτην καθημερινότητα σας για να κάνετε πράγματα μαζί τους. και αν συνεχίσουν τις κακιούλες τους, μην δώσεις σημασία, εσύ ψύχραιμη και φιλόξενη.

 

 

Μήπως να ζητούσες από τις διαχειριστές να μεταφέρον το θέμα σε άλλη ενότητα, ορατή μόνο από τα συνδεδεμένα μέλη?

έχεις δώσει πολλά προσωπικά στοιχεία και δεν είναι καλό για σένα να είναι ορατά σε ολους. έτσι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε πιο χαλαρά και την κουβέντα μας.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...