Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κακές σχέσεις με τη μία γιαγιά - τι λέμε και τι όχι σε 4χρονο

Recommended Posts

Καλή σας μέρα.

Θα ήθελα να ζητήσω την άποψή σας για το τι πρέπει να πω και τι όχι στο παιδί μου που είναι 4 ετών, σχετικά με το ότι δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις με τη μία γιαγιά. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η μαμά -εγώ δηλ.- δεν έχω οποιαδήποτε σχέση με την πεθερά και δεν την επισκέπτομαι. Αντίθετα, το παιδί επισκέπτεται αραιά και πού τη γιαγιά μαζί με τον μπαμπά και αυτό είναι κάτι που επιδιώκω να γίνεται. Ακόμη, μιλώ με τα καλύτερα λόγια στο παιδί για τη γιαγιά του.

Το τι προκάλεσε όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι η γιαγιά δεν ήταν ούτε στον γάμο μας ούτε και στη βάπτιση της μικρής, από επιλογή. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Μετά έγιναν κάποιες προσπάθειες από πλευράς μας να υπάρχει κάποια σχέση, υπήρχε κάποια ανταπόκριση από τη γιαγιά, αλλά πάλι δεν με έπειθε, αφού μιλούσε με άσχημο τρόπο για τους γονείς μου, οπόταν θεώρησα ότι δεν χρειάζεται να κοροϊδεύω πλέον τον εαυτό μου, αφού αυτό δεν μπορώ να το δεκτώ και έτσι απομακρύνθηκα.

Τώρα όμως το παιδί που είναι σε ηλικία που αρχίζει και καταλαβαίνει κάποια πράγματα, κάποτε μου ζητά να πάμε μαζί στη γιαγιά, ενώ ρώτησε και την άλλη της γιαγιά -τη μητέρα μου- αν γνωρίζει την άλλη της γιαγιά. Και πρόσφατα, μου είπε ότι θέλει μια μέρα να κάνουμε ένα πάρτι στο σπίτι μας και να έρθουν και οι δυο γιαγιάδες.

Η πεθερά μου θέλει να πηγαίνει το παιδί και να το βλέπει και όποτε πάει το παιδί, του δίνει είτε κάποιο δώρο είτε κάποιο χρηματικό ποσό.

Να σημειώσω ότι η μητέρα μου δεν έχει κανένα πρόβλημα να συναντηθεί με τη μητέρα του συζύγου μου και μάλιστα πολλές φορές μου λέει να την πάρω για καφέ στην πεθερά μου να μιλήσουν κιόλας, πράγμα που αποφεύγω να κάνω αφού γνωρίζω ότι δεν υπάρχει αποδοχή από την πεθερά μου και θέλω να αποφύγω γεγονότα που θα επιδεινώσουν περισσότερο την κακή σχέση.

Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το πώς μπορώ να χειριστώ τα ερωτήματα του παιδιού και τι πρέπει να αποφύγω να πω. Θα ήθελα να ακούσω το τι θα κάνατε εσείς στη δική μου θέση. Ξέρω ότι ένας παιδοψυχολόγος θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά μου, αλλά θα ήθελα να ακούσω και τη δική σας άποψη.

Ευχαριστώ πολύ!

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Διαφημίσεις

Καλημέρα και να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!!

Και εγώ δεν έχω καλές σχέσεις με την πεθερά και τους κουνιάδους μου....αλλά το παιδί μου το πάω να το δει η γιαγια του (η πεθερά μου) μαζί με τον αντρα μου αραιά και που!!! Δεν την αφήνω να πάει μόνη της χωρίς εμένα....Της μιλάω και για το χωριο και την γιαγια της και τον παππου της αλλά μέχρι εκεί....για τους κουνιαδους μου=θείους της δεν της λέω σχεδόν τίποτα και μπορεί να μην τους θυμάται και καλά...γιατί είναι εγωιστές και έχουν εξαφανιστεί από την ζωή μας εδώ και 1,5χρόνο...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Εγώ στη θέση σου δεν θα διάλεγα να απομακρυνθώ μόνο εγώ από την εν λόγω γιαγιά. Τι εννοώ; Θα κράταγα τυπικές σχέσεις για το παιδί. Το να στέλνεις το παιδί με τον μπαμπά του και εσείς να μην συναντιέστε ποτέ, μου φαίνεται άσχημο και δεν βρίσκω πως θα το δικαιολογήσεις στο παιδί...

Καλύτερα να έχετε αραιές τυπικές επισκέψεις και επίσης αν θέλει να δει το παιδί να σηκωθεί και να έρθει έστω σε κάποια γιορτή και όχι να πηγαίνει μόνο το παιδί εκεί. Θα απαιτήσετε και από εκείνη, μπροστά στο παιδί να φέρεται πολιτισμένα χωρίς εντάσεις.

Αυτή τη στιγμή η πεθερά σου δεν έχει κάτι να χάσει. Και το παιδί βλέπει, και εσένα και τους γονείς σου σας έχει στην άκρη και λεει ότ,ι θέλει. Γιατί λοιπόν να της κάνεις το χατήρι;

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το να επισκέπτομαι κι εγώ τη γιαγιά το σκέφτομαι κι εγώ ως πιο σωστό. Αλλά αυτό που με κρατάει πίσω είναι που δεν αντέχω να υποκρίνομαι ότι όλα καλά, και ούτε αντέχω τη δική της υποκρισία... Από την άλλη, όταν πηγαίνει η κόρη μου με τον μπαμπά της, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον συζυγό μου για ό,τι γίνεται και λέγεται εκεί, γιατί μεταξύ μας δεν έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα και συμφωνούμε ότι η πλευρά του δεν είναι εντάξει. Και αυτός πηγαίνει μόνο και μόνο για το παιδί.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το να επισκέπτομαι κι εγώ τη γιαγιά το σκέφτομαι κι εγώ ως πιο σωστό. Αλλά αυτό που με κρατάει πίσω είναι που δεν αντέχω να υποκρίνομαι ότι όλα καλά, και ούτε αντέχω τη δική της υποκρισία... Από την άλλη, όταν πηγαίνει η κόρη μου με τον μπαμπά της, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον συζυγό μου για ό,τι γίνεται και λέγεται εκεί, γιατί μεταξύ μας δεν έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα και συμφωνούμε ότι η πλευρά του δεν είναι εντάξει. Και αυτός πηγαίνει μόνο και μόνο για το παιδί.

Νομίζω αυτό θα είναι η καλύτερη λύση. έτσι κι αλλιώς αναγκάζεσαι να υποκρίνεσαι στο παιδί μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη γιαγιά του και δικαιολογώντας τη. Ε, ας σας δει και κάποια στιγμή στον ίδιο χώρο ταυτόχρονα, χωρίς βέβαια εντάσεις. Απλώς τα εντελώς τυπικά. Αυτό να πεις και στην άλλη αν τυχόν αντιδράσει (πχ τώρα μας καταδέχεσαι; κτλ).

Διαφημίσεις

Παλαιότερα πήγαινα κι εγώ σε κάθε επίσκεψη, αλλά μπορεί να καθόμουν εκεί μία ώρα χωρίς να μου πει μία κουβέντα... Απλα μιλούσε με το παιδί και έκανε πως έβλεπε τηλεόραση για να αποφύγει κάθε συζήτηση. Δεν μιλούσε ούτε καν στον γιο της. Μετά αποφάσισα ότι δεν θα ξαναπήγαινα και όταν έκανα ένα χρόνο να πάω, μας έκανε επίσκεψη και έκανε τάχα ότι καταχάρηκε που με είδε (θυμήθηκε να μου μιλήσει, βλέπετε!) Και με την επίσκεψη εκείνη νόμιζε ότι διορθώθηκε η κατάσταση και ότι θα πήγαινα ξανά. Κάτι που δεν έγινε.

κ εμενα η αποψη μου ειναι να μην στελνεις το παιδι εκει μονο με το μπαμπα του,να πηγαινεις και εσυ,ολοι μαζι σαν οικογενεια.ετσι σιγα σιγα (χρονο χρονο)θα βρειτε καποια ισορροπια ωστε τουλαχιστο να μπορειτε ανα συνυπαρχετε σ ενα χωρο για καποιες ωρες σεβομενη η μια την αλλη...

Για να πάτε μαζί στη γιαγιά μπορείς να βρεις μια δικαιολογία του στυλ πονάει η μέση μου ή έχω πονοκέφαλο κοκ. Για να κάνετε ένα πάρτυ και με τις δύο γιαγιάδες πες της ένα "θα το σκεφτούμε" και τέλος. Γενικά, είμαι υπέρ του να εξηγούμε στα παιδιά γιατί δεν έχουμε σχέσεις με τον ένα ή τον άλλο. Χωρίς υπερβολές και με πολύ απλά και λίγα λόγια βέβαια. Αλλά η κόρη σου είναι πολύ μικρή για κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεν έχει τεθεί το ερώτημα "γιατί δεν μιλάς με τη γιαγιά?" και δεν νομίζω να μπει σ'αυτήν τη διαδικασία ακόμα.

Εφόσον το χειρίζεται καλά ο σύζυγος, δεν υπάρχει λόγος να χαλάσεις το στομάχι σου. Τουλάχιστον προς το παρόν και υπό την προϋπόθεση ότι δεν βάζει λόγια στη μικρή το πεθερόνι. :wink:

Σεβασμό από πλευράς της δεν μπορώ να περιμένω. Το επιβεβαιώνω συχνά με το τι λέει στον σύζυγό μου κάθε φορά που τον παίρνει τηλέφωνο. Συνεχώς ρίχνει καρφιά για τις επιλογές μας, αλλά -πλέον- βάζουμε από το ένα αφτί και βγάζουμε από το άλλο. Το θέμα είναι εγώ να το πάρω απόφαση να αρχίσω πάλι να πηγαίνω με τον άντρα και το παιδί μου όταν πηγαίνουν εκεί. Και θα το κάνω μόνο και μόνο για το παιδί μου.

Απλά θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας για το τι θα λέω στο παιδί μου όταν με ρωτάει διάφορα. Μέχρι τώρα έλεγα ότι δεν μπορώ να πάω στη γιαγιά γιατί εκείνη την ώρα είμαι δουλειά και δεν μπορώ να φύγω (οι επισκέψεις του συζύγου και του παιδιού στη γιαγιά τώρα γίνονται πρωινά). Μια μέρα με ρώτησε αν ξέρω τον δρόμο για το σπίτι της γιαγιάς και είπα ότι δεν τον θυμάμαι καλά γι' αυτό θα πρέπει μια μέρα να πάμε με τον μπαμπά μαζί.

Για να πάτε μαζί στη γιαγιά μπορείς να βρεις μια δικαιολογία του στυλ πονάει η μέση μου ή έχω πονοκέφαλο κοκ. Για να κάνετε ένα πάρτυ και με τις δύο γιαγιάδες πες της ένα "θα το σκεφτούμε" και τέλος. Γενικά, είμαι υπέρ του να εξηγούμε στα παιδιά γιατί δεν έχουμε σχέσεις με τον ένα ή τον άλλο. Χωρίς υπερβολές και με πολύ απλά και λίγα λόγια βέβαια. Αλλά η κόρη σου είναι πολύ μικρή για κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεν έχει τεθεί το ερώτημα "γιατί δεν μιλάς με τη γιαγιά?" και δεν νομίζω να μπει σ'αυτήν τη διαδικασία ακόμα.

Εφόσον το χειρίζεται καλά ο σύζυγος, δεν υπάρχει λόγος να χαλάσεις το στομάχι σου. Τουλάχιστον προς το παρόν και υπό την προϋπόθεση ότι δεν βάζει λόγια στη μικρή το πεθερόνι. :wink:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όταν μου είπε για να καλέσουμε και τις δυο γιαγιάδες μαζί στο σπίτι μας, απάντησα ότι θα το κανονίσουμε μια μέρα που θα έχουμε χρόνο.

Η γιαγιά, όταν πηγαίνει το μωρό εκεί, το ρωτά αν έχουμε άλλο παιδακι στο σπίτι ή αν έχει μεγάλη κοιλιά η μαμά. Μου το είπε το παιδί όταν ήρθε από τη γιαγιά. Νομίζω της μπήκε η ιδέα οτι αποφεύγω να την επισκεφτώ γιατί θέλω να κρύψω μια εγκυμοσύνη... Ασχολίαστο! Το παιδί απάντησε ότι δεν υπάρχει άλλο μωρό στο σπίτι και είμαστε μόνο οι τρεις μας, ενώ για την κοιλιά απάντησε ότι η μαμά έχει μεγάλη κοιλιά επειδή τρώει πολλά γλυκά! Σίγουρα θα την μπέρδεψε! Εν τω μεταξύ, είπε στον σύζυγό μου ότι είναι καλά να κάνουμε ένα δεύτερο παιδάκι τώρα! Αυτό το θεωρώ το άκρον άωτο του θράσους. Αυτά για την ιστορία.

Διαφημίσεις

Βρε μην τρελαίνεσαι. Ας λεει ό,τι θέλει, μην δίνεις σημασία και μην αφήνεις να σε επηρρεάζουν οι παρεμβάσεις της.

Εγώ πάντως , όποτε θα ήταν το παιδάκι μου εκεί, θα ήμουν οπωσδήποτε και εγώ από κοντά για να ελέγχω τι του λεει και πως το λεει και για να τη βάζω στη θέση της (κομψά πάντα). Αν τυχόν πας και φερθεί άσχημα, να αραιώσετε οικογενειακώς τις επισκέψεις. Ή θα πρέπει να σας δέχεται πακέτο όλους ή θα αραιώσετε όλοι. Αυτό το να μην πηγαίνει η νύφη, αλλά να πηγαίνει ο γιος με το εγγόνι για επίσκεψη, το ακούω συχνά αλλά δεν το καταλαβαίνω. Αν δεν φέρεται καλά η πεθερά στη νύφη, θα πρέπει και ο γιος να μην το δέχεται. αν απλώς παρεμβαίνει και δεν μπορείς να την ακούς, να πηγαίνετε και από κοινού να της βάζετε όρια. Μην της δίνεις χώρο λοιπόν...

Μην ασχολείσαι με το πεθερόνι, χαλάς φαιά ουσία! :lol:

Σοβαρά τώρα. Η μικρή μια χαρά την κουμαντάρει τη γιαγιά. Και μια χαρά απάντησες κι εσύ στη μικρή για το πάρτυ. Καταλαβαίνω γιατί αγχώνεσαι αλλά πραγματικά, δεν υπάρχει λόγος. Εφόσον η μικρή δεν σου κάνει λεπτομερής ερωτήσεις πχ "γιατί δεν μιλάς στη γιαγιά?" ή "τι σου έχει κάνει η γιαγιά?" ή "γιατί μαλώσατε με τη γιαγιά?" σημαινει ότι δεν την προβληματίζει κάτι ιδιαίτερα, ούτε έχει ψιλιαστεί κάτι κακό για τη σχέση σας. Άρα προφανώς η γιαγιά δεν λέει κάτι κακό για σένα μπροστά στο παιδί. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα θα φτάσει στ'αφτιά σου.

Το ότι εξέφρασε η μικρή την επιθυμία να βρεθείτε όλοι μαζί δεν σημαίνει κάτι πέρα από αυτό που σου είπε. Το αντιμετώπισες ψύχραιμα κι ωραία και τέλος. Μπορεί να το ξαναφέρει στο προσκήνιο κάποια στιγμή, νομίζω πως παρομοίως θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Κάτι ακόμα. Τα παιδιά δεν είναι χαζά. Αργά ή γρήγορα, μεγαλώνοντας, καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα από αυτά που ακούνε - ακόμα και από μισοκουβέντες. Αν κάνει το λάθος να στραφεί φανερά εναντίον σου μπροστά στο παιδί (ακόμα και με υποννοούμενα), τότε απλά θα το χάσει. Διότι κανένα παιδί δεν στρέφεται ενάντια στη μητέρα του. Νόμος της φύσης. ;)

Αυτό το να μην πηγαίνει η νύφη, αλλά να πηγαίνει ο γιος με το εγγόνι για επίσκεψη, το ακούω συχνά αλλά δεν το καταλαβαίνω.

Δεν πηγαίνω γιατί δεν μου αρέσει η συμπεριφορά της, αλλά δεν φταίει το παιδί μου να στερείται τη γιαγιά του. Όπως και να είναι αυτή, για το παιδί είναι η γιαγιά του και έχει δικαίωμα να τη γνωρίζει και να τη βλέπει. Μεγαλώνοντας το παιδί, θα κρίνει από μόνο του. .

Μην ασχολείσαι με το πεθερόνι, χαλάς φαιά ουσία! :lol:

Αυτό ξαναπές το!

Σοβαρά τώρα. Η μικρή μια χαρά την κουμαντάρει τη γιαγιά. Και μια χαρά απάντησες κι εσύ στη μικρή για το πάρτυ. Καταλαβαίνω γιατί αγχώνεσαι αλλά πραγματικά, δεν υπάρχει λόγος. Εφόσον η μικρή δεν σου κάνει λεπτομερής ερωτήσεις πχ "γιατί δεν μιλάς στη γιαγιά?" ή "τι σου έχει κάνει η γιαγιά?" ή "γιατί μαλώσατε με τη γιαγιά?" σημαινει ότι δεν την προβληματίζει κάτι ιδιαίτερα, ούτε έχει ψιλιαστεί κάτι κακό για τη σχέση σας. Άρα προφανώς η γιαγιά δεν λέει κάτι κακό για σένα μπροστά στο παιδί. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα θα φτάσει στ'αφτιά σου.

Όταν το παιδί γυρνάει από τη γιαγιά και τη ρωτάω πώς πέρασε και τι του είπε η γιαγιά, ή τι έκαναν με τη γιαγιά, μου τα λέει όλα, μα όλα! Οπόταν είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει στ' αφτιά μου το παραμικρό. Μια μέρα που συζήτησαν λίγο γιαγιά και μπαμπάς, μου τα είπε όλα με το νι και με το σίγμα! Το επιβεβαίωσα μετά με τον μπαμπά ;)

Το ότι εξέφρασε η μικρή την επιθυμία να βρεθείτε όλοι μαζί δεν σημαίνει κάτι πέρα από αυτό που σου είπε. Το αντιμετώπισες ψύχραιμα κι ωραία και τέλος. Μπορεί να το ξαναφέρει στο προσκήνιο κάποια στιγμή, νομίζω πως παρομοίως θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Κάτι ακόμα. Τα παιδιά δεν είναι χαζά. Αργά ή γρήγορα, μεγαλώνοντας, καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα από αυτά που ακούνε - ακόμα και από μισοκουβέντες. Αν κάνει το λάθος να στραφεί φανερά εναντίον σου μπροστά στο παιδί (ακόμα και με υποννοούμενα), τότε απλά θα το χάσει. Διότι κανένα παιδί δεν στρέφεται ενάντια στη μητέρα του. Νόμος της φύσης. ;)

Κι εγώ το πιστεύω αυτό για το δέσιμο μάνας-παιδιού!

......

Είναι χειρότερο , νομίζω να ¨ανακρίνεις¨το παιδί σου τί είπανε και τί κάνανε στην επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς γιατί σίγουρα το ίδιο θα κάνει και η πεθερά σου στο εγγόνι της......

Εγώ σου ξαναλέω , το παιδί μου πηγαίνει στο πατρικό του άντρα μου μόνο παρουσία μου.....Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από τί του λέει, τί του περνάει σαν μαθήματα κλπ....Και φυσικά στις επισκέψεις αυτές, 99% μιλάει τσιριχτά μόνο στο παιδί και ελάχιστα σε μας....

Και μην νομίζεις οτι τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται....Ναι μεν η κόρη μου ζητάει αραιά κ που επίσκεψη στο χωριό, αλλά όταν πχ παίρνει τηλεφωνο η πεθερά να δει τι κανουμε, μια φορα τις 10μέρες, δεν θέλει ή δεν ενθουσιαζεται να της μιλησει...Πρόσφατα μαλιστα , που της ελεγα να μιλησει και να χαιρετησει την γιαγια, μου λεει: δεν την αγαπαω, γιατι δεν ερχεται να μας δει!!!!!! Και το ακουσε η πεθερα μου και ξερετε πώς το πήρε; Οτι κοιτα τί λεει η τσαουσα η εγγονη της!!! αντι να απολογηθει και να πει, δικιο εχετε!!!!

Η πεθερά μου κυριολεκτικα έρχεται μία φορά τον χρόνο, επίσκεψη στην ονομαστικη γιορτη του συζυγου μου....

Από την μία, καλύτερα, να μην έρχεται και στο σπίτι μας αλλά από την άλλη με ενοχλεί, γιατι έχει την απαίτηση να πηγαίνουμε μόνο εμείς...Και ετσι εχουμε αραιωσει πολυ τις επισκεψεις μας, μια φορα το 3μηνο....

Διαφημίσεις

Είναι χειρότερο , νομίζω να ¨ανακρίνεις¨το παιδί σου τί είπανε και τί κάνανε στην επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς γιατί σίγουρα το ίδιο θα κάνει και η πεθερά σου στο εγγόνι της......

Δεν λέω κάτι κακό στο παιδί μου για τη γιαγιά του, που να φοβάμαι μήπως το μεταφέρει. Όσο για το ότι το ρωτάω πώς πέρασε στη γιαγιά, το κάνω αφενός επειδή ενδιαφέρομαι για το πώς πέρασε εκεί, όπως κάνω και για οπουδήποτε αλλού πάει με τον μπαμπά και αφετέρου -δεν το αρνιέμαι- γιατί θέλω να ξέρω τι λέει στο παιδί μου.

Δεν λέω κάτι κακό στο παιδί μου για τη γιαγιά του, που να φοβάμαι μήπως το μεταφέρει. Όσο για το ότι το ρωτάω πώς πέρασε στη γιαγιά, το κάνω αφενός επειδή ενδιαφέρομαι για το πώς πέρασε εκεί, όπως κάνω και για οπουδήποτε αλλού πάει με τον μπαμπά και αφετέρου -δεν το αρνιέμαι- γιατί θέλω να ξέρω τι λέει στο παιδί μου.

Και γιατί όχι? Το ίδιο θα ρώταγες κι αν πήγαινε στην παιδική χαρά.

Ίσως εγω θα επμένα στις ερωτησεις, τί είπανε, τί κάνανε κλπ και σιγα σιγα το παιδι θα καταλαβει ότι δεν μου αρέσουν οι συναναστροφες τους ! Βεβαια και εγω ρωταω το παιδι μου οταν μιλαει στο τηλεφωνο με την γιαγια του τί είπανε, αλλά παίζει και το "χαλασμένο" τηλεφωνο στην όλη υπόθεση!!!!

Όπως επίσης,και το παιδί θα μάθει να ρωτάει την παραμικρή λεπτομέρεια τους παντες, τί κάνανε, τι είπανε κλπ....

Δεν σε κατηγορώ που ρωτάς....απλά εγώ έτσι το σκέφτομαι...

Ίσως εγω θα επμένα στις ερωτησεις, τί είπανε, τί κάνανε κλπ και σιγα σιγα το παιδι θα καταλαβει ότι δεν μου αρέσουν οι συναναστροφες τους ! Βεβαια και εγω ρωταω το παιδι μου οταν μιλαει στο τηλεφωνο με την γιαγια του τί είπανε, αλλά παίζει και το "χαλασμένο" τηλεφωνο στην όλη υπόθεση!!!!

Όπως επίσης,και το παιδί θα μάθει να ρωτάει την παραμικρή λεπτομέρεια τους παντες, τί κάνανε, τι είπανε κλπ....

Δεν σε κατηγορώ που ρωτάς....απλά εγώ έτσι το σκέφτομαι...

Ναι, κατάλαβα τι εννοείς. Ίσως έχεις δίκιο. Ουφ, πρέπει να πάρω μια απόφαση να δω τι θα κάνω με αυτό το θέμα.

Πάντως, κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας. Και αν έχετε κι άλλες ιδέες, γνώμες, όλες ευπρόσδεκτες.

νκκ284 παρατήρησα το tickerακι σου και βλέπω ότι οι κόρες μας είναι γεννημένες την ίδια μέρα!! Άρα είχατε γενέθλια κι εσείς την Τετάρτη, να τη χαίρεστε και να την καμαρώνετε!!! :-D:grin::-D

νκκ284 παρατήρησα το tickerακι σου και βλέπω ότι οι κόρες μας είναι γεννημένες την ίδια μέρα!! Άρα είχατε γενέθλια κι εσείς την Τετάρτη, να τη χαίρεστε και να την καμαρώνετε!!! :-D:grin::-D

Ουάου! Ναι! ευχαριστώ πολύ. Το ίδιο εύχομαι και σε σας, να σας ζήσει, χιλιόχρονη και να τη δείτε όπως επιθυμείτε!! Πάντα με υγεία και χαρούμενες στιγμές στη ζωή της!