Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μήπως το έχασα το παιχνίδι;;;

Recommended Posts

Κορίτσια τα φώτα σας!!! Έγινα για πρώτη φορά μανούλα πριν από 20 μέρες!!!φυσικα έλεγα ΝΑΙ στον θηλασμο ... Τομωρακι μου απο την αρχή δεν μπορούσε να πιάσει τη θηλή όσο κιαν επέμενα (προφανώς έκανα πολλά λάθη) τελικα κατέληξα στο θηλαστρο για να πίνει το μητρικό γάλα έστω κ απο μπιμπερο.. Απο την αρχή είχα λίγο γαλατακι κ τις τελευταίες μέρες είδα μείωση!!βαζω το θηλαστρο 15λεπτα σε κάθε μαστό κάθε 3-4ωρες κ η παραγωγή κάθε φορά δεν ξεπερνάει τα 40-50ml!!!απο χθες πήγαμε στα 10-20μλ!! Μήπως έχει τελειώσει το θέμα κ ταλαιπορουμε άδικα;;;

Διαφημίσεις

Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με κάποιον πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού να δεις ποια είναι η ρίζα του προβλήματος για να μπορέσεις να το διορθώσεις

http://www.thilasmosonline.info/lista.pdf

ή με κάποια εθελόντρια σύμβουλο θηλασμού της La Leche League

http://www.lllgreece.org/symbouloi

Επίσης πρέπει να δεις τι θήλαστρο χρησιμοποιείς. Πριν εδραιωθεί η γαλουχία (δηλ. πριν τις 40 μέρες) κατάλληλα είναι μόνο τα ενοικιαζόμενα νοσοκομειακά θήλαστρα σαν αυτό.

http://klinikum.gr/product/symphony/

Με τα άλλα (χειροκίνητα ή ηλεκτρικά) θα χάσεις όντως το παιχνίδι :(

Μην τα παρατήσεις πάντως!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ψάξτο το θέμα ΣΗΜΕΡΑ!

Συμφωνώ με την προλαλήσασα.

Το μωρό έχεις καταλήξει ότι αποκλείεται να πιάσει τη θηλή;

ή τώρα έχει συνηθίσει το μπιμπερό και δεν το κάνει. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να εδραιωθεί η γαλουχία είναι το μωρό, όχι το θήλαστρο. Και νομίζω ότι θα σε κουράσει η ιστορία με το θήλαστρο και θα το σταματήσεις γρήγορα.

jTosp2.png

βαζω το θηλαστρο 15λεπτα σε κάθε μαστό κάθε 3-4ωρες

Καλημέρα, θεωρώ πως δεν το βάζεις αρκετά συχνά, χωρίς να ειμαι ειδήμων και κρίνοντας πάντα απ'τη δική μου περίπτωση που τον θήλαζα 20-25 λεπτα σε κάθε μαστό ανα μιάμιση με 2 ώρες τη μέρα και ανα 2 βαριά δυόμιση τη νύχτα, τις πρώτες 50 μέρες και βάλε, προκειμένου να εδραιώθει ο θηλασμός.

(Τη νύχτα αλήθεια, ξυπνας? γιατί μια γνωστή μου έτσι την πάτησε, άφηνε μεγάλα διαστήματα κατα τη διάρκεια της νύχτας και της κόπηκε τελικά το γάλα)

Όπως σου είπε η κοπέλα πιο πάνω, μίλα με ένα σύμβουλο θηλασμού.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Χωρίς νυχτερινό θηλασμό ή άντληση η γαλουχία δεν μπορεί να εδραιωθεί.

Διάβασε άμεσα αυτά που γράφει η Αγλαΐα Παπαδήμα, σύμβουλος θηλασμού (IBCLC International Board Certified Lactation Consultant)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

"Για τον επαναγαλακτισμό η μητέρα θα χρειαστεί ένα νοσοκομειακό θήλαστρο (ενοικιάζεται).

Δείτε εδώ για τα θήλαστρα.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

Είνα προτιμότερο να έχει ένα σύστημα διπλής άντλησης γιατί ο χρόνος άντλησης μειώνεται στο μισό (είναι πιο εύκολο για τη μαμά να βρει το μισό χρόνο!) αλλά και φαίνεται ότι η παραγωγή αυξάνεται πιο γρήγορα΄!

Επειδή το πρόγραμμα με ένα μωρό δεν μπορεί να είναι σταθερό, προτείνουμε στη μητέρα να προγραμματίζει τις αντλήσεις ανά 1,5 με 2 ώρες στη διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι και καθυστερήσει κάποια φορά για περισσότερο από 3 ώρες να μην υπάρχει πρόβλημα με το συνολικό αριθμό των αντλήσεων.

Η μητέρα θα πρέπει να κάνει 8-10 αντλήσεις το 24ωρο. Η μία από αυτές θα πρέπει να είναι βραδυνή, στη διάρκεια του ύπνου.

Είναι καλό να μην υπάρχουν διαστήματα μεταξύ των αντλήσεων που διαρκούν πάνω από 4 ώρες. Για τις περισσότερες μητέρες είναι πολύ δύσκολο να αυξήσουν την παραγωγή αν υπάρχουν μεγάλα διαστήματα.

Γενικά απαιτούνται τουλάχιστον 100 λεπτά ενεργού θηλασμού σε κάθε μαστό το 24ωρο. Αυτό μεταφράζεται σε 10 δεκάλεπτα ή 8 13λεπτα για κάθε μαστό. Γι αυτό προτείνουμε το σύστημα διπλής άντλησης. Είναι δύσκολο για μια μητέρα να βρει 100 λεπτά ελεύθερα το 24ωρο, το να βρει 200 είναι ακόμη πιο δύσκολο...

Όσο αυξάνεται το γάλα και όσο πιο πολύ συνεργάζεται το μωρό, τόσο μειώνεται ο αριθμός των αντλήσεων.

Για να ενθαρρύνετε το μωρό να θηλάσει προσπαθείστε τα παρακάτω:

Πότε να προσπαθείτε το θηλασμό:

-όταν το μωρό δεν είναι πολύ πεινασμένο ή πολύ νυσταγμένο

-όταν το μωρό χαλαρώνει ή κοιμάται

-περπατώντας και κρατώντας το μωρό αγκαλιά

-κάνοντας μπάνιο μαζί με το μωρό

-σε ένα ήσυχο δωμάτιο χωρίς πολλά φώτα

-σε μια κουνιστή πολυθρόνα

-όταν ακούτε απαλή μουσική

Αυξάνοντας την επαφή:-Δώστε το μωρό όσο πιο πολύ δερματική επαφή μπορείτε

-Ξοδέψτε περισσότερο χρόνο με αγκαλιά και νταντέματα

-Χρησιμοποιείστε ένα σλινγκ ή ένα μάρσιπο για να έχετε το μωρό πάνω σας ανάμεσα στα γεύματα

-Να κάνετε μπάνιο μαζί

-Να κοιμόσαστε μαζί

Στο στήθος:

-Βεβαιωθείτε ότι το μωρό είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος χωρίς να σας πονά, έτσι το μωρό παίρνει περισσότερο γάλα

-Μια σταγόνα γάλα στο στήθος αυξάνει τις πιθανότητες να πιάσει το μωρό πιο σύντομα

-Μιλάτε στο μωρό. Μπορεί τα μωρά να μην καταλαβαίνουν τις λέξεις αλλά καταλαβαίνουν τον τόνο της φωνής. Επιβραβεύστε το μωρό όταν τα καταφέρνει!

-Προσπαθείστε να κάνετε το θηλασμό μια θετική εμπειρία για σας και το μωρό. Αν το μωρό είναι ανήσυχο μην προσπαθείτε να το θηλάσετε. Περιμένετε να ηρεμήσει. Αν το μωρό αρνείται το στήθος είναι καλύτερα να μην το πιέσετε και να δώσετε το μητρικό γάλα με άλλο τρόπο.

-Να είστε υπομονετική τόσο με τη συμπεριφορά του μωρού σας όσο και με τον εαυτό σας!

Όσα σας γράφω με την αντίστοιχη βιβλιογραφία θα τα βρείτε στο Breastfeeding Aswer Book της La Leche League International.

Η διαδικασία του επαναγλακτισμού είναι απαιτητική σε χρόνο αλλά και ψυχολογικά. Επίσης κάθε δυάδα μητέρας-μωρού είνα μοναδική. Οι περισσότερες μητέρες χρειάζονται εξειδικευμένη και συχνή υποστήριξη κατά τη διάρκεια του επαναγαλακτισμού, μη διστάσετε να τη ζητήσετε!"

---------------------------------------------------------

Διάβασε επίσης

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=70367

Διαφημίσεις

Γεια σου Άδνη (αχ, σε παρακαλώ πες μου ότι δεν το έκοψες απ' το Αριάδνη!).

Σε καμία περίπτωση δεν έχεις χάσει το παιχνίδι. Την ημέρα που βγήκα εγώ από το μαιευτήριο ήμουν ένα χάλι μαύρο. Το μωρό 5 ημερών (κάναμε ίκτερο και καθίσαμε 2 μέρες παραπάνω) να μη μπορεί να πιάσει καλά τη θηλή, οι μαίες του μαιευτηρίου να μου έχει δείξει η καθεμία το μακρύ της και το κοντό της, πήγα στο σπίτι χωρίς να ξέρω πώς να βάλω το μωρό στο στήθος. Εγώ άυπνη μια βδομάδα, καταστεναχωρημένη και απελπισμένη. Η καλύτερη κίνηση που έκανα ήταν να καλέσω σύμβουλο θηλασμού στο σπίτι. Μου έδειξε πώς να βάλω το μωρό στο στήθος, πώς να αυξήσω το γάλα μου και με στήριξε ψυχολογικά πάρα πολύ. Τώρα είμαστε 7+ μηνών, θηλάζουμε και θα θηλάζουμε ακάθεκτες για πολύ καιρό!

Κοριτσι μου,να σου ζησει!Καλοτυχο και υγιες!

Πραγματικα με καλυψαν τα κοριτσια!

Φαινεται οτι θελεις να θηλασεις,αλλιως δε θα αναρωτιοσουν,δε θα εψαχνες!

Να θυμασαι παντα,πως το θηλαστρο δεν βγαζει την ποσοτητα που εχουμε!

Οσο μπορεις να το βαζεις στο στηθος.Να προτιμας ενα ησυχο μερος,να μην απασχολεις τον εαυτο σου με κατι αλλο!

Δεν ειναι τυχαιο που λενε πως στο θηλασμο εισαι μονίμως με το στηθος εξω!

Εγω καταφερα να θηλασω μονο 2 μηνες!Αλλα αυτους τους 2 μηνες,πηρα σημαντικη βοηθεια απο εδω μεσα!

Καλους θηλασμους σου ευχομαι!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Κοπέλα μου να σου ζήσει το μωράκι σου.

Τίποτα δεν έχεις χάσει ακόμα.

Ακολούθησε όσο πιο πιστά μπορείς το πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού που αναφέρεται παραπάνω και όλα καλά θα πάνε.

Μην ξεχνάς όσο περισσότερο μπορείς επαφή δέρμα με δέρμα. Ακόμα και αν έχει μολις φάει, βάλτο στο στήθος να πιπιλήσει και να διεγείρει το ίδιο την παραγωγή σου.

Υπομονή και καλή δύναμη.

kGUSp3.png aMgOp3.png

2 ακόμα ΣΟΣ!

- Προσπάθησε να δίνεις το γάλα στο μωρό με εναλλακτικούς τρόπους (ποτηράκι, κουταλάκι, σταγονόμετρο, την σίτιση με σύριγγα ή με σύστημα συμπληρωματικής σίτισης) για να αποφύγεις τη σύγχυση θηλών

http://www.eimaimama.gr/2013/09/anti-gia-bibero.html/comment-page-1

- Πρέπει να μιλήσεις με σύμβουλο θηλασμού για να βρείτε την ΑΙΤΙΑ του προβλήματος, γιατί δηλ. το μωρό δεν έπιανε καλά το στήθος αρχικά. Μη λυπηθείς τα χρήματα που θα δώσεις-έτσι κι αλλιώς με το ξένο γάλα θα πληρώσεις πολλά περισσότερα.

Κορίτσια καλή σας μέρα...

Έχω ενα κοριτσάκι 21 ημερών το οποίο προσπαθώ με νύχια και με δόντια να θηλάσω αποκλειστικά...Καποιες στιγμές απογοητεύομαι τόσο όμως που με πιάνουν τα κλάματα κι εμένα μαζί με το μωρό.Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν την θηλάζω κάποιες φορές χορταίνει ενώ εχει φάει μόνο από την μία πλευρά και κοιμάται αμέσως κάποιες φορές όμως θηλαζει ατελείωτα και από τις δύο πλευρές και καταλήγουμε 2-3 ώρες μετά να κλαίει ακόμα από την πείνα κι εγω να νιώθω ότι το στήθος μου δεν εχει πλέον άλλο γάλα.Και αγχώνομαι απίστευτα μήπως δεν της φτάνει το γάλα μου?Μήπως κάνω κάτι λάθος?Πραγματικά θέλω πάρα πολύ να θηλάσω το κοριτσάκι μου αλλά όταν μετά από έναν μαραθώνιο θηλασμό το παιδί δείχνει να πεινάει ακόμα απογοητεύομαι τελείως.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλή σας μέρα...

Έχω ενα κοριτσάκι 21 ημερών το οποίο προσπαθώ με νύχια και με δόντια να θηλάσω αποκλειστικά...Καποιες στιγμές απογοητεύομαι τόσο όμως που με πιάνουν τα κλάματα κι εμένα μαζί με το μωρό.Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν την θηλάζω κάποιες φορές χορταίνει ενώ εχει φάει μόνο από την μία πλευρά και κοιμάται αμέσως κάποιες φορές όμως θηλαζει ατελείωτα και από τις δύο πλευρές και καταλήγουμε 2-3 ώρες μετά να κλαίει ακόμα από την πείνα κι εγω να νιώθω ότι το στήθος μου δεν εχει πλέον άλλο γάλα.Και αγχώνομαι απίστευτα μήπως δεν της φτάνει το γάλα μου?Μήπως κάνω κάτι λάθος?Πραγματικά θέλω πάρα πολύ να θηλάσω το κοριτσάκι μου αλλά όταν μετά από έναν μαραθώνιο θηλασμό το παιδί δείχνει να πεινάει ακόμα απογοητεύομαι τελείως.

Βασια μου το μωρακι σου εχει την φυσιολογικη συμπεριφορα που εχουν ολα τα μωρα στην ηλικια της.Αν ριξεις μια ματια σε αλλά θεματα του φορουμ θα βρεις πολλες ιδιες καταστασεις.Το κοριτσακι σου χορταινει μια χαρα απλά σκεψου οτι 9 μηνες τωρα ηταν μεσα στην κοιλιτσα σου και ακομα νιωθει οτι ειστε ενα και θα το νιωθει για καιρο ακομα!Θελει να βρισκεται στο στηθος συνεχεια γιατι εκει νιωθει σιγουρια στη ζεστη και στη μυρωδια της μανουλας.Επισης εχει μαθει να τρωει 24 ωρες το 24ωρο μεσα στην κοιλια και δεν μπορει να συνηθισει αμεσως σε γευματα!Η δικια μου μπεμπα εκανε τα ιδια ακριβως και εγω εκλαιγα γιατι νομιζα οτι δε χορταινει αλλα με κατατοπισε μια συμβουλος θηλασμου και οι κοπελες του φορουμ.Απο τοτε θηλαζω αποκλειστικα!Απλά την βαζω στο στηθος και κανει οτι θελει:τρωει,νανουριζεται, παρηγοριεται...Βεβαια η δικια μου τωρα ειναι 4 μηνων και δεν καθεται τοσο στο στηθος εχει κι αλλα ενδιαφεροντα;) Ομως υπαρχουν μερες που ακομα κι αυτη θελει συνεχεια κι ετσι βαζοντας την στο στηθος μεσα σε λιγες μερες αυξανεται το γαλα μου και επανερχομαστε.Μην αγχωνεσαι!Αν βρεχει 6-8 πανες το 24ωρο και κανει κακα να εισαι σιγουρη οτι χορταινει!

Επισης ξεχασα να προσθεσω να κανεις συχνες εναλλαγες στο στηθος για να σου κατεβει καλα το γαλα και οταν βλεπεις οτι αποκοιμιεται μην την αφηνεις αμεσως στην κουνια αλλά περιμενε λιγο μεχρι να την παρει βαθια ο υπνος!

Την 3η εβδομαδα υπαρχει αλμα αναπτυξης.

Αλμα αναπτυξης σημαινει οτι τα μωρακια αυξανουν ξαφνικα τις ποσοτητες που τρωνε και καθονται ολη μερα στο στηθος για να αυξησουν την παραγωγη της μαμας και τοτε οι μαμαδες ανησυχουν οτι δεν εχουν αρκετο γαλα -πραγμα που τελικα δεν ισχυει. Συγχρονως τα μωρα ετοιμαζουν καποιο νεο τους κατορθωμα (ενα χαμογελο, στηριζουν το κεφαλακι καλυτερα κτλ).Ευτυχως το αλμα διαρκει μονο λιγες μερες.

Καταλαβαινεις λοιπον οτι η συμπεριφορα του μωρου σου ειναι φυσιολογικη. Παρακολουθα τις βρεγμενες πανες για να σιγουρευτεις οτι ολα ειναι ενταξει.Κανε συχνες εναλλαγες στηθους -αυτο βοηθαει να κατεβει περισσοτερο γαλα.Υπομονη μεχρι να σαραντησετε οποτε και εδραιωμεται ο θηλασμος.

Το επομενο αλμα αναπτυξης ειναι την 5η εβδομαδα και ειναι πιο εντονο -δεν ειναι τυχαιο που πολλες μαμαδες σταματουν το θηλασμο στον 3ο μηνα γιατι νομιζουν οτι τελειωσε το γαλα τους.

Καλη συνεχεια.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Κορίτσια σας ευχαριστώ παρα πολύ για τις απαντήσεις σας...Δεν έχω κανένα πρόβλημα να την αφήσω όση ώρα θέλει στο στήθος απλά με αγχώνει το γεγονός ότι κλαίει πολύ και νευριάζει.Δηλαδή ενώ θηλάζει τραβάει το κεφαλάκι της με δύναμη απο το στήθος και κλαιει...Γι'αυτό υπέθεσα ότι μπορεί να μην της φτάνει το γάλα μου,νόμιζα οτι νευριάζει επειδή δεν βγαίνει γάλα.Όσο για τις συχνές αλλαγές μέχρι τώρα δεν το έκανα γιατί μου είπαν ότι ειναι καλύτερα να αδειάζει τελείως η μία πλευρά για να την πας στην άλλη...Θα το αλλάξω...Από βρεγμένες πάνες και κακά παμε καλά όπως και με την αύξηση βάρους αλλά κορίτσια πραγματικά είναι πολύ δύσκολο τελικά.Εχω νοιώσει πολλές φορές απόγνωση και ότι είμαι ανίκανη να θηλάσω το παιδί μου.

Κι εγώ τα ίδια ακριβώς ήμουν μέχρι την τρίτη εβδομάδα, σαν να ακούω τον εαυτό μου να μιλάει!

Είναι απόλυτα φυσιολογική φάση και θα περάσει πριν αν το καταλάβεις!

Αυτό που τραβάει το κεφαλάκι και κλαίει το έκανε κι εμένα και νόμιζα ότι δεν έβρισκε γάλα. Τελικά, και με την βοήθεια συμβούλου γαλουχίας, ανακαλύψαμε ότι το πρόβλημα του ήταν ότι έβρισκε υπερβολικά πολύ γάλα και πνιγότανε. Απλά το δικό μας άγχος πάντα είναι αν το παιδί τρώει καλά και με τον θηλασμό πάντα έχεις αυτή την ανασφάλεια μιας και δεν βλέπεις τι τρώει.

Εγώ έκανα κάτι που με συμβούλεψε η μητέρα μου, για ένα εικοσιτετράωρο ζύγιζα τον μικρούλη μας στην ζυγαριά ακριβείας που έχω νοικιάσει, πριν και μετά το γεύμα και έβλεπα πόσα γραμμάρια πήρε. Η ποσότητα σε γραμμάρια είναι αντίστοιχη των ml που έχει καταναλώσει στο γεύμα!

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ παρα πολύ για τις απαντήσεις σας...Δεν έχω κανένα πρόβλημα να την αφήσω όση ώρα θέλει στο στήθος απλά με αγχώνει το γεγονός ότι κλαίει πολύ και νευριάζει.Δηλαδή ενώ θηλάζει τραβάει το κεφαλάκι της με δύναμη απο το στήθος και κλαιει...Γι'αυτό υπέθεσα ότι μπορεί να μην της φτάνει το γάλα μου,νόμιζα οτι νευριάζει επειδή δεν βγαίνει γάλα.Όσο για τις συχνές αλλαγές μέχρι τώρα δεν το έκανα γιατί μου είπαν ότι ειναι καλύτερα να αδειάζει τελείως η μία πλευρά για να την πας στην άλλη...Θα το αλλάξω...Από βρεγμένες πάνες και κακά παμε καλά όπως και με την αύξηση βάρους αλλά κορίτσια πραγματικά είναι πολύ δύσκολο τελικά.Εχω νοιώσει πολλές φορές απόγνωση και ότι είμαι ανίκανη να θηλάσω το παιδί μου.

Μπορει να την ενοχλει η ροη του γαλακτος.Παρατηρησες μηπως βγαινει το γαλα σαν πιδακας και καταπινει πολύ γρηγορα;Αν ναι τοτε ισως ειναι μεγαλη η ροη και την ενοχλει.Βγαζε πρωτα λιγο με το χερι και μετα βαζε το μωρο.

Αλλιως μπορει να εχει πονακια.Το κανει προς το απογευμα και γκρινιαζει πολλες ωρες;

Η μπορει απλά να μη βολευεται ή να νυσταζει απο ωρα και να εχει γκρινια απο αυτο.

Οντως ειναι δυσκολο.Με τον καιρο ομως θα γνωριστειτε καλυτερα και θα προσαρμοστει στην νεα πραγματικοτητα.Μην ανησυχεις!Καλους θηλασμους!

Όσο για τις συχνές αλλαγές μέχρι τώρα δεν το έκανα γιατί μου είπαν ότι ειναι καλύτερα να αδειάζει τελείως η μία πλευρά για να την πας στην άλλη...Θα το αλλάξω...

Από βρεγμένες πάνες και κακά παμε καλά όπως και με την αύξηση βάρους αλλά κορίτσια πραγματικά είναι πολύ δύσκολο τελικά.Εχω νοιώσει πολλές φορές απόγνωση και ότι είμαι ανίκανη να θηλάσω το παιδί μου.

Μην κάνεις συχνές αλλαγές από εδώ και πέρα για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει το πιο παχυ/λιπαρό γάλα. Μείνε στο γεύμα και στήθος.

Το κλάμα μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυο λόγους: μήπως θέλει να ρευτεί, μηπως όντως έχεις μεγάλη ροή και αυτό θέλει να κοιμηθεί και τον ενοχλεί, ή μήπως θέλει να πιει αλλά η ροή είναι μικρή πια και δεν θέλει να κουραστεί για να πιει, γενικά υπάρχουν πολλοί λόγοι πέρα από την πείνα.

Λίγος καιρός ακόμα σου έμεινε για τη δύσκολη φάση της αρχής του θηλασμού και μετά θα σου φαίνονται όλα παιχνιδάκι!;)

Και μην λες βλακείες περί ανικανότητας, άντε χαλάρωσε.

kGUSp3.png aMgOp3.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες σας πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας...Θα εφαρμόσω όλες σας τις συμβουλές και θα οπλιστώ με ακόμα περισσότερη υπομονή...Η ροη μπορεί όντως να την ενοχλεί γιατί εχω παρατηρήσει επειδή χρησιμοποιώ ψευδοθηλές οτι το κενό μπροστά κάποιες φορές είναι άδειο και κάποιες φορές γεμίζει και τρέχει σαν τρελό.Το μόνο σίγουρο είναι έχω εκτιμήσει κάθε μανούλα που τα έχει καταφέρει γιατί μέχρι σήμερα το θεωρούσα αυτονόητο ότι κάθε μάνα μπορεί να θηλάσει το παιδί της.Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ...

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!μιλησα τελικά με μια σύμβουλο κ μου πρότεινε τις ψευδοθηλες!!! τις πιασαμεεεε;););) κρίμα που δεν το δοκίμασα νωρίτερα κ ταλαιπωρήσα το στήθος με το θηλαστρο...μετα απο 4 ταισματα τώρα νιώθω επιτέλους το στήθος μου να βαραίνει :) το μόνο που με απασχολεί ειναι ότι ακόμα κ με τη ψευδοθηλη πονάω αρκετά ειναι λογικό ή κάνω πάλι κάτι λάθος;;;

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες σας πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας...Θα εφαρμόσω όλες σας τις συμβουλές και θα οπλιστώ με ακόμα περισσότερη υπομονή...Η ροη μπορεί όντως να την ενοχλεί γιατί εχω παρατηρήσει επειδή χρησιμοποιώ ψευδοθηλές οτι το κενό μπροστά κάποιες φορές είναι άδειο και κάποιες φορές γεμίζει και τρέχει σαν τρελό.Το μόνο σίγουρο είναι έχω εκτιμήσει κάθε μανούλα που τα έχει καταφέρει γιατί μέχρι σήμερα το θεωρούσα αυτονόητο ότι κάθε μάνα μπορεί να θηλάσει το παιδί της.Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ...

Αν δεν γίνομαι αδιάκριτη, γιατί χρησιμοποιείς ψευδοθηλές;

Δεν έπιανε καλά το μωρό;

Αν αυτό ήταν το πρόβλημα, όσο μεγαλώνει το μωρό και δυναμώνει τότε σιγά σιγά δοκίμασε να θηλάσει και χωρίς ψευδοθηλή.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!μιλησα τελικά με μια σύμβουλο κ μου πρότεινε τις ψευδοθηλες!!! τις πιασαμεεεε;););) κρίμα που δεν το δοκίμασα νωρίτερα κ ταλαιπωρήσα το στήθος με το θηλαστρο...μετα απο 4 ταισματα τώρα νιώθω επιτέλους το στήθος μου να βαραίνει :) το μόνο που με απασχολεί ειναι ότι ακόμα κ με τη ψευδοθηλη πονάω αρκετά ειναι λογικό ή κάνω πάλι κάτι λάθος;;;

Μπράβο που τα καταφέρνετε καλύτερα τώρα.

Τι εννοείς πονάς;

Στη θηλή; Και στις δύο;

kGUSp3.png aMgOp3.png

Ωραία. Από κοντά πιστεύω θα λυθούν τα προβλήματα. ;)

Μέχρι τότε μην αφήσεις το θήλαστρο, ώστε να δώσεις ερέθισμα στο στήθος να κατεβάζει γάλα και όταν πιάσει σωστά το μωρό, να βρει αρκετό γάλα.

Κορίτσια έχω κι άλλη ερώτηση!!!! Θηλαζουμε αλλα τρώμε κ ξένο γαλατακι κάθε 2,5-3 ώρες!!!!δεν νιώθω το στήθος μου γεμάτο ή να πονάει μετα το γεύμα του μικρού...να βάζω ούτως η άλλως θηλαστρο ή ειναι απαραίτητο μόνο όταν πονάω κ νιώθω το στήθος βαρύ;;;;;