Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τρώνε γάτες σε φεστιβάλ φαγητού

Recommended Posts

11 Οκτωβρίου 2008, 20:11

Την οργή των υπευθύνων της Οργάνωσης Προστασίας Ζώων, PETA,

προκάλεσε ένα γαστρονομικό φεστιβάλ στην πόλη Κανέτε του Περού, αφού το κύριο έδεσμα ήταν οι γάτες!

Οι ντόπιοι θεωρούν ότι τα χαριτωμένα τετράποδα κάνουν καλό στην υγεία τους και μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχουν αφροδισιακές ιδιότητες.

Έτσι, κάθε χρόνο μαγειρεύουν εκατοντάδες γάτες, με τις οποίες φτιάχνουν διαφορετικές σπεσιαλιτέ.

«Δεν φτάνει η σφαγή των σκυλιών στην Ταϊβάν, των αλόγων στο Τέξας και των κοτόπουλων και των αγελάδων στην Ευρώπη,

το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι να προσθέσουμε ένα ακόμη άτυχο ζώο στη λίστα αυτών που σφαγιάζονται προς χάριν της γεύσης»,

ανακοίνωσε η PETA.

Μην δείτε το βίντεο αν δεν έχετε γερό στομάχι!!!!

:shock::shock::shock:

Πηγή http://www.zougla.gr/news.php?id=10173

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

φυσικά και δεν είδα το βίντεο! Αν έπρεπε να βλέπω τέτοια για να φάω κρέας θα γινόμουν vegeterian :cool: Το ερώτημα είναι γιατί να δείξουμε ιδιαιτερη ευαισυησία στις γάτες κι όχι ας πούμε στα πρόβατα?

ssttaa

Προσωπικά εγώ δείχνω ευαισθησία και στα πρόβατα, καθώς δεν τρώω τίποτα ζωντανό, αλλά για τους υπόλοιπους που τρώνε κρέας, οι γάτες όπως και οι σκύλοι θεωρούνται ζώα συντροφιάς. Αυτό από μόνο του κάτι σημαίνει. Από εκεί και πέρα, ο κάθε λαός έχει την κουλτούρα του και δυστυχώς συναντάμε και τέτοιες περιπτώσεις.Το τραγικότερο πάντως είναι ο απόλυτα βάρβαρος τρόπος που θανατώνονται τα ζώα, μέσα στο τρόμο, τον πανικό και τον πόνο ακόμα και στα σύγχρονα σφαγεία και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν είναι κοτόπουλο ή σκύλος. Για μένα τουλάχιστον όλες οι ζωές έχουν αξία.

Και εγώ το σκέφτομαι να κόψω το κρέας...

όντως τι γάτα τι πρόβατο τι κότα τι κουνέλι;

όλα έχουν ζωή..και δυστυχώς ειδικά εμείς οι Έλληνες είμαστε

μεγάλοι φαν του κρέατος.

Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν οι ξηροί καρποί κτλ μπορούν

να αντικαταστήσουν πλήρως το θρεπτικά συστατικά του κρέατος; :roll:

Διαφημίσεις

αχχχχχχχχχχχχχχ

μυαλό δεν βάζουμε!!!!!!

μάρεσει που το έχουν κ σε φεστιβαλ

με πιανει η καρδια μου καθε φορα που τα βλεπω

βλεπω κινεζο στο δρόμο κ μόλις προσπερνιομαστε ξεκιναω τις κατάρες

το ξέρω είμαι κακιά αλλα αμα βλέπατε τι εχουν δει τα μάτια μου

θα βγαινατε με τα τουφέκια

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

• 4 weeks later...

Τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι τρώνε τις γάτες για θεραπευτικούς σκοπούς. Οπως εδώ τρώνε τους σκατζόχοιρους με κάποια αντίστοιχη δοξασία. Οπως στην Ιταλία τρώνε τις χελώνες κλπ κλπ.

Εμένα δεν με σοκάρει το βίντεο.

Οι ανεγκέφαλοι που σκοτώνουν για τα φορέσουν τη γούνα είναι οι χειρότεροι. Εκεί να δείτε βίντεο ... :(

Εμενα το ιδιο μου κανει αν ειναι γατα σκυλος ή μοσχαρακι γαλακτος..

Καποιοι τα τρωνε καποιοι αλλου οχι..

Ο φιλοζωος κανονικα δεν πρεπει να τρωει τιποτα ζωντανο.. εχει διαφορα δηλαδη αν το συγκεκριμενο ζωο γεννηθηκε για να φαγωθει ή γεννηθηκε για να μου κανει παρεα στον καναπε μου?

Απο την αλλη μηπως απλα ετσι ειναι η τροφική αλυσιδα? Μηπως παραβιαζοντας την βασιζομενοι στις διαφορες θεωριες προκαλεσουμε μεγαλυτερο κακό στον πλανητη απο οτι εχει ηδη παθει?

Το Bee Movie το ειδατε? Ειδατε τι εγινε οταν ο ανθρωπος σταματησε να παιρνει το μελι απο τις μελισσες?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Προσωπικα νοιωθω ντροπη που ειμαι ανθρωπος σε τετοιες περιπτωσεις.

Πολυ σωστα απαντησε η φιλη που ειπε οτι ακομα κ για εκεινους (κ εγω μεσα σε αυτους) που τρωνε κρεας, οι γατες κ τα σκυλια ειναι ζωα συντροφιας!

Συμφωνα οτι ειναι ζωα-συντροφοι.. Ομως για τις δικες μας κοινωνιες..

Σε αλλες δεν ισχυει το ιδιο..

Και στις Ινδιες η αγελαδα ειναι ιερο ζωο και εμεις το τρωμε..Αυτο εχει να κανει με την κουλτουρα του καθε λαου.. προφανως για τους ινδους και γω ειμαι απολιτιστη και αμαρτωλη που τρωω μοσχαρακι.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Οι ανεγκέφαλοι που σκοτώνουν για τα φορέσουν τη γούνα είναι οι χειρότεροι.
Εγώ πάντως έχω ένα ωραιότατο κασκόλ από ουρές κουνελιού, ε, τί, είναι κακό αυτό; αφού και το τρώω το κουνέλι, πειράζει να το φοράω κιόλας; Μάλλον αναφέρεσαι στα σπάνια είδη, τα οποία δεν πρέπει να κυνηγώνται είτε είναι για να τα φας (όπως οι Ιάπωνες με τις φάλαινες που το'χουν ξεφτιλίσει) είτε για τη γούνα είτε για την πλάκα σου

Εκάβη θα σε στενοχωρήσω και δεν πρέπει στην κατάσταση σου :lol:

Αλλά δυστυχώς η βιομηχανία γούνας κουνελιού δεν είναι υποπροϊόν της βιομηχανίας κρέατος κουνελιού.

Κάτι τέτοιο θα ήταν ίσως περισσότερο αποδεκτό.

Τα κουνέλια όμως εκτρέφονται για τη γούνα τους και περίπου 50 εκατομμύρια ζώα ετησίως θανατώνονται για το σκοπό αυτό.

http://rabbitfur.org/expose.htm

Δες το βίντεο και σίγουρα θα νοιώσεις περίεργα να τυλίγεις το λαιμό σου με κουνελάκια.

Οπως επίσης πολλά μη σπάνια είδη σφαγιάζονται για γούνα.

Ενα συγκλονιστικό βίντεο για το raccoon dog το κινέζικο σκυλί που τραβάει του λιναριού τα πάθη για τον ίδιο σκοπό.

εδώ

Πατάτε Play the video

Μην το ανοίξετε άν δεν έχετε γερό στομάχι και μακριά απο παιδιά.

Η τελευταία σκηνή είναι ... είναι ...

Δεν είναι μόνο ο σκοπός για τον οποίο θανατώνονται, είναι και ο τρόπος. Σε ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα για την όχι το ίδιο όμορφη Κίνα κατά τη γνώμη μου στο in.gr αναφερόταν ότι οι γάτες βράζονται ζωντανές σε καζάνια για να φεύγει το τρίχωμα και οι σκύλοι σφαγιάζονται σε κρεοπωλεία κρεμασμένοι ανάποδα σε εξαιρετική κατάσταση πανικού και τρόμου, αφού έχουν παραμείνει σε μεγάλο διάστημα σε κλουβιά περιμένοντας τη θανάτωσή τους. Επίσης οι αλεπούδες θανατώνονται με ηλεκτροσόκ για να μη χαλάσει το τρίζωμά τους, οι κροκόδειλοι γδέρνονται ζωντανοί για να βγει το δέρμα τους και πολλά άλλα ανατριχιαστικά τα οποία πονάω ακόμα και να αναφέρω. Το ξέρω ότι όπως ανέφερα και παραπάνω, μπορεί το ότι είμαι χορτοφάγος (επειδή κατά τη γνώμη μου εγώ έτσι σέβομαι τη ζωή), να μη δίνει και τόση βαρύτητα σε αυτά που γράφω και να θεωρούμαι για πολλούς γραφική, αλλά καλά θα κάνουν οι κυρίες που φορούν τις γούνες, να σκεφτούν πρώτα τον ασύλληπτο πόνο που κουβαλούν επάνω τους και κατά δεύτερον τι πραγματικά είναι πολιτισμός και τι όχι. Όσον αφορά τα σφαγεία για τα ζώα προς κατανάλωση, επιτέλους θα πρέπει να υιοθετήσουν εκείνες τις πρακτικές που να θανατώνουν τα ζώα με κάποιο λιγότερο βάρβαρο τρόπο, αλλά φυσικά αυτό κοστίζει περισσότερο και μπροστά στο κέρδος, τι είναι μια αγελάδα που αργοπεθαίνει σφαγμένη;

Διαφημίσεις

Δεν είχα ιδέα! Καλα, εγώ νόμιζα ότι εκεί που το σφάζουνε για να το φάμε κρατάνε και τη γούνα, γιατί δεν το κάνουνε έτσι; Δηλαδή αυτά που σφάζονται για τη γούνα τους δεν τρώγονται;;;;; Δηλαδή πετιέται το κρέας στα σκουπίδια και κρατάνε μόνο τη γούνα;;;;; Ρε παιδιά πολύ περίεργο μου φαίνεται, εγώ ξέρω ότι όλοι βγάζουν απ'τη μύγα ξύγκι, πώς πετάνε το κρέας που μπορεί να τους αποφέρει έσοδα;;; (καλά, τα βίντεο εννοείται δε θα τα δω, δεν αντέχω ρε συ)

Ρε παιδιά πολύ περίεργο μου φαίνεται, εγώ ξέρω ότι όλοι βγάζουν απ'τη μύγα ξύγκι, πώς πετάνε το κρέας που μπορεί να τους αποφέρει έσοδα;;;

Με τόσες ορμόνες που βαράνε για να γίνει η γούνα ταμάμ, ούτε για φάγωμα δεν είναι, μου φαίνεται πως τα κάνουν ζωοτροφές αγνώστου προελεύσεως ...

Και επιπλέον γιατί πρέπει τα ζώα να θανατωθούν με συγεκριμένους τρόπους ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί και να μην καταστραφεί η γούνα και ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο μικρόσωμο ζώο. Και για πολλούς άλλους λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Απλά απορώ γιατί αυτοί που φορούν τις γούνες δε μπορούν αν δουν και τα βίντεο.Εξάλλου αυτά τα ζώα πονούν και βασανίζονται γιατί υπάρχουν κάποιοι που τις αγοράζουν.Αν δεν τις αγόραζαν, δεν θα τα σκότωναν, απλά τα πράγματα.Κατά συνέπεια οι ίδιοι είναι εμμέσως υπεύθυνοι.Δεν είναι λοιπόν σωστότερο και εντιμότερο να αντικρύζουμε κατάματα το αντίκτυπο που έχουν οι πράξεις μας και να ξέρουμε τι προκαλούμε εις γνώση μας;

Δεν είναι λοιπόν σωστότερο και εντιμότερο να αντικρύζουμε κατάματα το αντίκτυπο που έχουν οι πράξεις μας και να ξέρουμε τι προκαλούμε εις γνώση μας;

Μην είσαι τόσο σκληρή ΚΡΙΝΑ.

Εγώ πιστεύω πως καλό είναι να δείχνουμε την αλήθεια όχι να την τρίβουμε στα μούτρα αυτών που δεν έχουν διάθεση ν'αντιδικήσουν, αλλά να μάθουν :wink:

Ursa Major έχεις δίκιο. Ξέρω ότι δεν έχω ''τον τρόπο'' και πολλές φορές είμαι χοντροκομμένη.

Απλά θεωρώ ότι πρέπει να γνωρίζουμε, γιατί η γούνα δεν φύτρωσε ξαφνικά σα γούνα, προέκυψε από συγκεκριμένη διαδικασία.Και το να θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν υπήρξε ποτέ, μόνο και μόνο για να νιώσουμε καλύτερα, δε με βρίσκει σύμφωνη.

Πραγματικά δεν είχα σκοπό την αντιπαράθεση.

ΚΡΙΝΑ να σου απαντήσω ως αυτόκλητη εκπρόσωπος των καταναλωτών ζωικής σάρκας και γούνας. Πρώτον για τη γούνα, ειλικρινά δεν το ήξερα, μάλιστα έλεγα ότι τα κουνέλια είναι γνωστά για τη συχνότητα και ευκολία της αναπαραγωγής τους, οπότε έλεγα ότι είναι πιο δύσκολο να απειληθούν με εξαφάνιση ας πούμε σε σχέση με άλλα ζώα.

Αναφορικά με το κρέας όμως εγώ είμαι σαρκοφάγος και δεν έχω την πρόθεση να το αλλάξω. Υπ'αυτή την έννοια είμαι υπέρ του να σκοτώνουμε τα ζώα για να τα φάμε, είναι το φυσιολογικό στην τροφική αλυσίδα, κι αυτά σκοτώνουν κάτι άλλο για να φάνε (και βέβαια μιλάω για ζώα που δεν απειλούνται, για κουνέλια γάτες ή ο,τιδήποτε άλλο δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί). Για το θέμα του κρέατος, λοιπόν, νομίζω έχει νόημα να μιλάμε για τις διαδικασίες σφαγής, εκτροφής κλπ. Για τις γούνες, οκ, να μη γίνεται καθόλου, αλλά για το κρέας κάπως πρέπει να σφαγούν αυτά τα ζώα.

Ekabn συμφωνώ μαζί σου σε όλα όσα ανέφερες στο τελευταίο post σου.

Για τη γούνα είμαι κάθετη και επίσης δεν έχω σκοπό να αλλάξω αυτό που πιστεύω, δηλαδή το ότι είναι αναίτια σφαγή.Και μαζί το κυνήγι των ελεφάντων γαι τους χαυλιόδοντες, των κροκοδείλων για να κρατούν οι κυρίες ωραία τσαντάκια κα πάει λέγοντας.

Όσο για την κρεατοφαγία δεν έκανα κύρηγμα σε κανένα να γίνει χορτοφάγος, αρκεί να σου πω ότι ο άντρας μου τρώει αν και όχι φανατικά κρέας και επίσης η κόρη μου η οποία είναι ενός έτους και ακολουθεί κανονικά και χωρίς αποκλίσεις τη διατροφή που κάνουν όλα τα παιδιά της ηλικίας της. Αυτό είναι προσωπική επιλογή ενός ενήλικα και οπωσδήποτε δεν είμαι εγώ αυτή που θα επιβάλω στο παιδί μου ή σε οποιοδήποτε να μην τρέφεται όπως εκατομμύρια κόσμος στον πλανήτη, δηλαδή με κρέας.Αυτό που όπως ανέφερες κι εσύ πρέπει να διορθωθεί, είναι οι συνθήκες σφαγής και εκτροφής, διότι είναι γνωστό ότι δε γίνεται ολική αναισθησία σε ένα-ένα κοτόπουλο ή πρόβατο και μετά τα σφάζουν κοιμισμένα, ούτε ζούνε σε ένα ευχάριστο περιβάλλον μέχρι να σφαγούν, παρά στοιβάζονται σε μικρότατους χώρους, ποδοπατώντας το ένα το άλλο. Όταν είπα να δουν κάποιοι τα βίντεο, το είπα για να συνειδητοποιήσουν έστω όσοι δεν ξέρουν, ότι τα εκτροφεία-σφαγεία δεν είναι όπως στις διαφημίσεις πουλερικών και αλλαντικών όπου τα κοτοπουλάκια και τα γουρουνάκια είναι σε τεράστιους πεντακάθαρους χώρους χαρούμενα και τρώνε. Υπάρχει η αληθινή και δυστυχώς σκοτεινή πλευρά που αν δεν τη γνωρίζουμε, και αν δε μας σοκάρει από μόνη της δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Οκ, παιδιά συμφωνούμε σε όλα. Αλλά το βίντεο δεν το βλέπω. Έχω δει ένα βίντεο με τα μωράκια φώκιας, ε, μου φτάνει, φαντάζομαι κάτι παρεμφερές είναι κι αυτό.

Πάντως για να πω την αλήθεια, αυτά τα βίντεο δε νομίζω ότι βοηθάνε στο στόχο της ευαισθητοποίησης. Πρώτον γιατί κάποιοι δε θα τα δουν ή θα τα αλλάξουν αμέσως. Δεύτερον, γιατί κάποιοι πάλι μπορεί να σταθούν στην αγριότητα του πράγματος και να τα βάλουν με αυτόν που έκανε το βίντεο, να μην ασχοληθούν με την ουσία αλλά με τον τύπο (εγώ για παράδειγμα έχω πλακωθεί με άνθρωπο που μου έστειλε βίντεο απ'αυτά που διάφοροι τρώνε τούμπες και τέτοια, δεν τα μπορώ, το'χω πει σ'όλους, μη μου στέλνετε τέτοια, αυτός εκεί, ε, του την είπα!). Τρίτον, γιατί νομίζω ότι τέτοιες προσλαμβάνουσες ο περισσότερος κόσμος προσπαθεί και τις απωθεί γρήγορα. Η φρίκη μπορεί να μείνει μέσα του αλλά νομίζω ότι δεν κάνει τη σύνδεση, ξεχνάει το έναυσμα και μένει η φρίκη.

Δηλαδή εγώ θα θεωρούσα πιο αποτελεσματική μια προσέγγιση πιο ήπια, σταθερής ενημέρωσης με έξυπνα και κατά το δυνατόν ευχάριστα μηνύματα, που ο άλλος να τα αποδεχτεί, να μην του γυρίσουν τ'άντερα, έτσι τον παίρνεις πιο εύκολα με το μέρος σου.

Δηλαδή εγώ θα θεωρούσα πιο αποτελεσματική μια προσέγγιση πιο ήπια, σταθερής ενημέρωσης με έξυπνα και κατά το δυνατόν ευχάριστα μηνύματα, που ο άλλος να τα αποδεχτεί, να μην του γυρίσουν τ'άντερα, έτσι τον παίρνεις πιο εύκολα με το μέρος σου.

Ναι όπως λέμε πολιτική επικοινωνία με το γουναρικό. :lol:

Εντάξει, μην υπερβάλλουμε κιόλας, δεν υπάρχει ευχάριστο μήνυμα στο σφαχτάρι που γδέρνεται. :?

Πάντως δεν έχεις παράπονο, υπήρχε και προειδοποίηση για τη φρίκη.