Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ?

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,γράφω για πρώτη φορά στο forum και θα χαρώ πολύ να με βοηθήσετε. Έχω ένα κοριτσάκι 4 χρονών που είναι πάρα πολύ ζωηρό και τρομερά υπερκινητικό, κυρίως μέσα στο σπίτι.Γενικά είναι αρκετά απείθαρχη και για να κάνει κατι πρέπει να το πούμε πολλες φορες και στο τέλος καταλήγουμε πάντα σε καυγάδες.Λόγω της ζωηράδας αποφασίσαμε με το σύζηγο μου να την πάμε σε εξωσχολικές δραστηριότητες κολυμβητήριο και μπαλέτο.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δυσκολέυεται να πειθαρχήσει στις οδηγίες τησ δασκάλας σε οποιαδήποτε ομαδική δραστηριότητα και ΄'οταν αυτό το κάνει θα πρέπει να την εντάξει η δασκάλα στην ομάδα.ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΌ (ΠΡΟΝΉΠΙΟ) η δασκάλα μου ειπε ότι την ώρα των δραστηριοτήτων (π.χ. όταν διαβαζουν ένα παρμύθι δε θέλει να καθήσει και προτιμάει να παιξει).Γενικά εχω παρατηρήσει ότι βαριέται ευκολα.Μπορεί να σημαινει αυτο διαταραχη ελλειματικης προσοχής?(ΔΕΠΥ)Είμαι τρομερά προβληματισμενη και αγχωμένη.Μαρία help!

Διαφημίσεις

Η ΔΕΠΥ έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεν αφορά μόνο τα (πολύ) ζωηρά παιδιά.

Μέσω του διαδικτύου κανένας δεν μπορεί να σου κάνει διάγνωση ή ακόμα και να σου δώσει συμβουλές "αντιμετώπισης"¨.

Σαν άτομο που ασχολείται με παιδιά με ΔΕΠΥ (είμαι νηπιαγωγός σε ΚΕΔΔΥ) αυτό που μπορώ εγώ προσωπικά να σου πω είναι ότι αν έχιες υποψίες, να πας το παιδί για αξιολόγηση σε κάποιον αναπτυξιολόγο ή παιδοψυχίατρο. Είναι οι μόνοι που μπορούν να σου δώσουν μια υπέυθυνη και σοβαρή απάντηση στο ερώτημα σου.

Αυτό δεν μπορώ να σου το πω γιατί δεν γνωρίζω.

Υπάρχει το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στο Ιπποκράτειο που είναι αναγνωρισμένο και από το Υπουργείο Παιδείας, και έχει πολλές ειδικότητες (καλύτερα να γίνει εκτίμηση από ομάδα ειδικοτήτων, όπως παιδοψυχίατρο, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή....).

Λογικά υπάρχουν και άλλα ΙΠ στη Θεσ/νικη......

Μπορείς να ψάξεις στο νετ.

H emmaki εχει δικιο. Ειχα και εγω αντίστοιχο "προβλημα' με τον γιο μου που τωρα ειναι 5,30. Υποψιαζόμουν ΔΕΠΥ και πήγα τελικά σε αναπτυξιολογο η οποια του έκανε κάποια τεστ σε στυλ παιχνιδιού, Τιποτα δεν ειχε και τσάμπα ανησυχούσα. Τωρα παει στο νηπιο και δεν μου εχουν πει οτι εχουν κάποιο πρόβλημα μαζι του και γενικα εχει "ηρεμήσει" Παντως τα παιδια που ειναι κινητικά και βαριούνται ευκολα πιστευω οτι απλα θελουν να εχουν ερεθισματα διαρκως πραγμα που κανει εμας τους μεγαλους.....λιώμα

ltPsp2.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Κι εμένα ήταν έτσι η κόρη μου-τώρα είναι στην εφηβεία-και αυτό που μου είχαν πει είναι ότι ήταν πιό ώριμη για την ηλικία της και με ανεπτυγμένη ευφυία, που αυτό την έκανε υπερκινητική. Η παιδίατρος μου έλεγε να προσπαθήσω να κάνουμε παιχνίδια που χρειάζονται υπομονή (π.χ.παζλ) γιατί στο σχολείο αργότερα τους "γυρνάει μπούμεραγκ" και δεν προοδεύουν.

Επίσης κοιμόταν πολύ λίγο και καθόλου το μεσημέρι και αυτός ήταν ένα επιπλέον λόγος που της "έβγαζε" υπερένταση.

• 3 weeks later...

Danel ελπίζω αυτοί που στο είχαν πει να ήταν και ειδικοί!!! Τις περισσοτερες φορές τα παιδιά δεν έχουν τίποτα (Δοξα τω Θεό) όπως το δικό σου αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που επιβάλετε επίσκεψη σε αναπτυξιολόγο. mariana 30 τελευταία διάβασα ένα πολυ μικρό αρθράκι για την ΔΕΠΥ, www.mychildphysiocenter.com/adhd ίσως βοηθήσει (?)icon7.gif