Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες!

Τελευταία, ενώ τακτοποιώ τις τελευταίες λεπτομέρειες, φοβάμαι οτι το σπίτι δεν θα είναι ποτέ, εντελώς καθαρό για να υποδεχτώ την μπέμπα μου.

Πιστεύω οτι ποτέ δεν θα καταφέρω, να εξαφανίσω εντελώς, την σκόνη που μπαίνει στο σπίτι.Φοβάμαι το κάθε χνούδι και την κάθε τρίχα που ύπταται στην ατμόσφαιρα.Εχω ένα σκυλάκι, εδώ και δέκα χρόνια, το οποίο το κούρεψα γουλί, εννοείται πως έχει κάνει όλα τα εμβόλια, του έχω βάλει οτι αμπούλα, περιλαίμιο υπάρχει για οποιοδήποτε ζωήφιο και οτι του έχω δώσει χαπι για οποιαδήποτε εσωτερική πάθηση υπάρχει.Όμως εγώ δεν είμαι ήσυχη.

Στον καναπέ, βρίσκω χνούδια απ'τα ρούχα μας ή ενίοτε ψίχουλα που πέσανε απο το σάντουιτς του άντρα μου και άλλα άγνωστα σταθερά αντικείμενα.

Φοβάμαι επίσης και οποιοδήποτε καθαριστικό και την χημική του σύσταση.Λέω να πάω να αγοράσω τα "planet", τα οποία είναι οικολογικά.Είναι καλά??

Τι μέτρα πρέπει να πάρουμε και απο πιό σημείο και μετά, γινόμαστε παρανοϊκές? Νιώθω οτι δεν είμαι η τέλεια νοικοκυρά και οτι δεν θα μπορέσω να τα συνδιασω όλα. Εσείς πως το αντιμετωπίζετε αυτό? :roll:

Διαφημίσεις

Πρόσφατα είδα ένα ντοκιμαντερ στο σκαι σχετικά με τις αντιβιώσεις και το πόσο κακό κάνει η κατάχρηση τους όπως δημιουργία νέων πιο ισχυρών ιών και σχετικά με την τελειομανία των γονιών να εξαφανίσουν κάθε βακτήριο που μπορεί αν έρθει σε επαφή με το μωρό. Λοιπόν μετά από έρευνες επιστήμονες λέγαν ότι η αντιβακτηριακή απολύμανση μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά γιατί τα ερυθρά αιμοσφαίρια του οργανισμού μας είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να πολεμούν τα βακτήρια...αν μείνουν όμως έστω και λίγο χωρίς δουλειά τρελαίνονται και αρχίζουν να πολεμούν οτιδήποτε εισέλθει στον οργανισμό (σκόνες και άλλα αθώα πραγματάκια) με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό που λέμε τώρα αλλεργία στην σκόνη ή κάπου αλλού...δηλαδή ο οργανισμός αν δεν βρει να πολεμήσει βακτήρια αρχίζει και πολεμάει τα πάντα και για αυτό πλέον στην εποχή μας έχουμε έξαρση στις παιδικές αλλεργίες. Ελπίζω να κατάφερα να μεταφέρω σωστά το νόημα της εκπομπής.

Με λίγα λόγια πέτα τα αντιβακτηριακά προϊόντα σου (μόνο σε πολυ ελάχιστες περιπτώσεις είναι όντως χρήσιμα) και άσε το μωράκι σου να έρθει σε επαφή και με λίγη σκόνη...δεν κάνει κακό. :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλημέρα! Μην σε πιάνει πανικός με τις σκόνες & τα μικρόβια, άλλωστε το παιδάκι δε θα ζει σε γυάλα αλλά ανάμεσα σε αυτά όλη του τη ζωή.

Εγώ θα ελεγα να κανεις ό,τι συνήθως στη καθαριότητα αλλα να μη βάζεις χλωρίνες & ισχυρά καθαριστικά σε πατώμα, επιφάνειες κλπ. γιατί έχουν έντονη μυρωδιά. Αν έχεις πλακάκι κάτω και με σκέτο νερό καθαρίζει. Μετά τα ρούχα του μωρού με σαπούνι Αρκάδι ή Προδερμ.

Και φυσικά πρεπει να αερίζεις τακτικά το σπίτι (άρα τα χνουδια θα μπαίνουν)

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να καταπολεμά βακτήρια & μικρόβια, μην το παρακανεις και γίνει και το παιδάκι μη μου άπτου... :wink::wink:

φιλιά

anti na ta kaneis oooola ayta pane k pare mia giala na valeis to paidi mesa!!! E L E O S!!! se vriskw poly akraia!!!gia rwta thn manoula sou...etsi se megalwse esena?dld otan tha to vgaleis eksw ti tha kaneis? tha eisai me to oinopneyma sto xeri mhn akoumpisei kapou?gia ton aera pou anapneei ti tha kaneis tha tou foras maska oksigonou?LOIPOOOON!!!akouse me! hremise k xalarwse.ase to paidi sou na zhsei mia fisiologikh zwh.den eipame na to exeismesa sthn mpixla alla oute k sto betadin ana 5lepto!!!rwta ton paidiatro k tha deis ti tha sou pei!!! ayta ap mena.

Διαφημίσεις

Almodobar, μην τρελαίνεσαι κορίτσι μου. Δεν είναι δυνατόν ποτέ και σε καμία περίπτωση να εξασφαλίσεις το εντελώς αποστειρωμένο περιβάλλον για το μωρό σου.

Τα υγιή μωρά δεν έχουν κανένα πρόβλημα (δεν είπαμε να έχεις ένα σπίτι βρώμικο, αλλά φυσιολογικά καθαρό).

Ο ξάδελφός μου έχει ένα μωρό 1,5 έτους, το οποίο τον περασμένο Δεκέμβρη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το Πάσχα ήταν στην εντατική ετοιμοθάνατο. Τον Ιούνιο το πήραν σπίτι τους. Προσπαθούν οι άνθρωποι να καθαρίζουν αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια, γιατί αλλιώς θα τρελαθούν. Σφουγγαρίζουν και ξεσκονίζουν καθημερινά, γιατί έτσι τους είπαν οι γιατροί. Το μωρό αυτό λόγω της μεταμόσχευσης πρέπει να είναι σε καθαρό περιβάλλον, όχι όμως υπερβολές, γιατί δεν είναι δυνατόν. Οι γονείς εργάζονται κι έχουν άλλο ένα παιδάκι 4 χρόνων. Στο σπίτι τους μπαινοβγαίνει κόσμος. Αρχικά όλοι αποφεύγαμε να πάμε, γιατί φοβόμασταν για την καθαριότητα και τις ιώσεις. Μας είπαν όμως ότι δεν είναι δυνατόν να μείνουν απομονωμένοι, απλώς να μην τους επισκεπτόμαστε, αν έχουμε υπόνοια ότι μπορεί να έχουμε κάποια ίωση. Οι γονείς είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Φαντάσου λοιπόν ότι καθημερινά έρχονται σε επαφή με ένα σωρό παιδιά, τα οποία πιθανότατα να έχουν ιώσεις. Τι να κάνουν όμως? Απλώς κάνουν το σταυρό τους και προσέχουν όσο μπορούν.

Χαλάρωσε λοιπόν και υποδέξου το μωράκι σου χωρίς να άγχεσαι για την καθαριότητα. Όλα θα πάνε καλά.

5f27b8bd0c.png

η ακραία καθαριότητα και αποστείρωση μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει :?:?

πρέπει να μαθαίνουν, μην φοβάσαι, η φύση ξέρει καλύτερα από εμάς :lol::lol:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Νομιζω οτι με καλυψαν με αυτα που ειπωθηκαν πιο πανω. Δεν ειναι δυνατον να φρικαρεις επειδη εχει ψιχουλα ο καναπες :shock: Ουτε το σκυλακι σου γουλι χρειαστηκε να γινει το κακομοιρικο χειμωνιατικα. Μπορει ολα αυτα να τα κανεις γιατι εχεις αγχος με κατι αγνωστο και καινουργιο αλλα πρεπει να ηρεμησεις λιγακι.

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες!

Τελευταία, ενώ τακτοποιώ τις τελευταίες λεπτομέρειες, φοβάμαι οτι το σπίτι δεν θα είναι ποτέ, εντελώς καθαρό για να υποδεχτώ την μπέμπα μου.

Πιστεύω οτι ποτέ δεν θα καταφέρω, να εξαφανίσω εντελώς, την σκόνη που μπαίνει στο σπίτι.Φοβάμαι το κάθε χνούδι και την κάθε τρίχα που ύπταται στην ατμόσφαιρα.Εχω ένα σκυλάκι, εδώ και δέκα χρόνια, το οποίο το κούρεψα γουλί, εννοείται πως έχει κάνει όλα τα εμβόλια, του έχω βάλει οτι αμπούλα, περιλαίμιο υπάρχει για οποιοδήποτε ζωήφιο και οτι του έχω δώσει χαπι για οποιαδήποτε εσωτερική πάθηση υπάρχει.Όμως εγώ δεν είμαι ήσυχη.

Στον καναπέ, βρίσκω χνούδια απ'τα ρούχα μας ή ενίοτε ψίχουλα που πέσανε απο το σάντουιτς του άντρα μου και άλλα άγνωστα σταθερά αντικείμενα.

Φοβάμαι επίσης και οποιοδήποτε καθαριστικό και την χημική του σύσταση.Λέω να πάω να αγοράσω τα "planet", τα οποία είναι οικολογικά.Είναι καλά??

Τι μέτρα πρέπει να πάρουμε και απο πιό σημείο και μετά, γινόμαστε παρανοϊκές? Νιώθω οτι δεν είμαι η τέλεια νοικοκυρά και οτι δεν θα μπορέσω να τα συνδιασω όλα. Εσείς πως το αντιμετωπίζετε αυτό? :roll:

χμ .. θα συμφωνήσω με όλες τις μανούλες που μιλήσανε διότι μιλήσανε σωστά !!

κατ' αρχήν θα πρέπει να σου πώ ότι για τα ρουχαλάκια του μωρού σου το καλύτερο σαπούνι είναι το Αρκάδι ή το Προδέρμ .. επίσης για μαλακτικό προτείνω το Προδέρμ και μόνο το Προδέρμ! Το ΜΕΓΑΛΟ θέμα είναι οιποσότητες που πρέπει να βάζεις! ΜΗ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕΙΣ!!! Δε χρειάζεται πολλή σκόνη για να καθαρίσουν τα ρούχα του μωρού! Λίγη .. απλά θέλουν πολύ νερό .. !

Το Planet καλό θα είναι να το χρησιμοποιήσεις ΑΦΟΥ χρονίσει (μη σου πώ και 2χρονίσει) η μικρούλα σου .. δεν είναι ειδικά κατασκευασμένο για μωρουδιακά ..

Καθάριζε το σπίτι σου ακόμα και με χλωρίνη, με φαμπουλόζο, με άζαξ, με ξύδι, με σόδα ή με όποιο άλλο γιατροσόφι θέλεις .. απλά .. ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ!!! Μη γεμίζεις μισό κουβά με νερό και τον υπόλοιπο με καθαριστικό διότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις ένα αλλεργικό ή στη χειρότερη ασθματικό παιδί!

Θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα μιας γνωστής μου η οποία ήτανε υποχόνδρια μέχρις εκεί που δεν πάει άλλο .. έμπαινες στο σπίτι της και μύριζε νοσοκομείο .. χλωρίνες, οινόπνευμα, dettol .. μόνο μάσκες που δε φοράγαμε όταν μπαίναμε μέσα :lol: .. που λές, γέννησε και το σπίτι της μύριζε ακόμα χειρότερα! ο άντρας πλενόταν με betadin πρίν χαϊδέψει το παιδί, αφού φυσικά είχε αλλάξει και είχε φορέσει πυζάμες που ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τις έπλενε .. το αποτέλεσμα ήταν το εξής .. μόλις σαράντισε το παιδί και βγήκανε έξω για πρώτη φορά, το μικρούλι επειδή εκτέθηκε στην ατμόσφαιρα, έπαθε φαρυγγίτιδα συνοδευόμενη απο ωτίτιδα και εμφάνισε και άσθμα ..

Οι αρχαίοι υμών πρόγονοι έλεγαν το εξής σοφό ρητό .. "Παν Μέτρον Άριστον!" .. μη δυσκολεύεις τη ζωή σου, άσε λίγη σκόνη να μπεί στο σπίτι σου, δε σου λέω να πιάσεις φιλίες με τη μικρή Τερέζα και τις φίλες της, απλά μη γεμίζεις τη ζωή σου με τέτοιου είδους βάσανα .. ίσα ίσα εάν το σπίτι σου έχει και λίγη σκόνη, το παιδάκι γίνεται πιο ανθεκτικό!! άστο αργότερα να φάει και ένα κομματάκι ψωμί που έπεσε κάτω .. όταν θα πάει στο νήπιο και δεν θα είσαι εκεί να το προστατεύει ξέρεις τι θα φάει???? :P:P:P:P:D

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΑΕΡΙΖΗΣ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ.ΕΓΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΑ.ΕΠΕΦΤΕ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΕΝΩ.ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΑΠΟΚΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ.ΟΣΟ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ.ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

εγω εκτος απο μελλουσα μανουλα αλλα και ως εποπτης δημοσιας υγιεινης θα συμβουλεψω τα εξης.(τουλαχιστον εγω αυτα θα κανω).πρωτον κανε μια καλη γενικη στο σπιτι 1-2 μερες πριν γυρισεις με την μικρη σπιτι απο το μαιευτηριο(βαλε την μαμα η την πεθερα).βαλε χλωρινη η dettol αλλα μετα αερισε πολυ καλα το χωρο!οταν θα ερθει το μωρο ενα κανονικο καθαρισμα αρκει δεν χρειαζεται να αποστειρωνεις καθε μερα το χωρο(μονο τα μπιμπερο) :D γενικα να δεινεις μεγαλη σημασια στα χερια σας γιατι απο εκει μεταδιδονται τα περισσοτερα μικροβια και οχι τοσο με τον χωρο γιατι το μωρο δεν ερχεται σε αμεση επαφη με αυτον(απλο σαπουνισμα αρκει οχι με bedadine και οινοπνευματα γιατι θα τα καψεις αν θες παρε dettol κρεμοσαπουνοι).να αεριζεις καθημερινα το δωματιο του μωρου,και να αεριζεις το σπιτι οταν εχεις επισκεψεις για να καθαρισει αερας απο τα μικροβια που φερνουν .η σκονη μην σε αγχωνει τοσο ουτε το σκυλακι σου ειναι αποδεδιγμενο οτι τα μωρακια που ερχονται σε καπια επαφη με τριχες και σκονη παρουσιαζουν λιγοτερες αλλεργιες απο αυτα που δεν εχουν κατοικιδια σπιτι.(και γω εχω σκυλακι).ακομη προσεχε οταν περνετε αγκαλια το μωρακι να μην ερχεται σε αμεση επαφη με τα ρουχα σας απο εξω(παρε βαμβακερες κουβερτουλες αγκαλιας).ολα τα ρουχα με προδερμ η αρκαδι και σιδερωμα μετα.

παντως μην τρελενεσαι μονο λιγη προσοχη παραπανω θελει οχι υπερβολες,φροντισε η μικρη σου να παρει και πολλα αντισωματα μεσω του θηλασμου για να εχει γερο ανοσοποιητικο και δεν θα παθει τιποτα :D

ευχομαι να βοηθησα φιλια και με το καλο να ερθουν τα μπεμπακια μας!!!! :D

Τα χω σκεφτεί και εγώ αυτά και αποφάσισα λοιπόν 1 βδομάδα πριν γεννήσω να πάρει η μαμα μου άδεια για ένα τριήμερο και μαζί με την αδερφή μου να έρθουν να κάνουν ένα γενικό στο σπίτι. Δηλαδή τα πάντα κουζίνα, ντουλάπια, πολύφωτα,κτλ.Θα βγάλω και τα καλύμματα από τους καναπέδες να τα στείλω στο καθαριστήριο και θα στρώσουμε τότε τα χαλια για να μην προλάβουν να λερωθούν. Τα καθαριστικά που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι αυτά που χρησιμοποιούσα πιο πρίν αζαχ βιακαλ όπου χρειάζεται χλωρίνη φαμπουλόσο και τέτοια κλασικά δηλ.Τότε θα καθαρίσουμε και το δωμάτιο της μικρής και θα στρώσουμε και το χαλί καθως και θα πλύνω και όλα τα ρούχα της, την προίκα, κουβερτούλες και όλα. Μέτα θα πάω να γεννήσω και θα έρθει η μικρή σε ένα καθαρό νορμαλ περιβάλλον. Από κει και πέρα θα καθαρίζω κανονικά το σπίτι όπως και πριν. Την μόνη συνήθεια που σκέφτομαι να αλλάξω είναι να μην κυκλοφορούμε με παππούτσια μέσα στο σπίτι και όταν γυρνάμε να βάζουμε κατευθείαν τις παντόφλες από την πόρτα και θα αερίζω το δωμάτιο κάθε μέρα. Δεν θα κάνω κάποια σπουδαία αλλαγή. Κανονικά όπως πριν.

mKndp2.png

Την μόνη συνήθεια που σκέφτομαι να αλλάξω είναι να μην κυκλοφορούμε με παππούτσια μέσα στο σπίτι και όταν γυρνάμε να βάζουμε κατευθείαν τις παντόφλες από την πόρτα και θα αερίζω το δωμάτιο κάθε μέρα.

Aυτά τα δύο τα θεωρώ προσωπικα τα πιο σημαντικά σημεια ....

Ειδικά αυτό με τα παπούτσια νομίζω πρέπει να τηρείται άσχετα αν υπάρχει μωρό στο σπίτι ... στο μωρό νομίζω επιβάλλεται... ειδικά στο δωμάτιο του.

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ ότι οταν έρχεται κάποιος καλεσμένος στο σπιτι να τον κοιτάμε στα πόδια και να τον υποχρεώνουμε να βγάλει τα παπουτσια ... εντάξει αυτό είναι αγένεια και δεν μ'αρέσει .... βέβαια ο ξένος δεν θα μπει στο δωμάτιο του μωρου. Οι άνθρωποι όμως του σπιτιού και οι πολυ πολύ δικοί μας που μπαινοβγαίνουν καθημερινά μπορούν να το κάνουν. Ειδικά το χειμώνα με τα χαλιά ειναι must ... το καλοκαιρι με το σφουγγάρισμα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης ο αερισμος του χώρου θα συμφωνήσω είναι πολύ σημαντικός ... ακόμα και το καταχείμωνο με το πολύ κρύο επιβάλλεται 10 λεπτάκια να αερίσεις το κάθε δωμάτιο για να αλλάξεις τον άερα του.

Όλο το υπόλοιπο καθάρισμα ακριβως οπως το έκανες, δεν χρειάζεται υστερίες .... και κατα τη γνώμη μου απεφευγε τα καθαριστικά με τις έντονες και βαριες μυρωδιες. Ειδικά όταν καθαρίζεις το μπάνιο με χλωρίνες και βιακαλ να το κάνεις σε ώρα που το μωρο κοιμάται για να προλάβει να αεριστεί καλα ο χώρος και να φύγουν οι μυρωδιές.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με όλες τις κοπέλες. Να προσθέσω ότι, αν θηλάσεις, θα δίνεις στο μωρό σου καθημερινά αντισώματα για όλα αυτά που το απειλούν και επιπλέον, θα γλυτώσεις τις αμφίβολες αποστειρώσεις σε μπιμπερό και άλλα σκεύη :wink:

Τον πρώτο καιρό, το μωρό θα σε απασχολεί τις περισσότερες ώρες και δεν θα έχεις και πολύ χρόνο και κουράγιο για δουλειές και αναγκαστικά θα χαλαρώσεις.

Εύχομαι με το καλό όλα!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

i alithia einai pos pros to telos ths egkumosinis oi gunaikes to pathainoun auto, prospathoun apo enstikto na etoimasoun thn folitsa tou mvrou tous kai tis pianei mania me to katharisma. Ego sto telos tous egkumosinous mou ta eixa ola plunei 10 fores kai elampe to spiti. Otan omos irthe i mpempa...pote den aposteirvsa (logo tou thilasmou) , eixame skulaki , 3 mhnvn peigame taksidi eksvteriko kai eglupse olo to aerodromio kai pote den mou arrvsthse :)

Τώρα είναι καθαρό, μετά δεν θα είναι! Με το μωρό δεν προλαβαίνεις ούτε να φας, πόσο μάλλον να καθαρίσεις το σπίτι!

Δεν θα τα καταφέρεις γι αυτό δέξουν την πραγματικότητα. ΚΑΙ το δικό σου παιδί θα μεγαλώσει όπως όλα τα άλλα!

Αργότερα αυτά ούτε που θα τα βλέπεις από την κούραση, οπότε μη σε απασχολούν!

Φαντάζομαι ότι είναι καλύτερα από τα άλλα. Η χλωρίνη είναι καρκινογόνος και είναι από τις πιο επιβλαβείς ουσίες. Δυστυχώς το χλώριο περιέχεται σε πολλά απορρυπαντικά, φαντάζομαι ότι αυτά που αναφέρεις δεν την περιέχουν.

Τι μέτρα πρέπει να πάρουμε και απο πιό σημείο και μετά, γινόμαστε παρανοϊκές?

Δύο βασικά πράγματα: βγάζουμε τα παπούτσια όταν μπαίνουμε στο σπίτι και πλένουμε τα χέρια μας. Τα χέρια τα πλένουμε κάθε φορά που βγαίνουμε από την τουαλέτα. Αυτά είναι αρκετά.

Νιώθω οτι δεν είμαι η τέλεια νοικοκυρά και οτι δεν θα μπορέσω να τα συνδιασω όλα. Εσείς πως το αντιμετωπίζετε αυτό? :roll:

Δεν συμμετείχαμε στο διαγωνισμό της τέλειας νοικοκυράς!

Έχω ταλέντο στο να αναθέτω δουλειές σε άλλους, όταν υπήρχαν άλλοι διαθέσιμοι έκαναν όσα μπορούσαν (μαγειρική, σιδέρωμα, καθάρισμα...). Όταν δεν υπήρχε κανείς διαθέσιμος περιοριζόμουν στο να βάλω κάποιο πλυντήριο, το άπλωνα και μετά τα δίπλωνα επιμελώς, δεν σιδέρωνα. Αν προλάβαινα έπλενα τα εξαρτήματα του θήλαστρου, αν όχι τα έβαζα στο πλυντήριο και μπορεί το πλυντήριο να δούλευε μισογεμάτο.

Έτρωγα όρθια, αν δεν είχα φαγητό παρήγγελνα απ'έξω. Μερικές φορές έτρωγα με μια πετσέτα πάνω στο μωρό που θήλαζε με τις ώρες (την πετσέτα την έβαζα για να μην πέφτουν ζουμιά πάνω του...).

Δεν είχαμε σκυλάκι αλλά είχαμε γάτα! Στην αρχή δεν κυκλοφορούσε πολύ στο σπίτι αλλά αγαπούσε πολύ το μωρό, πέρασε όλη την εγκυμοσύνη πάνω στην κοιλιά μου!

Αν μου περίσσευε χρόνος δεν έκανα δουλειές, έβγαινα βόλτα μαζί με το μωρό! :)

Σας ευχαριστώ όλες, που με καθυσηχάσατε. :roll::roll: Φαντάζομαι την μικρή μου, φρέσκια-φρέσκια και καθαρή, να έρχεται στον κόσμο και κατά διαστήματα με πιάνει πανικός. Άλλωστε, πρώτη φορά θα γίνω μανούλα, επομένως, υποθέτω ότι δικαιολογούμαι.

Special Thanks στην Aglaia (Κα Παπαδήμα).Όσο να 'ναι, αν έχεις μια γνώμη πεπειραμένου ατόμου, είσαι ακόμα πιο ήσυχη. :wink:

Πάντως στο φινάλε-φινάλε, νομίζω πως πρέπει να αρχίσω να ξεκουράζομαι, γιατί η μεγάλη στιγμή πλησιάζει.Αύριο θα μου πει και ο γιατρός, λεπτομέρειες.Άρα τέρμα με την χοντρή φασίνα. :):roll:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=8989

σήμερα το διάβασα όλο και λύθηκα στα γέλια!

Σου συστήνω να το διαβάσεις για να χαλαρώσεις, θα δεις ότι καμία μαμά δεν είναι όχι τέλεια νοικοκυρά αλλά ούτε καν πολυ καλή μαμά! όχι γιατί δεν το θέλει αλλά γιατί μερικές φορές η κούραση δεν αφήνει πολλά περιθώρεια για να λειτουργήσεις κανονικά!

Όταν ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη νιώθεις καλύτερα!

(η αγαπημένη μου ταινία του Αλμοντοβάρ είναι "Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρισης")

Special Thanks στην Aglaia (Κα Παπαδήμα).Όσο να 'ναι, αν έχεις μια γνώμη πεπειραμένου ατόμου, είσαι ακόμα πιο ήσυχη. :wink:

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά δεν είμαι πολύ πεπειραμένη!

Για την ευρύτερη οικογένεια ήμουν το μαύρο πρόβατο. Δεν ήταν που δεν σιδέρωνα ήταν που δεν με ένοιαζε καν, δεν έφτανε που δεν είχα πάντα φαγητό ήμουν ικανή να κάνω γλυκο γιατί ήθελα να φάω γλυκό. Τα έβλεπαν οι θείες μου και πάθαιναν κάτι... Δεν ανεχόμουν τα σχόλιά τους αλλά δεχόμουν τα τάπερ που μου έστελναν! :wink:

Μέσα στον όλο πανικό είχα και τη γάτα που δεν ήθελα να νιώσει παραμελημένη... Κάθε μέρα την έπαιρνα για λίγη ώρα αγκαλιά όσο πνιγμένη και να ήμουν (και ανοικοκύρευτη και αφιέρωνα χρόνο στη γάτα...).

Είχα σημαντική βοήθεια από τον μπαμπά που αν και έφτανε κάπως αργά από τη δουλειά αναλάμβανε τα πάντα (πλην του θηλασμού...). Δηλαδή όση ώρα ήταν στο σπίτι δεν άλλαζα ποτέ πάνα, δεν έκανα μπάνιο στο μωρό... Νομίζω ότι τον πρώτο 1,5 χρόνο είχα κάνει ελάχιστες φορές μπάνιο στο μωρό, το έκανε ο μπαμπάς.

Επίσης ο μπαμπάς το έβγαζε βόλτα κάθε βράδυ έτσι είχα την ευκαιρία να μείνω πάνω από μισή ώρα μόνη, προλάβαινα και να κάνω μπάνιο και να ανασυγκροτηθώ!

Κάτι πολύ σημαντικό για να προετοιμαστείς όσο περιμένεις τη μεγάλη στιγμή είναι να βάλεις φαγητά στην κατάψυξη σε αλουμινιένες συσκευασίες που μπαίνουν κατευθείαν στο φούρνο και μετά πετιούνται. Μπορεί να μην είναι οικολογικές αλλά είναι σωτήριες για τις ημέρες του πανικού. Είναι σημαντικό να έχεις να φας κάτι καλό... αν σου αρέσουν τα έτοιμα γεύματα του μπαρμπα-στάθη είναι επίσης μια καλή επιλογή. Φρόντισε να τα έχεις στον καταψύκτη πρόχειρα για να μπορείς να έχεις ένα φαγητό χωρίς πολλή φροντίδα.

Τα βασικά που πρέπει να οργανώσεις είναι

-άλλαγμα πάνας (οργανωμένη θέση για να μην πονάει η μέση, εύκολο πλύσιμο σκούπισμα)

-πλυντήριο με άπλωμα ή στεγνωτήριο

-τα ρούχα του μωρού να είναι πολύ βολικά στο άλαγμα, τα φορμάκια να ανοίγουν μπροστά για να μπαινοβγαίνουν εύκολα

-φαγητό (αν δεν φας δεν θα αντέξεις) σου χρειάζονται τόσο εύκολα κύρια γεύματα όσο και σνακ (φρούτα, ξερά φρούτα, ωμοί ξηροί καρποί...)

-ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ! είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη! Σε όλους όσους έχεις θάρρος ζήτησε αντί για λουλούδια (ποιος θα τα φροντίζει;) και γλυκά (ποιος θα τα φάει τόσα πολλά;) να σου φέρνουν από ένα τάπερ φαγητό που μπορεί να μπει στον καταψύκτη. Ο καθένας που μπαίνει στο σπίτι μπορεί να κάνει κάποια μικροδουλειά ή σοβαρότερη δουλειά για να σε απαλλάξει (να απλώσει ή να μαζέψει τα ρούχα, να βάλει πλυντήριο πιάτων, να αδειάσει το πλυντήριο μετά...

Και μην σκέφτεσαι την τελειότητα! :wink:

Με το καλό! :)

Δεν είχαμε σκυλάκι αλλά είχαμε γάτα! Στην αρχή δεν κυκλοφορούσε πολύ στο σπίτι αλλά αγαπούσε πολύ το μωρό, πέρασε όλη την εγκυμοσύνη πάνω στην κοιλιά μου!

Ax επιτέλους και ένας άνθρωπος που δεν τα έχει με τις γάτες, απο την αρχή την εγκυμοσύνης μου όλοι τα έχουν βάλει με τον γατούλη μου (ο οποιος παρεπιπτόντως δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλη γάτα ποτε δεν πατάει το ποδι του έξω δεν έχει χάσει εμβόλιο όλη του τη ζωή και σε γενικές γραμμές δεν ξέρει και ο ίδιος οτι είναι γάτος) έχουν φαγωθεί ολοι να το απομακρύνω... Στην αρχή οτι θα έχω πρόβλημα στην εγκυμοσύνη, πήγα έκανα τοξόπλασμα και όλα μια χαρά, και θα την επαναλάβω την εξέταση... Τωρα που κοντοπλησιάζει ο καιρός οτι θα εχει το μωρό πρόβλημα με το γατι και οτι το γατι θα πάει να κανει κακό στο μωρό κλπ μου λένε όλοι.. :evil:

fqXEp3.png

Το δικό μας θαύμα...! Νεφέλη μου σε λατρεύω είσαι η ζωή μου!

εγω εκτος απο μελλουσα μανουλα αλλα και ως εποπτης δημοσιας υγιεινης θα συμβουλεψω τα εξης.(τουλαχιστον εγω αυτα θα κανω).πρωτον κανε μια καλη γενικη στο σπιτι 1-2 μερες πριν γυρισεις με την μικρη σπιτι απο το μαιευτηριο(βαλε την μαμα η την πεθερα).βαλε χλωρινη η dettol αλλα μετα αερισε πολυ καλα το χωρο!οταν θα ερθει το μωρο ενα κανονικο καθαρισμα αρκει δεν χρειαζεται να αποστειρωνεις καθε μερα το χωρο(μονο τα μπιμπερο) :D γενικα να δεινεις μεγαλη σημασια στα χερια σας γιατι απο εκει μεταδιδονται τα περισσοτερα μικροβια και οχι τοσο με τον χωρο γιατι το μωρο δεν ερχεται σε αμεση επαφη με αυτον(απλο σαπουνισμα αρκει οχι με bedadine και οινοπνευματα γιατι θα τα καψεις αν θες παρε dettol κρεμοσαπουνοι).να αεριζεις καθημερινα το δωματιο του μωρου,και να αεριζεις το σπιτι οταν εχεις επισκεψεις για να καθαρισει αερας απο τα μικροβια που φερνουν .η σκονη μην σε αγχωνει τοσο ουτε το σκυλακι σου ειναι αποδεδιγμενο οτι τα μωρακια που ερχονται σε καπια επαφη με τριχες και σκονη παρουσιαζουν λιγοτερες αλλεργιες απο αυτα που δεν εχουν κατοικιδια σπιτι.(και γω εχω σκυλακι).ακομη προσεχε οταν περνετε αγκαλια το μωρακι να μην ερχεται σε αμεση επαφη με τα ρουχα σας απο εξω(παρε βαμβακερες κουβερτουλες αγκαλιας).ολα τα ρουχα με προδερμ η αρκαδι και σιδερωμα μετα.

παντως μην τρελενεσαι μονο λιγη προσοχη παραπανω θελει οχι υπερβολες,φροντισε η μικρη σου να παρει και πολλα αντισωματα μεσω του θηλασμου για να εχει γερο ανοσοποιητικο και δεν θα παθει τιποτα :D

ευχομαι να βοηθησα φιλια και με το καλο να ερθουν τα μπεμπακια μας!!!! :D

μεσα στο μυαλο μου εισαι?ακριβως μα ακριβως τα ιδια θα εγραφα.

και εγω το κουραψα το σκυλακι μου πριν την γεννα και τωρα μεγαλωσε παλι η τριχα αλλα τον εχω ετσι

τιποτα δεν θα γινει εσυ μονο θα προβληματιζεσαι συνεχεια μηπης κατι εχει γινει

με το καλο να αντικτυσετε τις ζωουλες σας

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

vickypap καλα κανεις δεν χρειαζεται να ξανακουρεψεις το σκυλακι σου κριμα τωρα που χειμωνιαζει κιολας καλο μπανιο καθε 15-20 μερες και τα εμβολια του ειναι οκ για τα μικροβια,εμενα ειναι κοντοτριχο και δεν χρειαστηκε ετσι και αλλιως κουρεμα.ρε συ να σε ρωτησω κατι(λιγο ασχετο με το τοπικ)?μιας και συ εχεις την μικρουλα σου και ξερεις,πως ανταδρασε το σκυλακι σου οταν την ειδε?εμενα ειναι πολυ ζηλιαρης και φοβαμαι οτι δεν θα την πολυγουσταρει την μικρη μου,υπαρχει κανενας τροπος να την γνωρισει και να μην ζηλεψει και αν πραγματι την αντιπαθησει μπορει να την βλαψει?(δεν νομιζω βεβαια γιατι ειναι φιλικος).