Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οικονομική διαχείριση & κρίση

Recommended Posts

τελευταία ανοίγω θέματα που όλο περιστρέφονται γύρω από το οικονομικό, αλλά έχω πάθε ισοκ μετά το καλοκαίρι.

πραγματικά με 2 μισθούς (1.200 ο ένας & 800 ευρώ ο άλλος)δεν τα βγάζουμε πέρα. είμαστε σε ενοίκιο, και πραγματικά οι τελευταίες μέρες του μήνα δεν περνάνε με τίποτα. όλη αυτή η κατάσταση με έχει αγχώσει τρομερά.

ενώ προσπαθώ να περιορίσω τα προσωπικά καθημερινά έξοδα, όλο και κάτι γίνεται και τα ευρώ φεύγουν από το πορτοφόλι.

εσείς πως διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας? ποιά έξοδα έχετε περιορίσει? έχετε κανένα tip για καλύτερη διαχείριση?

εγω φτιάχνω καφέ, σνακ στο γραφείο ώστε να μην χρειαστεί να παραγγείλω τίποτα, μετακινούμαι με ΜΜΜ, είμαι προσεκτική με τα αναμένα φώτα στο σπίτι. στο σούπερ μάρκετ προσπαθώ να μην παίρνω περιττά πράγματα. αλλά και πάλι φως δεν βλέπω.

Διαφημίσεις

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

τι να πουμε κι εμεις που δουλευουμε και οι δυο για 1600€ αλλα εμενα δεν με πληρωνουν τους τελευταιους 6 μηνες και το πολυ να μου βαλουν 300€ κι αν. Εχουμε κοψει τα παντα, το μονο που μενει να κοπει πλεον ειναι το φαγητο, εξαλλου δεν εχουμε παντα λεφτα να παμε σουπερ μαρκετ. Προσωπικα ειμαι στα ορια του εγκεφαλικου και της καταθλιψης. Ο θεος βοηθος

Εμείς τι να πουμε. Δουλεύω μόνο εγώ, ο σύζηγος άνεργος.Πέρνω 950 απο τα οποία τα 200 πάνε σε βενζίνες γιατι η δουλεία μου είναι 35 χλμ απο το σπίτι μου, και 350 στο ενοίκειο. Με τα υπόλοιπα πρέπει να περάσουμε το μήνα με 2 παιδία 1,5 και 3,5 χρονών. Μόνο με μαγικά και με βοήθεια απο μαμα και πεθερικά στα έξοδα του σουπερ μάρκετ και σε έξοδα των παιδίων όπως ρόυχα και παπούτσια. Απλήρωτη η ΔΕΗ και το νερό δεν ξέρω ποτε θα μας τα κόψουν.

καλά στο θέμα ρούχα, δεν θυμάμαι από πότε έχω να ψωνίσω για μένα.

για τη μικρή τώρα, ότι χρήματα δίνουν οι γιαγιάδες πάνε στα ρούχα και σε κανένα παιχνιδάκι.

όταν βγαίνουμε βόλτα στην παιδική χαρά, έχω ήδη φτιάξει τον καφέ μου στο θερμός για να μην ξοδέψω τίποτα.

το θέμα είναι πως ένα μικρό απρόβλεπτο π.χ πρόσκληση σε γενέθλια, βάφτιση, τινάζουν τον οικογενειακό π/υ στον αέρα.

προσπαθώ να κάνω όπου μπορώ οικονομία, στο κινητό μιλάω ελάχιστα, το αυτοκίνητο το παίρνουμε σπάνια.

δεν ξερω πια αν υπαρχει λυση για το τι πρεπει να κανει κανεις για να τα βγαλει περα. Εμενα τα ρουχα τα καλοκαιρινα τα πηραν οι γιαγιαδες, τωρα θα παρουν και τα χειμωνιατικα. Ειναι τοσα λιγα τα χρηματα που μπαινουν σε καθε νοικοκυριο και τοσα πολλα τα εξοδα που πραγματικα δεν ξερεις τι αλλο να κοψεις

Διαφημίσεις

καλά στο θέμα ρούχα, δεν θυμάμαι από πότε έχω να ψωνίσω για μένα.

για τη μικρή τώρα, ότι χρήματα δίνουν οι γιαγιάδες πάνε στα ρούχα και σε κανένα παιχνιδάκι.

όταν βγαίνουμε βόλτα στην παιδική χαρά, έχω ήδη φτιάξει τον καφέ μου στο θερμός για να μην ξοδέψω τίποτα.

το θέμα είναι πως ένα μικρό απρόβλεπτο π.χ πρόσκληση σε γενέθλια, βάφτιση, τινάζουν τον οικογενειακό π/υ στον αέρα.

προσπαθώ να κάνω όπου μπορώ οικονομία, στο κινητό μιλάω ελάχιστα, το αυτοκίνητο το παίρνουμε σπάνια.

Τα ίδια και εμείς....Με μισθό περίπου 850? και ταμειο ανεργιας για ενα εξαμηνο 400? που τελειωνει αυτο τον μηνα.:cry:....δεν παίρνουμε ανάσα!!! Με πάγια έξοδα τουλάχιστον 500? (δάνειο καταναλωτικο, βενζινες και τηλεφωνα) αν εχουμε εξτρα εξοδο πχ καλεσμα ή χαρατσι ή ασφάλεια ΙΧ ήΔΕΗ μεσα στον μηνα, παμε πισω κατευθειαν....

Κολατσιο της μικρής απο σπιτι οπου και να παμε...σε καφετερια...σε παιδικη χαρα....σε θαλασσα!!!

Καφές δικός μας από σπιτι....

Ρουχα μονο σε εκπτώσεις και κυριως για το παιδι...Εμεις μπορεί να πάρουμε κανα φθηνο ρουχο σε μεγαλη προσφορα..... Ειναι 4,5 χρ και δεν μπορουμε να την στειλουμε σε εξωσχολικη δραστηριοτητα...Απο που να κοψω;;;

Μειωσαμε λογαριασμους με αλλαγη πακετων σε σταθερο και κινητα....

Μπήκαμε σε κοινωνικο τιμολόγιο στη ΔΕΗ , μήπως μειωθει ο λογαριασμος...

Αναρωτιέμαι φέτος αν θα μπορούμε να βάλουμε πετρέλαιο...

Θέλουμε 2ο παιδι και αγχωνόμαστε............

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Τα ίδια και εμείς....Με μισθό περίπου 850? και ταμειο ανεργιας για ενα εξαμηνο 400? που τελειωνει αυτο τον μηνα.:cry:....δεν παίρνουμε ανάσα!!! Με πάγια έξοδα τουλάχιστον 500? (δάνειο καταναλωτικο, βενζινες και τηλεφωνα) αν εχουμε εξτρα εξοδο πχ καλεσμα ή χαρατσι ή ασφάλεια ΙΧ ήΔΕΗ μεσα στον μηνα, παμε πισω κατευθειαν....

Κολατσιο της μικρής απο σπιτι οπου και να παμε...σε καφετερια...σε παιδικη χαρα....σε θαλασσα!!!

Καφές δικός μας από σπιτι....

Ρουχα μονο σε εκπτώσεις και κυριως για το παιδι...Εμεις μπορεί να πάρουμε κανα φθηνο ρουχο σε μεγαλη προσφορα..... Ειναι 4,5 χρ και δεν μπορουμε να την στειλουμε σε εξωσχολικη δραστηριοτητα...Απο που να κοψω;;;

Μειωσαμε λογαριασμους με αλλαγη πακετων σε σταθερο και κινητα....

Μπήκαμε σε κοινωνικο τιμολόγιο στη ΔΕΗ , μήπως μειωθει ο λογαριασμος...

Αναρωτιέμαι φέτος αν θα μπορούμε να βάλουμε πετρέλαιο...

Θέλουμε 2ο παιδι και αγχωνόμαστε............

αφου μπορεις και σκεφτεσαι για 2ο παιδι σε παραδεχομαι, μακαρι να μπορουσα κι εγω να ειμαι λιγο αισιοδοξη

τελευταία ανοίγω θέματα που όλο περιστρέφονται γύρω από το οικονομικό, αλλά έχω πάθε ισοκ μετά το καλοκαίρι.

πραγματικά με 2 μισθούς (1.200 ο ένας & 800 ευρώ ο άλλος)δεν τα βγάζουμε πέρα. είμαστε σε ενοίκιο, και πραγματικά οι τελευταίες μέρες του μήνα δεν περνάνε με τίποτα. όλη αυτή η κατάσταση με έχει αγχώσει τρομερά.

ενώ προσπαθώ να περιορίσω τα προσωπικά καθημερινά έξοδα, όλο και κάτι γίνεται και τα ευρώ φεύγουν από το πορτοφόλι.

εσείς πως διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας? ποιά έξοδα έχετε περιορίσει? έχετε κανένα tip για καλύτερη διαχείριση?

εγω φτιάχνω καφέ, σνακ στο γραφείο ώστε να μην χρειαστεί να παραγγείλω τίποτα, μετακινούμαι με ΜΜΜ, είμαι προσεκτική με τα αναμένα φώτα στο σπίτι. στο σούπερ μάρκετ προσπαθώ να μην παίρνω περιττά πράγματα. αλλά και πάλι φως δεν βλέπω.

Με 2000 ευρώ το μήνα έσοδα όντως στην σημερινή κατάσταση θεωρείσαι και από τους προνομιούχους :P για εμένα θα πρέπει να βάλεις κάτω όλα τα έξοδα του μήνα και να δεις που φεύγουν τα πολλά λεφτά και εκεί να προσπαθήσεις να κόψεις... π.χ. το να μην έχεις αναμμένα τα φώτα κάνεις καμία ουσιαστική οικονομία.. ίσα που στραβώνεσαι και τα λεφτά που εξοικονομείς είναι σε σεντ και όχι σε ευρώ.. εγώ από την πλευρά μου θα σε συμβούλευα τα εξής:

α) λες ότι μένεις σε ενοίκιο: ζήτα μείωση ενοικίου, ακόμη και ο δικός μας μας έκανε που ούτως ή άλλως για το σπίτι που μένουμε και την περιοχή μας το είχε νοικιάσει πολύ χαμηλά

β) με τη ΔΕΗ βάλε νυχτερινό τιμολόγιο: συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα βάζε τες σε ώρες μπορεί να σου έρθει και μισό το ρεύμα.. π.χ. πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων...

γ) από άλλους λογαριασμούς π.χ. κινητά / σταθερά / internet κλπ ψάξου για φτηνά πακέτα... πλέον είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός που βρίσκεις πολύ καλές τιμές για απεριόριστο χρόνο και για σταθερά / κινητά κλπ..

δ) ειδικά στο σούπερ μάρκετ να επωφελείσαι των προσφορών... π.χ. ένα απορρυπαντικό ρούχων που έχει μέση τιμή 12-15 ευρώ, μπορείς να το βρεις με 5 ευρώ... γενικά ένα νοικοκυριό που έχει στάνταρ προμήθεις κάθε μήνα είναι εύκολο κάποια πράγματα να τα ψωνίζεις σε προσφορές που βγάζουν συνέχεια τα σουπερ μάρκετ

ε) ακόμη και στα ρούχα / παπούτσια κλπ μπορείς να κάνεις έξυπνες αγορές.. θα σου πω εγώ πως την πάτησα... αγόρασα σε επώνυμο μαγαζί ένα ζευγάρι παπούτσια για τον μικρό... την ίδια ημέρα πήγα στο Mall και το είχε 5 ευρω φτηνότερα η ίδια αλυσίδα υποδημάτων... την άλλη ημέρα πέρασα από ένα outlet που είχε την ίδια μάρκα στην μισή τιμή από αυτά που το αγόρασα...

γενικά υπάρχουν πολλοί τρόποι εξοικονόμισης χρημάτων... ακόμα και εάν σκάσουνε πράγματα π.χ. γενέθλια που πρέπει να πάρεις ένα δώρο υπάρχουν αρκετές οικονομικές λύσεις... ελπίζω να σε βοήθησα....

2000 υπερβολικά μου φαίνονται βρέ rosaki για οικογένεια με ένα μωρό ενός έτους! Δε σου είπα να αποταμιεύσεις άλλα όχι και να ξεμείνετε πρίν βγεί ο μήνας. Πάμε να σου πώ τα δικά μας έξοδα μήπως σε βοηθήσω καθόλου.Ο άντρας μου έχει έναν πολύ καλό μισθό, 1500. (ξεπατώνεται βέβαια όμως, δουλεύει 9 με 9). Εγώ δεν εργάζομαι, προσέχω τον 8 μηνών μπέμπη μας.

300 ενοίκιο (μη φανταστείς κανένα ισογειο, 5ος με φοβερή θέα σε άλσος, ήταν 420 πρίν την κρίση και της ζητήσαμε μείωση 2 φορές. Τώρα βέβαια ψάχνουμε για 3-αρι να έχει κι ο μπέμπης το δικό του δωμάτιο και δε το γλυτώνουμε το 50άρι επιπλέον)

80 λογαριασμοί (όντως προσοχή, σβήνουμε τα φώτα, οικονομία στη θέρμανση, πέσυσι φορούσα διπλά πουλόβερ, πολύ ασεξουάλ αλλά οικονομικό. Φέτος βέβαια θα έχουμε κ το μπέμπη)

220 σουπερμάρκετ + λαική (περιττό να πώ πόσο συμφέρει η λαική για φρούτα και λαχανικά, ειδικά μεσημεράκι που πέφτουν οι τιμές. Αν δουλεύεις βέβαια δεν γίνεται)

100 έξοδα συζύγου (καφέδες, καπνός, κλπ)

100 έξοδα εγώ. (ένας καφές, ένα ρούχο -μόνο στις εκπτωσεις, ένα βιβλίο, εισητήρια λεωφορείων)

100 ευρώ διάφορα άλλα έξοδα (μια ταβέρνα, ένα δώρο, ένα σινεμά - πρό μπέμπη - , την παιδίατρο 30 το μηνα κλπ)

Αυτοκίνητο δεν έχουμε, ο σύζυγος περπατάει 40 λεπτα τη μέρα και κρατιέται και σε φόρμα.

Σύνολο 900 και αποταμιεύουμε τα υπόλοιπα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Χαλάμε βέβαια όποτε χρειάζεται, π.χ. τώρα η βάφτιση μας πήγε πάνω από 2000, ή το καλοκαίρι η εκδρομή άλλα τόσα, αλλα προσπαθώ τους 11 μήνες του χρόνου να ζούμε συντηρητικά.

Να σημειώσω ότι δεν έχω δεί καθόλου διαφορά στα μηνιαία έξοδα πρό μπέμπη και μετά μπέμπη. Τι να σας πώ βρε κορίτσια, 200 έδινα σούπερμάρκετ πάνω κάτω, 200 δίνω και τώρα. Οκ, επειδή θήλασε δεν έιχαμε έξοδα για γάλατα, αποστειρώσεις, μπιμπερό κλπ, αλλά και τώρα που μπήκε στα φρούτα και το κοτόπουλο/μοσχάρι του κόβω λίγο απ το δικό μας και το υπόλοιπο το φτιάχνω για μας. Επίσης δεν κάναμε πολλά έξοδα με τον ερχομό του μπέμπη, μάλλον είμαστε λίγο εναλλακτικοί, και δε μας νοιάζει το παιδί μας να κυκλοφορεί με καρότσι μεταχειρισμένο 80 ευρώ, όπως και πολλά άλλα που έχω αγοράσει μεταχειρισμένα (εκτος απο ρούχα - εκεί τα έσκασα ωραιότατα στα prenatal)

Τέλος, να πώ ότι πολλά λεφτά φεύγουν στις παραγγελίες, κι εμείς με τις παραγγελίες είμαστε τσακωμένοι. 2-3 φορές το χρόνο πίτσα και αυτό σε κάποια γιορτή ή γενέθλια ( όχι επειδή δε δουλεύω, και παλαιότερα που δούλευα, ή σπούδαζα, ποτέ δεν παρήγγειλα). Ο άντρας μου στη δουλειά παίρνει φαγητό απ΄το σπίτι και ένα φρούτο, και μας κάνει μεγάλη εντύπωση που όλοι οι συνάδελφοί του παραγγέλνουν, μέχρι και τον καφέ….

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Βρε παιδιά, σας φαίνονται πολλά τα 2000 για μια οικογένεια;

Πριν αποφανθεί ο καθένας αν είναι πολλά ή λίγα σαν απόλυτο νούμερο, πρέπει να ζυγίζουμε τα πάγια και ανελαστικά έξοδα που έχει ο καθένας και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε οικογένειας...

-Lucia τα 80ευρώ που ανέφερες για λογαριασμούς το μήνα μου φαίνεται εντελώς άπιαστο. Όσο και να σβήνεις φώτα και να κάνεις οικονομία στη χρήση των συσκευών είναι δυνατόν να βγει σύνολο λογαριασμών ΕΥΔΑΠ/τηλέφωνο/ΔΕΗ/Κοινόχρηστα 80ευρώ το μήνα;;;; Δεν υπάρχει περίπτωση.

-Supermarket 200ευρώ το μήνα, χωρίς να σας λείπει τίποτα;;; Όταν λες supermarket περιλαμβάνει απορρυπαντικά, κρεατικά, ψάρια κτλ; Πάλι άπιαστο μου φαίνεται.

- Το ότι δεν έχετε έξοδα αυτοκινήτου σίγουρα βοηθάει, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να μην υπάρχει αυτοκίνητο (ειδικά αν έχεις παιδιά). Το αυτοκίνητο λοιπόν χρειάζεται βενζίνη, service, ασφάλεια, φόρους...

- Ρούχα, παπούτσια, για τα παιδιά; Σχολικά έξοδα; Καρότσια, κθίσματα αυτοκινήτου, έπιπλα μωρού/παιδιών; Τα θεωρείτε περιττά όλα αυτά ή είναι πολυτέλεια;

- Μην θεωρείτε σίγουρο ότι έγιναν παντού μειώσεις ενοικίων...

- Αν υπάρχει κάποιο δάνειο που είχε πάρει κάποιος προ κρίσης το υπολογίζουμε;

Διαφημίσεις

Έχουμε φθάσει στο σημείο να θεωρούμε πολυτέλεια το να πάρει καινούρια ρούχα το παιδί μας, πολυτέλεια να φάμε ή να παραγγείλουμε έξω, πολυτέλεια να έχουμε αυτοκίνητο, πολυτέλεια να καίμε πετρέλαιο, πολυτέλεια να πάμε ένα ταξίδι ή μια εκδρομή ή μια βόλτα και να είμαστε και ευχαριστημένοι από πάνω γιατί δεν πεθαίνουμε της πείνας.

Εμείς μπαίνουμε μέσα συνέχεια όσο οικονομία και να κάνω. Και αυτό γιατί τρέχουμε να πληρώσουμε όλους τους λογαριασμούς στην ώρα τους και να είμαστε εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις μας.

Έχω κάνει όλα όσα ειπώθηκαν αλλά αυτά που εξοικονομείς είναι ψίχουλα. Τα πραγματικά έξοδα είναι οι ανελαστικές δαπάνες- ενοίκιο/δάνειο/φροντιστήρια ή δραστηριότητες παιδιών/ φόροι/ λογαριασμοί/κοινόχρηστα κτλ. Από αυτά έχω μειώσει τους λογαριασμούς όσο δεν παίρνει άλλο, έχω μειώσει την κατανάλωση γενικώς όσο δεν παίρνει άλλο, αλλά το αποτέλεσμα είναι να συνεχίσουμε να μπαίνουμε μέσα, μέχρι το σημείο που πλέον δεν θα υπάρχει απόθεμα και εκεί θα υπάρξει αδυναμία πληρωμών...

θα συμφωνήσω με elenip.

Αν καταγράψεις ένα μήνα αναλυτικά όλα σου τα έξοδα, τα έξοδα του συζύγου και των παιδιών π.χ. από 1/10, ακόμη και την τσίχλα τότε θα μπορέσεις να εντοπίσεις το πρόβλημα.

Συμφωνώ και με το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος. Πλυντήρια πιάτων - ρούχων οπωσδήποτε , τώρα το καλοκαίρι είναι μετά τις 23:00 και καμιά φορά και κανένα φαγητο!

2000 υπερβολικά μου φαίνονται βρέ rosaki για οικογένεια με ένα μωρό ενός έτους! Δε σου είπα να αποταμιεύσεις άλλα όχι και να ξεμείνετε πρίν βγεί ο μήνας.

Ekavi ακριβώς γι'αυτό το λόγο έγραψα στην rosaki οτι μου φαίνονται πολλά. Μιλάμε για οικογένεια με μωρό ενός έτους. Σίγουρα μια οικογένεια με μεγαλύτερα παιδια έχει έξοδα για ρούχα και παπούτσια, κι ακόμα παραπάνω για εξωσχολικές δραστηριότητες και ξένες γλώσσες. Γι'αυτό το λόγο είμαι τόσο οικονόμα αν θές, φοβάμαι το αύριο και πώς θα καταφέρω να προσφέρω αυτά στα παιδιά μου.

Για τους λογαριασμούς έχεις δίκιο, ξέχασα να υπολογίσω τα κοινόχρηστα, που μέσο όρο κάθε μήνα είναι γύρω στα 50 ευρώ. Για το σούπερ μάρκετ είμαι απόλυτα σίγουρη (βαζω μέσα κρεοπώλη και ψαρά) γιατι απ'το γάμο μου και μετά έχω πάρει να τα γράφω. Σ'αυτο βέβαια συμβάλλουν 2 λόγοι: Πρώτον μένω Αθήνα, οπου έχει πολλές προσφορές, κι αγοράζω συνέχεια 1+1 δώρο, ή μισή τιμή, απο σαμπουάν και οδοντόκρεμες μεχρι μακαρόνια και όλα τα τρόφιμα. Είμαι σίγουρη δηλαδή οτι σε νησί ή στην επαρχία γενικότερα δεν φτάνουν με τπτ τα 200. Και δεύτερον τώρα που δε δουλεύω αυτή είναι η απασχόληση μου, σημερα θα πάω σκλαβενίτη να παρώ αυτα, αυριο καρφουρ να πάρω εκείνα, και πάει λέγοντας. Σίγουρα αν δούλευα και μου έμενε ένα Σάββατο πρωί για σούπερ μάρκετ δε θα είχα το χρόνο να ψειρίζω τόσο τις προσφορές.

Πάντως θεωρώ πως είναι και θέμα νοοτροπίας κάθε οικογένειας. Και τα έγραψα όλα αυτά στη rosaki γιατί είδα στο άλλο θέμα οτι έδωσε 100 ευρώ για μια τουρτα. Όχι αυτό δε θα το έκανα με τπτ, το θεωρώ αισχροκέρδεια. Ή, οπως είπα και στο άλλο μου μήνυμα ο άνδρας μου θεωρείται μαύρο πρόβατο που δεν παραγγέλνει ποτέ στο γραφείο ενώ υπάρχουν συνάδελφοι που χαλάνε δεκάρικο τη μέρα (οι ίδιοι που στο τέλος του μήνα κλαίγονται οτι δε βγαίνουν).

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Τελικά όλοι λίγο-πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Ο άντρας μου είναι άνεργος 4 χρόνια τώρα, εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν ξέρω για πόσο ακόμα, αφού ανήκω στους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών και αν έχετε ακούσει τα νέα των τελευταίων ημερών, 600 από μας βγαίνουν σε διαθεσιμότητα τις επόμενες μέρες. Αν είμαι και γω μέσα σε αυτούς, πραγματικά θα έχουμε πρόβλημα επιβίωσης. 2 μικρά παιδιά, των οποίων αγγλικά της μεγάλης και ρούχα-παπούτσια τους τα έχουν αναλάβει γιαγιάδες και ο αδερφός μου, καθώς και χρησιμοποιημένα-καινούρια των ξαδερφών τους. Επίσης σούπερ μάρκετ η μαμά μου, αυτοκίνητο προσπαθούμε να μην χρησιμοποιούμε πολύ, λογαριασμοί? Ο μισθός μου των 900 ευρώ -έχουμε και δάνειο 300 ευρώ- πάει εκεί. Από κει και πέρα? Εξοδα δικά μου και συζύγου μηδέν, οτιδήποτε μας βγάζει πέρα του προϋπολογισμού όπως σερβις αυτοκινήτου ή κοινόχρηστα, καθυστερούνται. Για πόσο ακόμη θα βοηθούν οι παπουδογιαγιάδες? Μέχρι και οι δικές τους συντάξεις να πάνε στα 400 ευρώ, σύμφωνα με το μνημόνιο. Υγεία πάνω απ όλα παιδιά, όλα γίνονται αν υπάρχει αυτή και όλα αντέχονται.

Διαφημίσεις

Συγνωμη. Τι παιρνετε με 200? το μηνα απο το σουπερ μαρκετ? Λιστα θα ηθελα. Σοβαρα

Γιατι τσακωνομαστε με τον συζυγο για αυτο συνεχια

Πχ οι πανες ειναι μεσα? Γαλα? Χαρτια-σερβιετες σαπουνια, και τροφιμα? Γαλα?

Με 150-200? στο σουπερ μαρκετ παίρνεις πάρα πολλά πράγματα αρκεί να βάλεις νερό στο ποτήρι σου και να αγοράζεις και φθηνα προϊοντα της αλυσίδας σουπερ μαρκετ, πχ χαρτι υγειας όχι επώνυμο με 4-6? αλλά το φθηνό με 2.2?. Αρκεί να κυνηγας τις προσφορές...1+1 ή -20,30,50%....και να παίρνεις προϊοντα σε εκπτωση....να χρησιμοποιεις κουπόνια εκπτωτικα....

Εμείς ειμαστε οι 2 μας με την 4,5χρν κορη μου...με μισθο 850? αναγκαστικά δεν βγαίνουμε να χαλάμε πάνω από 30-40? ανά εβδομάδα στο σουπερ....χωρις να υπολογιζω τα κρεατα στη λιστα του σουπερ.

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Συγνωμη. Τι παιρνετε με 200? το μηνα απο το σουπερ μαρκετ? Λιστα θα ηθελα. Σοβαρα

Γιατι τσακωνομαστε με τον συζυγο για αυτο συνεχια

Πχ οι πανες ειναι μεσα? Γαλα? Χαρτια-σερβιετες σαπουνια, και τροφιμα? Γαλα?

mmdad εγώ είμαι που έγραψα για σούπερ 200 ευρώ, έχω βέβαια μόνο ένα μωρό 8 μηνών κι όχι δυο παιδιά στις ηλικίες των δικών σου. Σίγουρα τότε θα θέλω περισσότερα. Τρώμε πολύ όσπρια, λαδερά, δε μαγειρεύω συχνά κρέας, και όπως έγραψα παραπάνω ψωνίζω στις προσφορές. Αν θές λίστα δε μου είναι κόπος, αν και όπως είπα δε θα σε βοηθήσει (είστε 4 στόματα κι είμαστε 2 - ο μπέμπης ακόμα θηλάζει αποκλειστικά)

Α, επίσης στα έξοδα του μήνα μας δεν υπολόγισα το λάδι, λόγω του ότι μου το κάνουν δώρο οι γονείς μου απο ένα χωριανό μας (20 κιλά το χρόνο περίπου, θα ήταν γύρω στα 100 ευρώ μαζί με τις ελιές)

jcEKp3.png  JKdkp3.png

mmdad εγώ είμαι που έγραψα για σούπερ 200 ευρώ, έχω βέβαια μόνο ένα μωρό 8 μηνών κι όχι δυο παιδιά στις ηλικίες των δικών σου. Σίγουρα τότε θα θέλω περισσότερα. Τρώμε πολύ όσπρια, λαδερά, δε μαγειρεύω συχνά κρέας, και όπως έγραψα παραπάνω ψωνίζω στις προσφορές. Αν θές λίστα δε μου είναι κόπος, αν και όπως είπα δε θα σε βοηθήσει (είστε 4 στόματα κι είμαστε 2 - ο μπέμπης ακόμα θηλάζει αποκλειστικά)

Α, επίσης στα έξοδα του μήνα μας δεν υπολόγισα το λάδι, λόγω του ότι μου το κάνουν δώρο οι γονείς μου απο ένα χωριανό μας (20 κιλά το χρόνο περίπου, θα ήταν γύρω στα 100 ευρώ μαζί με τις ελιές)

Σε ευχαριστω. 5 ατομα ειμαστε αλλα πραγματικα δυσκολευομαι να το φανταστω. Πχ τωρα φορανε πανα μονο στον υπνο αλλα παλι θελουμε 10? την εβδομαδα και σχεδον 2? για γαλα την ημερα συν ψωμι 1? την μερα. Με αυτα μονο περναμε τα 30? την εβδομαδα,,,

Σε ευχαριστω. 5 ατομα ειμαστε αλλα πραγματικα δυσκολευομαι να το φανταστω. Πχ τωρα φορανε πανα μονο στον υπνο αλλα παλι θελουμε 10? την εβδομαδα και σχεδον 2? για γαλα την ημερα συν ψωμι 1? την μερα. Με αυτα μονο περναμε τα 30? την εβδομαδα,,,

Από το στόμα μου, το πήρες;!

6 πάνες την ημέρα · 0,16? /πάνα (τιμή σούπερ προσφοράς) = 1? τη μέρα. Δηλαδή, 30 ? τον μήνα μόνο για πάνες, και μόνο τόσα λόγω κυνηγιού προσφορών.

Επίσης, στη δική μου οικογένεια, τα έξοδα διατροφής των παιδιών πάντα υπερτούσαν των εξόδων των ενηλίκων.

Π.χ. Τα μικρότερα παιδιά μου (2 χρονών και 8 μηνών) τρώνε κρέας 6 φορές την εβδομάδα. Εμείς όχι.

Τα μικρότερα παιδιά τρώνε φρουτόκρεμα με 5 (ναι!) φρούτα την ημέρα. Εμείς τρώμε 1-2.

Ακόμα, αγοράζουμε πολυυυυ καλό γιαούρτι και αυγά για τα παιδιά. Εμείς ως ενήλικες δεν έχουμε αντίστοιχη ανάγκη.

ΟΚ, χάρη στον θηλασμό, δεν υπάρχει δαπάνη γάλακτος. Αλλά η ποσοτική ΚΑΙ, κυρίως, ποιοτική αναβάθμιση διατροφής στοιχίζει 60-70? μηνιαίως.

Αλήθεια, Lucia, με 80? πληρώνεις σταθερό, κινητό, ευδάπ και ΔΕΗ;;;

Πες μας το μυστικό τώρα!

Εμένα, βρε παιδιά, γιατί δεν μου φτάνουν τα 80? παρά μόνο για τα δημοτικά τέλη; Και δεν μένω ούτε στην Κηφισιά ούτε σε ανάκτορο...:confused:

Ekavi ακριβώς γι'αυτό το λόγο έγραψα στην rosaki οτι μου φαίνονται πολλά. Μιλάμε για οικογένεια με μωρό ενός έτους. Σίγουρα μια οικογένεια με μεγαλύτερα παιδια έχει έξοδα για ρούχα και παπούτσια, κι ακόμα παραπάνω για εξωσχολικές δραστηριότητες και ξένες γλώσσες. Γι'αυτό το λόγο είμαι τόσο οικονόμα αν θές, φοβάμαι το αύριο και πώς θα καταφέρω να προσφέρω αυτά στα παιδιά μου.

Για τους λογαριασμούς έχεις δίκιο, ξέχασα να υπολογίσω τα κοινόχρηστα, που μέσο όρο κάθε μήνα είναι γύρω στα 50 ευρώ. Για το σούπερ μάρκετ είμαι απόλυτα σίγουρη (βαζω μέσα κρεοπώλη και ψαρά) γιατι απ'το γάμο μου και μετά έχω πάρει να τα γράφω. Σ'αυτο βέβαια συμβάλλουν 2 λόγοι: Πρώτον μένω Αθήνα, οπου έχει πολλές προσφορές, κι αγοράζω συνέχεια 1+1 δώρο, ή μισή τιμή, απο σαμπουάν και οδοντόκρεμες μεχρι μακαρόνια και όλα τα τρόφιμα. Είμαι σίγουρη δηλαδή οτι σε νησί ή στην επαρχία γενικότερα δεν φτάνουν με τπτ τα 200. Και δεύτερον τώρα που δε δουλεύω αυτή είναι η απασχόληση μου, σημερα θα πάω σκλαβενίτη να παρώ αυτα, αυριο καρφουρ να πάρω εκείνα, και πάει λέγοντας. Σίγουρα αν δούλευα και μου έμενε ένα Σάββατο πρωί για σούπερ μάρκετ δε θα είχα το χρόνο να ψειρίζω τόσο τις προσφορές.

Καλά κάνεις και σκέφτεσαι το μέλλον και αποταμιεύεις όσο μπορείς! Και εγώ του ίδιου στυλ είμαι, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια ότι και να κάνω, μπαίνουμε μέσα. Ευτυχώς δηλαδή που υπήρχαν αποταμιεύσεις. Αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πολύ ακόμα...

Και εγώ Αθήνα είμαι και πλέον κοιτάω τις προσφορές που παλιά ποτέ δεν κοίταγα, αλλά και πάλι 200 ευρώ το μήνα για τρόφιμα, απορρυπαντικά, κρεατικά κτλ μου φαίνεται άπιαστο ποσό... Χρειαζόμαστε περίπου 150-200ευρώ ανά 15νθήμερο και ψωνίζω πάντα με λίστα, χωρίς υπερβολές, κάνω καλή διαχείριση μετά των προϊόντων κτλ... :confused:

Αλήθεια, Lucia, με 80? πληρώνεις σταθερό, κινητό, ευδάπ και ΔΕΗ;;;

Πες μας το μυστικό τώρα!

Εμένα, βρε παιδιά, γιατί δεν μου φτάνουν τα 80? παρά μόνο για τα δημοτικά τέλη; Και δεν μένω ούτε στην Κηφισιά ούτε σε ανάκτορο...:confused:

Aimee καλημέρα, το δικό μου παράδειγμα απ'οτι κατάλαβα δεν είναι αντιπροσωπευτικό μιας και μένουμε σε 2-αρι, 55 τ.μ. (όπως έγραψα παραπάνω ψαχνόμαστε για 3άρι σύντομα)

23 ευρώ σταθερό και internet

25 ευρώ τα κινητά και των 2 (ο σύζυγος σύνδεση, εγώ ούτε θυμάμαι απο πότε έχω να βάλω κάρτα)

70 ευρώ ΔΕΗ το 3μηνο (πρόσφατα αυξήθηκε. έδινα 50 για πολλά χρόνια)

25 ευρώ νερο το 3μηνο (που δεν είναι - μόλις κοίταξα τον τελευταίο και είναι 18)

Κάπως έτσι τα υπολόγισα. Δημοτικά τέλη δεν έχουμε (Παγκράτι είμαι εγώ).

Όσο για την ποιοτητα, ποτέ δεν πίστεψα οτι το ακριβότερο είναι και καλύτερο. Για παράδειγμα, τώρα που δίνω γιαούρτι στο παιδί μου, έχω δώσει και μάρκα καρφούρ, και μάρκα σπαρ (βερόπουλο) και μπαζάαρ. Το συζητήσαμε και με την παιδίατρο -αν θα πρέπει να'ναι παιδικό γιαούρτι απ'αυτά που κυκλοφορούν- και μας είπε οποιοδήποτε γιαούρτι απλά να είναι αγελαδινο και πάνω απο 2% λιπαρά.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

lucia παρουσιαζεις καποια πραγματα εξαιρετικα ευκολα...η διατροφη και μονον του παιδιου σου, η ενδυση του αλλα και οι πανες του δεν σας αλλαξαν δηλαδη καθολου το ποσο που δαπανατε στο σουπερ μαρκετ?? ακομα και το πιο φτηνο γιαουρτι να δινεις στο μικρο οπως λες (συγνωμη αλλα διαφωνω με την αποψη της παιδιατρου σου,ολα στο ιδιο καζανι τα βαζουμε δηλαδη??προσωπκη αποψη)το κρεας του??το ψαρι του??τα φρουτα του??εβδομαδιαια ολα αυτα σας διατηρουν τα ιδια εξοδα?? γιατι εμας και μονον τα εξοδα του παιδιου μας για την διατροφη του,μας ανεβαζουν κατα πολλα ευρωπουλα τα εξοδα μας,ακομα και αν αγοραζουμε προιοντα που καταναλωνει μονον ο μικρος (δηλαδη μικροτερες ποσοτητες κρεατος πχ)

νομιζω οτι αλλο πια δεν υπαρχει να κοψει κανεις,αυτο που μενει ειναι να κοψουμε και το φαγητο κυριολεκτικα...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Το ακριβότερο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο, αλλά και το πολύ φθηνό δεν είναι απαραίτητα και ποιοτικό. Δηλαδή δεν πρόκειται ποτέ να πάρω κρέατα σε προσφορά. Ακόμη και για τον κιμά πάντα διαλέγω το πιο καλό κομμάτι. Δεν μπορώ να ρίξω την ποιότητα της διατροφής των παιδιών...