Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Έχω ένα αγοράκι 2.5 χρονών, 91εκ, 14.5 κιλά.

Θήλασε μέχρι 19 μηνών (μόνος του το έκοψε, ίσως γιατί άλλαξε η γεύση λόγω εγκυμοσύνης).

Του άρεσε πάντα το φαγητό και έτρωγε τα πάντα σε αρκετά μεγάλες ποσότητες. Αυτά μέχρι πριν από 2 μήνες όπου ξαφνικά αποφάσισε να σταματήσει να τρώει ότι είχε σχέση με κανονικό φαγητό. Το μόνο που ζητούσε ήταν ζυμαρικά, μπισκότα, ψωμί, γιαούρτι, γάλα, χυμούς. Για κρέας, λαχανικά, λαδερά ούτε λόγος.

Εφάρμοσα την τεχνική "το φαγητό μας σήμερα είναι αυτό, όποτε πεινάς σε περιμένει" με αποτέλεσμα πάααααρα πολύ κλάμα. Εγώ του έλεγα απλά και πολύ ήρεμα αν δεν το θέλεις το φαγητό σου δεν πειράζει κι εκείνος έκλαιγε και χτυπιόταν ότι θέλει ψωμί, γάλα, κτλ. Μετά από ώρα ξεχνιόταν με κάτι άλλο και τις περισσότερες φορές έμενε νηστικός μέχρι το βραδυνό γάλα.

Μέχρι που πήγε σταθμό. Την πρώτη εβδομάδα τον πίεσαν λίγο παραπάνω και όντως άρχισε πάλι να τρώει τα πάντα.

Αυτό όμως μόνο στον σταθμό. Στο σπίτι εξακολουθεί να ζητάει μόνο συγκεκριμένα πράγματα και αυτά σε μεγάλες ποσότητες.

Δηλαδή θα του δώσω γιαουρτάκι αλλά μόλις τελειώσει έχουμε πάλι κλάματα γιατί θέλει και δεύτερο. Θα του δώσω και τυρί αλλά αν δεν φάει ένα κεφάλι κασέρι δεν θα ηρεμήσει. Με αποτέλεσμα πάλι να γίνομαι κακιά γιατί του λέω ότι δεν κάνει να φάει άλλο γιατί θα πονέσει η κοιλίτσα του (πάντα παααρα πολύ ήρεμα) κι εκείνος να κλαίει απαρηγόρητος γιατί δεν καταλαβαίνει γιατί δεν του δίνω κι άλλο γιαουρτάκι αφού "εεεεεεεχει στο ψυγείιιιιιιιιιοοοοοοο!!!".

Έχω πραγματικά ανησυχήσει γιατί εδώ και 3 μέρες παραμιλάει στον ύπνο του και είτε λέει "θα φάω όοοολο το φαγητό μου", ή "δεν θέλω τέτοιο φαγητό", κτλ. Σήμερα ξύπνησε κλαίγοντας και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν "θέλω κάτι να φάω".

Ρώτησα στο σχολείο αν τον πιέζουν για να φαέι και μου είπαν ότι τρώει μόνος του χωρίς πρόβλημα.

Τί του έχω κάνει? Πώς τον έφτασα σε αυτό το σημείο? Δεν μπορώ να του δίνω ότι και όσο ζητάει γιατί φοβάμαι ότι απλά θα του κάνω κακό.

Οποιαδήποτε συμβουλή, άποψη, ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.

Να σημειώσω ότι υπάρχει κι άλλο μωράκι 6.5 μηνών.

Διαφημίσεις