Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αίμα στο α τρίμηνο και μετά καφέ υγρά που δεν σταματούν

Recommended Posts

Με εξαιρετικές χοριακές στην 6η εξωσωματική μου, έφτασα αισίως στην 7η εβδομάδα. Και ήρθε το αίμα. Λίγο, και μετά καφέ. Ξεκουράστηκα μια βδομάδα παίρνοντας άπειρα φάρμακα και σταμάτησε. Πήγα στο γιατρό μου, ακούσαμε καρδούλα, ησυχάσαμε και μόλις γυρίσαμε σπίτι αίμα πλυμμήρα. Και ένα ολόκληρο κομμάτι έφυγε από μέσα μου. Ξαναπήγαμε στο γιατρό, όλα καλά. Δεν κατάλαβα τι το προκάλεσε αλλά μου ζήτησε να ξαπλώσω, να κάνω ενέσεις προγεστερόνης, να συνεχίσω τις αντιπηκτικές και να ελπίζω. Το αίμα σταμάτησε αλλά τα καφέ πάνε κι έρχονται, παρά την προγεστερόνη. Έκανα και μια χοριακή στην αρχή της 8ης εβδομάδας και βγήκε 158.367. Ο γιατρός μου προτιμάει να μην σηκωθώ και διακινδυνεύσω μια ακόμα αιμορραγία που μπορεί να αποβεί μοιραία. Δεν κάνει και να σηκώνομαι αλλα κατουριέμαι συνεχώς. Και τα καφέ καφέ. Εκεί, να με τρομοκρατούν. Μου κάνανε και ένα εμβόλιο από τα αντισώματα του άντρα μου, αλλά δεν κατάλαβα γιατί. Καμία με παρόμοια εμπειρία με αίσιο τέλος να με καθησυχάσει;

Διαφημίσεις

Δελφινόσημη, εγω με κατι παρόμοιο με το δικό σου είχα ολική αποβολή μεσα σε 2-3 μερες. Αφού εσύ την γλύτωσες και το έμβρυο είναι καλά πιστευω ότι καλά θα παει και από δω και πέρα.

Στην τωρινή εγκυμοσύνη, καφετιά είχα και γω όσο έπαιρνα τα ουτροζεσταν. Οταν τα εκοψα μετα την 11η εβδομαδα σταματησαν εντελώς. Επομενως και τα ίδια τα ουτροζεσταν ειδικά σε μεγαλες ποσοτητες μπορει να προκαλουν καφετιά.

Ενεσεις προγεστερονης καλα κανεις και κανεις. Είναι πολυ αποτελεσματικές. Οσο για την ξαπλα, εδω οι γνωμες διίστανται. Αλλοι γιατροί είναι υπερ, αλλοι κατα. Και γω όταν είχα αποβαλλει, ήμουν ξαπλα, παρολα αυτα δεν την γλυτωσα. Τωρα που είμαι αρκετα ενεργητική και περπαταω, κανω συνεχεια δραστηριότητες, όλα καλα πανε. Για τον εαυτό μου τουλαχιστον πιστευω, ότι είναι θέμα δυναμικής εμβρύου. Αν είναι καλό θα συνεχίσει. Αν είναι προβληματικό θα αποβληθεί. Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ευχεσαι και συ.

Οσο για το εμβόλιο, τι να σου πω. Και γω απορω αν βοηθαει.

Εύχομαι να πανε 'ολα καλα και να συνεχιστει η εγκυμοσυνη μεχρι το τέλος.

Δεν έχει αποδώσει τα καφετιά κάπου ο τωρινός σου γιατρός; Υποτίθεται τα utrogestan τα εμποδίζουν, δεν τα προκαλούν. Αν επιτρέπεται, την προηγούμενη φορά πόσων εβδομάδων ήσουν; Είχες ακούσει καρδούλα; Δεν ξέρω τι να κάνω ρε γαμώτο. Μπορεί να έχω αποβάλει κι εγώ να κάθομαι και να φορτώνομαι φάρμακα χωρίς λόγο. Από την άλλη, οποιαδήποτε στιγμή μια κατάσταση μπορεί να ανατραπεί ακόμα κι αν πηγαίνει τέλεια. Τι να κάνω, έχω πελαγώσει. Υπάρχουν γιατροί που κάνουν υπέρηχο σπίτι; Εσύ τι θα έκανες; Ο γιατρός μου λέει να μην σηκωθώ και το διακινδυνεύσω με μετακίνηση μέχρι την 12η που θα γίνει αυχενική. Μου φαίνεται τρελό. Μέχρι τότε να μην έχω ιδέα; Και εντάξει όταν όλα πηγαίνουν καλά και δεν ξέρεις. Αλλά όταν έχει υπάρξει μια αιμορραγία και τα καφέ υγρά συνεχίζονται, δεν είναι λίγο πιο επικίνδυνο και επίφοβο; Η είμαι παρανοική, να το βουλώσω,να κάτσω στ' αυγά μου και να περιμένω;

Δεν έχει αποδώσει τα καφετιά κάπου ο τωρινός σου γιατρός; Υποτίθεται τα utrogestan τα εμποδίζουν, δεν τα προκαλούν. Αν επιτρέπεται, την προηγούμενη φορά πόσων εβδομάδων ήσουν; Είχες ακούσει καρδούλα; Δεν ξέρω τι να κάνω ρε γαμώτο. Μπορεί να έχω αποβάλει κι εγώ να κάθομαι και να φορτώνομαι φάρμακα χωρίς λόγο. Από την άλλη, οποιαδήποτε στιγμή μια κατάσταση μπορεί να ανατραπεί ακόμα κι αν πηγαίνει τέλεια. Τι να κάνω, έχω πελαγώσει. Υπάρχουν γιατροί που κάνουν υπέρηχο σπίτι; Εσύ τι θα έκανες; Ο γιατρός μου λέει να μην σηκωθώ και το διακινδυνεύσω με μετακίνηση μέχρι την 12η που θα γίνει αυχενική. Μου φαίνεται τρελό. Μέχρι τότε να μην έχω ιδέα; Και εντάξει όταν όλα πηγαίνουν καλά και δεν ξέρεις. Αλλά όταν έχει υπάρξει μια αιμορραγία και τα καφέ υγρά συνεχίζονται, δεν είναι λίγο πιο επικίνδυνο και επίφοβο; Η είμαι παρανοική, να το βουλώσω,να κάτσω στ' αυγά μου και να περιμένω;

Ερωτηση.εχεις αναγουλες (εανν ποτε ειχες),οπως συην αρχη η δεν εχεις κανενα σημαδι???εγω μετα απο μια εβδομαδα ξαπλα,μια μερα πριν κανω τον τελευταιο υπερηχο,σταματησα να σιχαινομαι κατι γευσεις που ειχα δυο εβδομαδες που σιχαινομουν...αλλα μετα ολα τελειωσαν.πιστευω πρεπει να εισαι ξαπλα.κρεββατι τουαλεττα

Το θεωρώ υπερβολικό να μην κάνεις υπερηχο μέχρι την αυχενικη. Σε ποια βδομάδα είσαι τώρα;

Εγώ είχα αποβάλει στην 8η εβδομάδα, μια εβδομάδα αφού ακούσαμε καρδιά κ μου είπε ο γιατρός συγχαρητήρια, είσαι έγκυος. Το έμβρυο όμως το δικό μου μια εβδομάδα πριν που έκανα υπέρήχο ειχε καθυστερημένη ανάπτυξη. Αυτό τις περισσότερες φορές δεν είναι καλό σημάδι. Είναι σημάδι ότι μπορεί κ να παλλινδρομησει, όπως κ έγινε.

Η δίκη σου περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική κ να πανε ολα καλα. Μην τις ταυτίζει ς.

Η ξαπλ α, αφού στο είπε ο γιατρός, οκ. Άλλοι λένε ότι πρέπει να κινείσαι για να αιματωνεται η μήτρα. Μακάρι να πάνε καλά κ να σταματήσει το αίμα.

Διαφημίσεις

Ερωτηση.εχεις αναγουλες (εανν ποτε ειχες),οπως συην αρχη η δεν εχεις κανενα σημαδι???εγω μετα απο μια εβδομαδα ξαπλα,μια μερα πριν κανω τον τελευταιο υπερηχο,σταματησα να σιχαινομαι κατι γευσεις που ειχα δυο εβδομαδες που σιχαινομουν...αλλα μετα ολα τελειωσαν.πιστευω πρεπει να εισαι ξαπλα.κρεββατι τουαλεττα

Όπως σου λέει η ναρα, ένα σημάδι ότι το έμβρυο υπάρχει είναι οι αναγουλες κ οι στομαχικες διαταραχές, ίσως κ η δυσπεψία. Έχεις τίποτα από αυτα?

Δεν έχω ούτε και είχα. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Το μόνο θετικό στοιχείο που είχα ήταν ότι το έμβρυο ήταν πιο αναπτυγμένο από την ηλικία του, αλλά δεν νομίζω ότι λέει κάτι αυτό. Ειδικά όσο συνεχίζω να έχω καφέ.

Δεν έχω ούτε και είχα. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Το μόνο θετικό στοιχείο που είχα ήταν ότι το έμβρυο ήταν πιο αναπτυγμένο από την ηλικία του, αλλά δεν νομίζω ότι λέει κάτι αυτό. Ειδικά όσο συνεχίζω να έχω καφέ.

καλησπερα.η γνωμη μου ειναι να εισαι ξαπλωμενη.να ξεκουραζεσαι.. αν θελεις μπορεις να πας να ξανακανεις υπερυχο πιο συντομα! για να μην αγχωνεσαι! πιστευω θα πανε ολα καλα!!:)

Σας ευχαριστώ πολύ. Marian ειδικά εσένα σε χιλιοευχαριστώ που σπεύδεις πάντα να με καθησυχάσεις. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που είπες. Ένα έμβρυο που έχει δυναμική μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα. Από την άλλη σε εγκυμοσύνες χωρίς την παραμικρή επιπλοκή υπήρξαν εμβρυάκια που δεν τα κατάφεραν. Προσπαθώ να βάλω καλά μέσα στο μυαλό μου πως αν δεν προχωρήσει, η φύση θα έχει επιλέξει να διώξει κάτι προβληματικό. Και για μένα το σημαντικό είναι να φέρω στον κόσμο ένα υγιές πλασματάκι.

Διαφημίσεις

Οταν επαθα πριν χρονια αποκολησση οταν σταματησε το αιμα ειχα καφε για μερικες μερες ακομα.Θεωρω οτι ειναι το υποληματα απο την αιμοραγια που ειχες.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Οταν επαθα πριν χρονια αποκολησση οταν σταματησε το αιμα ειχα καφε για μερικες μερες ακομα.Θεωρω οτι ειναι το υποληματα απο την αιμοραγια που ειχες.

Πάνε όμως 3 βδομάδες. Δεν είναι λίγο υπερβολικό; Όπως και να έχει σ' ευχαριστώ και να χαίρεσαι το παιδάκι σου!

Πάνε όμως 3 βδομάδες. Δεν είναι λίγο υπερβολικό; Όπως και να έχει σ' ευχαριστώ και να χαίρεσαι το παιδάκι σου!

δεν θυμαμαι να κρατησε τοσο πολυ.περιπου μια βδομαδα.ο γιατρος τι λεει οτι ειναι?Ευχομαι ολα να πανε καλα.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Θα σου προτεινα να ξαπλωσεις και να ξεκουραστεις οσο περισσοτερο μπορεις.Εγω ειχα αιμορραγια απο την εμφυτευση μεχρι την 10 εβδομαδα λογω αποκολλησης,ξανα αιμορραγια την 19 λογω χαμηλου πλακουντα και κοντο τραχηλο (μου συνεβησαν τα παντα δηλαδη) αλλα εκανα τις ενεσεις προγεστερονης το α τριμηνο και μετα utrogestan μεχρι τελους και την εβγαλα ξαπλα 9 μηνες αλλα τωρα εχω εναν κουκλο 3 μηνων. Τα καφε υγρα τα ειχα σε ολη την εγκυμοσυνη.Παρεπιπτοντως ο μικρος ειναι απο εξωσωματικη μετα απο μεταφορα 2 κατεψυγμενων μετριων βλαστοκυστεων.Στο γραφω για να σου δωσω κουραγιο.ααα υπερηχους εκανα καθε 2 εβδομαδες (στην αρχη καθε μια )για να μου περναει το αγχος);)

Κορίτσια πόσο πολύ σας ευγνωμονώ όλες. Ο γιατρός μου δεν δέχεται τον όρο αποκόλληση στο α τρίμηνο γιατί δεν έχει σχηματιστεί πλακούντας. Δεν μου δίνει σαφείς εξηγήσεις. Μια φορά το αποκάλεσε αιμάτωμα. Στην αρχή ήταν χαλαρός και με άφηνε να κινούμαι αλλά τη μέρα που ήρθε το πολύ αίμα τα χρειάστηκε κι αυτός και απαίτησε απόλυτη ακινησία. Γενικώς προσέχω πάρα πολύ. Ίσα για ένα γρήγορο μπάνιο καθιστή στην άκρη της μπανιέρας σηκώνομαι, για τουαλέτα κι όποτε μένω μόνη για να αλλάξω μπουκάλι νερό. Πρέπει να κινούμαι και λίγο γιατί έχω θρομβοφιλία και παρά τις ενέσεις η ακινησία επιβαρύνει το πρόβλημα. Είμαι πολύ προσεκτική, παίρνω τα φάρμακά μου στην ώρα τους και ελπίζω.

Όπως και να έχει, σας ευχαριστώ όλες μία μία και πάλι.

Διαφημίσεις

Εκτος απο την αποκολληση πλακουντα υπαρχει και η αποκολληση σακου το α τριμηνο.Ο γιατρος μου ειχε πει θυμαμαι οτι την 6 εβδομαδα ηταν μια μικρη αποκολληση σακου μολις 4χιλ.και ειχα αρκετο αιμα.και εγω με ενεσεις αντιπικτικες.να προσεχεις και ολα θα πανε καλα.σου ευχομαι τα καλυτερα

Όσο για τη διάρκεια των καφέ υγρών μην αγχώνεσαι. Εγώ στο πρώτο είχα αίμα 25 Ιουλίου και καφέ μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου και όλα ήταν καλά. Βέβαια κι εγώ στο κρεβάτι καθισα όλο αυτό το διάστημα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Έχε υπομονή και πιστη για το καλύτερο!

• 4 weeks later...

ΠΡΙΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΗΜΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ...ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΙΧΑ ΑΙΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΜΗΝΑ...ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΟΝ 8 ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΖΟΥΜΕΡΑ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ...ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΛΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΕΓΩ ΛΟΓΟ ΗΛΙΚΙΑΣ(22 ΧΡΟΝΩΝ)ΠΕΤΟΥΣΑ ΛΙΓΟ ΑΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΑΠΛΑΣ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ(ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕ ΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ) ΑΠΟΞΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΥΠΟΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ..

ΑΠΛΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΦΗΚΕ ΤΟ ΚΑΦΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΝΕΙ...ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!!!!!!!!!!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑ...ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΞΕΡΕΙΣ

• 3 weeks later...
ΠΡΙΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΗΜΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ...ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΙΧΑ ΑΙΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΜΗΝΑ...ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΟΝ 8 ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΖΟΥΜΕΡΑ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ...ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΛΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΕΓΩ ΛΟΓΟ ΗΛΙΚΙΑΣ(22 ΧΡΟΝΩΝ)ΠΕΤΟΥΣΑ ΛΙΓΟ ΑΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΑΠΛΑΣ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ(ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕ ΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ) ΑΠΟΞΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΥΠΟΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ..

ΑΠΛΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΦΗΚΕ ΤΟ ΚΑΦΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΝΕΙ...ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!!!!!!!!!!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑ...ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΞΕΡΕΙΣ

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σημασία δεν έχει το πότε, αλλά η καλή διάθεση. Ευτυχώς το αίμα εδώ κι ένα μήνα έχει εξαφανιστεί. Μακάρι να μην το ξαναδώ. Να χαίρεσαι τα διδυμάκια σου!

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σημασία δεν έχει το πότε, αλλά η καλή διάθεση. Ευτυχώς το αίμα εδώ κι ένα μήνα έχει εξαφανιστεί. Μακάρι να μην το ξαναδώ. Να χαίρεσαι τα διδυμάκια σου!

Πολύ χαίρομαι για τα ευχάριστα νέα σου δελφινόσημη!! Εύχομαι να συνεχίσεις χωρίς προβλήματα μέχρι τέλους!!

Kαλησπέρα Δελφινόσημη, σου εύχομαι κι εγώ απο καρδιάς μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη και με το καλό να υποδεχτείς το μωρό σου! Να μπαίνεις μας γράφεις νέα σου!

jcEKp3.png  JKdkp3.png