ntany Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Καλημέρα σας μανούλες... Είμαι καινούρια στην παρεούλα και νέα μέλλουσα μαμά. Παρακολουθώ καιρο το forum και η αλήθεια είναι ότι με έχει βοηθήσει αρκετά μέχρι τώρα. Αλλά ήρθε η στιγμή να ζητήσω τη βοήθεια σας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Είμαι 24 ετών και είμαι στην 22 η εβδομάδα κύησης. Κυοφορώ έναν υγιέστατο και ζωηρούλη μπέμπη, Όλα ήταν κάλα μέχρι που τη Δευτέρα 19.8 κάναμε τον υπέρηχο β επιπέδου. Το μωρό αναπτύσσεται σωστά, όλα τα όργανα του λειτουργούν καλά, το μόνο που εντοπίστηκε ήταν το υπερηχογενές εντεράκι του( λίγο πιο λευκό από ότι θα έπρεπε να είναι). Ο γιατρός μου είπε επίσης ότι είδε και κάποιες κηλίδες αίματος στον πλακούντα που σημαίνει ότι μάλλον πέρασα κάποια μικρή αποκόλληση. Το αίμα αυτό λοιπόν έμεινε μέσα και κατά πάσα πιθανότητα το μωρό το κατάπιε μαζί με το αμνιακό υγρό, γι αυτό και το υπερηχογενές έντερο, αλλά για να αποκλίσουμε κάθε ένδεχόμενο ύπαρξης συνδρόμου ντάουν μου μίλησε για αμνιοπαρεκέντηση. Η αυχενική διαφάνεια έδειχνε χαμήλο κίνδυνο για σύνδρομα και ιστορικό δεν έχω ούτε εγώ ούτε ο σύζυγος. Εξαρχής πάντως ήμασταν αρνητικοί για την αμνιοπαρεκέντηση.Θέλω λοιπόν να μου πείτε τη γνώμη σας. :confused: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antigonil Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Καλημέρα σας μανούλες... Είμαι καινούρια στην παρεούλα και νέα μέλλουσα μαμά.Παρακολουθώ καιρο το forum και η αλήθεια είναι ότι με έχει βοηθήσει αρκετά μέχρι τώρα. Αλλά ήρθε η στιγμή να ζητήσω τη βοήθεια σας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Είμαι 24 ετών και είμαι στην 22 η εβδομάδα κύησης. Κυοφορώ έναν υγιέστατο και ζωηρούλη μπέμπη, Όλα ήταν κάλα μέχρι που τη Δευτέρα 19.8 κάναμε τον υπέρηχο β επιπέδου. Το μωρό αναπτύσσεται σωστά, όλα τα όργανα του λειτουργούν καλά, το μόνο που εντοπίστηκε ήταν το υπερηχογενές εντεράκι του( λίγο πιο λευκό από ότι θα έπρεπε να είναι). Ο γιατρός μου είπε επίσης ότι είδε και κάποιες κηλίδες αίματος στον πλακούντα που σημαίνει ότι μάλλον πέρασα κάποια μικρή αποκόλληση. Το αίμα αυτό λοιπόν έμεινε μέσα και κατά πάσα πιθανότητα το μωρό το κατάπιε μαζί με το αμνιακό υγρό, γι αυτό και το υπερηχογενές έντερο, αλλά για να αποκλίσουμε κάθε ένδεχόμενο ύπαρξης συνδρόμου ντάουν μου μίλησε για αμνιοπαρεκέντηση. Η αυχενική διαφάνεια έδειχνε χαμήλο κίνδυνο για σύνδρομα και ιστορικό δεν έχω ούτε εγώ ούτε ο σύζυγος. Εξαρχής πάντως ήμασταν αρνητικοί για την αμνιοπαρεκέντηση.Θέλω λοιπόν να μου πείτε τη γνώμη σας. :confused: Καλημέρα και καλή εγκυμοσύνη. Προσωπικά δεν θα ήμουν ήσυχη να δω τι θα γίνει μέχρι το τέλος της κύησης, οπότε θα έκανα την εξέταση. Το ξέρω ότι είναι άδικο δεδομένου ότι είσαι πολύ νέα και κανονικά θα τη γλίτωνες, αλλά και η αβεβαιότητα είναι ζόρικο πράγμα. Πριν όμως από την άμνιο μήπως να κάνεις και 2ο Β' Επιπέδου σε άλλο γιατρό; Εγώ αυτό είχα κάνει όταν χρειάστηκε για να σιγουρευτώ ότι θα μου πουν 2 άνθρωποι το ίδιο πράγμα, όπως κι έγινε. Δεν μπήκα όμως στη διαδικασία και 3ης και 4ης γνώμης γιατί είναι σκέτη τρέλα. Όσον αφορά την κληρονομικότητα, μην μπαίνεις καν σε αυτές τος σκέψεις γιατί η κληρονομικότητα σε τέτοια θέματα πάει 7 γενιές πίσω. Τρέχα-γύρευε... Και κάτι ακόμα. Ό,τι απόφαση κι αν πάρεις να είναι δική σου και του συντρόφου σου, μην αφήνεις πολλούς να εμπλέκονται, κάνει την ψυχολογία σου χειρότερη. Καλή δύναμη σε ότι κι αν αποφασίσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleg Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Kοριτσάκι μου κι εμείς είχαμε το ίδιο εύρημα στη β΄ επιπέδου, το οποίο μαζί με ένα ασβέστωμα στην καρδούλα μας αύξησαν το ποσοστό για down στο 1: 25. Το αντίστοιχο ποσοστό στην αυχενική ήταν εξαιρετικό. Δεν ξέρω αν στο ανέφερε ο γιατρός σου αλλά το υπερηχογεννές έντερο συνδέεται και με την ινοκυστική νόσο (κυστική ίνωση). Ο γυναικολόγος μας ήταν σίγουρος ότι δεν ετίθετο θέμα συνδρόμου αλλά δε μπορούσαμε να αποκλείσουμε την κυστική, γι΄ αυτό και την κάναμε άμεσα την άμνιο διαφορετικά δε θα ησυχάζαμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victori@ Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Κι εγώ θα σε συμβούλευα να κάνεις μια δεύτερη β' επιπέδου σε άλλο γιατρό για να δεις αν θα σου πει τα ίδια. Έπειτα σκέφτεστε και αποφασίζετε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
μητσουκο Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Καλημέρα1Εγώ ξέρω ότι χρειάζονται 2 τουλάχιστον ευρήματα για να τεθεί ζήτημα κάποιου συνδρόμου.Επίσης έχω ακούσει πολλές φορές για υπερηχογενές εντεράκι που στην επόμενη εξέταση ή μεχρι τη γέννηση έχει εξαφανιστεί.Καλή συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
markela35 Posted August 25, 2013 Share Posted August 25, 2013 Βασικα δεν θελεις να κανεις αμνιο λογο του ποσοστου αποβολης ? Εγω θα σου ελεγα να παρεις μια δευτερη γνωμη και αν δεν θελεις να κανεις την αμνιο σε περιπτωση που υπαρχει παλι το ευρημα υπαρχει και εξεταση για τρισωμια 21-18-13 και ακομα δυο τρια συνδρομα με εξεταση αιματος.Ειναι βεβαια πιο ακριβη γυρω στα 1000ευρω αλλα σου δινει ενα πιο σιγουρο αποτελεσμα....παντως και με την αμνιο η την τροφοβλαστη 96% εγκυρες ειναι οχι 100%.Δεν το ηξερα αυτο αλλα οταν πηγα να κανω την εξεταση αιματος ο γιατρος που κανει τους μοριακους καρυοτυπους μου το ειπε οτι με καμια εξεταση δεν εχουμε 100% εγγυηση. Ελπιζω να πανε ολα καλα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toulala Posted August 25, 2013 Share Posted August 25, 2013 διάβασε λίγο αυτό το θέμα μηπως βρεις καμιά απάντηση http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40539 και ψάξε και στο νετ για το υπερηχογενές έντερο. εύχομαι όλα να πάνε καλά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts