Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΟΒΑΡΗ Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση

Recommended Posts

Το μωρό μου, τριών μηνών έχει σοβαρή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Κάναμε τεστ ph-μετρίας που έδειξε 27%. Έχει νοσηλευτεί στο Παίδων με ενδοφλέβια αγωγή ζαντάκ και κάναμε και γαστροσκόπηση που έδειξε μικρή οισοφαγίτιδα. Περιμένω αποτελέσματα βιοψίας καθώς και αλλεργικών τεστ.

Αρχικά πήρε epadoren που βελτίωσε λίγο τα πράγματα. Αργότερα όμως το θέμα χειροτέρεψε πολύ. Τα συμπτώματα ήταν τρομακτικές παλινδρομήσεις, το υγρό να φτάνει στο λάρυγγα και να το πνίγει, να γουρλώνει τα ματάκια του και να κλαίει. Βίαιος λόξυγγας, καθόλου ρέψιμο και βαρυστομαχιά ή συχνότερα συνεχές ρέψιμο όλη μέρα, κλάμα και ανυσηχία. Το μωρό δεν μπορούσα να το ακουμπήσω πουθενά μετά το γάλα. Έπρεπε να περάσουν τρεις ώρες για να το ξαπλώσω στην κούνια του. Προσθέσαμε και maalox στη συνταγή, και τίποτα δεν έγινε.

Μεταβάλαμε την αγωγή με άλλον γιατρό, και τώρα παίρνει nexium. Tα φάρμακα αυτού του είδους δεν χρησιμοποιούνται σε παιδιά κάτω του έτους στην Ελλάδα, αλλά για εμάς δεν υπήρχε άλλη λύση. Το μωρό ήταν νευρικό, άυπνο, έκλαιγε όλη μέρα και φοβόμουν μην πνιγεί. Εγώ εξαντλημένη να τον κρατάω και να κοιμίζω πάνω μου χωρίς βοήθεια από κανέναν. To nexium βελτίωσε κάπως τα πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε καλά ακόμα.

Την Πέμπτη έχουμε μια ακτινογραφία (διάβαση πεπτικού) που θα δείξει αν υπάρχει ανατομικό πρόβλημα (διαφραγματοκήλη) που να χρειάζεται χειρουργείο.

Υπάρχει άλλη τέτοια σοβαρή περίπτωση στο φόρουμ? Αν ναι, το ξεπεράσατε? Και πότε? Αρχίσατε στερεές στον 4ο?

Παρακαλώ ελαφριές περιπτώσεις γοπ μην μου γράψετε γιατροσόφια, όπως καταλαβαίνετε έχω δοκιμάσει τα πάντα.

Φοβάμαι πολύ για το τι θα γίνει και είμαι καταστενοχωρημένη που το μωρό βασανίζεται, τρέμω στην πιθανότητα χειρουργείου :(

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Φαντάζομαι θα έχεις υπόψη σου αυτό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814.

Τη γιατρό που έγραψε το συγκεκριμένο μας την είχε αναφέρει η παιδίατρος σαν μια από τις καλύτερες. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο.

NnQYp3.png

Λυπάμαι πολύ που σας έτυχε κάτι τέτοιο και εύχομαι πολύ σύντομα να το ξεπεράσετε. Εμένα η μεγάλη μου κόρη είχε ελαφριά γοπ και μπορώ από πρώτο χέρι να σου επιβεβαιώσω την ζημιά που της έκαναν τα αντιαναγωγικά γάλατα που μας σύστησε ο παιδίατρος συμπληρωματικά του μητρικού, καθώς και οι κρέμες από πολύ νωρίς. Το παιδί έκανε οισοφαγίτιδα και έκοψε τελείως τα γεύματα, έτρωγε μόνο κοιμισμένο συν την γκρίνια, τα κλάματα και την τρομερή ανησυχία. Τελικά όταν έκοψα όλα τα συμπληρώματα και έδινα μόνο και μόνο μητρικό μέσα σε 1 με 1,5 μήνα έγινε περδίκι ως εκ θαύματος, γιατί εμένα τότε σαν θαύμα μου φάνηκε. Οπότε πολύ προσοχή με το τι θα δόσεις τελικά!!!!! και αν θηλάζεις ή δίνεις μητρικό με άλλο τρόπο πάλεψε το, είναι το καλύτερο φάρμακο! Εύχομαι με όλη μου την καρδιά σύντομα να αναρρώσει το μωράκι σου και να είναι όλα περαστικά.

Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση :wink:

Φαντάζομαι θα έχεις υπόψη σου αυτό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814.

Εννοείται το έχω ξεσκονίσει!

Οπότε πολύ προσοχή με το τι θα δόσεις τελικά!!!!!

Δυστυχώς δεν θηλάζω αλλά δεν δίνω αντιαναγωγικό, το ξέρω ότι κάνουν κακό. Μια εποχή ο μπέμπης έπινε συμπλήρωμα ένα που ήταν για παλινδρόμηση και δυσκοιλιότητα (ήταν δυσκοίλιος) και ειχε χειρότερες καούρες. Έχω δοκιμάσει να δώσω υποαλλεργικό αλλά μόνο που δεν μου το έφτυνε στη μούρη...

Διαφημίσεις

Να σου ζησει το μωρακι σου!

Λυπαμαι για την ταλαιπωρια του,μακαρι να του περασει γρηγορα και να μην ταλαιπωρειτε.

Εχεις σκεφτει την πιθανοτητα επαναγαλακτισμου??

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Δεν έχω το περιθώριο για επαναγαλακτισμό.

Σήμερα κάναμε τη διάβαση του πεπτικού και δεν έχουμε πρόβλημα, δόξα το Θεό. Με συμβούλεψαν να δίνω λιγότερο γάλα (ενώ οι περισσότεροι γιατροί λένε να πίνει όσο θέλει). Επίσης στη διάβαση δεν φάνηκε η παλινδρόμηση, πράγμα παράξενο αφού στη γαστροσκόπηση και νηστικός τόσες ώρες φάνηκε...

Δεν έχω το περιθώριο για επαναγαλακτισμό.

Σήμερα κάναμε τη διάβαση του πεπτικού και δεν έχουμε πρόβλημα, δόξα το Θεό. Με συμβούλεψαν να δίνω λιγότερο γάλα (ενώ οι περισσότεροι γιατροί λένε να πίνει όσο θέλει). Επίσης στη διάβαση δεν φάνηκε η παλινδρόμηση, πράγμα παράξενο αφού στη γαστροσκόπηση και νηστικός τόσες ώρες φάνηκε...

Sky πολυ χάρηκα που δεν έχει τίποτα το μωρακι σου... Σου είπαν πως και δεν έδειξε την παλινδρομηση;;

Κάθε μέρα μπαίνω και ελπίζω να είστε καλυτερα...πολυ έχετε ταλαιπωρηθεί και ελπίζω να περάσουν όλα όταν θα ξεκινήσετε στέρεες τροφές.

Μια αγκαλια κι απο εμένα...

RX1Ip3.png

sZh5p3.png

Να σου ζήσει.Έχω μια κόρη 6 μηνών αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με σένα όχι στον ίδιο βαθμό (τώρα) γιατί ευτυχώς θηλάζω.Δεν χρειάστηκε να κάνω εξετάσεις κανένας απο τους 2 γαστρεντερολόγους δεν μου το πρότεινε γιατί με το epadoren σχετικά ηρέμισε.Το παιδί είχε απελπιστικό κλάμα και υπερβολικούς πόνους.Με το αντιαναγωγικό γάλα έγινε και μένα χειρότερα και μου πνίγηκε.Είχα την παναγία κοντά μου εκείνη την ώρα.Για τη διάβαση πεπτικού μου είπαν εαν ξαναγίνει θα πρέπει να την κάνω και αν χειροτερέψει να δώσω laprazol το οποίο επίσης δεν είναι ούτε καν για παιδιά .Το έχουμε παλέψει πάρα πολύ με το θηλασμό,ατελείωτες ώρες αγκαλιάς με το μωρό σε αριστερή θέση και με πολύ υπομονή.Σε καταλαβαίνω απόλυτα και εσένα και το παιδί.Με οποιοδήποτε γάλα και αντιαναγωγικό και υποαλλεργικό το παιδί γίνεται χάλια και υποφέρει κΣτον τέταρτο ξεκινήσαμε ρυζάλευρο και πριν τον πέμπτο φαγητό.Έχει ακόμα εξάρσεις όχι υπερβολικές περισσότερη γκρίνια και εαν δεν ρευτεί είναι αρκετά ανήσυχη.Κάνε υπομονή σε λίγο καιρό θα τελειώσει.Ποιον γαστρεντερολόγο έχετε αν επιτρέπεται και τι γάλα του δίνεις?

Διαφημίσεις

Sky απλα να σου πω εδώ Αγγλία για τόσο σοβαρές περιπτώσεις προτείνουν στέρεες τροφές στους 4 μήνες

Μια φίλη μου έιχε τεράστιο πρόβλημα με τον μπεμπης της (πολύ κλάμα μετά το γάλα για ώρες, πόνος κλπ) με το που άρχισε στέρεες σώθηκε

Ολα να σου πανε καλα

Μια αγκαλια κι απο εμένα...

;)

Sky απλα να σου πω εδώ Αγγλία για τόσο σοβαρές περιπτώσεις προτείνουν στέρεες τροφές στους 4 μήνες

Ki εμείς θ' αρχίσουμε νωρίς. Ελπίζω να πάμε καλά γιατί σε άλλες περιπτώσεις αντί να καλυτερεύσει χειροτερεύει.

Να σου ζήσει.Έχω μια κόρη 6 μηνών αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με σένα όχι στον ίδιο βαθμό (τώρα) γιατί ευτυχώς θηλάζω.Δεν χρειάστηκε να κάνω εξετάσεις κανένας απο τους 2 γαστρεντερολόγους δεν μου το πρότεινε γιατί με το epadoren σχετικά ηρέμισε.Το παιδί είχε απελπιστικό κλάμα και υπερβολικούς πόνους.Με το αντιαναγωγικό γάλα έγινε και μένα χειρότερα και μου πνίγηκε.Είχα την παναγία κοντά μου εκείνη την ώρα.Για τη διάβαση πεπτικού μου είπαν εαν ξαναγίνει θα πρέπει να την κάνω και αν χειροτερέψει να δώσω laprazol το οποίο επίσης δεν είναι ούτε καν για παιδιά .Το έχουμε παλέψει πάρα πολύ με το θηλασμό,ατελείωτες ώρες αγκαλιάς με το μωρό σε αριστερή θέση και με πολύ υπομονή.Σε καταλαβαίνω απόλυτα και εσένα και το παιδί.Με οποιοδήποτε γάλα και αντιαναγωγικό και υποαλλεργικό το παιδί γίνεται χάλια και υποφέρει κΣτον τέταρτο ξεκινήσαμε ρυζάλευρο και πριν τον πέμπτο φαγητό.Έχει ακόμα εξάρσεις όχι υπερβολικές περισσότερη γκρίνια και εαν δεν ρευτεί είναι αρκετά ανήσυχη.Κάνε υπομονή σε λίγο καιρό θα τελειώσει.Ποιον γαστρεντερολόγο έχετε αν επιτρέπεται και τι γάλα του δίνεις?

Λυπάμαι πολύ που περνάτε παρόμοια φάση... Αφού ψιλοηρεμήσατε με το επαντορέν είσαι τυχερή.

Το ξέρω, αν δεν ρευτούν έχουν πρόβλημα τα καημένα. Εμένα μου κοιμήθηκε στον ώμο απόψε, τον κράτησα μιάμιση ώρα όρθιο μπας και, αλλά τίποτα. Τώρα τον έβαλα στο ρηλάξ, φοβήθηκα να τον βάλω στην κούνια του. Το ξέρω ότι κάποια στιγμή μες στη νύχτα θα ξυπνήσει με κλάματα:( :(

Το ριζάλευρο δεν σας έκανε δυσκοιλιότητα?

Γειά σου.Δεν κάνει ακόμα και τώρα κακά καθε μέρα.Συνήθως κάθε τρεις μέρες ή μέρα παρά μέρα.Όλα τα είχαμε αυτό μας έλειπε...Εμένα τη βοηθάει πολύ ο ορός,αν δω οτι δυσκολεύεται πολύ της βάζω και ας έχει φάει πριν από λίγο και τις περισσότερες φορές ρευεται.Πλέον το epadoren δεν της κάνει τίποτα νομίζω πως το δικό μου γάλα την ηρεμεί.Εγω βεβαια με υπερβολική δίαιτα.Και γω λυπάμαι γι αυτό που περνάτε ξέρω ακριβώς τι είναι,έμαθα δηλαδή.Το άσχημο είναι οτι δεν είχα κανέναν που να γνωρίζει τι είναι αυτό...Απο βάρος πως είναι;

Από βάρος μέχρι τώρα πολύ καλά, τώρα να δούμε που μου έχει μειώσει ένα γεύμα αλλά και συνολικά τα ml.

Μην αγχωνεσαι για το ότι μείωσε γεύμα...όσο μεγαλώνουν μειώνουν απο μόνα τους την ποσότητα στο γάλα. Και να μην αγχωθεις αν δεν πάρει πολυ βάρος τον επόμενο μηνα. Τους πρώτος δυο με τρεις μήνες παίρνουν κιλό και μετα σταματάνε γιατι όπως μου είχε πει και η παιδιατρος "φανταζεσαι να παίρνει συνέχεια ένα κιλό το μηνα,θα χρονησει και θα ειναι 20 κιλα!!!"

Πως ηταν το βράδυ σας;;;

RX1Ip3.png

sZh5p3.png

Διαφημίσεις

Sky οι στέρεες αν δεν βοηθήσουν (σπάνιο) χειρότερο δεν θα το κάνουν! Ολοι οι γιατροί λένε για αυτό το θέμα οτι το γάλα χειροτερεύει την κατάσταση ! Δεν θα συναντήσεις μωρακι που να τρώει φαγητο και να υποφέρει... Θα το λύσει σίγουρα οπότε το σαγονι ψηλά μέχρι να αρχίσει φαγητό

Απλα μακάρι να του αρέσει το φαγητο!!

Ολα να σου πανε καλα

Πως ηταν το βράδυ σας;;;

Όπως κάθε βράδυ! Κοίμισμα όρθιος όσο γίνεται στην κουνιστή πολυθρόνα δυο ώρες και ξύπνημα στις 4 το πρωί για το φάρμακο, κλάματα που έπρεπε να περάσει μισή ώρα για το γάλα... και γκρίνια και τρέξιμο όλη μέρα :(

Sky οι στέρεες αν δεν βοηθήσουν (σπάνιο) χειρότερο δεν θα το κάνουν! Ολοι οι γιατροί λένε για αυτό το θέμα οτι το γάλα χειροτερεύει την κατάσταση ! Δεν θα συναντήσεις μωρακι που να τρώει φαγητο και να υποφέρει... Θα το λύσει σίγουρα οπότε το σαγονι ψηλά μέχρι να αρχίσει φαγητό

Απλα μακάρι να του αρέσει το φαγητο!!

Ολα να σου πανε καλα

Mακάρι!

κουραγιο κοπελα μου!!!δεν εχω να σου πω τιποτε αλλο,τα εχουμε περασει και εμεις μαζι με κολικους ταυτοχρονα!!!!!οι 6 πιο μαρτυρικοι μηνες της ζωης μου.τωρα ειναι 3 χρονων και ολα ειναι μια κακη αναμνηση.κουραγιο και πανω απ ολα μη φοβασαι ολα θα πανε καλα.

Πως είστε;Δεν έχεις δει καθόλου καλυτέρευση;Ξέρω οτι έχεις κουραστεί πάρα πολύ πρέπει όμως να το πολεμίσεις και να πάρεις λίγο τα πάνω σου.Εγώ΄τα είχα παντελώς χαμένα άγνωστοι άνθρωποι καταλαβαιναν οτι δεν είμαι στα καλά μου μόλις χαλάρωσα λίγο ολα ήταν λίγο πιο εύκολα.Προσπάθησε και θα το δείς.Φιλικά

Asterinako ευχαριστώ. Έχουμε ραντεβού με τον παιδογαστρεντερολόγο αύριο, περιμένω και το ραστ τεστ από το Παίδων.. πολύ άργησε αυτό :(

Πώς κατάφερες να χαλαρώσεις? :(

Τι έγινε με το γιατρό;Πήρατε κανένα αποτέλεσμα;sky απλά πήρα απόφαση οτι θα το παλέψω και συμβιβάστηκα με την πραγματικότητα.Με χρειαζόταν και ήταν η προτεραιότητα μου. Οταν ηρεμούσε το βράδυ τότε μου επέτρεπα να "καταρεύσω".

Mάλιστα. Κι εγώ το προσπαθώ αλλά λίγο σκασμένη είμαι όσο και να πεις..

Τίποτα, κανένα αποτέλεσμα το Παίδων ξέμεινε από αντιδραστήρες και τα τεστ πάνε τέλος του μηνός!...

• 1 month later...
  • 1 month later...

Γεια σου skybeam. Περνάω ακριβώς αυτά που περιγράφεις και μάλιστα για 2η φορά. Ο πρώτος μου γιος, που είναι 4 τώρα, είχε σοβαρή κρυφή γοπ που αργήσαμε τότε να καταλάβουμε (άσχετος παιδίατρος), είχε κάνει οισοφαγίτιδα και αρνιόταν πεισματικά να φάει από 20 ημερών. Είχαμε πάρει epadoren και μετά laprazol και το ξεπεράσαμε σταδιακά από τους 6 μήνες και μετά (είχαμε αργήσει να εισάγουμε στερεά από φόβο πρόκλησης αλλεργιών). Δυστυχώς περνάω τα ίδια με τον μικρό μου που είναι τώρα 3 μηνών. Αυτή τη φορά το κατάλαβα αμέσως και αρχίσαμε epadoren από 20 ημερών. Αυτός αντί να αρνείται να φάει ήθελε να είναι συνέχεια στο στήθος για να παρηγορείται, έτρωγε υπερβολικά και είχαμε μετά πιο έντονα συμπτώματα. Επειδή το παιδί έκλαιγε συνέχεια και σπαραχτικά κάναμε και πεχαμετρία που έδειξε βαριά γοπ (22%) και πήραμε μαζί με το epadoren και malox για ένα μήνα (το σταματήσαμε εδώ και 1 εβδομάδα καθώς δεν επιτρέπεται παραπάνω σύμφωνα με την παιδογαστρεντερολόγο που μας παρακολουθεί). Μεταξύ 2 και 3 μηνών είχαμε καλές, μέτριες και πολύ κακές μέρες, αλλά την τελευταία εβδομάδα έχουμε σαφή επιδείνωση. Το μωρό έχει αρχίσει να κόβει το βραδινό γεύμα (μετά το μπάνιο) που ήταν πάντα και το πιο δύσκολο, και μένει στο στήθος όλο και λιγότερο, σταματάει με κλάματα και δεν μπορώ να το ηρεμήσω, πετάγεται συνέχεια από τον ύπνο του κτλπ... Τέλος πάντων το ξέρω ότι η λύση είναι η υπομονή καθώς το έχω ξαναδεί το έργο αλλά περνάμε δύσκολα. Επειδή αυτή τη φορά σκεφτόμουνα να εισάγουμε τα στερεά νωρίτερα, μόλις κλείσουμε τον 4ο με την σύμφωνη γνώμη της παιδιάτρου, θα ήθελα να μου πεις εσείς πως τα πάτε?? Πότε αρχίσατε στερεά, είδες βελτίωση??