Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλημα με τον υπνο 2,5 μηνών

Zerberini

Recommended Posts

Γεια σας! Εχω ενα κοριτσακι 2,5 μηνων και τον τελευταιο καιρό εχουμε προβλημα με τον υπνο. Τον 1ο μηνα κοιμοταν οπου εβρισκε και παλευα να την ξυπνησω.Τον 2ο μηνα όμως αρχισαν οι δυσκολιες.Μεχρι να κοιμηθει για βραδυ εφτυνα αιμα.Τι νανουρισματα,τι κουνηματα,τι απορροφητηρες..Και την επαιρνε ο υπνος στις 12-12μιση.Την νυχτα για να αποκοιμηθει μετα τους θηλασμούς τα ίδια. Τουλαχιστον κοιμοταν στην κουνια της. Την τελευταία βδομάδα δεν κοιμάται καν εκει.Μόλις την ακουμπάμε και κοιμισμένη να είναι, το μάτι γαρίδα, κλάμα και χτυπιεται λες και φοβαται.Και ο υπνος την περνει μονο με στηθος-πιπιλα. Τα βραδια εχουμε καταληξει εδω και 2 μερες να κοιμομαστε ολοι μαζι σε ενα κρεβατι και επειδη μας νιωθει κοντα της κοιμαται σαν πουλακι.Μεχρι να κοιμηθει καλά καλά ανοιγει συχνα πυκνα τα ματια της και αφου με βλεπει διπλα της τα ξανακλεινει και κοιμαται.Την ημερα τα ιδια προβληματα.Νυσταζει αλλά κοιμαται μονο στο στηθος.Αν κανω πως την αφηνω εχει ξυπνησει στο 5λεπτο.Η βολτα στο καροτσι επιασε μονο 1-2 φορες, το ρηλαξ το ιδιο.Σημερα εδειξε σημαδια νυστας από τις 9μιση και προσπαθω να την κοιμισω εδω και 3μιση ωρες.Μολις τη βγαζω από το στηθος και την ακουμπαω κατω το καταλαβαινει και ξυπναει. Αποτελεσμα να κοιμαται αποσπασματικα για 5 ή 10 λεπτα ή 20 αν την αφησω πανω μου. Μετρημενες φορες εχει κοιμηθει στο πορτ μπεμπε για 1 ή 1μιση ωρα.Ειναι φυσιολογικη αυτη η συμπεριφορα για την ηλικια της;Μηπως σχετιζεται με αλμα αναπτυξης και θα περασει ή την εχω καλομαθει; Οποιαδηποτε ιδεα δεκτη...

Διαφημίσεις

Μπορείτε να φτιάξετε την κούνια έτσι ώστε το κάγκελο να έχει αφαιρεθεί τελείως και να την κολλήσετε στο κρεβάτι σας; Έτσι το παιδί θα σας νιώθει δίπλα και θα κοιμάστε όλοι πιο άνετα. Εμείς το κάναμε αυτό και είχαμε το νου μας να ενθαρρύνουμε τον ανεξάρτητο ύπνο. Πιστεύω 4-5 μηνών είναι πιο έτοιμα τα παιδιά σταδιακά να απομακρυνθούν και από αυτό τον τρόπο ύπνου. Εμείς αλλάξαμε και δωμάτιο στο εξάμηνο, αφού τα παιδιά κοιμόντουσαν για βράδυ συνεχόμενα όσο και οι μεγάλοι.

Εκεί γύρω στο πεντάμηνο-εξάμηνο μπορεί πολύ ήπια να αποσυνδεθεί ο θηλασμός από τον ύπνο. Αν δεν γίνει αυτό, στο 8μηνο που αρχίζουν τα συνεχόμενα ξυπνηματα, πιο συχνά από του νεογέννητου... θα ταλαιπωρηθεί και το παιδί και εσύ... Τέλος πάντων, αν το έχεις χαλαρά στο μυαλό σου μπορεί να γίνει γύρω στο 6μηνο χωρίς να ταλαιπωρηθεί κανείς.

Επίσης, σταδιακά να ενθαρρύνεις το συνεχόμενο ύπνο, δηλαδή τα πιο χορταστικά γεύματα, κάτι που αν το παιδί (και το στομαχάκι του) έχει "μάθει" να μην κάνει, επίσης παίρνει λίγες μέρες να γίνει.

Ένας τρόπος που σε εμάς έγινε αυτό, ήταν να προσέχουμε στα βραδυνά αλλάγματα να μην ξεσηκώνουμε το παιδί. Και αυτό άνθρωπος είναι και αν αγανακτήσει-καλοξυπνήσει γιατί το καταβρέχουν βραδυάτικα, άντε να του ξαναέρθει ύπνος.

Θέλει όμως προσοχή στην υγιεινή στα βραδυνά καθαρίσματα. Εν ολίγοις, εμείς δεν αλλάζαμε από τσίσα και κακά καθαρίζαμε πολύ προσεκτικά εκεί που κοιμόταν το παιδί. Για να πω την αλήθεια το κοριτσάκι μας δεν μας ταλαιπώρησε με το βραδυνό ύπνο και είναι κάπως πιο εύκολο/ασφαλές να καθαρίζει κανείς καλά από κακά έναν μπέμπη. Πάντως όταν το κάναμε αυτό ηρεμήσαμε όλοι και πιο πολύ ο μπέμπης που δεν είχε άλλο τρόπο να μας πει ότι δεν του άρεσε το βραδυνό άλλαγμα από ουρλιαχτά. Τι τράβηξε και αυτός... Εννοείται το πλύσιμο μας το είχαν επιβάλει "ειδικοί"...

Γενικά μέχρι τους 4-5 μήνες τα παιδιά (τα "πιο δύσκολα", γιατί υπάρχουν και τα άλλα που αγαπούν τον ύπνο), μπορούν να μπουν σε βαθύ βραδυνό ύπνο, ακόμα και αν θηλάζουν... Αλλά η μαμά χρειάζεται να δειξει με τον τρόπο της ότι το βράδυ είναι η ώρα που ηρεμούν όλοι και ξεκουράζονται.

Όπως και να έχει γκούγκλαρε το safe co-sleeping για όσο θα κοιμάστε μαζί, γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να προσέχει κανείς.

Επίσης, το παιδί μεγαλώνει και σε λίγο θα το ενδιαφέρει να βγαίνει έξω, ειδικά από τη στιγμή που θα ψιλοκάθεται στο καρότσι, ημιξαπλωτά. Εκεί νομίζω θα μπορεί να κοιμηθεί χωρίς στήθος. Αφού θα έχετε βρει κάποιο τρόπο που θα σας βολέψει εσάς να πιει και το γαλατάκι του. Μπορείς να δεις σιγά σιγά τα σχετικά θέματα στο φόρουμ. Αυτό θα είναι και ένα μήνυμα προς το παιδί ότι μπορεί να κοιμηθεί και χωρίς στήθος, άκοπα αβασάνιστα, αβάδιστα και τα συναφή :lol:

Καλησπέρα γλυκιά μου.

Να σου ζησει το μωρακι σου.

Μέχρι τους 2 μηνες μας έκανε και μας τα ίδια.Άπαξ και την αφηναμε κάτω έκλαιγε. Καποιες φορες την αφηνα να κλάψει κανένα 5 λεπτο,μέχρι που κουραζόταν και έπειτα κοιμόταν.Στους 2 μηνες την άφησα μονη της στο δωμάτιο.Ξυπνούσε συχνα,άλλα με υπομονή και πολλές επισκέψεις στο δωμάτιο το ξεπερασαμε.

Τη μέρα την απασχολω με παιχνιδια κ.α,οτάν αρχίσει και βραδιάζει χαμηλωνω τον φωτισμό και γενικά προσπαθώ να μην κάνω ιδιαίτερο θόρυβο για να καταλαβαίνει πως είναι ωρα Υπνου.

Πιστεύω πως όσο μεγαλώνει τόσο θα αντιλαμβάνεται τη διαφορα μέρας και νύχτας.

Γνώμη όμως είναι να μην την μάθεις στο δικο σας κρεβάτι.Θα κλάψει στην αρχή μα μετα θα καταλάβει πως ο δικός της χώρος είναι άλλος.

Και γω έτσι επραττα,την έπαιρνα στο κρεβάτι,ώσπου σκέφτηκα πως θα είναι δύσκολο μετα να της το κόψω,οποτε οποτε ξυπνούσε καθόμουν επι ώρες πανω απο την κούνια και με την πιπιλα,κούνημα και τραγούδια κοιμόταν.

Τα αποτελεσματα?Είμαστε 4 μηνών και κοιμομαστε 9-11 το βράδυ( ανάλογα με το τελευταιο βραδινό γεύμα),ξυπνάει μια φόρα τη νύχτα για φαι και μετα 7 με 8 το πρωι ξυπνάμε.

Φυσικά κάθε παιδι είναι διαφορετικό.Θέλει υπομονή.Βρίσκουν το πρόγραμμα τους αυτα.:-)

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Ευχαριστω πολύ για τις απαντησεις κοριτσια.

Maria_Thess κι εγω ετσι κανω. την ημερα παιχνιδια και το βραδυ μπανιο,φαί με χαμηλό φωτισμό και υπνος.Όμως την ημερα που θα επρεπε από όσο εχω διαβασει να κοιμαται 5-6 ωρες τζιφος.Ενω πανω κατω αρχιζει να νυσταζει τις ιδιες ώρες δεν κοιμαται με τιποτα και αν την καταφερω σπανια να κοιμηθει 1 ωρα.Μονο το μεσημερι κοιμαται στις 3 με 5 γιατι ξαπλωνουμε μαζι.Τρωει και αποκοιμιεται και το βραδυ την καταφερα να κοιμαται αυτες τις 3-4 μερες στις 9-9μιση με τον ιδιο τροπο.

AthinaP τα δωματια μας ειναι μικρα και η κουνια της δε χωραει στο δωματιο μας.Τον πρωτο καιρό κοιμοταν στην κουνια της στο δωματιο της οπου εχουμε ενα ημιδιπλο κρεβατι και κοιμομασταν με τον αντρα μου σε αυτό.Σκεφτομαι να δω αν μπορω να ενωσω την κουνια με αυτό. Παντως το βραδυ κι εγω δεν την αλλαζω παρα μονο μια φορα για να μην ξυπνησει.

Τι να πω..Πριν κανω παιδι ελεγα οτι οταν κανω θα εχει το κρεβατι του και δεν θα το βαζω στο δικό μου...να μαθει να εχει το χωρο του κτλ..Τωρα κουλουβαχατα τα εχω κανει..Πιπιλα δεν περνει,θελει το στηθος για να κοιμηθει.Αν παω να την κοιμησω χωρις αυτό το ψαχνει και κλαιει.Ειπα θα προσπαθησω να της το κοψω και να την κοιμιζω με ενα συγκεκριμενο τραγουδι και λιγο λικνισμα να το συνδεσει με τον υπνο.Αλλά αυτη αν ξεκινησει το κλαμα δεν σταματαει...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

εμενα παλι εντελς το αντιθετο , κοιμαται συνεχεια

Με το που τρωει ζηταει την πιπιλα του για να κοιμηθει . Ζητημα αν μετα το φαγητο του καθεται μιση ωριτσα. τι να πω . τοσο πολυ πρεπει να κοιμουνται?

εμενα παλι εντελς το αντιθετο , κοιμαται συνεχεια

Με το που τρωει ζηταει την πιπιλα του για να κοιμηθει . Ζητημα αν μετα το φαγητο του καθεται μιση ωριτσα. τι να πω . τοσο πολυ πρεπει να κοιμουνται?

Ποσο μηνων ειναι;Γιατι απο 0 μεχρι 6 μηνων πρεπει να κοιμουνται 15 ωρες το 24ωρο.