Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ένα δύσκολο θέμα (αγοράκι σε σύγχυση φύλου;;)

Recommended Posts

θα ηθελα να θιξω ενα θεμα που δε ξερω αν εχει ξανασυζητηθει.

εχω εναν γιο 3ων ετων,ενα πολυ ομορφο γλυκο αγορακι -καλα θα μπορουσα να μιλαω με τις ωρες γιαυτον- που παει στον παιδικο σταθμο εδω κι εναν χρονο περιπου.

λοιπον τους τελευταιους μηνες εχει αρχισει να με τριγυριζει μια ιδεα στο μυαλο

θα σας εξηγησω

ο μικρος λατρευει τους χορους,χορευει απιστευτα -δε ξερω που τα εχει δει τετοια κουνηματα και τετοια σκερτσα- χορευει κουνωντας γοφους,σα τσιφτετελι και διαφορα...

απο μικρο μου τον παιρνουσαν ολοι για κοριτσακι,ελεγαν α τι ομορφο κοριτσακι κι ας τον φορουσα γαλαζια κ παλι γινοταν το μπερδεμα :D

εχει μανια να μαγειρευει και γενικα τον τραβαει καθε τι "κοριτσιστικο" το βαζω σε εισαγωγικα γιατι δεν ειμαι του αγοριστικου και του κοριτσιστικου παιχνιδιου,πιστευω τα παιδια πρεπει να μπορουν να παιζουν οτι γουσταρουν χωρις ταμπελες

επισης να πω οτι εχει κολλημα μαζι μου,ο μπαμπας του - ο αντρας μου-δεν ασχολειται αρκετα ή οσο θα ηθελα και συνεχως οποτε βαφομαι θελει κι ο μικρος να βαφτει ή φοραει τις γοβες μου και του αρεσουν διαφορα που κανω εγω αυτο δε ξερω αν οφειλεται στο οτι με εχει αδυναμια

οποτε να ρθω στο θεμα μου,μου περναει απο το μυαλο οτι ισως το αγορακι μου εχει ομοφυλοφυλικες τασεις.

φυσικα καμμια μανα δε το θελει αυτο για το αγορακι της,αλλα το σκεφτηκα καλα και δε με νοιαζει θελω μονο να ναι ευτυχισμενος,υγιεις και ας ειναι οτι θελει.

ηθελα να ρωτησω ειναι νωρις να "βλεπω" κατι τετοιο στο παιδι;

επισης ηθελα να πω,πως πηγα να το συζητησω με τον αντρα μου και μονο που δε σκοτωθηκαμε δε θελει καν να το ακουει αυτο και ειναι παραπανω απο αρνητικος και με τρομαζει λιγο η σταση του...

εγω το αγορακι μου το λατρευω ας κανει οτι θελει στη ζωη του

θα ηθελα ομως να μου πει αν γινεται και καποιος που ξερει ή ειδικος ή καποια μανουλα με το ιδιο θεμα κατι πανω σαυτο.

ευχαριστω πολυ κι ελπιζω να μη σας μπερδεψα με το ποστ μου,ειναι και δυσκολη η ωρα -ξημερωματα :D

Διαφημίσεις

επισης κατι αλλο σημαντικο που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι ο μικρος οποτε του λεω εισαι το αγορακι μου με απαντα οτι δεν ειναι αγορακι και ειναι κοριτσακι

δε ξερω αν καταλαβαινει τη διαφορα ακομα...

παντως οποτε μου το λεει αυτο εγω παω με τα νερα του και του λεω οκ εισαι το κοριτσακι μου

:)

...καταρχην να σου ζησει ο κουκλος σου!!! Να ειναι γερος και να μεγαλωσει ευτυχισμενος.

Εχω και εγω δυο αγορακια οποτε θα σου μιλησω ως μαμα και οχι ως ειδικος.

Εχω δει και τις δυο περιπτωσεις....και αυτην που το παιδακι προτιμουσε παντα τα 'κοριτσιστικα' και τωρα πια μεγαλωνωντας (στην εφηβεια) ειναι λιγο πιο θηλυπρεπης αλλα και την περιπτωση που παιδακι ειχε παρασυρθει απο την ταυτιση με τη μαμα του και μεγαλωνωντας φαινεται να ειναι στρεητ.

Πιστευω οτι στην ηλικια αυτην δεν μπορεις να καταλαβεις.....και να καταλαβαινες ομως δεν θα μπορουσες να κανεις πολλα πραγματα.

Για εμενα ειναι λαθος που πας με τα νερα του...'εισαι το κοριτσακι μου' γιατι το λες?? Θα μπορουσες να πεις εισαι το αγορακι μου που το λατρευω και εκεινη την ωρα να τον γεμισεις φιλια ωστε να μην υπαρχουν ερωτησεις.

Το παιδι ισως εχει μπερδευτει επειδη θελει να 'ειναι' κοντα σου.....αντιγραφει δικες σου συμπεριφορες....

Φερσου του και εσυ λιγο σαν αντρακι...βαλε πιο πολυ τον μπαμπα στο παιχνιδι.

Ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους....Η εξελιξη του θα ειναι ανεξαρτητη απο το τι θελετε και θα γινει αυτο που θελει εκεινος....

...καταρχην να σου ζησει ο κουκλος σου!!! Να ειναι γερος και να μεγαλωσει ευτυχισμενος.

Εχω και εγω δυο αγορακια οποτε θα σου μιλησω ως μαμα και οχι ως ειδικος.

Εχω δει και τις δυο περιπτωσεις....και αυτην που το παιδακι προτιμουσε παντα τα 'κοριτσιστικα' και τωρα πια μεγαλωνωντας (στην εφηβεια) ειναι λιγο πιο θηλυπρεπης αλλα και την περιπτωση που παιδακι ειχε παρασυρθει απο την ταυτιση με τη μαμα του και μεγαλωνωντας φαινεται να ειναι στρεητ.

Πιστευω οτι στην ηλικια αυτην δεν μπορεις να καταλαβεις.....και να καταλαβαινες ομως δεν θα μπορουσες να κανεις πολλα πραγματα.

Για εμενα ειναι λαθος που πας με τα νερα του...'εισαι το κοριτσακι μου' γιατι το λες?? Θα μπορουσες να πεις εισαι το αγορακι μου που το λατρευω και εκεινη την ωρα να τον γεμισεις φιλια ωστε να μην υπαρχουν ερωτησεις.

Το παιδι ισως εχει μπερδευτει επειδη θελει να 'ειναι' κοντα σου.....αντιγραφει δικες σου συμπεριφορες....

Φερσου του και εσυ λιγο σαν αντρακι...βαλε πιο πολυ τον μπαμπα στο παιχνιδι.

Ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους....Η εξελιξη του θα ειναι ανεξαρτητη απο το τι θελετε και θα γινει αυτο που θελει εκεινος....

σευχαριστω λαιδα!

να τα χαιρεσαι και συ!

παω με τα νερα του οσον αφορα το οτι θελει να τον λεω κοριτσακι γιατι οταν του λεω αγορακι μου,απαιτει -να τον λεω κοριτσακι- δηλαδη μου λεει εντονα "οχι αγορακι ειμαι κοριτσακι"

φυσικα εγω δε θελω να τον στεναχωρω.

τελευταια βεβαια σταματησε να το λεει του εχω εξηγησει οτι ειναι αγορακι,τη διαφορα μεταξυ αγοριων κ κοριτσιων και καμμια φορα τον ρωταω για τους φιλους του στο παιδικο τι ειναι για να δω αν καταλαβαινει τη διαφορα αγοριων και κοριτσιων

τη ψιλομπερδευει η αληθεια ειναι και ισως φταιει που ειναι τοσο προσκολλημενος μαζι μου και θελει να ειναι ιδιος με μενα/

παρολαυτα και ετσι να μην ειναι σκεφτομαι να πηγαινω με τα νερα του σε οτι λεει,φυσικα θα του εξηγω τις διαφορες στο αγορι και το κοριτσι

και θελω να βαλω τον μπαμπα του πιο πολυ στη ζωη του,ειναι μεγαλο θεμα κι αυτο

ευχαριστω πολυ λαιδα για την απαντηση σου :)

καλημέρα!!

να χαίρεσαι το παιδάκι σου.

κι εγώ νομίζω ότι είναι σωστό να μην του λες ότι είναι κοριτσάκι. εξάλλου είναι και ψέμμα κάτι τέτοιο.

εγώ θα του έλεγα απλά ότι είναι το παιδάκι μου και το λατρεύω, έτσι κι αλλιώς.

στο σχολείο, έχεις ρωτήσει πώς τα πηγαίνει με τα παιδάκια? αν παίζει με αγόρια αλλά και κορίτσια κλπ? σε αυτή την ηλικία συνήθως παίζουν με παιδάκια του ίδιου φύλου γιατί ταυτίζονται.

επίσης καλό θα ήταν να περνάει χρόνο και με το μπαμπά του συζητώντας και παίζοντας ώστε να δεθεί μαζί του και να έρθει σε επαφή με πιό αντρικά πράγματα (χωρίς όμως να του επιβάλλει κάτι).

Διαφημίσεις

τη ψιλομπερδευει η αληθεια ειναι και ισως φταιει που ειναι τοσο προσκολλημενος μαζι μου και θελει να ειναι ιδιος με μενα/

παρολαυτα και ετσι να μην ειναι σκεφτομαι να πηγαινω με τα νερα του σε οτι λεει

Αν δηλαδή αύριο σου πει "είμαι αστροναύτης" θα του πεις ναι, είσαι;

Αν σου πει "είμαι αεροπλάνο"? Αν σου πει "είμαι καραγκιόζης"?

Δεν μπορείς να πηγαίνεις με τα νερά του παιδιού όσον αφορά τις ονομασίες των πραγμάτων. Πώς να καταλάβει το παιδί ποιοι από τους συμμαθητές του είναι αγόρια και ποιοι κορίτσια όταν εσύ μία του λες είσαι αγόρι και μία είσαι κορίτσι;

Όλα τα υπόλοιπα είναι άνευ σημασίας. Πολλά αγοράκια μοιάζουν με κοριτσάκια, έχουν μανία με τα κατσαρολικά, θέλουν να βάφονται ή να φοράνε φουστάνια και δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Καλημέρα likwn,

Αν μου επιτρέπεις να μοιραστώ δύο τρεις σκέψεις μου... Όταν σου λέει «είμαι κοριτσάκι», καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό για εκείνον. Συνήθως τόσο μικρά τα παιδιά αντιλαμβάνονται έννοιες (όπως και το φύλο) με βάση τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά. Δηλαδή, με την δήλωση αυτή, εκείνος μπορεί να εννοεί «Μου αρέσει να παίζω με τις μπαρμπι» (άρα είμαι κορίτσι).

Από την άλλη, δεν μας είπες για το πως εκφράζει την αυτο-εικόνα του. Δηλαδή, σε μία ζωγραφιά θα κάνει τον εαυτό του ως κορίτσι; Στο παιχνίδι ρόλων (αν παίζετε μαζί ή μόνος του), θα πάρει γυναικείους ρόλους;

Όπως και να έχει, από τα παιδιά που εκδηλώνουν τέτοιες συμπεριφορές στην ηλικία αυτή, η μειοψηφία μόνο αναπτύσσει ομοφυλοφιλική σεξουαλικότητα. Νομίζω ότι η σκέψη αυτή, αν και ανθρώπινη, φορτίζει τον τρόπο που αντιδράς στις συμπεριφορές του. Εννοώ ότι, εκείνος μπορεί να θέλει να παίξει κουζινικά, κι εσύ εκείνη την στιγμή να το εκλαμβάνεις ως «Το παιδί μου άραγε θα βγει ομοφυλόφιλος; Και ποια η ευθύνη του πατέρα του γι αυτό;». Ενώ μπορεί να μην σημαίνει τίποτα παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι με κουζινικά. Και πιο συγκεκριμένα, από την εμπειρία μου με παιδιά, το παιχνίδι με τα κουζινικά είναι πάρα πολύ σύνηθες στα αγοράκια και πολλές φορές εκφράζει κάτι από την ανάγκη για φροντίδα, για ασφάλεια.

Το θέμα της συμμετοχής του μπαμπά είναι κάτι πολύ σημαντικό, καλύτερα όμως θα ήταν να μην τον ενθαρρύνεις στον ρόλο του με την πίσω σκέψη ότι αν δεν συμμετέχει, τότε ευθύνεται για την πιθανή μελλοντική ομοφυλοφιλία του παιδιού. Είναι πολύ μακρινή σκέψη και φοβάμαι ότι ίσως φέρει ένταση στις σχέσεις σας. Εξʼ άλλου, έχε υπʼ όψη ότι τα παιδιά επιλέγουν ποιανού τις συμπεριφορές θα μιμηθούν. Δεν μαϊμουδίζουν τα πάντα. Το να παίζει με τον μπαμπά του θα τον βοηθήσει γενικά στην συναισθηματική του ανάπτυξη, όχι ειδικά πάνω στο θέμα της σεξουαλικότητας.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

επισης κατι αλλο σημαντικο που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι ο μικρος οποτε του λεω εισαι το αγορακι μου με απαντα οτι δεν ειναι αγορακι και ειναι κοριτσακι

δε ξερω αν καταλαβαινει τη διαφορα ακομα...

παντως οποτε μου το λεει αυτο εγω παω με τα νερα του και του λεω οκ εισαι το κοριτσακι μου

:)

:shock: Γιατί το κάνεις αυτό?

Πρέπει να δώσεις στο παιδί κατευθυντήριες γραμμές για να ξεχωρίσει τα φύλα.

Ειδικά κάποια αγοράκια δεν έχουν ξεκάθαρη ταυτότητα στις ηλικίες αυτές, και πρέπει ο γονιός να βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

εγω θα σου πω τρια παραδειγματα αρχιζοντας απο εμενα.Εγω λοιπον δεν ημουν κοριτσακι!!!!:P:p:pΗμουν αγοροκοριτσο στην κυριολεξια.Δεν ειχα παραπανω απο μια φιλη αλλα ειχα πολλους φιλους.Επαιζα με αυτοκινητακια και λιγο με κουκλες.επαιζα το καλυτερο ποδοσφαιρο,δεν ηθελα φουστανια και φουστες κλπ,εδερνα κι ολας:oops::oops:

ολα αυτα σχεδον μεχρι 15 ετων.αρχισα να ανακαλυπτω ποσο ωραια ειναι τα αγορια;)Οχι οτι τωρα ειμαι κοκετα...ουτε μου αρεσει να βαφομαι ή να φτιαχνω τα μαλια μου..αλλα ειμαι στρειτ...πιο πολυ δεν γινεται...

μια εταιρη συμαθητρια μου που δεν ηταν τοσο αγοροκοριτσο σαν και μενα...απλα ντροπαλη και ησυχη...χωρις να εχει κανενα δειγμα νωριτερα ανακαλυψε οτι ειναι γκει στην ηλικια των 17.εκανε σχεσεις με αγορια και δεν της εβγαινε και κοιτουσε κοριτσια και σκεφτοταν αλλα...

τελος το τριτο ο αδερφος του αντρα μου ο οποιος ειναι 18 χρονια μικροτερος του.οταν γνωρισα το παιδακι ηταν 3 σε ενα περιβαλον με εναν μπαμπα μια μαμα και 2 ακομα μεγαλυτερες αδερφες.Πολλες γυναικες και το παιδι μονο με μπαρμπυ ηθελε να παιζει.τι αμαξακια τι μπαλλες αυτος ειχε αλλα προτυπα.βαφοταν εβαζε τακουνια

τωρα ειναι 15 τελειως στρειτ και βγαινουν και με τους φιλους του και κανουν τους ωραιους στα κοριτσακια

Θελω να καταληξω οτι ειναι παρα πολλοι οι λογοι που μπορει καποιος να καταληξει στην ομοφυλοφιλια.σιγουρα αυτοι δεν ειναι το οτι αγαπαω πολυ την μαμα μου και θελω να της μοιασω...εσενα αγαπαει και τα ζουζουνια μας βλεπουν τοσο ομορφες!!!!!γι αυτο λεει οτι ειναι κοριτσι γιατι η μαμα ειναι κοριτσι και ειναι ομορφηΠροσπαθησε να μην το μπερδευεις το παιδι και να του εξηγεις συνεχεια

η ηλικα των 3 δεν εναι καταλληλη για να κρινεις το που θα καταληξεις σεξουαλικα.-οπου θελει θα καταληξει και θα εχει την στηριξη σου αλλα απ οτι καταλαβα ειναι και λιγο τσαχπινης..μην σε τρομαζει αυτο

σας ευχαριστω ολες σας για τις απαντησεις,καμμια φορα τα πραγματα τα βλεπουμε απο τη μια οψη και δε σκεφτομαστε την αλλη,με βοηθησατε να το δω καπως αλλιως και το πως του φερομαι και διαφορα αλλα...!

Καλημέρα likwn,

Αν μου επιτρέπεις να μοιραστώ δύο τρεις σκέψεις μου... Όταν σου λέει «είμαι κοριτσάκι», καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό για εκείνον. Συνήθως τόσο μικρά τα παιδιά αντιλαμβάνονται έννοιες (όπως και το φύλο) με βάση τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά. Δηλαδή, με την δήλωση αυτή, εκείνος μπορεί να εννοεί «Μου αρέσει να παίζω με τις μπαρμπι» (άρα είμαι κορίτσι).

Από την άλλη, δεν μας είπες για το πως εκφράζει την αυτο-εικόνα του. Δηλαδή, σε μία ζωγραφιά θα κάνει τον εαυτό του ως κορίτσι; Στο παιχνίδι ρόλων (αν παίζετε μαζί ή μόνος του), θα πάρει γυναικείους ρόλους;

Το θέμα της συμμετοχής του μπαμπά είναι κάτι πολύ σημαντικό, καλύτερα όμως θα ήταν να μην τον ενθαρρύνεις στον ρόλο του με την πίσω σκέψη ότι αν δεν συμμετέχει, τότε ευθύνεται για την πιθανή μελλοντική ομοφυλοφιλία του παιδιού. Είναι πολύ μακρινή σκέψη και φοβάμαι ότι ίσως φέρει ένταση στις σχέσεις σας. Εξʼ άλλου, έχε υπʼ όψη ότι τα παιδιά επιλέγουν ποιανού τις συμπεριφορές θα μιμηθούν. Δεν μαϊμουδίζουν τα πάντα. Το να παίζει με τον μπαμπά του θα τον βοηθήσει γενικά στην συναισθηματική του ανάπτυξη, όχι ειδικά πάνω στο θέμα της σεξουαλικότητας.

ωραιες ερωτησεις,δε σκεφτηκα ποτε να το ψαξω καπως περισσοτερο,ισως περιμενα να μεγαλωσει λιγο παραπανω

οι ζωγραφιες του παντως ακομα ειναι ασυντονιστες,δηλαδη δε βγαζεις ακρη :)

οσο για το θεμα του μπαμπα και σαυτο εχεις δικιο,δημιουργειται θεμα χωρις λογο...

Διαφημίσεις

... και συνεχως οποτε βαφομαι θελει κι ο μικρος να βαφτει ή φοραει τις γοβες μου και του αρεσουν διαφορα που κανω εγω αυτο δε ξερω αν οφειλεται στο οτι με εχει αδυναμια

Και να μην είναι με αυτά που κάνεις θα τον κάνεις μόνη σου...

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Kαλημερα.

Το παιδακι σου ειναι πολυ μικρο για να δειξει κατι.

Η προτιμηση σε παχνιδια του αντιθετου φυλου η συμπεριφορες σε αυτη την ηλικια εχει να κανει με μιμητισμο και τιποτα-τιποτα περισσοτερο.

Εσενα βλεπει εσενα μιμειται.

Θα συμφωνησω με τον αντρα σου .

Τα παιδια σε ηλικιες μετα τα 4 μπορει να αρχιζουν να δειχνουν προτιμηση σε παιχνιδια η φιλους του αντιθετου φιλου. Ετσι αγορακια αναπτυσσουν θηλυπρεπη συμπεριφορα και κοριτσακια αντρικη συμπεριφορα.

Ισως ειναι θεμα ορμονων.

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα γινουν και ομοφυλοφιλοι. Δεν εχει σχεση με την ομοφυλοφιλια. Τα μπερδεουμε πολυ αυτα. Αλλα ειναι μεγαλο λαθος.

Ειναι ακριβως ετσι οπως τα περιγραφει η gavramid.

Δεν ειναι καποια ενδειξη οτι το αγορακι σου θα γινει ομοφυλοφιλο , οταν στην ηλικια των 3 θελει να φορεσει γοβες η να βαφτει.

Απλα, μιμειται αυτο που βλεπει. Αν απουσιαζει και ο πατερας , και βρισκεται με εσενα τις περισσοτερες ωρες, ειναι ενας λογος παραπανω. Οι γονεις και ειδικα η μητερα που περναει τις περισσοτερες ωρες μαζι της ειναι το τελειο προτυπο για τα παιδια στις μικρες ηλικιες. Μετα τα 4 αρχιζει και πεφτει το ειδωλο της μανας η του πατερα.

Διαβαστε υπαρχουν πολλα αρθρα της παιδιατρικης, που το λενε αυτο.

Kανε μια αναζητηση και θα τα βρεις. Ρωτησε τον παιδιατρο σου για να ξεπερασεις το προβλημα σου.

Λιγο πολυ τα φοβουνται αυτα οι γονεις, αλλα ειναι τελειως λαθος και συμπεριφερεσαι και τελειως λαθος στο παιδι κατω απο τετοιο φοβο.

Το οτι σου λεει οτι ειναι κοτριτσακι, δεν σημαινει ακριβως αυτο που εννουμε εμεις . Σε αυτες τις ηλικιες δεν το εχουν διαχωρισει καλα.

Για καποιο λογο το θελει. Που δεν μπορουμε να ξερουμε. ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Ισιως, ισως λεω μια πιθανοτητα, εχει δει οτι εσυ εχεις πει με θαυμασμο οτι μοιαζει με κοριτσακι και αυτο το καημενο με το μυαλουδακι του το θεωρει οτι ειναι ενα κατορθωμα και γιαυτο τσαντιζεται οταν εσυ του λες οχι , εισαι αγορακι. Εκεινη την ωρα στο λεει για επιβεβαιωση και για να το θαυμασεις,

χωρις να εχει συναισθηση.

Με το που του το αρνεισαι του το χαλας πολυ.

Τα παιδια σε αυτες τις ηλικιες εχουν πολυ φαντασιωση.

Δεν ξεχωριζουν το φανταστικο απο το πραγματικο. Πολλες φορες λενε ''ειμαι αστροναυτης''

Εμενα μου λεει διαφορα. Καθε φορα. Ειναι λαθος να τους λεμε οχι.

Ειναι πολυ μικρα και τους χαλαμε το φανταστικο τους παιχνιδι, το φανταστικο τους ρολο.

Εγω σε ολα του λεω ναι, και τον θαυμαζω και του συνεχιζω τον διαλογο.

Π.χ. Ειμαι αστροναυτης.

Αχ τι ωραια θα μας πας στο φεγγαρι. Και συνεχιζουμε το ταξειδι μας στο φεγγαρι η στο διαστημα. Πλαθουμε ολοκληρο παραμυθι, πανω σε αυτη τη φαντασιωση του.

Και την επομενη ημερα εχουμε αλλους δεκα διαφορετικους ρολους.

Με αυτη την αντιδραση μας, η νηπιαγωγος μας ειχε πει΄΄ δεν εχω δει παιδι σε αυτη την ηλικια με τοσο χιουμορ και φαντασια΄΄. Το φανταστικο παιχνιδι , οι φανταστικοι ρολοι, και φανταστικοι φιλοι ειναι οτι καλυτερο για την αναπτυξη του μυαλο τους στις ηλικιες 2-4 .

Εγω στη θεση σου, θα αγνοουσα τελειως αυτο που μου ελεγε ΄΄οτι ειναι κοριτσακι΄΄ η αν εβλεπα οτι ηθελε τη δικη μου απαντηση θα του χαμογελουσα, θα τον επαιρνα αγκαλιτσα και θα του ελεγα αυτο που ειπε η Σοφια.

Χωρις να δειχνω οτι αμφισβητω την κριση του.

΄΄Εισαι το αγαπημενο μου παιδακι που το λατρευω΄΄ και με τιποτα δεν θα του ελεγα ΄΄οχι δεν εισαι κοριτσακι΄΄ εφοσον εβλεπα οτι ενοχλειται.

Και να θυμασαι μετα απο 1 χρονο , εαν του πεις ''οτι εισαι κοριτσακι΄΄

θα γελαει μαζι σου , το ιδιο το παιδακι σου. Γιατι τοτε θα εχει καταλαβει την εννοια ακριβως.

Να το χαιρεσαι. Απολλαυσε το. Ειναι πολυ χαριτωμενα τα μικρα σε αυτες τις ηλικες. Ειναι αξιολατρευτα.

Θα περασει πολυ γρηγορα ο χρονος και θα τα αναπολεις ολα αυτα.