Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εσείς πόσες ώρες δουλεύετε; Ώρες εργασίας - Αποδοχές

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια (και αγόρια)!

Λοιπόν, είμαι εξοργισμένη με αυτά που βλέπω τριγύρω... Ο κουμπάρος μου έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου και δουλεύει 13-14 ώρες την ημέρα με 35 ευρώ μεροκάματο, με το ζόρι 1000 ευρώ το μήνα!!!

Ή εγώ είμαι τρελή που έχω βγει από τα ρούχα μου με αυτό το ωράριο και αυτές τις :shock::shock::shock: αποδοχές, ή όντως δουλεύουμε μέρα νύχτα μόνο για τα βασικά!!!

Από όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν είστε, πείτε μου, έχω άδικο; Παραδείγματα ώρες δουλειάς - αποδοχές;;;;

Διαφημίσεις

Έτσι είναι όπως τα λες. Και εμένα ο άντρας μου εργάζεται 12-13 ώρες την ημέρα, και τα Σάββατα , χωρίς να πληρώνεται υπερωρίες. Έχουν ξεφύγει τα πράγματα λόγω "κρίσης" , την οποία κρίση πολύ όμορφα εκμεταλλεύονται αρκετοί εργοδότες προς όφελός τους....

O σύζυγος μου (οικονομολόγος) δουλευει πολύ παραπάνω απ'το τυπικό 9-5. Σχολάει κάθε βράδυ στις 9 μέσο όρο (σχολάει και 10 και 11, ενώ αν σχολάσει 8 - 8 παρα το θεωρούμε πλέον νωρίς). Μια στο τόσο θα τύχει να δουλεψει και Σάββατα και Κυριακές (σπάνια αλλά συμβαίνει - π.χ. έχει τύχει να σχολάσει 03.30 βράδυ Κυριακής) Εγώ μόνη σπίτι με το μπέμπη (μαμά πεθερά μακριά) αναρωτιέμαι πώς θα τη βγάλω όσο ο μπέμπης θα μεγαλώνει και θα'χει περισσότερες ανάγκες. Και μαζί μ'αυτο θέλουμε και δεύτερο μωρό σύντομα.

Έχουν ξεφύγει τα πράγματα λόγω "κρίσης" , την οποία κρίση πολύ όμορφα εκμεταλλεύονται αρκετοί εργοδότες προς όφελός τους....

Αυτό ακριβώς. Να σημειώσω οτι απο υπερωρίες δεν πληρώνεται ούτε σεντ.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους!

Ο κουμπάρος μας όμως δουλεύει παρακαλώ και Κυριακές, ένα ρεπό το μήνα(εκτός Ιούλιο-Αύγουστο). Μα δεν έπρεπε να πληρώνεται τουλάχιστον στα 1200 (λέω εγώ τώρα, περισσότερα νομίζω ότι πρέπει να παίρνει...) Δυστυχώς δεν έχω και κάποιον γνωστό που να του δώσει καλύτερη δουλειά...

Εντάξει δεν έχει σπουδάσει ο άνθρωπος, αλλά και πάλι, με τέτοια ωράρια δεν μπορείς να πιάσεις και δεύτερη δουλειά. Με τι μυαλό πληρώνεις 13ωρο με 35 ευρώ τη μέρα???

Πω πω, σας κούρασα....

lucia, εσύ εργάζεσαι; Πως τα προλαβαίνεις όλα;;;

Η κατάσταση είναι όντως τραγική,αυτά τα λεφτά παίζουν δυστυχώς και να λέμε κ ευχαριστώ.Να φεύγεις το πρωί απο το σπίτι ,να γυρνάς βράδυ και όλα αυτα για ενα τέτοιο μεροκάματο

Διαφημίσεις

Η κατάσταση είναι όντως τραγική,αυτά τα λεφτά παίζουν δυστυχώς και να λέμε κ ευχαριστώ.Να φεύγεις το πρωί απο το σπίτι ,να γυρνάς βράδυ και όλα αυτα για ενα τέτοιο μεροκάματο

Τι να πω βρε antigoni84, εγώ μέχρι στιγμής νόμιζα πως σε αυτό το μηνιάτικο αντιστοιχεί το οχτάωρο!!! Δεν είχα κάποιον γνωστό με διαφορετικά δεδομένα.. Γι' αυτό παραξενεύομαι τώρα!!!

Ζητω προκαταβολικα συγνωμη για το υφος, αλλα βρε παιδια που ζειτε?????

Δεν εχει καταλαβει τελικα ΚΑΝΕΝΑΣ τι συμβαινει στη χωρα μας? Γι αυτο ολοι κοιμουνται και δεν κατεβαινουν στους δρομους? Τι ερωτηση ειναι αυτη "τι γινεται σε αλλες περιοχες της Ελλαδας" και "ποσο ειναι το 8ωρο"?????

Δεν εχετε μαθει οτι εδω και καιρο, τις 5 επιπλεον ωρες απο το 40ωρο καθε εβδομαδα το εργοδοτης ΔΕΝ τις πληρωνει μεσω ΝΟΜΟΥ? Οτι καθε παραπανω ωρα απο τις 45 τις πληρωνει μισες και αν θελει? Δεν υπαρχει πια 8ωρο, εχει γινει ηδη 9ωρο!!!!! Και 10ωρο, 11ωρο με ελαχιστες αποδοχες και αν θελει!

δεν ειναι θεμα πολιτικης τοποθετησης, ετσι? Αλλα σε λιγο θα εχουμε μεινει ή ανεργοι ή θα παιρνουμε 300 ευρω (πραγματικο ποσο-τοσο λεει το επομενο μνημονιο) για να δουλευουμε ολη την ωρα, και Κυριακες, και ακομα θα αναρωτιομαστε τι εχει γινει....

Δεν εχει καταλαβει τελικα ΚΑΝΕΝΑΣ τι συμβαινει στη χωρα μας? Γι αυτο ολοι κοιμουνται και δεν κατεβαινουν στους δρομους? Τι ερωτηση ειναι αυτη "τι γινεται σε αλλες περιοχες της Ελλαδας" και "ποσο ειναι το 8ωρο"?????

Δεν εχετε μαθει οτι εδω και καιρο, τις 5 επιπλεον ωρες απο το 40ωρο καθε εβδομαδα το εργοδοτης ΔΕΝ τις πληρωνει μεσω ΝΟΜΟΥ? Οτι καθε παραπανω ωρα απο τις 45 τις πληρωνει μισες και αν θελει? Δεν υπαρχει πια 8ωρο, εχει γινει ηδη 9ωρο!!!!! Και 10ωρο, 11ωρο με ελαχιστες αποδοχες και αν θελει!

δεν ειναι θεμα πολιτικης τοποθετησης, ετσι? Αλλα σε λιγο θα εχουμε μεινει ή ανεργοι ή θα παιρνουμε 300 ευρω (πραγματικο ποσο-τοσο λεει το επομενο μνημονιο) για να δουλευουμε ολη την ωρα, και Κυριακες, και ακομα θα αναρωτιομαστε τι εχει γινει....

Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνουμε τι πραγματικά ισχύει μόνο όταν συμβεί κάτι σε εμάς. Αντίστοιχα πριν από 2 χρόνια περίπου, ο άντρας μου απολύθηκε από την εταιρεία που εργαζόταν 11 χρόνια χωρίς να πάρει καθόλου αποζήμιωση... νόμιμα και ωραία μέσω της εκ περιτροπής εργασίας. Την οποία εκ περιτροπής εργασία μπορεί (ή τουλάχιστον μπορούσε πριν δύο χρόνια) να σου επιβάλει ο εργοδότης και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα απλά να σε απολύσει χωρίς να μετράνε τα χρόνια εργασίας σου καθώς έχεις υπογράψει και αλλάξει τη σχέση εργασίας.

Αν δε σου αρέσει βρες αλλού δουλειά.... χαχα... εδώ γελάμε!!!

Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνουμε τι πραγματικά ισχύει μόνο όταν συμβεί κάτι σε εμάς.

Δίκιο έχεις, αν δε συμβεί σε εμάς ή στον κύκλο μας όντως δεν ενημερωνόμστε ούτε για νέους νόμους (ο Θεός να τους κάνει....) ούτε γνωρίζουμε για τους διπλανούς...

Να'στε όλοι καλά, μου λύθηκε η απορία... Τέρμα οι εποχές που υπήρχε η έννοια της υπερωριας...

Δεν ισχύει αυτό, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να αμείβει και την υπεραργασία ( τις 5 επιπλεον ώρες τη βδομάδα) και την υπερωρία με προσαύξηση. Όσοι δεν το κάνουν, απλά παρανομούν...

Διαφημίσεις

εγώ εχω απογοητευτεί,πολλές ώρες-λίγα λεφτά.Εχω κόψει τα πάντα.

-Δεν ψωνίζω τίποτα

-Παίρνω φαγητό και καφέ απο το σπίτι

-Δεν βγαίνω το βράδυ

Και παρόλα αυτά δεν βγαίνω,παρόλο που εχω μια σταθερή δουλειά και κάποια έξτρα χρήματα απο μπομπονιέρες,κεραλοιφές και κοσμήματα που φτιάχνω.

Το χειρότερο για μένα όμως δεν είναι τα λίγα χρήματα και οι πολλές ώρες,αλλά η ανασφάλεια οτι θα χάσω τη δουλειά μου και επειδή δεν μου κολλάει ένσημα δεν θα έχω ούτε ταμείο ανεργίας ούτε ασφάλεια.

• 3 weeks later...
  • 10 months later...

Μια φίλη μου έπιασε δουλειά σε κατάστημα (πολύ γνωστό) ρούχων στο κέντρο της Αθήνας... περίπου 10-11 ώρες την ημέρα, κάνει από πωλήτρια μέχρι καθαρίστρια και έχει μισθό 420?!!!!

Εγώ δουλεύω 7 ώρες την ημέρα - τώρα το καλοκαίρι όμως 3 - αμοιβή πρακτικά μηδέν γιατί η δουλειά είναι δική μου και μάλιστα καινούρια και προς το παρόν βγάζει ίσα ίσα τα έξοδά της. Ο άντρας μου πωλητής 40 ώρες την εβδομάδα μισθός 600 ευρώ. και μάλλον είμαστε από τους τυχερούς από ότι βλέπω

Εχεις δίκιο. Πέφτει πείνα και "ξύλο" και καθόμαστε και μιλάμε χαλαρά. Το βλέμμα στο κενό. Υπνωτισμένοι; ψεκασμένοι; ναρκωμένοι; :confused::confused::confused:

Διαφημίσεις