Recommended Posts

    Θελω να φτιαξω διαφορα για να εχουν σπιτι ο συζυγος και το παιδι οσο θα ειμαι στο μαιευτηριο.

    Θα ηθελα τα φωτα σας στα εξης:

    1. Ποσο καιρο μπορουν να διατηρηθουν στον καταψυκτη?

    2. Ιδεες για φαγητα που καταψυχονται επιτυχως

    3. Τα σουτζουκακια μαγειρεμενα καταψυχονται? Η μονο ζυμωμενα και μετα θελουν την γνωστη διαδικασια (τηγανι και σαλτσα?)


    Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Η κατάψυξη είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε τα φαγητά μας, ώστε να κρατήσουν το φυσικό χρώμα, την υφή, τη γεύση αλλά και τις βιταμίνες που είχαν ως φρέσκα. Και είναι πολύ εύκολο!

     

    Πως προετοιμάζουμε τα τρόφιμα για να μπουν στην κατάψυξη:

    Κατ’ αρχάς να πούμε πως, ενώ η κατάψυξη δεν αφήνει τα βακτήρια και τη μούχλα να αναπτυχθούν, δεν τα καταστρέφει. Έτσι πρέπει να διαλέγουμε φρέσκα και καλής ποιότητας τρόφιμα για να καταψύξουμε.

    Πριν βάλουμε λοιπόν κάποιο τρόφιμο στην κατάψυξη πρέπει να αποφασίσουμε:

     

    Την ποσότητα που θέλουμε να καταψύξουμε. Επειδή σε γενικές γραμμές, ένα τρόφιμο που έχει αποψυχθεί, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καταψυχθεί ξανά, πρέπει να χωρίσουμε τα τρόφιμα που έχουμε σε μερίδες. Έτσι όχι μόνο θα αποψύξουμε μόνο την ακριβή ποσότητα που χρειαζόμαστε, αλλά η απόψυξη θα γίνει και πολύ πιο γρήγορα.

     

    Πως θα αποψύξουμε το συγκεκριμένο τρόφιμο. Εάν πχ. Θέλουμε να βάλουμε στην κατάψυξη σούπα ή άλλο υγρό, είναι καλό να το βάλουμε μέσα σε πυρέξ ή μεταλλικό δοχείο, το οποίο θα μπορούμε να βάλουμε μετά πάνω στο μάτι και να το αποψύξουμε έτσι κατευθείαν, χωρίς να λερώσουμε άλλο σκεύος, αλλά και πολύ πιο γρήγορα. Επίσης μπορούμε να καταψύξουμε και άλλα φαγητά μέσα σε πυρέξ (ή άλλα δοχεία τα οποία μπορούμε να βάλουμε κατευθείαν από την κατάψυξη στο φούρνο), ώστε όταν θέλουμε να τα βάλουμε κατευθείαν στο φούρνο και να τα σερβίρουμε. Συμβουλή: εάν χρησιμοποιείτε κάποιο πυρέξ συχνά και δεν θέλετε να το βάλετε στην κατάψυξη, μπορείτε να στρώσετε ένα αλουμινόχαρτο μέσα στο πυρέξ, να βάλετε από πάνω το φαγητό, να το βάλετε στην κατάψυξη και όταν παγώσει τελείως να το βγάλετε από μέσα και να πλύνετε το πυρέξ. Έτσι, όταν θελήσετε να ξεπαγώσετε το φαγητό, θα ταιριάζει τέλεια στο πυρέξ!

     

    Τι συσκευασία θα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι πως στη συσκευασία που θα χρησιμοποιήσουμε, δεν πρέπει να μπαίνει αέρας μέσα. Η έκθεση στον αέρα κατά τη διάρκεια της κατάψυξης κάνει το φαγητό να χάσει τη γεύση του και το χρώμα του. Στα μαλακά ή υγρά φαγητά πρέπει να αφήνουμε όμως κενό χώρο ελεύθερο, γιατί με την κατάψυξη διογκώνονται (αν γεμίσετε ένα γυάλινο μπουκάλι με νερό και το βάλετε στην κατάψυξη, μετά από μερικές ώρες θα έχετε μια κατάψυξη γεμάτη σπασμένα γυαλιά!) Σε γενικές γραμμές για τα υγρά φαγητά είναι καλά τα τάπερ και τα γυάλινα βαζάκια, για φαγητά με μεγάλο όγκο είναι κατάλληλες οι πλαστικές σακούλες και η διαφανής μεμβράνη (αρκεί να κλείνουν καλά), ενώ επίσης κατάλληλο είναι και το αλουμινόχαρτο. Εάν αγοράσετε τάπερ, προτιμήστε τα τετράγωνα ή τα ορθογώνια, γιατί πιάνουν λιγότερο χώρο από τα στρογγυλά.

     

    Πως θα το αναγνωρίσουμε μέσα στην κατάψυξη. Αν βάλουμε διάφορα τρόφιμα μέσα σε διάφορες συκσευασίες και γεμίσουμε την κατάψυξή μας με αυτά, μετά από μερικές εβδομάδες που θα θέλουμε να αποψύξουμε λίγο κοτόπουλο ας πούμε, δεν θα θυμόμαστε που το έχουμε βάλει και υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε με φρέσκα φασολάκια! Για να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις, καλό είναι να βάζουμε ετικέτες στις συσκευασίες, στις οποίες θα αναγράφουμε τι φαγητό έχει μέσα και πότε το καταψύξαμε. Χρησιμοποιήστε μολύβι, κηρομπογιά ή ειδικό μαρκαδόρο, γιατί τα περισσότερα στυλό χάνουν το χρώμα τους μέσα στην κατάψυξη. Πάρτε λοιπόν ένα κομμάτι χαρτί, γράψτε πάνω τις πληροφορίες που θέλετε και κολλήστε το με σελοτέιπ πάνω στη συσκευασία ΠΡΙΝ τη βάλετε στην κατάψυξη (το σελοτέιπ δεν κολλάει πάνω σε παγωμένη επιφάνεια).

     

     

     

    Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη. Κρέας, πουλερικά, ψάρια, σκληρά τυριά, ψωμί, κέικ, γλυκά, μπισκότα, κρέμα γάλακτος, ξηροί καρποί, καφές και τόσα άλλα, θα διατηρηθούν τέλεια αν τα συσκευάσετε σωστά και τα βάλετε στην κατάψυξή σας. Εδώ θα βρούμε γενικές πληροφορίες για το ποιά φαγητά μπαίνουν στην κατάψυξη και πως.

     

     

    ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

    Πρώτα χωρίστε το κρέας σας σε μερίδες, τέτοιες ώστε να μπορείτε να ξεπαγώσετε την ποσότητα που χρειάζεστε για την οικογένειά σας.

    Μοσχάρι, αρνί και πουλερικά διατηρούνται στην κατάψυξη για ένα χρόνο περίπου, ενώ το χοιρινό για έξι μήνες. Κρέας που έχετε ήδη μαγειρέψει και έχει περισσέψει, συσκευασμένο σωστά διατηρείται για 3-6 μήνες.

    Εάν ξεχάχετε να ξεπαγώσετε το κρέας που θέλετε να μαγειρέψετε, μη στεναχωριέστε. Μπορείτε να το μαγειρέψετε ενώ είναι ακόμα κατεψυγμένο. Απλώς πρέπει να το αφήσετε να μαγειρευτεί για περισσότερο χρόνο (όσο θα χρειαζόταν αν ήταν σε θερμοκρασία δωματίου, συν άλλο μισό αυτού του χρόνου. Αν δηλαδή ήθελε 1 ώρα, τώρα θα το αφήσετε 1 ½.) Αυτό ισχύει για όλα τα κρέατα εκτός από το χοιρινό, όπου για λόγους ασφαλείας, δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύεται κατεψυγμένο.

    ΦΡΟΥΤΑ

    Διαλέξτε φρούτα ώριμα και πλύντε τα καλά με κρύο νερό. Τα περισσότερα φρούτα διατηρούν την καλή γεύση μετά την κατάψυξη, αλλά γίνονται κάπως πιο μαλακά. Σε μορφή πουρέ ή χυμού διατηρούνται καλύτερα.

    ΛΑΧΑΝΙΚΑ

    Τα περισσότερα λαχανικά πρέπει πριν καταψυχθούν να ζεματιστούν.

    Διαλέξτε φρέσκα λαχανικά, πλύντε τα με κρύο νερό και κάντε τις προετοιμασίες που θα κάνατε αν ήταν να μαγειρευτούν. Αν χρειάζετε, κόψτε τα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα μεγάλη νερό. Όταν βράσει, βάλτε μέσα μια μικρή ποσότητα λαχανικών (τόση κάθε φορά ώστε το νερό να ξαναρχισει να βράζει μέσα σε ένα λεπτό). Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα λαχανικά μέσα για 2-6 λεπτά ανάλογα με το είδος. Αμέσως μετά βγάλτε τα και βουτήξτε τα σε νερό με παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός. Αφήστε τα στο κρύο νερό για όση ώρα τα είχατε και βράζανε. Στραγγίστε τα, βάλτε τα σε σακούλες και στην κατάψυξη.

    Λαχανικά που δεν ζεματίζονται είναι:

     

    τα πατζάρια (βράστε τα καλά, καθαρίστε τα και κόψτε τα φέτες αν θέλετε)

    οι πατάτες – γλυκοπατάτες – κολοκύθα (μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν μαλακά και κάντε τα πουρέ πριν την κατάψυξη. Τα ξεπαγώνετε σε μπαιν μαρί προσθέτοντας βούτυρο και μπαχαρικά.)

    Τα μανιτάρια (τα σωτάρετε ολόκληρα ή τεμαχισμένα με λίγο βούτυρο και τα βάζετε αμέσως στην κατάψυξη)

    Η πράσινη πιπεριά και τα κρεμμύδια δεν χρειάζονται τίποτα άλλο πέρα από πλύσιμο (και κόψιμο αν θέλετε)

    ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ

    Μια πολύ καλή ιδέα είναι να μαγειρεύετε διπλή η τριπλή ποσότητα φαγητού και να βάζετε το υπόλοιπο σε μερίδες στην κατάψυξη. Ο κόπος είναι ελάχιστος μια που θα μαγειρέψετε έτσι κι αλλιώς και σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Σχεδόν όλα τα φαγητά μπαίνουν στην κατάψυξη.

    ΕΜΕΙΝΕ ΦΑΓΗΤΟ;

    Η κατάψυξη είναι σαν τράπεζα. Ό,τι μας περισεύει μπορεί να μπει εκεί για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Περίσεψε χυμός ντομάτας; Βάλτε τον σε παγοθήκες. Περίσεψε κοτόπουλο από τη σούπα που φτιάξατε; Βάλτε το στην κατάψυξη και κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιήσετε για πίτες ή σάντουιτς. Το ίδιο ισχύει για όλα τα φαγητά. Δεν χρειάζετε να πετάμε τίποτα, γιατί κάπου θα μας χρειαστεί αργότερα.

    ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

    Εξαίρεση σε όλα αυτά είναι:

    Οι πατάτες (μόνο ως πουρές μπαίνουν στην κατάψυξη)

    Μαλακά τυριά, κομμένο συκώτι, μαρένγκα, σάλτες που έχουν αβγό

    Τα σφιχτά βρασμένα αβγά , τα περισσότερα τηγανιτά ή πανέ φαγητά, τα φαγητά με ζελατίνη.

    Μαρούλια, ωμές ντομάτες, αγγούρια και μπανάνες.

     

     

    Καταψύχω Λαχανικά

     

    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Δείτε εδώ γενικές οδηγίες για την κατάψυξη των λαχανικών.

    Γενικές οδηγίες:

    Ζεμάτισμα

    Τα περισσότερα λαχανικά διατηρούνται στην κατάψυξη, αφού πρώτα τα ζεματίσουμε. Η διαδικασία έχει ως εξής:

     

    Τα λαχανικά σας πρέπει να είναι φρέσκα και πλυμένα. Κάποια πρέπει να τα κόψετε και σε κομμάτια. Γενικά τα προετοιμάζετε όπως θα κάνατε και αν τα μαγειρεύατε.

    Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό (περίπου 1 λίτρο νερό για κάθε μισό κιλό λαχανικών) και αφήστε το να βράσει.

    Βάλτε μια μικρή ποσότητα λαχανικών σε συρμάτινο καλαθάκι και βουτήξτε τα στο νερό που βράζει. Αφήστε τα για λίγα λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι.

    Βγάλτε τα λαχανικά και βουτήξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσετε το βρασμό. Αφήστε τα στο παγωμένο νερό όση ώρα τα είχατε αφήσει και στο βραστό.

    Στεγνώστε τα λαχανικά και βάλτε τα σε σακούλες, χωρίς κανένα υγρό και βάλτε τα στην κατάψυξη.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο νερό και για τα υπόλοιπα λαχανικά.

    Εξαιρέσεις:

    Δεν ζεματίζουμε τα εξής λαχανικά:

    Τα πατζάρια: βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν, ξεφλουδίστε τα, κόψτε τα σε φέτες και πακετάρετέ τα.

    Οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες και η κολοκύθα θα πρέπει πρώτα να βραστούν καλά, να γίνουν πουρές και μετά να μπουν στην κατάψυξη. Για να τις ξεπαγώσετε, βάλτε τις σε μπεν μαρί με βούτυρο και αλατοπίπερο.

    Τα μανιτάρια: τα σωτάρετε ελαφρώς, ολόκληρα ή σε φέτες, σε λίγο βούτυρο και μετά καταψύξτε τα αμέσως.

    Η πράσινη πιπεριά και τα κρεμμύδια μπορούν να καταψυχθούν ως έχουν, αφού τα πλύνετε και τα κόψετε.

     

    Πως μαγειρεύουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά:

    Τα κατεψυγμένα λαχανικά χρειάζονται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος.

    Τα περισσότερα μπορείτε να τα μαγειρέψετε κατευθείαν από την κατάψυξη. Άλλα όπως το μπρόκολο και διάφορα πράσινα λαχανικά, είναι καλύτερο να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν λίγο.

     

    πηγή : sintagespareas.gr


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Elenik μαγειρεμένα φαγητά καταψύχωνται σχεδόν ΟΛΑ!

    Παστίτσιο , ντολμαδάκια , μουσακάς , μοσχάρι , λαδερά , φασολάκια , μπάμιες , σουτσουκάκια που λες και εσύ κτλ.

     

    Τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς και τα βαζεις κατάψηξη. :)


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Να σας πω την αμαρτια μου, επειδη το "μεγαλο" μου το μωρο τρωει πολυ συγκεκριμενα πραγματα, οταν μαγειρευω και περισσευει καμια μεριδα την βαζω σε ταπερακι και βουρ στην καταψυξη.Το κολπο με βολεψε πολυ ειδικα τωρα με τα παιδια που καμια φορα αλλο τρωω εγω, αλλο τα κοριτσια και αλλο το μωρο μου!

    Επισης με βολεψε πολυ να βαζω στην καταψυξη ετοιμα κεφτεδακια. Τα τηγανιζω κανονικα(κανω μια μεγαλη ποσοτητα οταν βρω ωρα) και τα χωριζω σε πολυμπαγκ μεριδες. Τα βραδια που κοιμουνται νωρις τα κοριτσια τα ξεπαγωνω στα μικροκυματα και κανω μια πιατελιτσα με κεφτεδακια τυρακι σαλαμακι κριτσινια κρασακι και περναμε μια χαρα με τον αντρα μου. Γλυτωνεις πολλα λεφτα σε delivery με τετοιες πιατελιτσες της καταψυξης!


    .png.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Και εμένα με εχει βολέψει πολύ το θέμα καταψυξη! Όταν μαγειρεύω κάτι όσο περισσεψει το βάζω στον καταψύκτη.Όταν φτιάχνω μπιφτέκια ετοιμα πλασμένα τα βάζω στην καταψυξη με το ταψί και όταν παγώσουν τα ξεκολλάω απο το ταψί και τα βάζω σε σακουλακια.Τέλος επειδή η πεθερά μου έχει περιβόλι και ειδκά το καλοκαιρι μου φέρνει λαχανικά με τα τελάρα τα πλένω τα κόβω, τα τηγανίζω αν θέλουν (μελιτζάνες, κολοκύθια) και μέσα. Ακόμα και τάπερ με άνιθο μαιντανο και κρεμμυδακια φρέσκα έχω. Μεγάλη ευκολία...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Ειναι υγιεινο να καταψυξω σε ταπερ? Γενικα τα πλαστικα τα αποφευγω αλλα πως να βαλω μεσα μοσχαρι κλπ. Με κατσαρολα? Θα θελω πολλες... κατσαρολες


    Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΕΤΟΙΜΟ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑΒΙΚΗ.ΤΑ ΚΟΒΩ ΨΙΛΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΔΥΟΣΜΟ ΣΕΛΙΝΟ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.ΕΧΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ.ΔΕΝ ΤΡΕΧΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ .ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ:ΛΑΔΙΕΣ ,ΑΛΑΤΑ,ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΥΣ ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ,ΠΛΑΚΑΚΙΑ ,ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ(ΜΥΡΩΔΙΕΣ) ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ.ΠΧ ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΛΑΔΙ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ?ΒΑΖΟΥΜΕ ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ.Κ.Α..............................ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    και εγώ την εχω καταβρει με την κατάψυξη.

    Ο παππούς μου στην κατερινη εχει ενα θεσπέσιο περιβόλι, πιπεριές ολων των ειδών, μελιτζάνες, φασολάκια, κολοκυθάκια, μαιντανούς, βασιλικούς, σέλινο, κρεμμυδάκια φρέσκα, αμπελόφυλλα από το αμπέλι. Ολα έτοιμα σε μεριδούλες, κατευθείαν για φαγητό ή μαγείρεμα.

    Και εγώ βάζω μεγάλες ποσότητες κατεψυγμένων αρακα κλπ, ψαρια για σουπίτσες, πίτσες, τυροπιτοειδή, τσουρέκια, κέηκ, πάστες(η μαμα ζαχαροπλάστης :wink: ) και βέβαια ότι φαγητο περισσέψει μπαίνει μέσα.

    Επίσης μουσακας, παστίτσιο, μαγειρίτσα γιατι ο συζυγος δεν αρκείται μονο το Πάσχα, θέλει όλο το χρόνο οποτε κάνω δύο κατσαρόλες κα αποθηκεύω.

    Σωτήριος ο καταψύκτης και ειναι και οικολογικός οποτε δεν καει και πολυ ρευμα. :wink:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    πιστός υπηρετης κ γω της καταψυξης!!!!!!!!!!!!!!!!

    σωτηριο πραγμα

    εχω γραψει κ αλλου τι αποθηκευω

    τα μεταφερω......


    xWWzp2.png

    675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    λοιπον....

    ΚΑΤΑΨΥΞΗ

    -ψωμι χθεσινο(τελειο για κιμα κ για οτιδηποτε ακομα κ πιτσα με βαση ψωμι)

    -καροτα(ειτε ολοκληρα που τριβονται πολυ ευκολα κατεθειαν η κομματακια)

    -σκορδο

    -κρεμυδακι φρεσκο

    -κρεμμυδακι κανονικο

    -σελινο

    -ανιθο

    -πιπερια

    -μαιντανο(ολα ψιλοκομμενα σε ταπερακια)

    -μπεικον (χωρισμενο σε μεριδουλες για οταν χρειαζομαι λιγο)

    -μυζηθρα σκληρη για μακαρονια(1,5 € ενα μεγαλο ταπερ λ δεν κολλαει κ ειναι κ νοστιμο, κατευθειαν με το κουταλι τοη βγαζω απο τη καταψη)

    -γκουντα τριμμενο κ αυτο σε μεριδουλες

    -οτι σάλτσα μενει καταψυξη κ πάντα θα χρειαστει για συμπληρωμα καπου

    -πιτες πάντα ις διπλουν καμια βαρετη μερα θα βγαλω τη δευτερη

    -κ πιτσα επισης

    -επισης κολοκυθακια και μελιτζανες απο το κηπο της μαμας μου το καλοκαιρι που εμεναν πολλα(ποσες να φαμε???)τις-τα εχω κοψει φετες κ ειναι σε σακουλακια χωρισμενα στη καταψυξη

    οποτε κ χειμωνιατικα θα τρωω μελιτζανες και κολοκυθακια "οικογενειακης παραγωγης"

     

    αυτα τα ολίγα

    ελπιζω να εδωσα καμια χρησιμη ιδεα......


    xWWzp2.png

    675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Αλήθεια SABRINA το κρεμμύδι το ξερό πως το καταψύχεις μόνο αυτό δεν έχω κάνει.Άμα είναι κομμενο στο multi ξεκολλάει μετά λίγο λίγο ή θέλει σε σακουλάκια μεριδούλες?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Αυτό που ξέρω πάντως είναι πως άλλο χρόνο πρέπει να μένουν τα φαγητά στην κατάψυξη και άλλο στο καταψύκτη...

    στην απλή κατάψυξη των συμβατικών ψυγείων νομίζω πρέπει να μένουν μέχρι 1 μήνα (διορθώστε με αν κάνω λάθος) και μόνο στο ειδικό καταψύκτη μπορεί και 1 χρόνο...τώρα με τα καινούργια ψυγεία δεν ξέρω τι παίζει...όποια ξέρει ας μας ενημερώσει... :roll:


    gwggp2.png ISWTp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    λοιπον....

    ΚΑΤΑΨΥΞΗ

    -ψωμι χθεσινο(τελειο για κιμα κ για οτιδηποτε ακομα κ πιτσα με βαση ψωμι)

    -καροτα(ειτε ολοκληρα που τριβονται πολυ ευκολα κατεθειαν η κομματακια)

    -σκορδο

    -κρεμυδακι φρεσκο

    -κρεμμυδακι κανονικο

    -σελινο

    -ανιθο

    -πιπερια

    -μαιντανο(ολα ψιλοκομμενα σε ταπερακια)

    -μπεικον (χωρισμενο σε μεριδουλες για οταν χρειαζομαι λιγο)

    -μυζηθρα σκληρη για μακαρονια(1,5 ? ενα μεγαλο ταπερ λ δεν κολλαει κ ειναι κ νοστιμο, κατευθειαν με το κουταλι τοη βγαζω απο τη καταψη)

    -γκουντα τριμμενο κ αυτο σε μεριδουλες

    -οτι σάλτσα μενει καταψυξη κ πάντα θα χρειαστει για συμπληρωμα καπου

    -πιτες πάντα ις διπλουν καμια βαρετη μερα θα βγαλω τη δευτερη

    -κ πιτσα επισης

    -επισης κολοκυθακια και μελιτζανες απο το κηπο της μαμας μου το καλοκαιρι που εμεναν πολλα(ποσες να φαμε???)τις-τα εχω κοψει φετες κ ειναι σε σακουλακια χωρισμενα στη καταψυξη

    οποτε κ χειμωνιατικα θα τρωω μελιτζανες και κολοκυθακια "οικογενειακης παραγωγης"

     

    αυτα τα ολίγα

    ελπιζω να εδωσα καμια χρησιμη ιδεα......

    κι εγω καταψυχω διαφορα αλλα με τις πιτσες και τις πιτες τι ακριβως κανεις? τα καταψυχεις μαγειρεμενα ή σε καποιο σταδιο της προετοιμασιας? και με τις πιτες τι γινεται? φανταζομαι οτι παιζει ρολο το φυλλο που χρησιμοποιεις

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Οταν έχουμε έτοιμη την πίτα - πίτσα , πάντα με φύλλο - ζύμη φρέσκο/κιά , πριν ακριβώς το ψήσιμο ,στο στάδιο αυτό μπορούμε να διατηρήσουμε τις πίτες - πίτσες -τάρτες στην κατάψη. :)


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Γεια σας!Προσπαθω να σκεφτω φαγητα που μπορω να φτιαχνω απο πριν και να μπαινουν καταψυξη.Να τα φτιαχνω Σ/Κ,πχ και να τα βγαζω να τα τρωμε μεχρι Τεταρτη-Πεμπτη.Εκτος απο μουσακα,τι αλλο θα μπορουσα?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γειά σας δείτε και σε αυτό το θέμα για γενικές πληροφορίες κ συζητήσεις για το θέμα διαχείριση τροφίμων  

     


    Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης και της αναφοράς. Οδηγίες για το πως γίνεται η αναζήτηση δείτε εδώ  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ Ευχαριστούμε

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Από Κυριακή μαγείρεμα, για να φάτε Δευτέρα-Τρίτη, δε θα βάλεις καν κατάψυξη, απλή ψύξη. Κατάψυξη θα χρειαστείς αν μαγειρέψεις ΣΚ και θέλετε να φάτε μετά την Τετάρτη.

    Δεν παθαίνει κάτι το φαγητό για 2 μέρες, με ένα συνηθισμένο ψυγείο.

    Τώρα για φαγητά που καταψύχονται:

    - πίτες (είτε μαγειρεμένες μέχρι τέλους είτε ωμές)

    - παστίτσιο (μαγειρεμένο)

    - κανελόνια (μαγειρεμένα)

    - σνίτσελ (είτε ωμά, είτε ελαφρά τηγανισμένα)

    - μπιφτέκια ή κεφτεδάκια (προτιμάω ωμά προσωπικά, αλλά καταψύχονται και μαγειρεμένα)

    - κιμά για μακαρόνια (μαγειρεμένο)

    • Μου αρέσει 3

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    1 hour ago, ΑΡΓΚ είπε:

    Από Κυριακή μαγείρεμα, για να φάτε Δευτέρα-Τρίτη, δε θα βάλεις καν κατάψυξη, απλή ψύξη. Κατάψυξη θα χρειαστείς αν μαγειρέψεις ΣΚ και θέλετε να φάτε μετά την Τετάρτη.

    Δεν παθαίνει κάτι το φαγητό για 2 μέρες, με ένα συνηθισμένο ψυγείο.

    Τώρα για φαγητά που καταψύχονται:

    - πίτες (είτε μαγειρεμένες μέχρι τέλους είτε ωμές)

    - παστίτσιο (μαγειρεμένο)

    - κανελόνια (μαγειρεμένα)

    - σνίτσελ (είτε ωμά, είτε ελαφρά τηγανισμένα)

    - μπιφτέκια ή κεφτεδάκια (προτιμάω ωμά προσωπικά, αλλά καταψύχονται και μαγειρεμένα)

    - κιμά για μακαρόνια (μαγειρεμένο)

    Eπίσης φακές! Αρακάς λαδερός. Σουτζουκάκια. Σάλτσα ντομάτας/ σάλτσα με μανιτάρια κλπ για μακαρόνια. Λεμονάτο κρέας/κοτόπουλο. Κοκκινιστό κρέας/κοτόπουλο

    • Μου αρέσει 3

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    πρίν από 20 λεπτά , irin είπε:

    Eπίσης φακές!

    Ναι! Και ρεβύθια, φασολια χάντρες, φασόλια γενικώς. Και οι σάλτσες όντως βγαίνουν μια χαρά. Μόνο για τα μανιτάρια έχω μια επιφύλαξη γιατί έχω την εντύπωση πως αφήνουν επιπλέον υγρά όταν αποψυχθούν-ξαναζεσταθούν. Δεν αμφιβάλλω όμως ότι μπορεί και να βγαίνει μια χαρά η σάλτσα.

    Επίσης, μου έχουν πει για σάλτσες ντομάτας-λαχανικών για μακαρόνια αλλά και σαν βάση για φαγητά κοκκινιστά, που μπορείς να τις φυλάξεις σε βάζο στο ντουλάπι. Με την τεχνική όπως τις μαρμελάδες. Κι αυτή μια λύση που διευκολύνει πολύ στην γρήγορη παρασκευή γευμάτων. Δεν το έχω επιχειρήσει αλλά μου ακούγεται τέλεια ιδέα.

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    πρίν από 26 λεπτά , samsympan είπε:

    Ναι! Και ρεβύθια, φασολια χάντρες, φασόλια γενικώς. Και οι σάλτσες όντως βγαίνουν μια χαρά. Μόνο για τα μανιτάρια έχω μια επιφύλαξη γιατί έχω την εντύπωση πως αφήνουν επιπλέον υγρά όταν αποψυχθούν-ξαναζεσταθούν. Δεν αμφιβάλλω όμως ότι μπορεί και να βγαίνει μια χαρά η σάλτσα.

    Επίσης, μου έχουν πει για σάλτσες ντομάτας-λαχανικών για μακαρόνια αλλά και σαν βάση για φαγητά κοκκινιστά, που μπορείς να τις φυλάξεις σε βάζο στο ντουλάπι. Με την τεχνική όπως τις μαρμελάδες. Κι αυτή μια λύση που διευκολύνει πολύ στην γρήγορη παρασκευή γευμάτων. Δεν το έχω επιχειρήσει αλλά μου ακούγεται τέλεια ιδέα.

    H αλήθεια είναι ότι όλα βγάινουν λίγο πιο ζουμερά. Αλλά καλύτερο είναι να πάρουν μια βράση πριν τα φας. Το κακό, για μένα, είναι ότι θέλω να τα στέλνω στο σχολείο που τα ζεσταίνουν σε μικροκυμάτων, οπότε δεν είναι ό,τι καλύτερο να τα στέλνω απευθείας από κατάψυξη

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Και εννοείται ότι δεν ξεπαγώνουμε κρέας/κιμά, το μαγειρεύουμε, το καταψύχουμε και μετά το ξαναξεπαγώνουμε.

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    πρίν από 2 λεπτά , annoulen είπε:

    Και εννοείται ότι δεν ξεπαγώνουμε κρέας/κιμά, το μαγειρεύουμε, το καταψύχουμε και μετά το ξαναξεπαγώνουμε.

    Αυτό δεν το ήξερα. Μαγειρεμένο δεν ξανακαταψύχεται;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    @irin ξέρω ότι αναπτύσσονται βακτήρια. Κάπου το είχα διαβάσει κ όχι μόνο μια φορά. Εγώ όταν παίρνω κιμά, τον κάνω πχ μπιφτεκια κατευθείαν, οσο είναι νωπος κ μετα τα βάζω πλασμενα στην κατάψυξη. 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    9 ώρες πρίν, annoulen είπε:

    @irin ξέρω ότι αναπτύσσονται βακτήρια. Κάπου το είχα διαβάσει κ όχι μόνο μια φορά. Εγώ όταν παίρνω κιμά, τον κάνω πχ μπιφτεκια κατευθείαν, οσο είναι νωπος κ μετα τα βάζω πλασμενα στην κατάψυξη. 

    Αυτό το κάνω κι εγώ με τα μπιφτέκια. Αφου μπαίνουν ωμά μέσα δεν πρέπει να εχει αποψυχθεί ο κιμάς. Όμως μπορεί πχ να αποψύξω κιμά και να τον μαγειρέψω για μακαρόνια, και ό,τι μείνει να το βάλω κατάψυξη μαγειρεμενο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα