Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

απο 7 μηνων αντι να βαλει βαρος, χανει αργα και σταθερα.

Recommended Posts

καναμε και εισαγωγη στο νοσοκομειο και το μονο που περιμενουμε ειναι μηπως και εχει αλλεργια σε κατι. δενξερουμε σε τι.δενξερουν τιποτα.ηδηκανουμε διαιτα χωρις γαλακτοκομικα και μοσχαρι..μερωτησαν αν τα κακα του μυριζουν ξινα. ε ναι μυριζουν. αυριο παω γιατρο. δε μπορω να καταλαβω..οι εξετασεις εδειξανοτι ολα οκ με ενα αλλα. το αλλα παει στην αλλεργια.απο μονη μου κραταω ημερολογιο μηπωςκαι βοηθησω στη πιο αποτελεσματικη διαγνωση. αλλα δε καταλαβα αφου δεν αλλαξαμετη διατροφη του,τι θα καταλαβουμεπαραπανω?αφου ηδη δε καταλαβαμε τιποτα.

τι κανατε εσεις με το μωρο?πως το ξεπερασε? τι ειχε?

τα λεω μπερδεμενα με συγχωρειτε αλλα δεν εχω ωρα πολυ.

Διαφημίσεις

Υποθετω οτι κανατε εξεταση και για ουρολοιμοξη;ειναι αλλη μια αιτια μη προσληψης βαρους.

Γαλα πινει αρκετο;βρεχει τις πανες που πρεπει;θηλαζει; ποσες φορες; κατα τα αλλα ειναι ζωηρο και ευδιαθετο;

Κι εμεις εχουμε μικρο βαρος αλλα δεν χανουμε. Ευχομαι ολα να πανε καλα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Σας έκαναν έλεγχο για κοιλιοκάκη? Είναι η δυσανεξία (κάτι που ο οργανισμός δεν ανέχεται) στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Εχω φίλη που έχει και θυμάμαι πως όταν ήταν μικρή της την βρήκαν, όταν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά από απότομο χάσιμο βάρους. Δηλαδή βγήκατε από το νοσοκομείο και σας είπαν πως δεν ξέρουν τι είναι και ίσως είναι κάποια αλλεργία? Ευχομαι τα καλύτερα!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Η δεύτερη κόρη μου έχανε βάρος μετά τον 5ο μήνα. Τελικα αποδείχθηκε ότι είχε αλλεργία στην πρωτεινη που υπάρχει στο αγελαδινό γάλα. Εμείς δυσκολευτήκαμε με τους γιατρούς, κάναμε εξετάσεις οι οποίες δεν δείχναν κάτι και μας λέγαν να κάνουμε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Η ιστορία ήταν πως από τότε που γεννήθηκε ( και φυσικά δεν ξέραμε για την αλλεργία) εγώ έτρωγα κανονικά γαλακτοκομικά και αυτό είχε συνέχεια αναγωγές. Στο τέλος ερεθίστηκε τόσο το έντερο όσο και ο οισοφάγος με αποτέλεσμα να πονάει όταν τρώει, να μην έχει όρεξη να φάει και να θηλάζει όλο λιγότερο και τελικά να μειωθεί και η παραγωγή. Αυτά τα καταλάβαμε όταν αρχισε το μωρό να χάνει βάρος μετά από 5 μήνες.

Σταμάτησα να τρώω οτιδήποτε μπορεί να προκαλούσε πρόβλημα, τίποτα από γαλακτοκομικά, τίποτα από συσκευασμένες ή έτοιμες τροφές γιατί σε μεγάλο ποσοστό έχουν πρωτεινη γάλακτος μέσα στα συστατικά τους. Για να φύγει τελείως η πρωτείνη από το σώμα της μαμάς, άρα και από το γάλα, θέλει αρκετές μέρες, δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά νομίζω πήρε 3 εβδομάδες να δούμε διαφορά. Για καλά και για κακό σταμάτησα να τρώω και άλλες αλλεργιογόνες τροφές ( θυμάμαι τους ξηρούς καρπους για παράδειγμα). Παράλληλα έκανα προσπάθεια να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος γιατί είχε στο μεταξύ μειωθεί σημαντικά. Επειδή συνέπεσε με την ηλικία που ξεκινάμε στερεές αλλά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε επιπλέον αλλεργίες, δίναμε το απόγευμα την κρέμα της Humana την υποαλλεργική προετοιμασμένη με μητρικό γάλα. Σε 2 μήνες πήρε 1.5 κιλό.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

γεια σας τωρα βρηκα ελευθερο χρονο να απαντησω!

-κοιλιοκακη δεν εχει!

-δεν τρωω γαλακτοκομικα ξηρο καρπο και μοσχαρι. επισης και το μωρο.

-καμια φορα τρωω φαστ φουντ λογω χρονου κ δε προλαβαινω και ουτε εχω ορεξη να ετοιμασω να φαω απο τη κουραση.

-να προσθεσω οτι σταματησα το συμπληρωμα ασβεστιου!

-επισης να πω οτι τρωει(-ω) κριθαρακι,φειδε,αστρακι. δεν κανει?

αυτο με τα συσκευασμενα τι εννοειτε δλδ? ενα παραδειγμα?

Υποθετω οτι κανατε εξεταση και για ουρολοιμοξη;ειναι αλλη μια αιτια μη προσληψης βαρους.

Γαλα πινει αρκετο;βρεχει τις πανες που πρεπει;θηλαζει; ποσες φορες; κατα τα αλλα ειναι ζωηρο και ευδιαθετο;

Κι εμεις εχουμε μικρο βαρος αλλα δεν χανουμε. Ευχομαι ολα να πανε καλα.

για το γαλα πινει καθε 4 ωρες περα του φαγητου που τρωει καλα.κανει κανονικα ως πολυ τσισα. γενικα η εικονα του ειναι οπως παντα, καλη,κανονικη. ειχε ουρολοιμωξη παλια.

γεια σας τωρα βρηκα ελευθερο χρονο να απαντησω!

-κοιλιοκακη δεν εχει!

-δεν τρωω γαλακτοκομικα ξηρο καρπο και μοσχαρι. επισης και το μωρο.

-καμια φορα τρωω φαστ φουντ λογω χρονου κ δε προλαβαινω και ουτε εχω ορεξη να ετοιμασω να φαω απο τη κουραση.

-να προσθεσω οτι σταματησα το συμπληρωμα ασβεστιου!

-επισης να πω οτι τρωει(-ω) κριθαρακι,φειδε,αστρακι. δεν κανει?

αυτο με τα συσκευασμενα τι εννοειτε δλδ? ενα παραδειγμα?

Συσκευασμένα:μπισκότα,κρουασάν ,ψωμί του τοστ,πατατάκια κ.τ.λόλα περιέχουν ορό γάλακτος ή πρωτεϊνη γάλακτος....

Τ α φαστ φουντ δεν εχουν γαλα μεσα; νομιζω ολα αυτα τα ψωμακια εχουν γαλα. Η πιτα απο το σουβλακι ειναι οκ.

Συσκευασμενο ειναι οτι δεν ειναι φρεσκο. Πχ η καπνιστη γαλοπουλα, το μπεικον, το βουτυρο εχουν γαλα. Ακομη και μερικες μαρκες ζυμαρικων περιεχουν γαλα. Να κοιτας στις συσκευασιες τα συστατικα, πρεπει να αποφευγεις οτι γραφει καζεινη, αλβουμινη, και κατι αλλα δεν τα θυμαμαι τωρα -θα τα βρω και στα γραψω.

Σου εγραψα για τη σογια γιατι κατα 80% οταν υπαρχει αλλεργια στο γαλα υπαρχει και στη σογια.

Μηπως το μωρο τρωει κατι αλλο που δεν πρεπει;κρεμα εμποριου, μπισκοτακια, δινεις συμπληρωμα; Το προβλημα ξεκινησε μετα τις στερεες;πριν πηγαινατε καλα;

Διαφημίσεις

Τ α φαστ φουντ δεν εχουν γαλα μεσα; νομιζω ολα αυτα τα ψωμακια εχουν γαλα. Η πιτα απο το σουβλακι ειναι οκ.

Συσκευασμενο ειναι οτι δεν ειναι φρεσκο. Πχ η καπνιστη γαλοπουλα, το μπεικον, το βουτυρο εχουν γαλα. Ακομη και μερικες μαρκες ζυμαρικων περιεχουν γαλα. Να κοιτας στις συσκευασιες τα συστατικα, πρεπει να αποφευγεις οτι γραφει καζεινη, αλβουμινη, και κατι αλλα δεν τα θυμαμαι τωρα -θα τα βρω και στα γραψω.

Σου εγραψα για τη σογια γιατι κατα 80% οταν υπαρχει αλλεργια στο γαλα υπαρχει και στη σογια.

Μηπως το μωρο τρωει κατι αλλο που δεν πρεπει;κρεμα εμποριου, μπισκοτακια, δινεις συμπληρωμα; Το προβλημα ξεκινησε μετα τις στερεες;πριν πηγαινατε καλα;

το μωρο δεν του δινω τιποτα εμποριου. μονο οτι παραγει η φυση. το μονο συσκευασμενο ειναι το ρυζαλευρο νουτριτσια που μου ειπαν στο νοσοκομειο. σογια δεν εχω φαει ποτε μου. αυτο για τα φαστ φουντ ενδιαφερον. αν και εχω να φαω κανα 10ημερο, θα προσπαθησω να μη φαω τιποτα. για το βουτυρο,τρωω βιταμ σοφτ στο ψωμι.

θα κανω κ οσα ειπατε γενικα και ελπιζω να δω βελτιωση!

α! το ζυγισαμε το μωρο. δεν εχασε γραμμαριο απο τητ τελευταια μετρηση. στασιμο,ενω συνηθως χανει λιγο λιγο. ελπιζω αυτη η στασιμοτητα να φερει προσθηκη.

Το βιταμ σοφτ έχει σίγουρα γάλα μέσα. Συγκεκριμένα λέει σκόνη βουτυρογάλακτος. Όπως επίσης και το ψωμί του φούρνου μπορεί να έχει μέσα πρωτεΐνες γάλακτος. Το ρυζάλευρο της νουτρίτσια είναι υποαλλεργικό;

NiHHp2.png

Εχεις δικιο ουτε εγω εχω φαει σογια ποτε, υπαρχει ομως σε πολλα επεξεργασμενα τροφιμα.

Εγω τρωω ψωμι με μαρμελαδα/μελι χωρις βιταμ:(

Θα πρεπει ομως να περιμενεις περισσοτερο απο 10 ημερες, οι πρωτεινες του γαλακτος αργουν να φυγουν απο τον οργανισμο, διαφορα θα δεις μετα τον μηνα.

Τσεκαρε τα συστατικα του ρυζαλευρου...

ναι χωρις γαλα ειναι το ρυζαλευρο! το βιταμ νομιζα ειναι φυτικο,γιαυτο και ετρωγα που και που. ουφ...σημεραπαω γιατρο.αντε ναδουμε...

Διαφημίσεις