Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το παιδί μου έχει ανεβασμένα τα ηωσινόφιλα και τα λευκά αιμοσφαίρια!

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Οι αιματολογικές εξετάσεις του γιου μου(2,5 χρόνων) δείξανε ανεβασμένα τα ηωσινόφιλα(11.5 με φυσιολογικές τιμές 1-6) και λευκά (12.4 με φυσιολογικές τιμές 4.0-10.0).

Στις προηγούμενες αιματολογικές(πριν από 1 χρόνο περίπου)πάλι είχε ανεβασμένα τα ηωσινόφιλα, οχι όμως τα λευκά...

Η παιδίατρος με καθησύχασε καθώς το παιδί μου δεν έχει έντονα "μπουκώματα" και καταρροές.

Επιπλέον θεωρεί ότι πρόκειται για κάποια αλλεργία την οποία κληρονόμησε από εμένα...

Εγώ όμως ανησυχώ...ειδικά για τα ανεβασμένα λευκά!

Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία???

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Οι αιματολογικές εξετάσεις του γιου μου(2,5 χρόνων) δείξανε ανεβασμένα τα ηωσινόφιλα(11.5 με φυσιολογικές τιμές 1-6) και λευκά (12.4 με φυσιολογικές τιμές 4.0-10.0).

Στις προηγούμενες αιματολογικές(πριν από 1 χρόνο περίπου)πάλι είχε ανεβασμένα τα ηωσινόφιλα, οχι όμως τα λευκά...

Η παιδίατρος με καθησύχασε καθώς το παιδί μου δεν έχει έντονα "μπουκώματα" και καταρροές.

Επιπλέον θεωρεί ότι πρόκειται για κάποια αλλεργία την οποία κληρονόμησε από εμένα...

Εγώ όμως ανησυχώ...ειδικά για τα ανεβασμένα λευκά!

Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία???

Ευχαριστώ!

Κ εμενα ο μικρος μου ειχε ανεβασμενα τα λευκα κ μετα απο μια εβδομαδα που επαναλαβαμε την εξεταση ηταν φυσιολογικα.Ξερω οτι τα λευκα ανεβαινουν σε περιπτωση ιωσης.Ο γιατρος μας ειπε οτι σε καποια παιδια ανεβαινουν τα λευκα κ οταν κλαινε πολυ.Τι εννοεις οτι ο παιδιατρος σε καθησυχασε επειδη το παιδι δεν εχει εντονα μπουκωματα κ καταρροη;Τι σχεση υπαρχει με τα ανεβασμενα λευκα;

tBwt.png

ούτε εγώ είμαι γιατρός. αυτό που θα έκανα εγώ θα ήταν να επαναλάβω τις εξετάσεις μετά από 15 μέρες. και αν ήταν θα έψαχνα και για μιαγνώμη άλλου γιατρού.

Διαφημίσεις

Ναι τα ηωσινοφιλα δηλώνουν αλλεργία,κι εγω εχω ιστορικό στις αλλεργίες(οχι τραγικά πράγματα,στη σκόνη την άνοιξη κτλ).

Η παιδίατρος μου είπε ότι η τα λευκά σχετίζονται με τα αυξημένα ηωσινοφιλα, όμως όπως είπα με καθησύχασε επειδή ο μικρός δεν έχει έντονα συμπτώματα αλλεργίας(μπουκώματα κτλ)και εφοσον υπάρχει ιστορικό μου είπε οτι όλα είναι οκ.

Το θέμα ομως είναι πως αν δεν εχει περάσει κάποια ίωση που ισως δεν κατάλαβα,τα λευκά ανέβηκαν λόγω της αλλεργίας...

Επιπλέον έχουμε 2 σκυλάκια και 3 γατούλες στο σπίτι,ο μικρός δεν εβγαλε ποτέ εξανθήματα ούτε είχε κάποια αλλεργική αντίδραση προς τα ζώα.

Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως το παιδί μου έχει αλλεργία σε συγκεκριμένο πράγμα,που αυτη με τον καιρό "σοβαρεύει" επειδή ανέβηκαν τα λευκά :(

Είπα για επαναληπτικές εξετάσεις αλλά και η μικροβιολόγος και η παιδίατρος μου είπανε οτι δεν χρειάζεται..

Ο μικρος μου να σημειώσω οτι κλαίει ασταμάτητα όταν δεν του δίνουμε αυτά που ζητάει..μέχρι και το κεφάλι του στο τοίχο χτυπάει...και είμαι και νεα μαμά τα έχω παίξει κανονικότατα!!

Οπως στα ειπαν τα κοριτσια παραπανω...επισης να σου πω οτι οι αυξηση στα λευκα ειναι μικρη και δε φανερωνει καποια παθηση αλλα προσκαιρη κατασταση. Κοιτα να ηρεμησεις και να δεις απλα τι το προκαλει.

με καθε σεβασμο προς τη θεματοθετρια πιστευω οτι αυτα τα ερωτηματα σου πρπει να τα απευθυνεις μονο στη γιατρο σου!!! μην κανουμε τωρα και τις γιατρισσες σε δημοσια θεα! αν αυτη δεν σε καλυπτει τοτε υπαρχουν και αλλοι γιατροι εκει εξω!!! γιατι τα ηωσινοφιλα μπορει να ειναι αυξημενα στα παιδια της καθεμιας μας δε νομιζω οτι θα δωσει καποια λυση η θα πρεπει να εφησυχασει εσενα για το τι συμβαινει στο δικο σου το παιδι,

φιλικα;)

Καλημέρα. Οι τελευταίες εξετάσεις των παιδιών μου έδειξαν αυξημένα (αρκετά όμως) ηωσινόφιλα. Αφού αποκλείσαμε την ύπαρξη σκουληκιών (η αύξηση των ηωσινοφίλων είναι σύμπτωμά τους) θεωρούμε ότι τα παιδιά έχουν αυξημένη προδιάθεση για αλλεργίες (και εγώ και ο πατέρας τους πάσχουμε από αλλεργικό άσθμα-βρογχίτιδα). Η αύξηση των λευκών μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες π.χ. ίωση στην αρχή, κόκκινος λαιμός, φλεγμονή ή ερεθισμένα δόντια, έντονο στρες κλπ. Αφού ο παιδίατρος δεν ανησυχεί εγώ προσωπικά θα ηρεμούσα. Αν με έτρωγε όμως θα έκανα επαναληπτικές εξετάσεις μετά από μήνα.

με καθε σεβασμο προς τη θεματοθετρια πιστευω οτι αυτα τα ερωτηματα σου πρπει να τα απευθυνεις μονο στη γιατρο σου!!! μην κανουμε τωρα και τις γιατρισσες σε δημοσια θεα! αν αυτη δεν σε καλυπτει τοτε υπαρχουν και αλλοι γιατροι εκει εξω!!! γιατι τα ηωσινοφιλα μπορει να ειναι αυξημενα στα παιδια της καθεμιας μας δε νομιζω οτι θα δωσει καποια λυση η θα πρεπει να εφησυχασει εσενα για το τι συμβαινει στο δικο σου το παιδι,

φιλικα;)

Νομίζω ότι απευθύνθηκε στο γιατρό της και την καθησύχασε. ΑΠλώς η θεματοθέτρια θέλει να μάθει (φαντάζομαι δηλαδή) αν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις και πως το αντιμετώπισαν. :-P

Διαφημίσεις

Έχω απευθυνθεί σε 2 παιδίατρους και με την επιπλέον άποψη της μικροβιολόγου ολοι μου είπανε ακριβως τα ιδια πραγματα...να μην ανησυχώ.Τώρα είμαστε στην δεύτερη εξέταση κοπράνων,η πρώτη βγήκε καθαρή.Δεν εχω εμπειρία ειμαι νέα μαμά και φοβάμαι για το παραμικρό :-(

Andigo ευχαριστώ πολύ για το μην. σου και θα ακολουθήσω επαναληπτικές εξετάσεις γιατι ως γνωστόν "ο φόβος φυλάει τα έρμα" :wink: