Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο πρέπει να ζυγίζει μια "υγρή πάνα";

Recommended Posts

Καλημέρα!

Τι θεωρείται αρκετά υγρή πάνα; Πάνω από 40, 60, 80 γραμμάρια; Οι περισσότερες δικές μας πάνες (40 ημερών, 4 κιλά) είναι 40-60 γραμμάρια (και ελάχιστες 80 γραμμάρια) τώρα με τη ζέστη (που λογικά ιδρώνει περισσότερο).

ΥΓ. Το ξέρω ότι ακούγεται χαζή ερώτηση, αλλά επειδή έχουμε θέμα με τα κακά (ενεργείται κάθε 5-7 ημέρες), και επειδή είμαστε σε διαδικασία διακοπής συμπληρώματος (90γρ ημερησίως), παρακολουθώ μανιωδώς τις βρεγμένες πάνες για να συγκρίνω από μέρα σε μέρα πώς πάμε...

Διαφημίσεις

πανω απο 80 θεωρειται πολυ υγρη πανα! δεν χρειαζεται βεβαια να ζυγιζεις και την καθε πανα! πολλα μωρα κανουν τσισα πολλες φορες και λιγοτερη ποσοτητα...βεβαια μην πεφτουν κατω απο 5-6/24hrs

Νομιζω οτι ειστε καλα, δεδομενου οτι σεαυτες τις ηλικιες τα τσισα ειναι οσο μερικες κουταλιες της σουπας. Νομιζω και η ζεστη δικαιολογει και πιο μικρες ποσοτητες.

Καλη επιτυχια με το συμπληρωμα.:P

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Το συνολικό ημερήσιο βάρος ούρων που παράγει ο μικρός είναι περίπου 270-300 γραμμάρια... Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι, αλλά τουλάχιστον, ως υστερική μάνα, βρήκα ένα ακόμη δεδομένο να καταγράφω ;)...

Θέλεις 5 βρεγμενες πάνες, όχι βαριές κι ασηκωτες, απλα να έχουν κάτι μέσα, να έχουν βραχει. 40 γρ και πάνω ειναι μια χαρα. Αλλα μην ζυγίζεις!!!!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Λοιπόν, βρήκα ένα άρθρο στο kellymom όπου ορίζει τη βρεγμένη πάνα ("sopping wet") ως 45ml.

Θα συνεχίσω να ζυγίζω πάνες, διότι είναι η μόνη μετρήσιμη ποσότητα που έχω. Κακά κάνει σε αραιά διαστήματα (3-6 ημέρες), ενώ τα γεύματά του ενίοτε είναι το ένα πίσω από το άλλο, οπότε χάνω το μέτρημα! Χθες, ας πούμε, είχαμε 8 βρεγμένες πάνες (και σύνολο 255 γραμμάρια), αλλά 2 είχαν απειροελάχιστη ποσότητα (18 γραμμάρια εκάστη).

Έχουμε τώρα τρεις μέρες που δεν παίρνει καθόλου συμπλήρωμα, και νομίζω ότι πάμε καλά! (Είχαμε πάει μια επίσκεψη στην Πατσούρου για γενικό έλεγχο, ήταν πολύ ενθαρρυντική, και μας έδωσε πρόγραμμα διακοπής συμπληρώματος.)

Πολυ ωραια που τα πατε καλα αλλα καλυτερα να σταματησεις το σπορ (του ζυγισματος);) γιατι καλλιεργεις το αγχος σου. Ασε τα πραγματα να κυλησουν φυσιολογικα και χαλαρα.

Δεν υπαρχει καμμια οδηγια που να λεει τι ποσοτητα πρεπει να ουρει ενα μωρο, ολες αναφερονται στη συχνοτητα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

• 2 weeks later...