Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πετάει παιχνίδια από το μπαλκόνι


Recommended Posts

Έφτασε η εποχή που αρχίσαμε να πετάμε πράγματα από το μπαλκόνι...

Σε ανύποπτο χρόνο πέταξε τα παπάκια του μπάνιου και τα βρήκα όλα στον κήπο της πολυκατοικίας.

Ναι, ευτυχώς βέβαια τώρα το ξεκίνησε (σήμερα) και δεν το έκανε με νεύρα.

Δεν ξέρω πώς να του το κόψω, τώρα που είναι νωρίς, χωρίς να δώσω πολλή έκταση, γιατί καταλαβαίνω ότι αν το κάνουμε θέμα, μπορεί να το κάνει για να τραβήξει την προσοχή μας μετά.

Το προστατευτικό του μπαλκονιού είναι με τζάμι και αρκετά ψηλό για να μην φτάνει καλά το χεράκι του στην άκρη. Αλλά έχει ένα κενό ανάμεσα στο μάρμαρο και στο τζάμι που χωράει ίσα ίσα το χεράκι του.

Καμιά ιδέα; :confused:

jTosp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γιατί το θεωρείς δεδομένο ότι υπάρχει εποχή που πετάνε πράγματα από το μπαλκόνι;:D

Εγώ πολύ απλά (χωρίς ένταση στη φωνή μου) θα έλεγα, "όχι δεν πετάμε πράγματα από το μπαλκόνι" και θα τον εμπόδιζα να το κάνει. Μετά θα του αποσπούσα την προσοχή κάπως αλλιώς. πχ πάρε έναν κουβά να ρίξεις τα παπάκια μέσα.

Όπως δεν επιτρέπεται πχ να βάλει το δάκτυλο στην πρίζα, δεν επιτρέπεται και να πετάει πράγματα από το μπαλκόνι

Link to comment
Share on other sites

Έλα ντε, δεν θα έπρεπε να το θεωρώ δεδομένο...

Το πρωι που τον είδα να τα ισορροπεί στο μαρμαράκι και να τους δίνει μία και να τα στέλνει για βρούβες, πήγα από πάνω του και τον σταμάτησα... με κοίταξε με μια απάθεια, μια απορία να το πώ, και μόλις απομακρύνθηκα το ξανάκανε...

και το είχε ήδη κάνει χωρίς να τον πάρω χαμπάρι αθόρυβα αθόρυβα...

πρέπει να εντείνω την παρακολούθηση...

jTosp2.png
Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα το κάνει...ξεκίνησε πριν 2 μήνες πετώντας τις λερωμενες πάνες του,τις οποίες έβγαζε απ τον κάδο που τις έβαζα εγώ.Σκεφτηκα όμως και του ανέθεσα να τις βάζει αυτός στον κάδο αφού τον αλλάξω και κάθε φορά που το κάνει τον χειροκρότω.Νιώθει περήφανος που χάρη σε αυτόν οι πάνες βρίσκονται μές τον κάδο κι έτσι σταμάτησε να τις βγάζει και να τις πετάει απ το μπαλκόνι.Συνεχίζει όμως να πετάει μανταλάκια,μπαλάκια...και όταν τα βρίσκουμε στην πυλωτη ή στον κήπο γελάει πονηρά.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Α, ωραίο αυτό με τις πάνες (αν και δεν έχει επεκταθεί ακόμα σ'αυτές), είναι καινούργιο το σπορ.

Η αλήθεια είναι ότι του έχω δείξει να ρίχνει τα παπάκια σε μια κανάτα και χειροκροτάμε όλοι στο σπίτι όταν τα βάζει μέσα και δεν κάνουμε τίποτα όταν τα βγάζει.

jTosp2.png
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω άμα δε δώσεις ιδιαίτερη σημασία σε λίγο θα του περάσει και του δικού σου.Εγω απλώς με τις πάνες έπρεπε να δράσω άμεσα γιατί κινδύνευε κανείς να φάει σκ...λα στο κεφάλι.Στην ίδια ηλικία είναι τα καμάρια μας...19μηνων και 4 ημερών ο δικός μου.

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα το κάνει...ξεκίνησε πριν 2 μήνες πετώντας τις λερωμενες πάνες του,τις οποίες έβγαζε απ τον κάδο που τις έβαζα εγώ..

 

αααααααααα!!!:D:D:D:D:D

Πως δεν έχει φάει κανείς καμιά πάνα στο κεφάλι;:lol::lol::lol:

 

Εμένα τυχαία κάποια στιγμή πήγε να πετάξει ένα μικρό παιχνιδάκι από το μπαλκόνι... Την πρόλαβα, της πιάνω το χέρι και της λέω "μην το κάνεις. Θα πέσει κάτω και θα το χάσουμε" :rolleyes: και σταμάτησε... Από τότε πλησίαζε στην άκρη κρατώντας πράγματα, αλλά δεν έκανε την κίνηση να τα πετάξει.

Αν τυχόν συνέχιζε, θα συνέχιζα και εγώ με την απαγόρευση και σε περίπτωση που με αγνοούσε θα έμπαινε μέσα. Δεν θα την άφηνα να παίξει στο μπαλκόνι... Κάπως έτσι το είχα σκεφτεί αλλά δεν χρειάστηκε... Και βέβαια την επιβράβευα όποτε έκανε κάτι καλό... πχ δεν πέταξε τελικά εκείνο το παιχνιδάκι.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μια εποχή που το κάνουν αυτό. Είναι στα πλαίσια της εξερεύνησης του κόσμου: για να το πετάξω κάτω να δω πού θα πάει / τι θα πάθει / πόσο θόρυβο θα κάνει. Το μωρό δεν ξέρει τι συμβαίνει στα πράγματα που πετάει, γι' αυτό θα τη δεις να κοιτάει με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.

 

Όσο για το τι μπορείς να κάνεις... μπορείς να απαγορεύσεις όπως περιέγραψε η Εκάβη, μπορείς να μην την αφήσεις να παίζει στο μπαλκόνι, μπορείς να την παρακολουθείς σαν αητός όταν παίζει στο μπαλκόνι ή μπορείς να πάρεις αυτό το πλαστικό δίχτυ που εμποδίζει τα μικρά χεράκια να πετάνε πράγματα ;)

 

Σε λίγο καιρό θα το κόψει, είναι μια φάση που δεν διαρκεί πολύ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Και ο δικος μου το εξασκει αυτο το "σπορ" δυστυχως! Αφου φοβαμαι καλοκαιριατικα να τον βγαζω στο μπαλκονι και ειμαι συνεχεια υπ' ατμον! Κι εμας το μπαλκονι δεν εχει απο κατω πυλωτη, κηπο, ακαλυπτο αλλα βλεπει στον δρομο και απο κατω εχει αυτοκινητα και περνα και κοσμος :rolleyes:... Τις προαλλες πεταξε το ασυρματο τηλεφωνο :rolleyes:.. Η κορη μου δεντα ειχε κανει ποτε αυτα, ηταν αγγελος, ο μικρος δεν πιανεται :oops:..

 

Αυτο το διχτακι που λετε τι ειναι βρε παιδια, μπας και δουμε ασπρη μερα...

oaiqp2.pngm9YLp2.png
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μια εποχή που το κάνουν αυτό. Είναι στα πλαίσια της εξερεύνησης του κόσμου: για να το πετάξω κάτω να δω πού θα πάει / τι θα πάθει / πόσο θόρυβο θα κάνει. .

 

Συμφωνώ. Το έκανα και εγώ και μου φαινόταν πολύ ενδιαφέρον (να ρίχνω σαγιονάρες από τον 4ο όροφο στο δρόμο - πάλι καλά που δεν καθάρισα κανένα).

Γειτονόπουλο και φίλος πέταγε το ΄φαί του μαζί με το πιάτο στον φωταγωγό. και τις πάνες ένα άλλο πιτσιρίκι.

 

πιστεύω και εγώ ότι είναι μια κοινή φάση πολών παιδιών. Πως το ξεπερνάμε; μακάρι να μπορούσα να σκεφτώ κάτι.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

φαντάζομαι ότι εννοούν το πλαστικό προστατευτικό που μπαίνει στο μπαλκόνι γύρω γύρω. Δεν θα ήθελα να το βάλω γιατί δεν χρειάζεται γενικά, δηλαδή υπάρχει μόνο ένα κενό από το μαρμαράκι, μέχρι εκεί που ξεκινάει το τζάμι. που είναι πολύ μικρό. Είναι και πολύ μεγάλο το μπαλκόνι.

Μάλλον θα κάνω εντατική παρακολούθηση για να τον προλαβαίνω πριν το κάνει. Από χτες δεν το έχει ξανακάνει βέβαια...

jTosp2.png
Link to comment
Share on other sites

Εμείς στον γιο μου κάναμε το εξής: του είπαμε αρχικά να μην πετάει, μας αγνόησε

Κατόπιν του είπαμε πως ό,τι πετάει δεν θα το ξαναδεί, μας αγνόησε και ξαναπέταξε πράγματα. Εμείς τα αφήσαμε εκεί που τα πέταξε (είχαμε την δυνατότητα όμως, γιατί τα πέταξε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας και ζητήσαμε ευγενικά από τους κατοίκους του ισογείου να ΜΗΝ μας τα δώσουν πίσω (καταλάβαμε ότι του άρεσε και που τρέχαμε σαν παλαβοί να τα φέρουμε πίσω) για κανα δυο μέρες, ώστε να τα βλέπει και να ξέρει ότι αν τα πετάει, τα χάνει.

Μετά από δυο μέρες τα πήραμε χωρίς να τα δει και του είπαμε ότι χάθηκαν αφού τα πέταξε από το μπαλκόνι.

Το έπιασε το υπονοούμενο και δεν ξαναπέταξε.

Δεν ξέρω αν αυτό που κάναμε ήταν παιδαγωγικό, δεν αντέδρασε με κλάματα ο μικρός γιατί απλά του παρουσιάσαμε σαν δεδομένο πως ό,τι πέφτει από το μπαλκόνι δεν ξαναγυρίζει στα χέρια μας, χωρίς να το αξιολογήσουμε ως τιμωρία ή κάτι τέτοιο. Φάνηκε να καταλαβαίνει πως οι πράξεις έχουν συνέπειες χωρίς δράματα.

Αν έκλαιγε γοερά, δεν ξέρω πώς θα είχαμε αντιδράσει και εμείς. Έτσι όπως το κάναμε, ήταν πάντως αποτελεσματικό.

 

ΥΓ εννοείται πως δεν είχε πετάξει πράγματα που λερώνουν παρά μόνο παιγνίδια, γιατί αλλιώς θα τα είχαμε μαζέψει αμέσως, να μην επιβαρύνουμε τους ενοίκους των ισογείων

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ τα μάζεψα όταν έφευγα για τη δουλειά και του τα ξανάδωσα πάλι το βράδι στο μπάνιο... Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει έτσι.

Εν τω μεταξύ, σήμερα του έφυγε και ένα μπαλόνι από το μπαλκόνι, κι αυτό το χάσαμε πραγματικά... Το κατάλαβε και ψιλοέκλαψε, αλλά του εξήγησα ότι αφού το πέταξε από το μπαλκόνι χάθηκε.

jTosp2.png
Link to comment
Share on other sites

Και εμείς κάναμε το ίδιο, όταν πλησίαζε το κάγκελο πολύ ήρεμα της λέγαμε δε πετάμε κάτω πράγματα και αν το πετάξει πολύ απλά δε θα το ξαναβρεί ποτέ. Ευτυχώς το έπιασε πολύ γρήγορα το ''υπονοούμενο'' και δε πέταξε σχεδόν τίποτα κάτω ούτε καν σκουπιδάκι δε έχει πετάξει ποτέ.

Αλλά μπορώ να πω ότι στους 18 μήνες συνεννοούμασταν πολύ καλά μεταξύ μας, δεν έκανε δηλαδή πράγματα απλά για να μας προκαλέσει. Θέλει υπομονή και ηρεμία!

Δε νομίζω πως έπρεπε να βάλεις πάλι τα παπάκια στη θέση τους, έτσι του δείχνεις ότι αυτά που θα πετάει εσείς θα τα μαζεύετε.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τώρα δεν το έχει ξανακάνει.

Νομίζω ότι παίζει ρόλο ότι δεν τρέξαμε να τα μαζέψουμε. Τα είδε ξανά το βράδι στη θέση τους, βέβαια, γιατί δεν έχω άλλα παιχνίδια για το μπάνιο και του αρέσει πολύ να παίζει μ'αυτά.

Αν το ξανακάνει, τα έχασε!!!

jTosp2.png
Link to comment
Share on other sites

α) προειδοποίησέ τον "αν το πετάξεις, θα μείνει εκεί κάτω και δεν θα το ξαναπάρεις πίσω"

β) τήρησε την υπόσχεσή σου κι άσε το παιχνίδι κάτω

γ) αν συνεχίσει, βάλε πλέγμα

Link to comment
Share on other sites

Εμεις εχουμε πλεγμα αλλα αμα το κανει με το χερι του μπορει να το μετακινησει και να δρασει ελευθερος..! Εχει πεταξει ολη του την περιουσια σε παιχνιδια, ειναι σκατουλης και παντα βρισκει μια στιγμη που θα το κανει..οτι και να πουμε δεν πτοειται, ουτε οτι τα παιχνιδια χανονται , ουτε τιποτε, τωρα τελευταια ψιλοβαρεθηκε αλλα ολο και κατι θα ριξει ακομη..οποτε βγαινουμε εξω κοιταμε να δουμε ποιο απο τα πραγματα τους θα βρουμε στο δρομο. ..χτες βρηκα ενα βιβλιο..

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερα ζωηρά παιδιά, ούτε ότι δεν ακούνε! Ε, είναι η μόνη σκανταλιά, που τι τιμωρία τα έβαλα, τι με το ήρεμο τι με το άγριο, δεν το σταματούσαν με ΤΙΠΟΤΑ!!!!! Άφήστε που ο ένας παρέσερνε τον άλλο. Τώρα τις τελευταίες μέρες το έχουν κόψει το "άθλημα" από μόνοι τους!

Link to comment
Share on other sites

Εμεις εχουμε πλεγμα αλλα αμα το κανει με το χερι του μπορει να το μετακινησει και να δρασει ελευθερος..! Εχει πεταξει ολη του την περιουσια σε παιχνιδια, ειναι σκατουλης και παντα βρισκει μια στιγμη που θα το κανει..οτι και να πουμε δεν πτοειται, ουτε οτι τα παιχνιδια χανονται , ουτε τιποτε, τωρα τελευταια ψιλοβαρεθηκε αλλα ολο και κατι θα ριξει ακομη..οποτε βγαινουμε εξω κοιταμε να δουμε ποιο απο τα πραγματα τους θα βρουμε στο δρομο. ..χτες βρηκα ενα βιβλιο..

 

Δεν το έχετε στερεώσει σωστά τότε. Εμείς το δέσαμε με κάτι ειδικά πλαστικά (δεν ξέρω πώς τα λένε) ανά 20 εκατοστά και σε ύψος και σε πλάτος και δεν χωράει να ρίξεις τίποτα από κάτω. Δεν κουνιέται καν.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Το είχαμε σταματήσει αλλά... το ξαναρχίσαμε...

Έχει πετάξει τα αγαπημένα του (και αγαπημένα μου, σνιφ).

Αρχίσαμε μια ιστορία ότι θα το πάρει το πουλάκι, αν το πετάξεις (το πετάει), και ότι α! μας το έδωσε πίσω (μερικές φορές που τα μαζέψαμε), αλλά μη το ξαναπετάξεις, γιατί μας είπε ότι δεν θα μας το ξαναδώσει.

Την τελευταία φορά όμως τα χάσαμε στην πραγματικότητα, κάποιο πιτσιρίκι πρέπει να τα μάζεψε... Δεν θέλω να βάλω πλέγμα μόνο γι'αυτό (δεν μ'αρέσει καθόλου, btw), γιατί έχουμε πολύ ψηλό περβάζι με τζάμι και δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει ακόμα.

jTosp2.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...