Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σίδηρος, Ασβέστιο, Μαγνήσιο ... που να τα χωρέσω???

Recommended Posts

Ο σίδηρος με θέλει νηστική πρωί και βράδυ, το ασβέστιο θέλει 1 ωρα πριν και μετά νηστική 1 την ημέρα και μακρια από το μαγνήσιο που δεν θέλει γαλακτοκομικά 2 φορές την ημέρα!!! έχω τρελλαθεί με τα χάπια ... πως να τα βολέψω όλα αλλά και να τρώω όπως πρέπει ??? help

Διαφημίσεις

Ο σίδηρος με θέλει νηστική πρωί και βράδυ, το ασβέστιο θέλει 1 ωρα πριν και μετά νηστική 1 την ημέρα και μακρια από το μαγνήσιο που δεν θέλει γαλακτοκομικά 2 φορές την ημέρα!!! έχω τρελλαθεί με τα χάπια ... πως να τα βολέψω όλα αλλά και να τρώω όπως πρέπει ??? help

Καλη εγκυμοσύνη κοπελα μου.

Θα σου πω τι εκανα για τα 2 πρωτα(με τη συμβολή του γιατρού):Σιδηρο έπαιρνα στις 7 το πρωι και στις 10 με 11 το βράδυ,απο τη στιγμη που έτρωγαν μέχρι τις 9 το πολύ.Ασβέστιο έπαιρνα μαζί με το φαγητο( μαζί με το φυλλικο οξυ).Μπορείς να παίρνεις σιδηρο με μαγνήσιο μαζί εαν επιτρέπεται!Και ασβέστιο το μεσημέρι!!!!!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Μαρία μου σευχαριστώ πολυ !!! το πρόβλημά μου είναι πως με το μαγνήσιο αλλά και με το ασβέστιο δεν ταιριαζουν τα γαλακτοκομικά με αποτελεσμα να εχω κοψει σχεδόν τελείως το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί που τόσο μου αρέσουν ...οπότε δεν μπορώ να τα πάρω με το μεσημεριανό!!!

Μαρία μου σευχαριστώ πολυ !!! το πρόβλημά μου είναι πως με το μαγνήσιο αλλά και με το ασβέστιο δεν ταιριαζουν τα γαλακτοκομικά με αποτελεσμα να εχω κοψει σχεδόν τελείως το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί που τόσο μου αρέσουν ...οπότε δεν μπορώ να τα πάρω με το μεσημεριανό!!!

Κοριτσι μου γιατι σου εδωσε ασβεστιο αφου τρως και σου αρεσουν τα γαλακτοκομικα....????

Γιατι δεν παιρνεις το πρωι σηδηρο, πριν το μεσημερι ασβεστιο και το βραδυ μαγνησιο...????? το θεμα ειναι να τα παιρνουμε περιπου τις ιδιες ωρες και με μια μικρη αποκλιση απο τα γαλακτομικα, ειδικα για το σιδηρο.

Με το καλο...το μωρακι σου...!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

καλησπερα,,,,,αχ εγω στην πρωτη μου εγκυμοσυνη δεν ειχα θεμα με τα χαπια τωρα σε αυτην με το ζορι τα παιρνω γιατι μου προκαλουν αηδια.καλως σας βρηκα κιολας ειμαι καινουρια

Διαφημίσεις

Εμένα ο γιατρος μου μου είπε να παίρνω τον σίδηρο το μεσημέρι πριν το φαγητο με χυμό πορτοκάλι. Το μαγνήσιο το παίρνω στις 11 το πρωί ( δε μου είπε οτι μαλλωνει με τα γαλακτοκομικά-αφου στις πολυβιταμίνες υπάρχει και μαγνήσιο και ασβέστιο (που υπάρχει και στα γαλακτωκομικά στην ίδια ταμπλέτα) επίσης το ασβέστιο το παίρνω κατα τις 6 το απογευμα και την πολυβιταμίνη μου πριν πέσω για ύπνο. Ξέρω οτι ο σίδηρος και το ασβέστιο άν τα λάβεις μαζί δεν απορροφούνται, επίσης ξέρω ότι η πορτοκαλάδα επιταχύνει την απορρόφηση.

το πρόβλημά μου είναι πως με το μαγνήσιο αλλά και με το ασβέστιο δεν ταιριαζουν τα γαλακτοκομικά με αποτελεσμα να εχω κοψει σχεδόν τελείως το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί που τόσο μου αρέσουν ...οπότε δεν μπορώ να τα πάρω με το μεσημεριανό!!!

Εγω ειχα εκτος αυτων και το χαπι του θυρεοειδους πρωι πρωι, που επρεπε να εχει χρονικη αποκλιση απο ολα τα υπολοιπα! Παντως, εχει δικιο η κοπελα που σου λεει οτι αφου τρως γαλακτοκομικα γιατι να παρεις ασβεστιο. Σε καποια φαση της εγκυμοσυνης μου, που έκανα προωρες συσπασεις και χρειαστηκε να κοψω το ασβεστιο, το αντικατεστησα -κατοπιν εντολης γιατρου, οχι μονη μου!- με γαλα, γιαουρτι και τυρι...

Προφανώς, έχει να κάνει με το σκεύασμα που παίρνεις. Εγώ για παράδειγμα παίρνω το πρωί το σίδηρο με το φυλλικό οξύ. Αυτό γίνεται γιατί το συγκεκριμένο σκευάσμα του σιδήρου δεν έχει ιδιαίτερους περιορισμούς σε σχέση με το φαγητό αλλά υπολείπεται στο φυλλικό οξύ οπότε παίρνω ένα επιπλέον χαπάκι.

Το βράδυ παίρνω το μαγνήσιο και το ασβέστιο, αφενός γιατί το ένα βοηθά στην απορρόφηση του άλλου και αφετέρου το μαγνήσιο βοηθά "στη χαλάρωση" κατά τα λεγόμενα του γιατρού, εννοώντας τις συσπάσεις τις μήτρας και το λεγόμενο "πέτρωμα" της κοιλιάς.

Το καλύτερο είναι να συζητήσεις το πρόβλημα σου με το γιατρό και να τον ρωτήσεις τι εναλλακτικές υπάρχουν που να σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Σκευάσματα υπάρχουν πολλά... :) Μην αλλάξεις τίποτα απο μόνη σου!

Παρε σιδηρο το πρωι πριν φας πρωινο,μετα απο 2 ωρες παρε το μαγνησιο,το απογευμα το ασβεστιο και μια ωρα πριν φας το ξανα παλι σιδηρο!Εγω επερνα και φυλλικο και θυροειδη,οποτε καταλαβαινεις τι γινοταν!!!

ΠΡΟΣΕΞΕ: Σιδηρο και ασβεστιο τουλαχιστον 2 ωρες διαφορα

• 1 month later...

Εγώ να δείτε τι τραβάω με το πού θα χωρέσω τα χάπια και τα φάρμακα!!! Σας παραθέτω σε λίστα τα φάρμακα που παίρνω:

• Χάπι Θυρεοειδούς
  • Μαγνήσιο:arrow: 2 χάπια*3 φορές/μέρα
  • Ένεση για αντιπηκτική αγωγή
  • Σίδηρο:arrow:2 φορές τη μέρα
  • Φυλλικό οξύ:arrow:1 φορά τη μέρα
  • Ασβέστιο

Κι έρχομαι τώρα να ρωτήσω... πού να τα χωρέσω η δόλια;;;;; Έκανα το εξής πρόγραμμα και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας:

6.00:arrow:χάπι Θυρεοειδούς

8.00:arrow:Μαγνήσιο

11.00:arrow:Σίδηρο

14.00:arrow:Μαγνήσιο

15.30:arrow:Αντιπηκτική Αγωγή

18.00:arrow:Ασβέστιο

21.00:arrow:Μαγνήσιο

24.00:arrow:Σίδηρο και Φυλλικό

Αν μέσα σ' όλα αυτά προσθέσετε και το ότι τρυπιέμαι καθημερινά μια το πρωί νηστική και μια το μεσημέρι μετά το φαγητό για να ελέγχω τα επίπεδα σακχάρου μου για καλό και για κακό μιας κι έχω προδιάθεση για προεκλαμψία, καταλαβαίνετε ότι έχω γίνει ένα κινητό φαρμακείο.:shock::shock::shock:

fgGsp2.png

Διαφημίσεις

Καλη εγκυμοσύνη κοπελα μου.

Θα σου πω τι εκανα για τα 2 πρωτα(με τη συμβολή του γιατρού):Σιδηρο έπαιρνα στις 7 το πρωι και στις 10 με 11 το βράδυ,απο τη στιγμη που έτρωγαν μέχρι τις 9 το πολύ.Ασβέστιο έπαιρνα μαζί με το φαγητο( μαζί με το φυλλικο οξυ).Μπορείς να παίρνεις σιδηρο με μαγνήσιο μαζί εαν επιτρέπεται!Και ασβέστιο το μεσημέρι!!!!!

Ο σίδηρος και το μαγνήσιο πρέπει να έχουν διαφορά 3 ώρες μεταξύ τους αλλιώς δεν απορροφάται το μαγνήσιο ;)

pasmar τέλειο το βρίσκω το προγραμματάκι σου, εγώ επειδή δεν μπορούσα να τα χωρέσω όλα, τον ρώτησα να παίρνω μια φορά σίδηρο αντί δύο και ευτυχώς συμφώνησε..

Ο σίδηρος και το μαγνήσιο πρέπει να έχουν διαφορά 3 ώρες μεταξύ τους αλλιώς δεν απορροφάται το μαγνήσιο ;)

pasmar τέλειο το βρίσκω το προγραμματάκι σου, εγώ επειδή δεν μπορούσα να τα χωρέσω όλα, τον ρώτησα να παίρνω μια φορά σίδηρο αντί δύο και ευτυχώς συμφώνησε..

Χα χα κι εγώ το ίδιο έκανα, έπαιρνα ένα σίδηρο και μετά την κατακόρυφη πτώση του αιματοκρίτη τιμωρήθηκα με τρία την ημέρα!!!!!

Χα χα κι εγώ το ίδιο έκανα, έπαιρνα ένα σίδηρο και μετά την κατακόρυφη πτώση του αιματοκρίτη τιμωρήθηκα με τρία την ημέρα!!!!!

λες να την πάθω κι εγώ; μου είπε πάντως ότι ήταν καλές οι τιμές μου και γι΄αυτό προφανώς και συμφώνησε, τι να πω, είδομεν..

λες να την πάθω κι εγώ; μου είπε πάντως ότι ήταν καλές οι τιμές μου και γι΄αυτό προφανώς και συμφώνησε, τι να πω, είδομεν..

Ότι σου είπε ο γιατρός σου να τον εμπιστεύεσαι. Εγώ μάλλον έκανα βλακεία γιατί όταν πήγα τις εξετάσεις στο γιατρό μου μου είπε μα καλά με 2 την ημέρα και έπεσε τόσο πολύ? Εγώ όμως έπαιρνα μόνο 1 μάλλον αλτσχάιμερ έχω τι να πω. Και έτσι κατέληξα με 3 που θα τα θυμάμαι!!!!

Διαφημίσεις