Recommended Posts

    θα ηθελα να σας κανω την εξης ερωτηση...εκανα τεστ παπ και το αποτελεσμα ηταν.αρνητικο για κακοηθεθα και εικονα μη ειδικης κολπιτιδας-εξωτραχηλιτιδας...ειναι κατι πολυ σοβαρο?ευχαριστω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    kalispera sas! eimai kainouria sto forum kai xairomai polu pou eimai edw!

    h prwth mera ths periodou mou htan 4/10 , h periodos mou diarkei 6-7 hmeres kai o kuklos mou 30-35 hmeres , stis 10/10 eixa eleftheri epafi me ton antra mou kai kai apo xthes (17/10) vlepw roz ygra otan phgainw sto mpanio. ti mporei na shmainei auto?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλημερα σας!!!!με ΤΕΡ 16/9,στις 22/10 εκανα β χοριακη κ ηταν 315,25 κ σημερα την επανελαβα κ ειναι 730,63...συμφωνα με την ΤΕΡ ειμαι 5w+3d...επικοινωνησα με τον γιατρο μου κ δεν μ ειπε κατι αρνητικο κ να παω ια τον πρωτο υπερηχο στις 1/11...εσας πως σας φαινεται η χοριακη μ συμφωνα με την ΤΕΡ μου??????ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κυρία Βάντζου,

    Τελικά η κύηση που σας είχα αναφέρει παλλινδρόμησε, για την ακρίβεια μιλάμε για κενό σάκο. Χτες, 9 εβδομάδα κύησης έκανα απόξεση. Επειδή έχω ένα παιδάκι 19 μηνών με πολύ καλή και ευκολη εγκυμοσύνη, φυσιολογική και εύκολη σύλληψη, σκεφτήκαμε οτι μάλλον ήταν τυχαίο γεγονός. ηθελα να σας ρωτησω μήπως να κοιτάξουμε τον παραγοντα της θρομβοφιλιας ή επειδη ήδη έχω παιδάκι δεν χρειαζεται? Εχετε να μου προτείνετε κάποιες εξετάσεις που θα έπρεπε ενδεχομένως να κάνω?

    Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλημερα σας!!!!με ΤΕΡ 16/9,στις 22/10 εκανα β χοριακη κ ηταν 315,25 κ σημερα την επανελαβα κ ειναι 730,63...συμφωνα με την ΤΕΡ ειμαι 5w+3d...επικοινωνησα με τον γιατρο μου κ δεν μ ειπε κατι αρνητικο κ να παω ια τον πρωτο υπερηχο στις 1/11...εσας πως σας φαινεται η χοριακη μ συμφωνα με την ΤΕΡ μου??????ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

     

    Καλησπέρα, οι τιμές της β χοριακής έχουν ένα μεγάλο εύρος φυσιολογικών ορίων για την κάθε εβδομάδα κύησης και ειδικά στην αρχή της κύησης, που συνήθως τη μετράμε. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τιμές της β χοριακής εξαρτώνται από τη σύλληψη, η οποία δεν είναι ακριβώς γνωστό πότε συμβαίνει. Δηλαδή αν η σύλληψη έχει γίνει νωρίς στον κύκλο οι τιμές της β χοριακής είναι υψηλές, ενώ αν έχει γίνει αργά, είναι πιο χαμηλές. Συμπερασματικά δεν μπορούμε με μία τιμή β χοριακής να αποφασίσουμε εάν η κύηση πηγαίνει καλά ή όχι. Μας ενδιαφέρει ο ρυθμός διπλασιασμού της, ο οποίος στην περίπτωσή σας είναι όπως πρέπει.

    Χριστίνα Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Κυρία Βάντζου,

    Τελικά η κύηση που σας είχα αναφέρει παλλινδρόμησε, για την ακρίβεια μιλάμε για κενό σάκο. Χτες, 9 εβδομάδα κύησης έκανα απόξεση. Επειδή έχω ένα παιδάκι 19 μηνών με πολύ καλή και ευκολη εγκυμοσύνη, φυσιολογική και εύκολη σύλληψη, σκεφτήκαμε οτι μάλλον ήταν τυχαίο γεγονός. ηθελα να σας ρωτησω μήπως να κοιτάξουμε τον παραγοντα της θρομβοφιλιας ή επειδη ήδη έχω παιδάκι δεν χρειαζεται? Εχετε να μου προτείνετε κάποιες εξετάσεις που θα έπρεπε ενδεχομένως να κάνω?

    Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

     

    Καλησπέρα, λυπάμαι πολύ για την εξέλιξη και σας εύχομαι σύντομα να έχετε ευχάριστα νέα. Η θρομβοφιλία περιλαμβάνει ένα ευρύτατο φάσμα από παθολογικές καταστάσεις και δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε όλο τον έλεγχο, εκτός και αν το κρίνει ο γιατρός σας. Υπάρχουν κάποια <<πακέτα>> εξετάσεων που ελέγχουν τα πιο συχνά και πιο σοβαρά αίτια θρομβοφιλίας. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν πρέπει και ποιο να κάνετε. Το γεγονός ότι είχατε μία ανεπίπλεκτη κύηση απομακρύνει λίγο το ενδεχόμενο θρομβοφιλίας, χωρίς όμως να το αποκλείει. Το πιθανότερο είναι ότι η κύηση κενού σάκου που είχατε ήταν τυχαίο γεγονός. Καλό θα ήταν όμως να μιλήσετε με το γιατρό σας εάν και ποιές εξετάσεις χρειάζεται να κάνετε, δεδομένου και του ιστορικού σας.

    Χριστίνα Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    kalispera sas! eimai kainouria sto forum kai xairomai polu pou eimai edw!

    h prwth mera ths periodou mou htan 4/10 , h periodos mou diarkei 6-7 hmeres kai o kuklos mou 30-35 hmeres , stis 10/10 eixa eleftheri epafi me ton antra mou kai kai apo xthes (17/10) vlepw roz ygra otan phgainw sto mpanio. ti mporei na shmainei auto?

     

    Καλησπέρα σας.

    Το σύμπτωμα που μου περιγράφετε μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια ανάλογα και με την ημέρα του κύκλου (πχ. στην ωορρηξία ή σε κάποια φλεγμονή). Αν συνεχιστούν τα υγρά, θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    θα ηθελα να σας κανω την εξης ερωτηση...εκανα τεστ παπ και το αποτελεσμα ηταν.αρνητικο για κακοηθεθα και εικονα μη ειδικης κολπιτιδας-εξωτραχηλιτιδας...ειναι κατι πολυ σοβαρο?ευχαριστω

     

    Καλησπέρα σας.

    Η μη ειδική κολπίτιδα είναι μία συνήθης φλεγμονή του κόλπου και τις περισσότερες φορές οφείλεται στον αιμόφιλο του κόλπου ή αλλιώς gardnerella vaginalis. Πρόκειται για ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο μικρόβιο και η θεραπεία γίνεται με λήψη αντιβιοτικών. Καλό θα ήταν να πάρει θεραπεία και ο σύντροφος.

    Όσον αφορά στην εξωτραχηλίτιδα, θα χρειαστεί να κάνετε καλλιέργεια κολπικού υγρού, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο μικρόβιο, και εάν ναι, ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου

    http://maieytiras-gynaikologos.blogspot.gr/


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γεια σας

    με τον ανδρα μου εχουμε προβλημα μη ρευστοποιησης στο σπερμα.

    Πηγαμε σε ουρολογο, εκανε θεραπεια με αντιβιωσεις κλπ και τωρα θα κανει

    παλι σπερμοδιαγραμμα να δουμε αν βελτιωθηκε.Σε περιπτωση που δε βελτιωθει,η σπερματεγχυση κανει για την περιπτωση μας?Προσπαθουμε πανω

    απο 2 χρονια και τιποτα.Ολες οι αλλες εξετασεις μας ειναι καλες.Σας παρακαλω πειτε μου τι προοπτικες εχουμε? Ευχαριστω πολυ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ευχαριστω για την απαντηση σας..εχω ραντεβου με το γυναικολογο στις 6 νοεμβριου...υπαρχει περιπτωση μεχρι τοτε να εχει χειροτερεψει το προβλημα της μη ειδικης κολπιτιδας?ευχαριστω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ευχαριστω για την απαντηση σας..εχω ραντεβου με το γυναικολογο στις 6 νοεμβριου...υπαρχει περιπτωση μεχρι τοτε να εχει χειροτερεψει το προβλημα της μη ειδικης κολπιτιδας?ευχαριστω

     

    Καλησπέρα.

    Αν δεν έχετε συμπτώματα (όπως υγρά στον κόλπο που να έχουν περίεργο χρώμα ή να μυρίζουν περίεργα) μην ανησυχείτε.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γεια σας

    με τον ανδρα μου εχουμε προβλημα μη ρευστοποιησης στο σπερμα.

    Πηγαμε σε ουρολογο, εκανε θεραπεια με αντιβιωσεις κλπ και τωρα θα κανει

    παλι σπερμοδιαγραμμα να δουμε αν βελτιωθηκε.Σε περιπτωση που δε βελτιωθει,η σπερματεγχυση κανει για την περιπτωση μας?Προσπαθουμε πανω

    απο 2 χρονια και τιποτα.Ολες οι αλλες εξετασεις μας ειναι καλες.Σας παρακαλω πειτε μου τι προοπτικες εχουμε? Ευχαριστω πολυ

     

    Καλησπέρα, η σπερματέγχυση βοηθάει σε περιπτώσεις υπογονιμότητας είτε ανεξήγητης ή όταν το σπέρμα δεν είναι πολύ δυνατό. Επίσης επειδή παρακάμπτεται ο τράχηλος βοηθάει σε περιπτώσεις εχθρικής τραχηλικής βλέννης.

    Τα ποσοστά επίτευξης κύησης δεν αυξάνονται πολύ μόνο με τη σπερματέγχυση, αλλά με το συνδυασμό αγωγής για ωρίμανση ωαρίων και ένεσης για να γίνει ωορηξία.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου

     

    http://maieytiras-gynaikologos.blogspot.gr/


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ερώτηση μέλους σχετικά με το Utrogestan και το Cyclacur

     

    από το θέμα:

    http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21960

     

    Καλημέρα γιατρέ!

    Θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής...

    Χτες έκανα σπερματέγχυση κι ο γιατρός μου μου συνέστησε να αρχίσω να παίρνω utrogestan των 200 και cyclacur (τα καφέ χαπάκια)!

    Τι δράση έχουν αυτά τα φάρμακα και τι συμπτώματα μπορεί να δημιουργήσουν?

     

    Σας ευχαριστώ!

     

    Καλησπέρα, τα φάρμακα αυτά είναι ορμόνες μιμούμενες τις φυσικές ορμόνες του οργανισμού. Συγκεκριμένα, το Utrogestan είναι φυσική προγεστερόνη, η οποία παράγεται από τον οργανισμό κατά το δεύτερο μισό του κύκλου και βοηθάει στην ανάπτυξη κατάλληλων συνθηκών για το κύημα. Τα καφέ χαπάκια του Cyclacur περιέχουν οιστραδιόλη και προγεστερόνη. Βοηθούν και αυτά στη σωστή ρύθμιση του ενδομητρίου, ώστε να δεχθεί το γονιμοποιημένο ωάριο. Η αγωγή που σας χορήγησε ο γιατρός σας είναι συνήθης πρακτική μετά από σπερματέγχυση, όπως και γενικά στην εξωσωματική, λόγω της ενίσχυσης που δίνουν στο ενδομήτριο. Όπως και οι ορμόνες του οργανισμού, τα φάρμακα αυτά μπορεί να σας προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές, όπως ναυτία και τάση για έμετο, οίδημα στους μαστούς και γενικότερα στο σώμα, λόγω κατακράτησης υγρών. Τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται σε όλες τις γυναίκες, ούτε στον ίδιο βαθμό. Γενικά, είναι ακίνδυνα φάρμακα και οι παρενέργειές τους είναι παροδικές.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου

     

    http://maieytiras-gynaikologos.blogspot.gr/


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κα Βαντζου καλημερα σας!!!!συμφωνα με την ΤΕΡ ειμαι 6+2 κ εδω και μια βδομαδα περιπου εχω πονο στα οστα της λεκανης,της μεσης κ των ποδιων...ειναι φυσιολογικο απο τοσο νωρις?????

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλημερα γιατρε,σας ειχα ξαναγραψει και το καλοκαιρι.ειχα μεινει εγκυος (ειχα κανει την pregnil) αλλα δυστιχως παλλινδρομησε στην 8η εβδομαδα,λογω χρωμοσωμικης ανωμαλιας. τωρα τον οκτωμβριο στις 23 εκανα την pregnil(και επαφη) και στις 25 και στις 27 ειχαμε επαφες.η ερωτηση μου ειναι αν τελικα τα καταφεραμε, μπορει να εχω συμπτωματα απο τωρα; θα κανω τεστ στις 8 νοεμβριου. ευχαριστω!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    καλημερα σας..σας παραθετω τα αποτελεσματα καλλιεργειας..πλακωδη(αρκετα),μικροοργανισμοι(gram+ βακτηριδια),μυκητες οχι,clue cells Οχι,Τριχομοναδες οχι,αεροβια φυσιολογικη χλωριδα,αναεροβια ουδεμια αναπτυξη,ουρεοπλασμα αρνητικο,μυκοπλασμα αρνητικο,χλαμυδια αρνητικο...αυτα τα βακτηριδια τι ειναι?ειναι κατι ανησυχητικο?ευχαριστω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κυρία Βάντζου καλησπέρα

    Μου διαγνώστηκε πριν 1 μήνα πιθανή ενδομητρίωση 2,5 εκατοστών στην αριστερή ωοθήκη κ μια διπλανή απλή κύστη χιλιοστών.Μου έδωσε ο γυναικολόγος μου primolut nor για δέκα ημέρες και αδιαθέτησα,αλλά οι κύστες έμειναν ως είχαν.Έκανα εξετάσεις ca 125 και μου βγήκε 13,5.Ο γιατρός μου μου πρότεινε άμεση λαπαροσκόπηση,από την άλλη θέλαμε με το σύζυγο μου να ξεκινήσουμε διαδικασπίες για παιδάκι.Θεωρείτε ότι πρέπει να κάνω λαπαροσκόπηση?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κυρία Βάντζου, καλημέρα σας. Μου απαντήσατε σε ερώτησή μου για τη μέτρηση της ca125 και ήθελα να σας ευχαριστησω πολύ. Ξέρετε, έκανα τελικά αυτήν την εξέταση την 4η μέρα του κύκλου μου και η τιμή της βγήκε 15,7. Ο γιατρός που έκανα την εξωσωματική μου είπε ότι είναι μια χαρά. Είμαι 36 ετών και προσπαθούμε με το σύζυγο 3 χρόνια για παιδάκι. Μας κατατάσουν στις περιπτώσεις ανεξήγητης υπογονιμότητας. Σπερμοδιάγραμμα καλό, σαλπιγγογραφία καθαρή, υπέρηχοι καθαροί, ωορρηξία πιστοποιημένη. Πόνους δεν έχω ούτε κατά την έμμηνο ρύση ούτε στη μέση του κύκλου ούτε κατά τη σεξουαλική επαφή. Η περίοδος μου διαρκεί 2 με 2μιση μέρες (απλά κάθε φορά 2-4 μέρες πριν κατέβει το αίμα έχω καφέ εκκρίσεις ή και ελάχιστο αίμα). Η εξωσωματική δεν πέτυχε, αλλά έπαθα μία πολύ σπάνια επιπλοκή: αιμορραγία ωοθηκών από την ωοληψία και λοίμωξη. Ο γιατρός αποδίδει την αποτυχία εκεί και απλά προτείνει ξανά εξωσωματική, όταν θα είμαι έτοιμη και εφόσον η επιθυμητή εγκυμοσύνη δεν έρχεται από μόνη της. Ποια είναι η γνώμη σας για την λαπαροσκόπηση που μου προτείνει ο άλλος συνάδελφός σας; Η λογική μου μου λέει πως δεν έχω ενδομητρίωση από αυτά που έχω διαβάσει και με βάση πάντα την κλινική μου εικόνα η οποία είναι πολύ καλή.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    γιατρε καλησπερα ειμαι στην διαδικασια εξωσωματικης. 28/10 εκανα ωοληψια αλλα λογω υψηλης προγεστερονης η εμβρυομεταφορα θα γινει τον επομενο κυκλο. θα ηθελα να σας ρωτησω σε ποσες μερες να περιμενω περιοδο μετα την ωοληψια. τελευταια ενεση εκανα 26/10 2 gonal peptyl.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    γιατρε καλησπερα ειμαι στην διαδικασια εξωσωματικης. 28/10 εκανα ωοληψια αλλα λογω υψηλης προγεστερονης η εμβρυομεταφορα θα γινει τον επομενο κυκλο. θα ηθελα να σας ρωτησω σε ποσες μερες να περιμενω περιοδο μετα την ωοληψια. τελευταια ενεση εκανα 26/10 2 gonal peptyl.

     

    Καλημέρα, η περίοδος λογικά θα σας έρθει σε 14-16 περίπου μέρες μετά την ωοληψία.

    Χριστίνα Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Κυρία Βάντζου, καλημέρα σας. Μου απαντήσατε σε ερώτησή μου για τη μέτρηση της ca125 και ήθελα να σας ευχαριστησω πολύ. Ξέρετε, έκανα τελικά αυτήν την εξέταση την 4η μέρα του κύκλου μου και η τιμή της βγήκε 15,7. Ο γιατρός που έκανα την εξωσωματική μου είπε ότι είναι μια χαρά. Είμαι 36 ετών και προσπαθούμε με το σύζυγο 3 χρόνια για παιδάκι. Μας κατατάσουν στις περιπτώσεις ανεξήγητης υπογονιμότητας. Σπερμοδιάγραμμα καλό, σαλπιγγογραφία καθαρή, υπέρηχοι καθαροί, ωορρηξία πιστοποιημένη. Πόνους δεν έχω ούτε κατά την έμμηνο ρύση ούτε στη μέση του κύκλου ούτε κατά τη σεξουαλική επαφή. Η περίοδος μου διαρκεί 2 με 2μιση μέρες (απλά κάθε φορά 2-4 μέρες πριν κατέβει το αίμα έχω καφέ εκκρίσεις ή και ελάχιστο αίμα). Η εξωσωματική δεν πέτυχε, αλλά έπαθα μία πολύ σπάνια επιπλοκή: αιμορραγία ωοθηκών από την ωοληψία και λοίμωξη. Ο γιατρός αποδίδει την αποτυχία εκεί και απλά προτείνει ξανά εξωσωματική, όταν θα είμαι έτοιμη και εφόσον η επιθυμητή εγκυμοσύνη δεν έρχεται από μόνη της. Ποια είναι η γνώμη σας για την λαπαροσκόπηση που μου προτείνει ο άλλος συνάδελφός σας; Η λογική μου μου λέει πως δεν έχω ενδομητρίωση από αυτά που έχω διαβάσει και με βάση πάντα την κλινική μου εικόνα η οποία είναι πολύ καλή.

     

    Καλημέρα, θεωρώ ότι η τιμή της CA125 είναι καλή, αλλά δεν μπορεί να σας αποκλείσει περίπτωση ελαφράς ενδομητρίωσης. Βέβαια, συνήθως τη μετράμε στη δεύτερη φάση του κύκλου, αφού κατά την περίοδο και την ωορρηξία ανεβαίνει φυσιολογικά. Φυσικά, το ιστορικό σας δεν συνηγορεί υπέρ της ενδομητρίωσης. Η άποψη μου είναι να προχωρήσετε σε εξωσωματική πάλι, αφού ξεπεράσετε την επιπλοκή, και σε περίπτωση μη επίτευξης κύησης να προχωρήσετε σε διαγνωστική υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση, για τον έλεγχο της ενδομήτριας κοιλότητας και της περιτοναϊκής κοιλότητας.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Κυρία Βάντζου καλησπέρα

    Μου διαγνώστηκε πριν 1 μήνα πιθανή ενδομητρίωση 2,5 εκατοστών στην αριστερή ωοθήκη κ μια διπλανή απλή κύστη χιλιοστών.Μου έδωσε ο γυναικολόγος μου primolut nor για δέκα ημέρες και αδιαθέτησα,αλλά οι κύστες έμειναν ως είχαν.Έκανα εξετάσεις ca 125 και μου βγήκε 13,5.Ο γιατρός μου μου πρότεινε άμεση λαπαροσκόπηση,από την άλλη θέλαμε με το σύζυγο μου να ξεκινήσουμε διαδικασπίες για παιδάκι.Θεωρείτε ότι πρέπει να κάνω λαπαροσκόπηση?

     

    Καλημέρα, η ενδομητρίωση είναι μία σοβαρή πάθηση η οποία όμως έχει πολλές διαβαθμίσεις. Μπορεί να οδηγήσει σε υπογονιμότητα, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Θεωρώ ότι οι κύστεις που μου περιγράφετε δεν είναι ικανές από μόνες τους να σας οδηγήσουν στο χειρουργείο. Φυσικά αν έχετε συμπτώματα, όπως έντονο πόνο, διαταραχές στην περίοδο ή υπογονιμότητα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο λαπαροσκόπησης. Δεν έχω το ιστορικό σας για να σας συμβουλέψω αναλυτικά, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσετε προσπάθεια για εγκυμοσύνη και αν αυτό δεν επιτευχθεί σε κάποιους μήνες, ανάλογα και με την ηλικία σας, να προχωρήσετε σε αντιμετώπιση των κύστεων, μαζί με άλλες εξετάσεις.

     

    Χριστίνα Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλημερα σας..σας παραθετω τα αποτελεσματα καλλιεργειας..πλακωδη(αρκετα),μικροοργανισμοι(gram+ βακτηριδια),μυκητες οχι,clue cells Οχι,Τριχομοναδες οχι,αεροβια φυσιολογικη χλωριδα,αναεροβια ουδεμια αναπτυξη,ουρεοπλασμα αρνητικο,μυκοπλασμα αρνητικο,χλαμυδια αρνητικο...αυτα τα βακτηριδια τι ειναι?ειναι κατι ανησυχητικο?ευχαριστω

     

    Καλησπέρα, αφού η αερόβια και η αναερόβια καλλιέργεια βγήκαν αρνητικές, τα βακτηρίδια ανήκουν στη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου σας και συνήθως είναι γαλακτοβάκιλλοι, δηλαδή καλά μικρόβια που σας προστατεύουν από κολπίτιδες.

     

    Χριστίνα Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλημερα γιατρε,σας ειχα ξαναγραψει και το καλοκαιρι.ειχα μεινει εγκυος (ειχα κανει την pregnil) αλλα δυστιχως παλλινδρομησε στην 8η εβδομαδα,λογω χρωμοσωμικης ανωμαλιας. τωρα τον οκτωμβριο στις 23 εκανα την pregnil(και επαφη) και στις 25 και στις 27 ειχαμε επαφες.η ερωτηση μου ειναι αν τελικα τα καταφεραμε, μπορει να εχω συμπτωματα απο τωρα; θα κανω τεστ στις 8 νοεμβριου. ευχαριστω!

     

    Καλησπέρα, λυπάμαι για την απώλειά σας και εύχομαι την επόμενη φορά όλα να πάνε καλά. Λογικά δεν πρέπει να έχετε συμπτώματα κύησης από τώρα, είναι πολύ νωρίς. Ενδεχομένως, αν αισθάνεστε ναυτία ή έχετε οίδημα στην κοιλιά, μπορεί να οφείλονται στην ένεση που κάνατε. Συνήθως τα πρώτα συμπτώματα ξεκινούν 1-2 ημέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο. Υπομονή μέχρι να κάνετε το τεστ!

     

    Χριστίνα Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα, θεωρώ ότι η τιμή της CA125 είναι καλή, αλλά δεν μπορεί να σας αποκλείσει περίπτωση ελαφράς ενδομητρίωσης. Βέβαια συνήθως τη μετράμε στη δεύτερη φάση του κύκλου, αφού κατά την περίοδο και την ωορρηξία ανεβαίνει φυσιολογικά. Φυσικά το ιστορικό σας δεν συνηγορεί υπέρ της ενδομητρίωσης. Η άποψη μου είναι να προχωρήσετε σε εξωσωματική πάλι, αφού ξεπεράσετε την επιπλοκή και σε περίπτωση μη επίτευξης κύησης να προχωρήσετε σε διαγνωστική υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση, για τον έλεγχο της ενδομήτριας κοιλότητας και της περιτοναικής κοιλότητας.

     

    Χριστίνα Βάντζου

     

     

     

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας. Κρίνετε απαραίτητο να την ξαναμετρήσω στη 2η φάση του κύκλου, δηλαδή μετά την ωορρηξία απ΄ό,τι καταλαβαίνω, και να σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα;;; Και κάτι ακόμα: Η ελφρά ενδομητρίωση μπορεί να εμποδίζει τη φυσική σύλληψη ή τη σύλληψη με εξωσωματική;;;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση


    Συνδεθείτε τώρα