Recommended Posts

    καλημερα σας,ειμαι καινουρια εδω κ δεν εχω ιδεα αν γραφω στο σωστο μερος,να σς πω οσο γινεται με λιγα λογια τι μου συμβαινει.....την πρωτοχρονια του 13 εγκυος σε διδδυμα επαθα ρηξη υμενωνω κ χοριοαμνιονιτιδα με αποτελεσμα να χασω τα μικρα μου στην 20 εβδομαδα σε ολη την εγκυμοσυνη ειχα αποκολησεις κ αυτο μαλλον ηταν η αιτια,επειτα εκανα ολες τις απαραιτητες εξετασεις κ ο γιατρος ειπε οτι μπορω κ παλι να προσπαθησω,βρηκαμε μονο ηπια ανεπαρκεια S στις εξετασεις θρομβοφιλιας.εμεινα εγκυος 3 μηνες μετα σε ενα μωρακι,απο την 6 εβδομαδα ειδα αιμα,ομως ο γιατρος ελεγε δεν ειναι τιποτα,στην 8 μπηκα στο νοσοκομειο με ακατασχετη αιμοραγια γιατι επαιρνα κ innohep προληπτικα,η αποκοληση ηταν τεραστια βγηκα μετα απο 20 μερες ο γιατρος ελεγε μονο η φυση ξερει....αλαξα γιατρο κ ξεκινησα θεραπεια προγεστερονης vasclor,ultrogestan, κ ολα πηγαιναν τελεια στισ 17 εβδομαδες ειχαν κολησει ολα κ απλα καναμε συντηρηση,στην β επιπεδου στις 22 εβδομαδες που ειμαι τωρα ο τραχηλος εφτασε 2.2 κ ξαναρχισα vasclor k ultrogestan,εχω μεγαλο θεμα ρινιτιδας κ ασθμα με αποτελεσμα να βηχω κ να φτερνιζομαι ολη την ωρα παρολο που παιρνω αντισταμινικα,ειμαι ξαπλα απο την 8 εβδομαδα,ο γιατρος λεει να το ξαναδουμε κ αν φτασει το1,5 να κανουμε επειγουσα περιδεση!φοβαμαιφοβαμαι να παω τουαλετα,να βηξω,να κατσω ακομα κ καθιστη για να φαω!!!τι να κανω ποια η γνωμη σας?αν μεινω ξαπλα υπαρχει περιπτωση να ανοιξει μονο κ μονο απο φτερνισμα η βηχα?να κανω περιδεση η κυνδινευει πιο πολυ να ξεκινησει τοκετος,εχω παλεψει τοσο να φτασω ως εδω....βοηθεια!

     

    Καταλαβαίνω την αγωνία σας, όμως ο τράχηλος δεν ανοίγει τόσο εύκολα με το βήχα ή το φτέρνισμα. Σημασία δεν έχει μόνο το μήκος του τραχήλου αλλά και το αν φαίνεται στον υπέρηχο κλειστός. Η απόφαση για περίδεση στην εβδομάδα που βρίσκεστε είναι πολύ δύσκολη και λαμβάνεται μόνο σε επείγουσες καταστάσεις και όταν η πιθανότητα πρόωρου τοκετού είναι μεγαλύτερη από τον κίνδυνο φλεγμονής λόγω περίδεσης. Με τη λήψη προγεστερόνης έχετε πολύ καλές πιθανότητες να προχωρήσει η κύηση. Η συμβουλή μου είναι να κάνετε συχνά έλεγχο για μικρόβια στον κόλπο ή στα ούρα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σε επόμενη κύηση θα χρειαστείτε περίδεση από την αρχή.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Γεια σας γιατρέ και καλό μήνα...είμαι 26 χρονών και δεν έχω σεξουαλικές επαφές εδώ και μήνες...είχα κάνει το Μάρτιο τεστ παπ και τα αποτελέσματά του ήταν φυσιολογικά..παρόλα αυτά έβλεπα κάποια υγρά σε όλες τις μέρες του κύκλου που σαν να είχαν ένα πράσινο χρώμα κάπως..πήγα στο γιατρό μου και μου έκανε καλλιέργεια κολπικού υγρού..στην εξέταση στο ιατρείο μου είπε ότι είμαι καθαρή και το μόνο που είπε ήταν ότι δεν είναι πράσινα υγρά..τα χαρακτήρισε ως "μύξες"..το αποτέλεσμα της καλλιέργειας έδειξε ότι είχα κολοβακτηρίδιο..και μου είπε ο γιατρός να μην ανησυχώ, μου έδωσε αντιβίωση "DALACIN C", μια κολπική κρέμα δηλαδή που έβαζα κάθε βράδυ πριν το ύπνο για 7 μέρες..και μου είπε δεν χρειάζεται επανεξέταση, ότι θα περάσει..να σημειώσω ότι ούτε φαγούρες είχα ούτε άλλα συμπτώματα..τέλειωσα τη θεραπεία, για 5 μέρες δεν έβλεπα κάτι, μετά μου ρθε περίοδος και με το που τέλειωσε εντόπισα πάλι αυτά τα υγρά-μύξες..και αναστατώθηκα..εντομεταξύ ο γιατρός μου λείπει εκτός ελλάδας το διάστημα αυτό..τι πιστεύετε, ότι θα χρειαστώ άλλη θεραπεία?η τι άλλο να κάνω? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας..μια γν'ωμη σας θα μου ήταν αρκετή για αρχή..

     

    Το πιο σωστό είναι να επαναλάβετε μια καλλιέργεια κολπικού υγρού και με τα αποτελέσματα να λάβετε την κατάλληλη θεραπεία. Μην διακινδυνεύσετε να πάρετε θεραπεία στα τυφλά. Επίσης, σας συμβουλεύω, αν πάρετε αντιβίωση, να λάβετε προληπτικά μέτρα, για να μην αναπτύξετε μύκητες και να επαναλάβετε την καλλιέργεια 7-10 μέρες μετά το τέλος της θεραπείας, για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπερα γιατρε! Ειμαι 32 ετων ειχα μια εγκυμοσυνη με επειγουσα περιδεση στην 27η εβδομαδα(λογω ανεπαρκειας τραχηλου) με πολλα χαπια κ ατελειωτη ξαπλα μεχςρι το τελος..Ηθελα να σας ρωτησωτο εξης: στην επομενη εγκηυμοσυνη θα κανω περιδεση στην 12η εβδομαεδα. Μετα απο αυτο τι γινεται; Θα χρειαστει να παιρνω χαπια (γιουτοπαρ) και να ξαπλωνω απο τη 12εβδομαδα μεχρι τι 40η;Ευχαριστω.

     

    Ευχαριστώ για την ερώτηση και συγχαρητήρια για το ευτυχές πέρας της εγκυμοσύνης σας. Στην επόμενη κύηση η περίδεση όντως θα πρέπει να γίνει μεταξύ 12 και 15 εβδομάδων, αφού προηγηθούν καλλιέργειες ούρων και κολπικού υγρού. Η συνέχεια θα εξαρτηθεί από την εικόνα του τραχήλου σας στον υπέρηχο. Σίγουρα θα χρειαστεί να πάρετε προληπτικά προγεστερόνη, αλλά μάλλον θα αποφύγετε τον κλινοστατισμό αν όλα πάνε καλά.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπερα γιατρε, εχω 1 παιδακι 5,5 ετων και επειτα 3 παλινδρομες , η τελευταια στις 20 εβδομαδες. Ο γιατρος που με παρακολουθει τωρα πιστευευει οτι ευθυνεται το σακχαρο , λογω του οτι σε καμπυλη σακχαρου μετα την παλινδρομη βρεθηκαν σοβαρες υπογλυκαιμιες ειδικα την 3 η ωρα που εφτασε τα 33μγ.,και λογω της εικονας των ωοθηκων -δεν καταλαβα καλα- οτι εχει σχεση με το σακχαρο η εικονα των ωοθηκων. μου συνεστησε χρηση glucophase. Να σας πω οτι συλλαμβανω κανονικα και με τη μια.

    Επισης εχω κανει ολο τον ελεγχο καθ'εξιν αποβολων και δεν εχω κατι σημαντικο εκτος οτι ειμαι ετεροζυγωτης mtfhr και εχω αρνητικα αντιπατρικα

    - δεν θελω ομως να κανω εμβολια γι αυτα-.

    Αυτο που ηθελα να σας ρωτησω ειναι πρωτον,αν χρειαζεται να κανω υστεροσαλπιγγογραφια, δεν εχω κανει εως τωρα και ο γιατρος μου δεν το θεωρει απαραιτητο, αλλα ακουω απο αλλες γυναικες οτι κανουν.

    και δευτερον ποια ειναι η γνωμη σας σχετικα με το σακχαρο και τις υπογλυκαιμιες , μπορει στην εγκυμοσυνη να δημιουργει προβληματα και τελικα παλινδρομες?

    Ευχαριστω πολυ και με συγχωρειτε αν σας κουρασα.

     

    Με την υστεροσαλπιγγογραφία ελέγχουμε τη βατότητα των σαλπίγγων, που στην περίπτωσή σας μάλλον δεν έχουν πρόβλημα, αλλά και την κοιλότητα της μήτρας, που στην περίπτωσή σας πρέπει να ελεγχθεί. Ανωμαλίες του τύπου διαφράγματος της μήτρας μπορεί να προκαλούν αδυναμία συνέχισης μιας κύησης. Όσον αφορά στο θέμα της γλυκόζης, η γνώμη μου είναι να συμβουλευτείτε έναν ενδοκρινολόγο για να σας κατευθύνει.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καταλαβαίνω την αγωνία σας, όμως ο τράχηλος δεν ανοίγει τόσο εύκολα με το βήχα ή το φτέρνισμα. Σημασία δεν έχει μόνο το μήκος του τραχήλου αλλά και το αν φαίνεται στον υπέρηχο κλειστός. Η απόφαση για περίδεση στην εβδομάδα που βρίσκεστε είναι πολύ δύσκολη και λαμβάνεται μόνο σε επείγουσες καταστάσεις και όταν η πιθανότητα πρόωρου τοκετού είναι μεγαλύτερη από τον κίνδυνο φλεγμονής λόγω περίδεσης. Με τη λήψη προγεστερόνης έχετε πολύ καλές πιθανότητες να προχωρήσει η κύηση. Η συμβουλή μου είναι να κάνετε συχνά έλεγχο για μικρόβια στον κόλπο ή στα ούρα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σε επόμενη κύηση θα χρειαστείτε περίδεση από την αρχή.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου

     

    ευχαριστω για την απαντηση σας γιατρε,ο γιατρος με ενημερωσε οτι ο τραχηλος ειναι κλειστος οπως ειπε δεν ειναι χοανης κ αυτο ειναι καλο κ εκεινος δεν θελει να μου κανει περιδεση εκτος κ αν ειναι απολυτα επειγον οπως λετε κ εσεις...θα κανω 3 εβδομαδες να τον δω κ με τρωει η αγωνια,ωστοσο μου εδωσε κ εκανα CRP.πιστευετε οτι στα ενδιαμεσα θα επρεπε να κανω κ καμια εξεταση ουρων?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Το πιο σωστό είναι να επαναλάβετε μια καλλιέργεια κολπικού υγρού και με τα αποτελέσματα να λάβετε την κατάλληλη θεραπεία. Μην διακινδυνεύσετε να πάρετε θεραπεία στα τυφλά. Επίσης, σας συμβουλεύω, αν πάρετε αντιβίωση, να λάβετε προληπτικά μέτρα, για να μην αναπτύξετε μύκητες και να επαναλάβετε την καλλιέργεια 7-10 μέρες μετά το τέλος της θεραπείας, για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου

     

    Σας ευχαριστώ που απαντήσατε!όταν λέτε προληπτικά μέτρα, ποια μπορεί να είναι αυτά;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Σας ευχαριστώ που απαντήσατε!όταν λέτε προληπτικά μέτρα, ποια μπορεί να είναι αυτά;

     

    Προληπτικά μπορείτε να τρώτε 2 γιαούρτια την ημέρα ή να πάρετε προβιοτικά από το φαρμακείο.


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημερα σας γιατρε!ειμαι 27 χρονων και πριν 8 μηνες περασα μια παλινδομη κυηση και τωρα μια εξωμητρια και μου αφαιρεθηκε η αριστερη σαλπιγγα.ο γιατρος μου πε οτι για να ξαναμεινω εγκυος πρεπει να περασουν τουλαχιστον 2 χρονια.το ερωτημα μου ειναι γιατι πρεπει να περασει τοσο μεγαλο διαστημα???μηπως ειναι υπερβολη? Στην πρωτη μου εγκυμοσινη η αλλη γιατρος που ειχα( κατα αναγκασμο αλλαξα) μου χε πει οτι μετα απο καισαρικη μπορω να ξαναμεινω μετα απο8 με9 μηνες.τωρα τι αλλαξε? Και αν μεινω πιο νωρις τι μπορει να παθω?δεν θελω να φανω αχαριστη γιατι εχω μια υπεροχη .κορουλα :λλα χω ενα μεγαλο κενο μεσα μου μετα τα 2 αυτα περιστατικα που περασα κια τα 2χρονια που με πε μου ηρθαν κεραμιδα!θα ηθελα σας παρακαλω και την δικια σας γνωμη!σας ευχαριστω!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημερα σας θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας σε κατι... προχθες εκανα την αυχενικη διαφανεια και ο γιατρος μου στα σχολια εγραψε περιτιλυξη λωρου στον αυχενα... Θα ηθελα να μου πειτε αν αυτο ειναι επικινδυνο για το μωρο... Σας ευχαριστω πολυ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    ευχαριστω για την απαντηση σας γιατρε,ο γιατρος με ενημερωσε οτι ο τραχηλος ειναι κλειστος οπως ειπε δεν ειναι χοανης κ αυτο ειναι καλο κ εκεινος δεν θελει να μου κανει περιδεση εκτος κ αν ειναι απολυτα επειγον οπως λετε κ εσεις...θα κανω 3 εβδομαδες να τον δω κ με τρωει η αγωνια,ωστοσο μου εδωσε κ εκανα CRP.πιστευετε οτι στα ενδιαμεσα θα επρεπε να κανω κ καμια εξεταση ουρων?

    Πιστεύω ότι είστε καλυμμένη αν κάνετε την CRP.

    Xριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Καλημερα σας γιατρε!ειμαι 27 χρονων και πριν 8 μηνες περασα μια παλινδομη κυηση και τωρα μια εξωμητρια και μου αφαιρεθηκε η αριστερη σαλπιγγα.ο γιατρος μου πε οτι για να ξαναμεινω εγκυος πρεπει να περασουν τουλαχιστον 2 χρονια.το ερωτημα μου ειναι γιατι πρεπει να περασει τοσο μεγαλο διαστημα???μηπως ειναι υπερβολη? Στην πρωτη μου εγκυμοσινη η αλλη γιατρος που ειχα( κατα αναγκασμο αλλαξα) μου χε πει οτι μετα απο καισαρικη μπορω να ξαναμεινω μετα απο8 με9 μηνες.τωρα τι αλλαξε? Και αν μεινω πιο νωρις τι μπορει να παθω?δεν θελω να φανω αχαριστη γιατι εχω μια υπεροχη .κορουλα :λλα χω ενα μεγαλο κενο μεσα μου μετα τα 2 αυτα περιστατικα που περασα κια τα 2χρονια που με πε μου ηρθαν κεραμιδα!θα ηθελα σας παρακαλω και την δικια σας γνωμη!σας ευχαριστω!

     

    Μάλλον θα πρέπει να το διευκρινίσετε με το γιατρό σας για το χρονικό διάστημα. Ίσως υπάρχει και κάτι άλλο στο ιστορικό σας. Το χρονικό διάστημα των 2 χρόνων φαντάζει μεγάλο.

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημερα σας θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας σε κατι... προχθες εκανα την αυχενικη διαφανεια και ο γιατρος μου στα σχολια εγραψε περιτιλυξη λωρου στον αυχενα... Θα ηθελα να μου πειτε αν αυτο ειναι επικινδυνο για το μωρο... Σας ευχαριστω πολυ

    Οι περιτυλίξεις του ομφαλίου λώρου είναι ένα συχνό φαινόμενο το οποίο δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει αλλά αν το γνωρίζουμαι να το έχουμε υπ'όψιν κατά τον τοκετό. Δεν μπορείτε να κάνετε εσείς κάτι γι'αυτό ούτε να ανησυχείτε. Τα μωρά δεν μένουν στάσιμα μέσα στη μήτρα οπότε υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τυλιχθούν. Είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλησπέρα σας,

    με ιστορικό τριων βιοχημικων κυησεων μου συστησε γιατρος να ξεκινησω τα utrogestan 200 απο την πρωτη μερα εγκυμοσυνης 2 την ημερα κολπικα.επισης ταυτοχρονα ενω ολες μου οι εξετασεις ειναι καθαρες παιρνω κορτιζονη και σαλοσπιρ.υπαρχει λογος να παρω προγεστερονη ετσι?μηπως θα ηταν καλο πρωτα να κανω μια εξεταση μετρησης της?και αν ναι ποια ειναι τα φυσιολογικα επιπεδα μιας υγιεις εγκυμοσυνης που δεν χρειαζεται εξτρα υποστηριξη??

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλησπέρα σας,

    με ιστορικό τριων βιοχημικων κυησεων μου συστησε γιατρος να ξεκινησω τα utrogestan 200 απο την πρωτη μερα εγκυμοσυνης 2 την ημερα κολπικα.επισης ταυτοχρονα ενω ολες μου οι εξετασεις ειναι καθαρες παιρνω κορτιζονη και σαλοσπιρ.υπαρχει λογος να παρω προγεστερονη ετσι?μηπως θα ηταν καλο πρωτα να κανω μια εξεταση μετρησης της?και αν ναι ποια ειναι τα φυσιολογικα επιπεδα μιας υγιεις εγκυμοσυνης που δεν χρειαζεται εξτρα υποστηριξη??

    Αγαπητή Μίνα, τα φυσιολογικά επίπεδα της προγεστερόνης είναι ένα θέμα μεγάλο μεταξύ των γυναικολόγων λόγω του ευρέως φάσματος αυτών. Παρακάτω σου παραθέτω ένα πίνακα με τις φυσιολογικές τιμές για να καταλάβεις την πολυπλοκότητα. Για κάθε γυναίκα το φυσιολογικό είναι μοναδικό. Κατά τη γνώμη μου σωστά ο γυναικολόγος σου σε συμβούλεψε για τη λήψη αυτών των φαρμάκων, διότι βοηθούν στην υποστήριξη της κύησης και αποτρέπουν τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού σου εναντίον του κυήματος. Εύχομαι το καλύτερο. Ίσως έχει νόημα να πάρεις προγεστερόνη από την 20η μέρα του κύκλου σου.

    Χριστίνα Βάντζου

     

    progesterone%20levels.GIF


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα,

    Είμαι σχεδόν 35 ετών. Μετά από 8 μήνες προσπαθειών σύλληψης χωρίς αποτέλεσμα η γιατρός μου έγραψε διάφορες εξετάσεις. Υπόψη ότι έχω σταθερό κύκλο 26 ημερών με καλά θερμοδιαγράμματα που υποδεικνύουν υποθέτω ωορρηξία.

    Οι ορμονολογικές μου την 4η μέρα ήταν

    TSH: 2,57 miu.ml

    FT4: 1,09 ng/dl

    PRL: 21,2 ng/ml

    FSH: 8 iu/l

    LH: 5,8 iu/l

    AMH: 7,9 pmol/l

     

    Τα αποτελέσματα από σπερμοδιάγραμα έδειξαν 49εκ συνολικά σπερμ. με 13εκ/ml.

    Κινητά τα 6εκ. 1η ώρα κινητικότητας 52% ολική, 6η ώρα 37% ολική

    Φυσιολογικά 8%. Τα υπόλοιπα ήταν στα φυσιολογικά όρια.

    Θα κάνω σαλπιγγογραφία τη Δευτέρα και για να τα πάμε όλα μαζί στη γιατρό μου.

     

    Θα ήθελα όμως την αποψή σας. Με ΑΜΗ που υποδεικνύει χαμηλή γονιμότητα, σπέρμα λιγότερο από το κανονικό και με μεγάλο αριθμό ανώμαλων σπερματοζωαρίων, υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης φυσιολογικά ή η εξωσωματική είναι μονόδρομος???

     

    Επίσης το γεγονός ότι έχω αρκετές αλλεργίες με αποτέλεσμα η Ολική ανοσοσφαιρίνη IgE μου να είναι 550 IU/ml μπορεί να παιζει κάποιο ρόλο στη σύλληψη?

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    kalhspera kuria xristina sas exw janagrapsei gia thn prosfath peripereia mou kai ton prowro toketo pou eixa apo aneparkeia traxhlou (xoanh traxhlou) otan hmoun egguos eixan brei oti eixa kai kolpitida h erwthsh mou einai: mporei na malakwse kai na anoije o traxhlos apo thn kolpitida kai na egine xoanh? prepei na psajw kai gia kapoio mikrobio h na kanw peridesh epeidh exei kalo mhkos o traxhlos lew mhpws kai anoije apo thn kolpitida na pros8esw epishs oti otan genhsa eixa diastolh kai suspaseis alla ta nera den spagan kai mou ta spasan

    euxaristw

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπερα και απο μένα. Είμαι 28 χρονών και έχω ένα αγοράκι 16 μηνών.

    Η εγκυμοσύνη μου ήταν πολύ ήρεμη μέχρι τον 6ο μήνα που παρουσίασα ψηλή πίεση.. ο γιατρός μου είπε ότι ήταν προεκλαμψία. έκανα κάποια θεραπεία με χαπάκια που έπρεπε να πέρνω αλλά δεν έπεφτε η πίεση. με εστειλε στο Κρατικό νοσοκομείο γιατί μου είπε ότι το πιο πιθανό να γεννούσα πρόωρα, όπως και έγινε. στο Κρατικό νοσοκομείο με τις εξετάσεις που μου έκαναν κάθε μέρα βρήκαν κ διαβήτη κύησης και 34 εβδομάδων μου είπαν ότι πρέπει να κάνουμε καισαρική. ο μπέμπης ευτυχώς ήταν καλά αλλά αρχισα εγώ να επηρεάζομαι. αυτά ήταν τα λόγια τους.

    αυτό που με ανησυχεί είναι αν σε επόμενη εγκυμοσύνη θα υπάρχει περίπτωση προεκλαμψίας.

     

    Ρώτησα ήδη τη νέα μου γυναικολόγο και μου είπε ότι έχω περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσω πάλι προεκλαμψία εγώ που είχα στην 1η μου εγκυνοσύνη,,, αλλά ίσως και όχι.

     

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ,

    βρέθηκα θετική σε ουρεόπλασμα τραχηλικού υγρού και ο γιατρός μου είπε να πάρω zonital. Έχω όμως αμφιβολίες καθώς η δραστική του ουσία δεν περιλαμβάνεται στα αντιβιωτικά για το ουρεόπλασμα. Επίσης μου ειπε πως δε χρειάζεται να πάρει ο συντροφος μου. Δεν είναι επικίνδυνο να μου το περάσει ξανά αν το έχει κι αυτός?

    Ποιά είναι η γνώμη σας? Εσείς ποιό αντιβιωτικό θα συστήνατε?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    kalhspera kuria xristina sas exw janagrapsei gia thn prosfath peripereia mou kai ton prowro toketo pou eixa apo aneparkeia traxhlou (xoanh traxhlou) otan hmoun egguos eixan brei oti eixa kai kolpitida h erwthsh mou einai: mporei na malakwse kai na anoije o traxhlos apo thn kolpitida kai na egine xoanh? prepei na psajw kai gia kapoio mikrobio h na kanw peridesh epeidh exei kalo mhkos o traxhlos lew mhpws kai anoije apo thn kolpitida na pros8esw epishs oti otan genhsa eixa diastolh kai suspaseis alla ta nera den spagan kai mou ta spasan

    euxaristw

     

    Καλησπέρα και από εμένα. Καταλαβαίνω την αγωνία σας μετά από την περιπέτεια που περάσατε. Η ανεπάρκεια του τραχήλου είναι μία κατάσταση που σπάνια μπορεί να προβλεφθεί, τουλάχιστον στην πρώτη εγκυμοσύνη, και ακόμα πιο σπάνια να βρεθεί η αιτία. Σίγουρα, φλεγμονές του κόλπου μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση, αλλά όχι να την προκαλέσουν, αφού οι περιπτώσεις αυτές καταλήγουν σε αυτόματη ρήξη θυλακίου -σπάσιμο νερών- και όχι σε χοανοειδή τράχηλο. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να κάνετε καλλιέργεια κολπικού υγρού για τον έλεγχο τυχόν μικροβίων στον κόλπο πριν την περίδεση ή καλύτερα στην αρχή της κύησης, ώστε να διασφαλίσετε την επιτυχία της περίδεσης. Σε περίπτωση ύπαρξης μικροβίου στην περιοχή της περίδεσης το ράμμα μπορεί και να σπάσει εξαιτίας της φλεγμονής. Καλό θα ήταν να κάνετε και μία καλλιέργεια ούρων για τον ίδιο λόγο.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Αγαπητή Μίνα, τα φυσιολογικά επίπεδα της προγεστερόνης είναι ένα θέμα μεγάλο μεταξύ των γυναικολόγων λόγω του ευρέως φάσματος αυτών. Παρακάτω σου παραθέτω ένα πίνακα με τις φυσιολογικές τιμές για να καταλάβεις την πολυπλοκότητα. Για κάθε γυναίκα το φυσιολογικό είναι μοναδικό. Κατά τη γνώμη μου σωστά ο γυναικολόγος σου σε συμβούλεψε για τη λήψη αυτών των φαρμάκων, διότι βοηθούν στην υποστήριξη της κύησης και αποτρέπουν τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού σου εναντίον του κυήματος. Εύχομαι το καλύτερο. Ίσως έχει νόημα να πάρεις προγεστερόνη από την 20η μέρα του κύκλου σου.

    Χριστίνα Βάντζου

     

    progesterone%20levels.GIF

    σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση! επισης ηθελα να σας ρωτησω σε περιπτωση κυησεις εχει νοημα να κανω ενεσεις innohep? διαβαζω κοπελες που ενω εδειξαν επισης καθαρες οι εξετασεις τους οταν ξαναεμειναν εγκυες οι γιατροι τους τις παρεπεμψαν να κανουν αυτες τις ενεσεις και οι εγκυμοσυνες κυλησαν καλα. μηπως η κορτιζονη που παιρνω επαρκη κ δεν τα χορηγουνε μαζι?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρέ,

    βρέθηκα θετική σε ουρεόπλασμα τραχηλικού υγρού και ο γιατρός μου είπε να πάρω zonital. Έχω όμως αμφιβολίες καθώς η δραστική του ουσία δεν περιλαμβάνεται στα αντιβιωτικά για το ουρεόπλασμα. Επίσης μου ειπε πως δε χρειάζεται να πάρει ο συντροφος μου. Δεν είναι επικίνδυνο να μου το περάσει ξανά αν το έχει κι αυτός?

    Ποιά είναι η γνώμη σας? Εσείς ποιό αντιβιωτικό θα συστήνατε?

     

    Διορθώνω....το αντιβιοτικό ήταν το zinadol και τελικά πήγα σε κάποιο άλλο γιατρό που μου έδωσε το rulid.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Διορθώνω....το αντιβιοτικό ήταν το zinadol και τελικά πήγα σε κάποιο άλλο γιατρό που μου έδωσε το rulid.

    To rulid είναι φάρμακο εκλογής για το ουρεόπλασμα. Καλό θα ήταν να πάρει και ο σύντροφος θεραπεία.


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση! επισης ηθελα να σας ρωτησω σε περιπτωση κυησεις εχει νοημα να κανω ενεσεις innohep? διαβαζω κοπελες που ενω εδειξαν επισης καθαρες οι εξετασεις τους οταν ξαναεμειναν εγκυες οι γιατροι τους τις παρεπεμψαν να κανουν αυτες τις ενεσεις και οι εγκυμοσυνες κυλησαν καλα. μηπως η κορτιζονη που παιρνω επαρκη κ δεν τα χορηγουνε μαζι?

    Από τη στιγμή που παίρνετε salospir είστε καλυμένη για την περίπτωση θρομβοφιλίας. Καλό θα ήταν όμως να επισκεφτείτε έναν αιματολόγο και να ζητήσετε τη γνώμη του.

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπερα και απο μένα. Είμαι 28 χρονών και έχω ένα αγοράκι 16 μηνών.

    Η εγκυμοσύνη μου ήταν πολύ ήρεμη μέχρι τον 6ο μήνα που παρουσίασα ψηλή πίεση.. ο γιατρός μου είπε ότι ήταν προεκλαμψία. έκανα κάποια θεραπεία με χαπάκια που έπρεπε να πέρνω αλλά δεν έπεφτε η πίεση. με εστειλε στο Κρατικό νοσοκομείο γιατί μου είπε ότι το πιο πιθανό να γεννούσα πρόωρα, όπως και έγινε. στο Κρατικό νοσοκομείο με τις εξετάσεις που μου έκαναν κάθε μέρα βρήκαν κ διαβήτη κύησης και 34 εβδομάδων μου είπαν ότι πρέπει να κάνουμε καισαρική. ο μπέμπης ευτυχώς ήταν καλά αλλά αρχισα εγώ να επηρεάζομαι. αυτά ήταν τα λόγια τους.

    αυτό που με ανησυχεί είναι αν σε επόμενη εγκυμοσύνη θα υπάρχει περίπτωση προεκλαμψίας.

     

    Ρώτησα ήδη τη νέα μου γυναικολόγο και μου είπε ότι έχω περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσω πάλι προεκλαμψία εγώ που είχα στην 1η μου εγκυνοσύνη,,, αλλά ίσως και όχι.

     

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    Καλησπέρα. Από τα γραφόμενά σας καταλαβαίνω ότι η περίπτωσή σας ήταν αρκετά σοβαρή, αφού αναπτύξατε προεκλαμψία σχετικά νωρίς στην κύηση. Οι πιθανότητες να ξαναπαρουσιάσετε το πρόβλημα πάλι σε επόμενη κύηση είναι σίγουρα μεγαλύτερες, ειδικά από τη στιγμή που είχατε προεκλαμψία πριν τον 7ο μήνα. Χρειάζεται να παρακολουθείστε πιο στενά και καλό θα ήταν να κάνετε εξετάσεις για θρομβοφιλία.

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα,

    Είμαι σχεδόν 35 ετών. Μετά από 8 μήνες προσπαθειών σύλληψης χωρίς αποτέλεσμα η γιατρός μου έγραψε διάφορες εξετάσεις. Υπόψη ότι έχω σταθερό κύκλο 26 ημερών με καλά θερμοδιαγράμματα που υποδεικνύουν υποθέτω ωορρηξία.

    Οι ορμονολογικές μου την 4η μέρα ήταν

    TSH: 2,57 miu.ml

    FT4: 1,09 ng/dl

    PRL: 21,2 ng/ml

    FSH: 8 iu/l

    LH: 5,8 iu/l

    AMH: 7,9 pmol/l

     

    Τα αποτελέσματα από σπερμοδιάγραμα έδειξαν 49εκ συνολικά σπερμ. με 13εκ/ml.

    Κινητά τα 6εκ. 1η ώρα κινητικότητας 52% ολική, 6η ώρα 37% ολική

    Φυσιολογικά 8%. Τα υπόλοιπα ήταν στα φυσιολογικά όρια.

    Θα κάνω σαλπιγγογραφία τη Δευτέρα και για να τα πάμε όλα μαζί στη γιατρό μου.

     

    Θα ήθελα όμως την αποψή σας. Με ΑΜΗ που υποδεικνύει χαμηλή γονιμότητα, σπέρμα λιγότερο από το κανονικό και με μεγάλο αριθμό ανώμαλων σπερματοζωαρίων, υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης φυσιολογικά ή η εξωσωματική είναι μονόδρομος???

     

    Επίσης το γεγονός ότι έχω αρκετές αλλεργίες με αποτέλεσμα η Ολική ανοσοσφαιρίνη IgE μου να είναι 550 IU/ml μπορεί να παιζει κάποιο ρόλο στη σύλληψη?

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

    Οι εξετάσεις σας είναι αρκετά καλές και θα έλεγα να προσπαθήσετε με καμιά σπερματέγχυση πρώτα. Καλό θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιον ουρολόγο ανδρολόγο για την ενίσχυση του σπέρματος. ¨Οσον αφορά στις αλλεργίες σας θα ήταν πρόβλημα εάν είχατε παλίνδρομες κυήσεις. Σίγουρα η γιατρός σας θα λάβει υπόψην και τη σαλπιγγιγραφία σας για να σας συμβουλέψει συνολικά.

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση


    Συνδεθείτε τώρα